E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Πως επιλέγω γεύσεις ηλεκτρονικού τσιγάρου και υγρά e‑liquids

Πως επιλέγω γεύσεις ηλεκτρονικού τσιγάρου και υγρά e‑liquids

Τα υγρά αναπλήρωσης στα ηλεκτρονικά τσιγάρα αποτελούνται κυρίως από 3 βασικά συστατικά, όπως είναι η φυτική γλυκερίνη (VG), τα αρώματα και η προπυλενογλυκόλη (PG). Στα περισσότερα από αυτά υπάρχει νικοτίνη, αν και υπάρχει δυνατότητα επιλογής κάποιου με μηδενική περιεκτικότητα. Πως όμως μπορείς να επιλέξεις την κατάλληλη γεύση ηλεκτρονικού τσιγάρου στα υγρά αναπλήρωσης;

Παρακάτω θα δείτε τι ακριβώς είναι αυτό το λαδάκι που περιέχεται και πως θα βρείτε αυτό που θα ικναοποιήσει τις αισθήσεις σας:      

 Επιλογή e-liquids

Κατ’ αρχήν, τα υγρά αναπλήρωσης που θα τσεκάρετε, πρέπει να ταιριάζουν στο ατμικό τσιγάρο σας. Δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν όλα σε κάθε συσκευή, αυτό κρατήστε το καλά κατά νου. Προς παράδειγμα, τα άλατα νικοτίνης χρησιμοποιούνται συνήθως στα Pod Kits, όπως και σε συσκευές MTL (από το στόμα στον πνεύμονα). Επόμενο, είναι να καταλήξετε με ποια γεύση θέλετε να ξεκινήσετε.  Υπάρχουν πάμπολλες vape γεύσεις και εξαρτάται από τις προτιμήσεις σας. Θέλετε την αίσθηση του καπνού ενός κοινού τσιγάρου; Υπάρχει! Προτιμάτε άρωμα φρούτων, γλυκών ή κανέλας; Και εδώ, θα βρείτε μεγάλη ποικιλία. Τέλος, αποφασίστε για την περιεκτικότητα νικοτίνης που θα υπάρχει στο υγρό αναπλήρωσης. Εάν ήσασταν βαρύς καπνιστής, δηλαδή καπνίζατε πάνω από ένα πακέτο ημερησίως, τότε  στο υγρό θα πρέπει να υπάρχει περιεκτικότητα περίπου 25 mg νικοτίνης. Στην περίπτωση που καπνίζατε μέτρια ή περιστασιακά η περιεκτικότητα μπορεί να είναι έως 15 mg, ενώ αν καπνίζατε σπάνια έως 9 mg αρκούν.                        

Επιλογή ποσότητας καπνικών υγρών

 Σχετικά με την επιλογή μπουκαλιών στα υγρά αναπλήρωσης, και εδώ υπάρχει μια ευρεία γκάμα. Τα καπνικά υγρά βγαίνουν σε γυάλινα μπουκαλάκια ή πλαστικά (PET). Συνήθως, τα πλαστικά είναι πιο εύκολα να τα πιέσετε και πιο πρακτικά στην χρήση τους. Στο εμπόριο κυκλοφορούν διαφορετικές συσκευασίες, όπως αυτές των 10 ml, 60 ml, 100 ml ή ακόμα και 120 ml. Αυτό, σας διευκολύνει επειδή δεν χρειάζεται να τρέχετε να αγοράζετε τακτικά λάδια, εφόσον ατμίζετε συστηματικά. Συν της άλλης, οι μεγαλύτερες συσκευασίες μειώνουν το κόστος σε μηνιαία βάση, είναι δηλαδή πιο οικονομικά.

Τι σημαίνουν οι αναλογίες VG & PG

Το PG ευθύνεται για την ένταση της γεύσης, ενώ το VG για την παραγωγή περισσότερου ατμού. Μια καλή αναλογία στο υγρό τσιγάρου είναι το 50:50, αν ξεκινάτε τώρα το άτμισμα. Στα e-liquids, μπορείτε να προσαρμόσετε και να πειραματιστείτε με αυτές τις αναλογίες. Θυμηθείτε μόνο πως αν σας αρέσει να κάνετε μεγάλη παραγωγή ατμού και ένα δυνατό χτύπημα στο λαιμό αυξήστε το VG. Αντιθέτως, αν σας αρέσει μια έντονη γεύση στα υγρά αναπλήρωσης, τότε αυξήστε το PG. Βέβαια, το λάδι που θα επιλέξετε, ενώ μπορείτε να κάνετε ακόμα και μίξη, πρέπει να ταιριάζει με τη συσκευή σας και τις δυνατότητες που έχει αντίστοιχα.

