E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Πώς θα βοηθήσετε τους άστεγους να βρουν κατάλυμα

Έκτακτα μέτρα για την προστασία των αστέγων

Πώς θα βοηθήσετε τους άστεγους να βρουν κατάλυμα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 6/12/2013 | 00:00

Έκτακτα μέτρα για την προστασία των αστέγων έλαβε ο δήμος Αθηναίων, λόγω της επιδείνωσης του καιρού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Συγκεκριμένα, σε ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε υπό το δήμαρχο, Γιώργο Καμίνη, αποφασίστηκε να τεθούν, από σήμερα, σε 24ωρη λειτουργία δύο θερμαινόμενοι χώροι του δήμου, ενώ σε ετοιμότητα βρίσκεται και ο ξενώνας αστέγων.

Πρόκειται για το Πολιτιστικό Κέντρο της 4ης Δημοτικής Κοινότητας (Λένορμαν και Αλεξανδρείας 35), τη Λέσχη Φιλίας Κυψέλης στην οδό Κίου 5 (210–8624449) και το Υπνωτήριο του δήμου Αθηναίων, στην οδό Αλικαρνασσού 49, σε συνεργασία με τους Γιατρούς του Κόσμου. Στο Υπνωτήριο, εκτός από διανυκτέρευση παρέχονται πρόσβαση σε συσσίτιο, γιατροί και χρήση λουτρού. Στους χώρους θα βρίσκονται κοινωνικοί επιστήμονες (κοινωνικοί λειτουργοί, ψυχολόγοι, κοινωνιολόγοι), φύλακες, εθελοντές και θα υπάρχουν 150 υπνόσακοι.

Επίσης, στα έκτακτα μέτρα περιλαμβάνεται η 24ωρη λειτουργία της τετραψήφιας τηλεφωνικής γραμμής εξυπηρέτησης του δημότη, 1595, ως γραμμή ενημέρωσης για άστεγους συμπολίτες μας και τυχόν έκτακτες ανάγκες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης του δήμου Αθηναίων (ΚΥΑΔΑ) θα συντονίζει και φέτος από την έδρα του, Πειραιώς 35, τις ομάδες που θα παρεμβαίνουν στους δρόμους της πόλης σε 24ωρη βάση, θα προωθεί προς όλους τις αναφορές για την ύπαρξη αβοήθητων αστέγων στον δρόμο και θα καλύπτει τις ανάγκες των αστέγων με κλινοσκεπάσματα, φαγητό και μικρογεύματα, εντός και εκτός των κέντρων φιλοξενίας.

Επίσης, ομάδες έργου του Κέντρου, σε συνεργασία με εθελοντικές, μη κυβερνητικές οργανώσεις και το Εθνικό Κέντρο Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΕΚΚΑ), θα πραγματοποιούν επιτόπιες παρεμβάσεις (street work), προκειμένου να ενημερώνονται οι άστεγοι για τους διαθέσιμους χώρους και να προσφέρονται φάρμακα και ζεστό ρόφημα.

Τα αστυνομικά τμήματα, που είναι υπεύθυνα για τα σημεία υποδοχής αστέγων, θα ενημερώνονται για τη φύλαξη των χώρων κατά τη βραδινή βάρδια. Ήδη, έχει γίνει επικοινωνία με την 1η Διοικητική Υγειονομική Περιφέρεια (ΔΥΠΕ) για την ενημέρωση και τη διασύνδεση με τα εφημερεύοντα νοσοκομεία.

Επίσης, συνεχίζεται και φέτος η συνεργασία των φορέων που δραστηριοποιούνται στον τομέα των αστέγων, όπως το Κέντρο Αλληλεγγύης (ΕΚΚΑ), η PRAKSIS, ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, oι Γιατροί χωρίς Σύνορα, οι Γιατροί του Κόσμου, η ομάδα εθελοντισμού της PROTECTA, η Θετική Φωνή, ο ΟΚΑΝΑ και το ΕΘΕΑ Exelixis.

