E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Νέα στοιχεία για τον καιρό με χάρτες: Κατεβαίνει νότια η «ψυχρή λίμνη»

Καταιγίδες και μπουρίνια τις επόμενες ώρες

Νέα στοιχεία για τον καιρό με χάρτες: Κατεβαίνει νότια η «ψυχρή λίμνη»
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από το NEWSROOM
Δημοσίευση 14/8/2022 | 10:48

Νέα στοιχεία για την επιδείνωση του καιρού δίνει το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών / Meteo.gr, καθώς το φαινόμενο της «ψυχρής λίμνης» θα κινηθεί νότια και θα φέρει επικίνδυνα φαινόμενα σε πολλές περιοχές της Ελλάδας.

Συγκεκριμένα η παρουσία ψυχρής λίμνης στην ανώτερη ατμόσφαιρα, η οποία κινείται τις τελευταίες ημέρες στην περιοχή των Βαλκανίων, είναι υπεύθυνη για την καιρική αστάθεια στη χώρα μας, προκαλώντας τοπικά έντονες καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις, κυρίως στα ηπειρωτικά τμήματα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία για τον καιρό του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr, η ψυχρή λίμνη θα κινηθεί νότια και την Κυριακή 14/08 θα βρεθεί στην ανώτερη ατμόσφαιρα της χώρας μας, συνεχίζοντας την καιρική αστάθεια για τέταρτη συνεχόμενη ημέρα.

Εξαιτίας της θέσης της ψυχρής λίμνης, εκτός από τις ηπειρωτικές περιοχές, αναμένεται να προκαλέσει φαινόμενα και στις νησιωτικές περιοχές, όπου λόγω της περιόδου των θερινών διακοπών, θα πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή και μέριμνα στις θαλάσσιες δραστηριότητες, αφού οι βροχές και οι τοπικές καταιγίδες θα συνοδεύονται πρόσκαιρα από ισχυρούς ανέμους (μπουρίνια) κυρίως στο Κεντρικό Ιόνιο, στις Σποράδες και στα νησιά του Βορείου Αιγαίου.

Ο χάρτης με την ψυχρή λίμνη

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ


Σήμερα, λοιπόν, σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, αναμένονται αρχικά τοπικές βροχές ή καταιγίδες σε Ιόνιο, Ήπειρο, Μακεδονία, Θεσσαλία, οι οποίες βαθμιαία θα επεκταθούν στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, αλλά και στην Εύβοια και στα νησιά του Βορείου Αιγαίου.

Τα φαινόμενα ενδέχεται να είναι κατά τόπους έντονα και να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά, έως το μεσημέρι στο Κεντρικό Ιόνιο και τις βραδινές κυρίως ώρες στο Βορειοανατολικό Αιγαίο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στον παρακάτω Χάρτη, εμφανίζεται το εκτιμώμενο συνολικό ύψος βροχόπτωσης για την Κυριακή 14/08, καθώς επίσης και οι περιοχές όπου αναμένονται σημαντικές χαλαζοπτώσεις

Τα φαινόμενα μετά το απόγευμα βαθμιαία και από τα δυτικά θα σταματήσουν στο μεγαλύτερο τμήμα της ηπειρωτικής χώρας, ωστόσο θα συνεχιστούν τοπικά σε περιοχές της Ανατολικής Θεσσαλίας, της Εύβοιας, των Σποράδων, του Βορειοανατολικού Αιγαίου και της Θράκης.

Τέλος, παρά τη βελτίωση που θα παρουσιάσουν οι πυρομετεωρολογικοί δείκτες, ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να ληφθεί στις ηπειρωτικές περιοχές όπου θα εκδηλωθούν τα φαινόμενα, αφού θα υπάρξει έντονη ηλεκτρική δραστηριότητα, με αποτέλεσμα τον κίνδυνο δασικών πυρκαγιών από πτώσεις κεραυνών.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Λιβαδειά: Ένταση με αγρότες – Έσπασαν τον αστυνομικό κλοιό, «περικύκλωσαν» τον Κώστα Τσιάρα

Σήμερα

Μετά από διαπραγματεύσεις, επιτράπηκε η στάθμευση των τρακτέρ έξω από το διοικητήριο, όπου ήταν προγραμματισμένη η παρουσίαση.

Λήξη «συναγερμού», δεν αποσύρεται ο ΛεΜπρόν Τζέιμς – Τι αφορούσε η πολυαναμενόμενη «second decision»

Σήμερα

Αγωνία τέλος για τα εκατομμύρια των οπαδών του ΛεΜπρόν Τζέιμς ανά τον κόσμο και γενικότερα τους οπαδούς του

Πότε «πέφτει» η Black Friday 2025

Σήμερα

«Κλείδωσε» η μέρα

Επιβεβαιώθηκε το πρώτο υβρίδιο λύκου‑σκύλου στην Ελλάδα

Σήμερα

Για πρώτη φορά, ένα υβρίδιο λύκου-σκύλου επιβεβαιώθηκε στην Ελλάδα

Κατέρρευσε μπαλκόνι στο Λαύριο – Μία γυναίκα τραυματίστηκε

Σήμερα

Μπαλκόνι κατέρρευσε στο Λαύριο, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ελαφρά μία γυναίκα

Μαχαίρωσαν δήμαρχο σε πόλη της Γερμανίας – Δίνει μάχη για τη ζωή της

Σήμερα

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως δέχθηκε 13 μαχαιριές

Νομπελίστας «εκτός δικτύου»: Η επιτροπή δεν μπορεί να τον εντοπίσει ‑ Κάνει πεζοπορία στη φύση

Σήμερα

Ο Φρεντ Ράμσντελ, ένας από τους φετινούς νικητές του Νόμπελ Ιατρικής, δεν έχει ακόμη ενημερωθεί για τη βράβευσή του

Έφηβος έκανε στο ChatGPT αυτή την ερώτηση και κατέληξε με χειροπέδες

Σήμερα

Σύμφωνα με τοπικά μέσα ο μαθητής ισχυρίστηκε ότι επρόκειτο για αστείο

Κατέρρευσε εξαώροφο κτίριο στη Μαδρίτη ‑ Πληροφορίες για εγκλωβισμένους

Σήμερα

Οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης έχουν αποκλείσει την περιοχή

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 11
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.