E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Φωτιά στο ελληνικό νοσοκομείο στην Κωνσταντινούπολη: Δώσαμε μάχη

Τι λέει ο διευθυντής

Φωτιά στο ελληνικό νοσοκομείο στην Κωνσταντινούπολη: Δώσαμε μάχη
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 4/8/2022 | 20:54

«Ορισμένοι ήταν κατάκοιτοι κι είχε πολύ αέρα» δήλωσε ο διευθυντής του νοσοκομείου 

Πώς έγινε η απομάκρυνση των 104 ασθενών και ηλικιωμένων από το κτήριο -σύμβολο με ιστορία 100 ετών

Τις δραματικές στιγμές διάσωσης των 104 ασθενών και ηλικιωμένων από τη φωτιά που ξέσπασε στο ελληνικό νοσοκομείο της Κωνσταντινούπολης περιγράφει ο διευθυντής του Νοσοκομείου – Γηροκομείου Μπαλουκλί Στάθης Λεάνας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Ευτυχώς δεν είχαμε θύματα, ούτε και εγκαύματα, ούτε και κανένα άλλο πρόβλημα. Προσπαθήσαμε αμέσως μόλις άρχισε η φωτιά να μεταφέρουμε όσους ήταν στο τμήμα του νοσοκομείου» είπε στο OPEN ο κ. Λεάνας.

Το κτήριο θεωρείται σύμβολο για τους Ρωμιούς της Πόλης, με ιστορία 100 ετών. Όπως εξήγησε ο κ. Λεάνας, το νοσοκομείο είναι ένας μεγάλος κήπος με επτά διαφορετικά κτήρια. Ένα από αυτά τα κτήρια είναι το γηροκομείο, το οποίο κάηκε.

Στο γηροκομείο έμεναν 62 ηλικιωμένοι. Οι περισσότεροι μεταφέρθηκαν στο τμήμα του νοσοκομείου και σε περιπτώσεις που κρίθηκε ότι δεν μπορούσαν να φιλοξενηθούν, οδηγήθηκαν σε κοντινό νοσοκομείο. Παράλληλα, διαβιούσαν και 42 ψυχικά ασθενείς, που πάσχουν από χρόνιες παθήσεις. Και αυτοί είναι καλά, με τους περισσότερους να έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο, πλην ελαχίστων, που δεν γινόταν σήμερα να κρατηθούν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ


Η επιχείρηση ήταν δύσκολη. «Ορισμένοι είναι κατάκοιτοι. Ήταν πολύ δύσκολη επιχείρηση κι είχε τρομερό αέρα», εξήγησε προσθέτοντας ότι τα οχήματα της πυροσβεστικής έφτασαν αμέσως.

Μέχρι στιγμής, άγνωστα παραμένουν τα αίτια της πυρκαγιάς αλλά και το μέγεθος των ζημιών. Εκτίμηση για την καταστροφή θα υπάρξει όταν αποχωρήσει η πυροσβεστική και οι υπεύθυνοι του νοσοκομείου μπορούν να εισέλθουν. Ο κ. Λεάνας πάντως εκτιμά ότι το κτήριο καταστράφηκε ολοσχερώς.
26031763
Balıklı Rum Hastanesi Başhekimi açıkladı: Ölü ve yaralı var mı?
Balıklı Rum Hastanesi alev alev yandı!

Έτοιμος να συνδράμει για την ανακατασκευή του ιστορικού νοσοκομείου ο Δήμος Αθηναίων

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Tη συμπαράστασή του, αλλά και τη διαβεβαίωση ότι ο Δήμος Αθηναίων είναι έτοιμος να συμβάλλει με κάθε μέσο, ώστε το Ελληνικό Νοσοκομείο «Βαλουκλή» στην Κωνσταντινούπολη, το οποίο καταστράφηκε ολοσχερώς μετά από πυρκαγιά, να αναγεννηθεί ξανά εξέφρασε ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης σε επικοινωνία που είχε με τον Δήμαρχο Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου.

