E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Τέλλογλου: Υπήρχαν ενδείξεις ότι τα τηλέφωνα του κ. Μητσοτάκη και του ΚΚΕ δεν ήταν ασφαλή

Ο δημοσιογράφος κατέθετε για 3,5 ώρες στον Ισίδωρο Ντογιάκο

Τέλλογλου: Υπήρχαν ενδείξεις ότι τα τηλέφωνα του κ. Μητσοτάκη και του ΚΚΕ δεν ήταν ασφαλή
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 11/8/2022 | 17:44

Ο δημοσιογράφος Τάσος Τέλλογλου έδωσε κατάθεση για περίπου 3,5 ώρες στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ισίδωρο Ντογιάκο, σχετικά με τις αναφορές του για παράνομες παρακολουθήσεις τα προηγούμενα χρόνια στο τηλέφωνο του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ο Τάσος Τέλλογλου είχε αναρτήσει στο Twitter πριν από τέσσερις ημέρες ότι ιδιώτης παρακολουθούσε το 2018 τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη ο οποίος ήταν τότε αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε προσωπικές του στιγμές όταν μιλούσε με τη γυναίκα και την κόρη του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Συγκεκριμένα το tweet έγραφε: «Ο Iδιώτης, που δραστηριοποιείτο επί της προηγούμενης κυβέρνησης στο να “ακούει” τον αρχηγό της αντιπολίτευσης στις πιο προσωπικές του στιγμές, όταν μιλάει με την σύζυγό η την κόρη του κάνει τώρα το ίδιο με άλλους, μερικοί ανήκουν και στο ίδιο κόμμα με τους παραιτηθέντες».

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κατάθεση του κ. Τέλλογλου δεν εισέφερε κανένα νέο στοιχείο ενώ δεν κατονόμασε κανένα πρόσωπο και ο δημοσιογράφος σε δήλωσή του είπε αρχικά: «Εγώ δεν ήξερα να του πω κάτι γι’ αυτό και μίλησα για την έρευνα που έχουμε κάνει τους τελευταίους μήνες στο inside story για τη χρήση του predator, δλδ του λογισμικού που παρακολουθει τα κινητά τηλέφωνα. Και του εξήγησα ότι κατά τη γνώμη μας αυτό λειτουργεί συμπληρωματικά στις νόμιμες επισυνδέσεις, δηλαδή χρησιμοποιείται και το ένα και το άλλο. Ο κύριος Ντογιάκος μου έκανε μία ερώτηση σχετικά με μία ανάρτηση που είχα κάνει για τον πρωθυπουργό και του είπα ότι το πρόβλημα των υπηρεσιών που ήθελαν να πάρουν τέτοια λογισμικά είναι πολύ παλιότερο από τη σημερινή μέρα.

Αυτό γιγαντώθηκε μετά το μετά το 2020. Πρόσωπα που έπαιζαν ένα ρόλο παλιότερα, τα ίδια πρόσωπα είναι και σήμερα και ότι αν θέλουμε να μάθουμε το τι έχει γίνει με τις νόμιμες επισυνδεσεις στο παρελθόν, τότε η κυβέρνηση το μόνο που έχει κάνει είναι να αλλάξει το νόμο που ψήφισε το Μάρτιο του 2021 που αναδρομικά απαγόρευε σε αυτούς που παρακολουθούνταν να ζητήσουν μέσω του δικαστή την ενημερωση τους, ένα δικαίωμα που υπήρχε μέχρι το 2021 και καταργήθηκε έκτοτε» τόνισε ο κ. Τέλλογλου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Υπήρχαν ενδείξεις ότι δεν ήταν ασφαλή τα τηλέφωνα του Μητσοτάκη και του ΚΚΕ»
Σε ερώτηση για το εάν παρακολουθούνταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο κ. Τέλλογλου απάντησε: «υπήρχαν ενδείξεις ότι τα τηλέφωνα του δεν ήταν ασφαλή όπως ενδείξεις υπήρχαν και από το ΚΚΕ το 2017. Οι ελληνικές υπηρεσίες προσπαθούν να αγοράσουν αυτά τα λογισμικά από το 2013, έχουμε βρει προσπάθειες των ελληνικών υπηρεσιών και το 2015, έχει γίνει μία τεράστια διαρροή στο wikileaks της ιταλικής εταιρείας που ήτανε όλες οι διαπραγματεύσεις με την ελληνική κυβέρνηση m από το 2013 έως 2015».

Ο δημοσιογράφος επισήμανε ότι «δεν ήταν από την αρχή η επιλογή να αγοραστεί το predator, οι πρώτες βολιδοσκοπήσεις αφορούσαν ένα άλλο πρόγραμμα το Πήγασος, το οποίο κάηκε όμως το 2018.