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Κυψέλη: Νέα εκδοχή του 43χρονου για τις μαχαιριές στο βρέφος – Τι δείχνει η ιατροδικαστική εξέταση

Πριν 8 ώρες

Απολογούνται σήμερα ο 43χρονος, η 38χρονη Γερμανίδα και ο 26χρονος Αφγανός. Κρίσιμες για την υπόθεση οι επόμενες ώρες.

Χαμός σε Δημοτικό Συμβούλιο: «Γαβγίστε κι άλλο!» ‑ Η καταγγελία της Προέδρου για σεξισμό

Πριν 8 ώρες

Καταγγελία σεξιστικής επίθεσης εναντίον της Προέδρου του Δ.Σ. Πάτμου από τον επικεφαλής της αντιπολίτευσης στη διάρκεια συνεδρίασης.

Yπερτουρισμός στο Μπάλο της Κρήτης: Το βίντεο που έγινε viral

Πριν 8 ώρες

Έντονες αντιδράσεις προκάλεσαν και οι εικόνες από τα σοκάκια και τους δρόμους της Οίας στη Σαντορίνη.

Τσιτσιπάς για Κύργιο: «Το γνώριζα πριν από την ανακοίνωση, με εκπλήσσει που αποκαλύφθηκε τόσο αργά» για την υπόθεση χρήσης κοκαΐνης

Χτες

Ο Έλληνας πρωταθλητής, μετά τη νίκη του στη Νέα Υόρκη, αποκάλυψε ότι φήμες για τη συμπεριφορά του Αυστραλού κυκλοφορούσαν στο εσωτερικό του τένις εδώ και καιρό

Μπάλος: Η παραλία που «βουλιάζει» από τουρίστες – Αντιδράσεις στα social media

Χτες

Εικόνες ασφυκτικού συνωστισμού στον Μπάλο προκαλούν αντιδράσεις - Τι αναφέρει το ρεπορτάζ του Independent

Τροχαία στην Αττική: 14 νεκροί, 397 τραυματίες σε 346 δυστυχήματα τον Αύγουστο

Χτες

Η Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής καταγράφει επίσης 25.522 παραβάσεις τον ίδιο μήνα, με απρόσεκτη οδήγηση και μη χρήση κράνους να πρωταγωνιστούν στα τροχαία.

Τεχνητή Νοημοσύνη σε χειρουργείο: Για πρώτη φορά αφαιρέθηκε όγκος από τον εγκέφαλο 48χρονου

Χτες

Ο Ρις Χίμπερτ (Rhys Hibbert) από το Μπέντφορντσαϊρ ήταν ο πρώτος ασθενής στον κόσμο που υποβλήθηκε στην πρωτοποριακή μέθοδο στο University College London Hospitals.

Νότια Κορέα: Η AI έφτασε τον προϋπολογισμό της χώρας σε πάνω από μισό τρισεκατομμύριο δολάρια

Χτες

Η αύξηση των φορολογικών εσόδων από τεχνολογικούς κολοσσούς όπως η Samsung και η SK Hynix οδήγησε στη μεγαλύτερη αύξηση δαπανών από το 2009

Μαρινάκης για Σαμαρά: Θλίβομαι για την ανάρτησή του, τα φύλα είναι δύο και δεν πρόκειται να αλλάξει αυτό με κυβέρνηση Μητσοτάκη

Χτες

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε στην κριτική περί «woke ατζέντας» με αφορμή την εφαρμογή του ΕΟΠΥΥ και αναφέρθηκε στις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ

Σύρος: Συγκλονίζει ο πατέρας της 42χρονης που δολοφονήθηκε – «Μου έσφαξε το παιδί, το έχασα»

Χτες

«Ήθελε εκτός από το να κλείσει το στόμα της κόρης μου, ήθελε να βγάλει όλο το μίσος, το μένος πάνω της» λέει ο πατέρας της δολοφονημένης Ευαγγελίας

Ταϊβάν: Έπιασε τη σύζυγό του να τον απατά μέσω της σκούπας... ρομπότ ‑ Κατέληξε στη φυλακή

Χτες

Η «παγίδα» με τη σκούπα-ρομπότ δεν βγήκε σε καλό για τον απατημένο σύζυγο στη μακρινή Ταϊβάν

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 8
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.