Κατά την συνομιλία τους ο κ. Μπακογιάννης επισήμανε ότι η καταστροφή του νοσοκομείου από την πυρκαγιά αποτελεί σημαντικό πλήγμα για την ελληνική ομογένεια. Ξεκαθάρισε ,όμως, ότι το σημαντικότερο όλων είναι ότι δεν υπήρξαν ανθρώπινες απώλειες.

Επίσης, ο Δήμαρχος ενημερώθηκε από τον Τούρκο ομόλογο του για το μέγεθος της ζημιών, αλλά και για την κατάσταση της υγείας των ασθενών που απομακρύνθηκαν από τις εγκαταστάσεις, προκειμένου να σωθούν από τις πύρινες φλόγες.

Ο Δήμαρχος Κωνσταντινούπολης ευχαρίστησε τον Κώστα Μπακογιάννη για το άμεσο και έμπρακτο ενδιαφέρον του, καθώς και για την ετοιμότητα συνδρομής του Δήμου της Αθήνας με στόχο την ανακατασκευή του ιστορικού νοσοκομείου.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Βραζιλία: 29 νεκροί και πολλοί αγνοούμενοι από κατολισθήσεις

Σήμερα

Εικόνες καταστροφής από τόνους λάσπης και ισοπεδωμένα κτίρια

Αρχεία Έπσταϊν: Φωτογραφία απαθανατίζει τον Στίβεν Χόκινγκ σε τροπικό νησί ανάμεσα σε δύο γυναίκες με μπικίνι

Σήμερα

Συνολικά ο Στίβεν Χόκινγκ εμφανίζεται περίπου 250 φορές στα αρχεία Έπσταϊν - Συνεχίζονται οι αποκαλύψεις

Ψηφιακή ένταξη ηλικιωμένων και ΑμεΑ: Τι προσφέρει το νέο πρόγραμμα και πώς να υποβάλετε αίτηση

Σήμερα

Το έργο, χρηματοδοτούμενο από το Ταμείο Ανάκαμψης, στοχεύει στην άρση του ψηφιακού αποκλεισμού

Κτηνοτρόφος στην Κρήτη έβαψε... κόκκινα τα πρόβατά του για να μην του τα κλέψουν

Σήμερα

Η εικόνα με τα κόκκινα πρόβατα δύσκολα περνά απαρατήρητη

Σε διαθεσιμότητα οδηγός λεωφορείου στην Αθήνα επειδή έτρωγε στο τιμόνι

Σήμερα

Στο βίντεο φαίνεται ο οδηγός να κρατά το τιμόνι -με τα γόνατά του- και παράλληλα να τρώει το φαγητό του

Σκύρος: Διέγνωσαν πνευμονία σε 46χρονο και πέθανε από ανακοπή λίγη ώρα αργότερα

Σήμερα

Όπως καταγγέλλεται από τους συγγενείς του, η γιατρός φέρεται να μην ασχολήθηκε ιδιαίτερα με τον ασθενή, διέγνωσε πνευμονία και του έδωσε φάρμακα

Καλλιθέα: 45χρονη κατήγγειλε ξυλοδαρμό από τον σύντροφό της στη μέση του δρόμου

Σήμερα

Μέρος του συμβάντος έχει καταγραφεί και σε βίντεο ενώ όσα κατέθεσε η γυναίκα είναι σοκαριστικά

Κυρανάκης: «Ας απειλούν όσο θέλουν οι ιδιοκτήτες ταξί, δεν εκβιάζομαι»

Σήμερα

Και επίθεση κατά Λυμπερόπουλου: «Εκφράζει τον κακώς εννοούμενο συνδικαλισμό»

Συντάξιμη στο διπλάσιο η «μάχιμη πενταετία» για όλους τους ένστολους

Σήμερα

Ποιες υπηρεσίες αναγνωρίζονται, πόσο και πότε

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 11
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.