Ο κ. Τέλλογλου σε ερώτηση εάν κατονόμασε συγκεκριμένα πρόσωπα τόνισε «μου ζητήθηκε να ονομάσω συγκεκριμένα πρόσωπα. Αυτά τα πρόσωπα προκύπτουν από τη σύνθεση των εταιρειών. Ειναι γνωστό για εταιρεία ιντελεξα οτι παίζει σημαντικό ρόλο σε προμήθεια της ελληνικής αστυνομίας Υπάρχουν σχέσεις των μετόχων μεταξύ τους».

Τέλος, για το αν έχει γνώση να παρακολουθούνται και άλλα πολιτικά πρόσωπα απάντησε αρνητικά. «Έχω δει link τέτοια σε άλλα τηλέφωνα δεν ξέρω αν το έχουν ελέγξει. Εχω δει τέτοια link να υπάρχουν σε τηλέφωνα κατά την έρευνα το inside story σε μη πολιτικά πρόσωπα , δεν έχω δει σε πολιτικά πρόσωπα» τόνισε ο δημοσιογράφος.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Νέα Πέραμος: «Δεν μου έδινε να πιώ και τον σκότωσα» ‑ Η άγνωστη απόπειρα αυτοκτονίας

Πριν 8 ώρες

Το τραγικό περιστατικό έγινε μπροστά στα μάτια του μεγαλύτερου αδελφού της οικογένειας

Επίδομα 250 ευρώ: Ποιοι δεν το έλαβαν ‑ Πότε θα γίνει η δεύτερη πληρωμή

Πριν 8 ώρες

Τι ισχύει για όσους δεν είδα στον λογαριασμό τους την έκτακτη οικονομική ενίσχυση

Λουτράκι: Σε διαθεσιμότητα η δασκάλα που κατήγγειλε 6χρονο μαθητή ότι τη θώπευσε – Τι λέει μετά το σάλο που προκάλεσε

Χτες

Νέες καταγγελίες έρχονται στη δημοσιότητα για τη συμπεριφορά της 55χρονης δασκάλας στο Λουτράκι - Διατάχθηκε ΕΔΕ εις βάρος της και μέχρι την ολοκλήρωση της έρευνες απομακρύνθηκε από το σχολείο

Ταυτοποιήθηκε 79χρονος που απείλησε διαδικτυακά πολιτικό πρόσωπο

Χτες

Μετά από ενδελεχή και εμπεριστατωμένη αστυνομική και ψηφιακή-διαδικτυακή έρευνα

Αδελφοκτονία στη Νέα Πέραμο: Ο δράστης «είχε κόψει την αναπνοή» στο θύμα

Χτες

Νέα στοιχεία έρχονται στο φως για την οικογενειακή τραγωδία στον Λουτρόπυργο Νέας Περάμου

Αυστραλία: Ακροδεξιά γερουσιαστής εμφανίστηκε με μπούρκα ζητώντας την απαγόρευσή της

Χτες

«Αν δεν θέλουν να φοράω μπούρκα, ας την απαγορεύσουν», ανέφερε, χαρακτηρίζοντας την ενδυμασία «καταπιεστική» και «κίνδυνο για την εθνική ασφάλεια»

Τροχαία: Νέοι σαρωτικοί έλεγχοι για μεθυσμένους οδηγούς στην Αττική – 12 συλλήψεις και 387 παραβάσεις σε αλκοτέστ

Χτες

Η Τροχαία πραγματοποίησε συνολικά 22.800 ελέγχους το τελευταίο τετραήμερο και βεβαιώθηκαν 387 παραβάσεις, για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ

Κασσελάκης: «Κρεσέντο ομοφοβικού κουτσομπολιού» το βιβλίο Τσίπρα

Χτες

«Η Ιθάκη του Τσίπρα θα καταλήξει «Τιτανικός» για το πανάκριβο rebranding του», διαμηνύει ο Στέφανος Κασσελάκης

Αλιμος: Ανδρας επιτίθεται και παρενοχλεί γυναίκες – «Με φίλησε στο στόμα και με χούφτωσε» λέει ένα από τα θύματά του

Χτες

Ο συγκεκριμένος φέρεται να έχει επιτεθεί σε ακόμα δύο γυναίκες στην ευρύτερη περιοχή του Αλίμου

Οργή από τους Ουκρανούς στρατιώτες στο μέτωπο για το ειρηνευτικό σχέδιο – «Απολύτως εξευτελιστικό»

Χτες

Όσα υποστηρίζουν για τις εγγυήσεις ασφαλείας και την παραχώρηση εδαφών

Ρουμάνοι επιβάτες τρέχουν να προλάβουν την πτήση τους στο αεροδρόμιο της Κολωνίας και συλλαμβάνονται

Χτες

Οι δύο Ρουμάνοι έσπασαν το γυαλί συναγερμού έκτακτης ανάγκης και έτρεχαν στον διάδρομο του αεροδρομίου κάνοντας νόημα στον πιλότο να περιμένει

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 8
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.