Πως γίνεται πιο έντονη η γεύση στα e-liquids

Σημαντικό είναι επίσης, η ωρίμανση στα υγρά ατμίσματος. Όσο πιο πολύ τα αφήνετε να ωριμάσουν, τόσο και πιο έντονη θα είναι η γεύση τους. Ας τα πάρουμε από την αρχή. Μερικά tips είναι τα εξής: Ρυθμίστε την θερμοκρασία στο ηλεκτρονικό τσιγάρο σας, έτσι ώστε τα liquids να θερμανθούν κατάλληλα για να βγάλουν τα αρώματα τους. Επόμενο, είναι να επιλέξετε τη σωστή αντίσταση μιας που υπάρχουν διαφορετικοί τύποι στο εμπόριο. Αυτό θα δώσει άλλη ώθηση στην ποιότητα της γεύσης τους. Επιπλέον, η μεγάλη παραγωγή ατμού μειώνει την ένταση τους, για αυτό χαμηλώστε τα volt, ώστε ο ατμός να μην είναι τόσο πυκνός. Τέλος, φυλάξτε τα μπουκάλια μακριά από υψηλές θερμοκρασίες και υγρασία γιατί έτσι δεν θα αλλοιωθεί το περιεχόμενο τους.

Κλείνοντας, στο εμπόριο κυκλοφορούν πολλά ελληνικά υγρά αναπλήρωσης που θα σας ενθουσιάσουν. Μπορείτε να βρείτε καταπληκτικές γεύσεις σε διαφορετικού μεγέθους συσκευασίες και το καλύτερο; Σε προσιτές τιμές ανάλογα με τον προϋπολογισμό σας. Δοκιμάστε σταδιακά μέσα από μια μεγάλη ποικιλία προϊόντων, και ένα είναι σίγουρο. Δεν πρόκειται να βαρεθείτε ποτέ το vaping.

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η Ευρώπη εξερευνά το Διάστημα

Πριν 113 εβδομάδες

ΝΟΗΣΙΣαπό 26/02 έως 27/02

1821‑2021 Διακόσια Χρόνια Δανεικά

Πριν 115 εβδομάδες

LUNAR SPACE PATRA18/03

Σπήλιος Φλώρος ‑ Ξέρει τις Κινήσεις

Πριν 116 εβδομάδες

ΘΕΑΤΡΟ ELIARTαπό 06/02 έως 24/02

Μελίνα Μερκούρη ‑ Να με θυμάσαι και να μαγαπάς

Πριν 116 εβδομάδες

ΤΕΧΝΟΠΟΛΗ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝαπό 18/01 έως 11/03

Ειδύλλια οδός Eidylliaodos

Πριν 116 εβδομάδες

ΤΕΧΝΟΠΟΛΗ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝαπό 18/01 έως 06/03

Ροκσταριλικια

Πριν 125 εβδομάδες

SKYLAND LIVE MUSIC VENUE13/12

1821‑2021 Διακόσια Χρόνια Δανεικά

Πριν 125 εβδομάδες

LUNAR SPACE PATRA17/12

Σπήλιος Φλώρος ‑ Ξέρω τις κινήσεις

Πριν 125 εβδομάδες

ΘΕΑΤΡΟ ELIARTαπό 02/12 έως 30/12

CANCELMIKEIUS STAND UP COMEDY

Πριν 125 εβδομάδες

CINEMA ΒΑΚΟΥΡΑ18/12

Αλέξανδρος Τσουβέλας ‑ Θεσσαλονίκη

Πριν 148 εβδομάδες

ΘΕΑΤΡΟ ΓΗΣ11/09

Λάμπρος Φισφής ‑ Best Of

Πριν 149 εβδομάδες

ΘΕΑΤΡΟ ΒΡΑΧΩΝ ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ30/06

par: 6
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.