E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Ο άνθρωπος που μπούκαρε στην τράπεζα κρατώντας ομήρους τους υπαλλήλους και θεωρείται ήρωας

Δείτε γιατί μπήκε αγανακτισμένος στην τράπεζα

Ο άνθρωπος που μπούκαρε στην τράπεζα κρατώντας ομήρους τους υπαλλήλους και θεωρείται ήρωας
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Γράφει ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Ανίκανος να έχει πρόσβαση στις δικές του αποταμιεύσεις, ένας Λιβανέζος αποφάσισε πρόσφατα να κρατήσει oμήρους το προσωπικό της τράπεζας υπό την απειλή όπλου έως ότου η διοίκηση συμφωνήσει να του δώσει τουλάχιστον αρκετά χρήματα για να πληρώσει τους ιατρικούς λογαριασμούς του πατέρα του.

Η καταστροφική οικονομική κρίση του Λιβάνου επικεντρώθηκε αυτόν τον μήνα από μια πολύ ασυνήθιστη ιστορία. Ο Bassam al-Sheikh Hussein, ένας 41χρονος από τη Βηρυτό, χαιρετίστηκε πρόσφατα ως "ήρωας" αφού μπήκε σε ένα υποκατάστημα της Federal Bank στην περιοχή Hamra της πρωτεύουσας και κράτησε όμηρο το προσωπικό για να τους αναγκάσει να τον αφήσουν να πάρει χρήματα από τις οικονομίες του. Η διαμάχη έληξε ειρηνικά μετά από επτά ώρες και ο Hussein επετράπη να κάνει ανάληψη 35.000 $ από τα 210.000 $ στον τραπεζικό λογαριασμό του, αφού όπως ισχυρίστηκε ότι έπρεπε να πληρώσει τους λογαριασμούς του πατέρα του στο νοσοκομείο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το 2019, όταν η αξία της λιβανέζικης λίρας έπεσε κατακόρυφα και ο πληθωρισμός ανέβηκε σε υψηλά επίπεδα ρεκόρ, η κυβέρνηση εφάρμοσε τραπεζικούς περιορισμούς με σκοπό να εμποδίσει τους ανθρώπους να κάνουν ανάληψη μεγάλων χρηματικών ποσών. Στην πραγματικότητα, μπορούσαν να πάρουν μόνο αρκετά χρήματα για να καλύψουν τις βασικές ανάγκες, παρά το γεγονός ότι είχαν σημαντικές οικονομίες ζωής στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς.

Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, ο Bassam al-Sheikh Hussein μπήκε στην τράπεζα της Βηρυτού στις 11 Αυγούστου οπλισμένος με ένα τουφέκι. Οι περισσότεροι από τους άλλους πελάτες κατάφεραν να ξεφύγουν πριν προλάβει να κλείσει τις πόρτες, αλλά παγίδευσε μαζί του έξι μέλη του προσωπικού και έναν πελάτη στην τράπεζα. Σύμφωνα με πληροφορίες, ακούστηκαν δύο πυροβολισμοί και ο άνδρας κάποια στιγμή απείλησε να αυτοπυρποληθεί εάν δεν ικανοποιούνταν τα αιτήματά του, αλλά τελικά δεν τραυματίστηκε κανείς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μετά από μια επτάωρη αναμέτρηση, κατά τη διάρκεια της οποίας ο Husseinακουγόταν να φωνάζει «είναι όλοι ψεύτες», καθώς περπατούσε στην τράπεζα, συμφώνησε να απελευθερώσει όλους τους ομήρους αφού του επιτράπηκε να κάνει ανάληψη 35.000 $ από τον λογαριασμό ταμιευτηρίου του.

Καθώς τα νέα για τις ενέργειες του Bassam al-Sheikh Hussein εξαπλώθηκαν στη Βηρυτό, ένα πλήθος σχηματίστηκε έξω από το υποκατάστημα της Federal Bank για να εκφράσει την αλληλεγγύη του. Κάποια στιγμή ακούστηκαν άνθρωποι να φωνάζουν «Κάτω η κυριαρχία των τραπεζών». Ερασιτεχνικά βίντεο με την κατάσταση ομηρίας άρχισαν επίσης να διαδίδονται στο διαδίκτυο, προσελκύοντας ακόμη μεγαλύτερη υποστήριξη στον απελπισμένο άνδρα.

Ο Bassam al-Sheikh Hussein φέρεται να χρειαζόταν τις οικονομίες του για να πληρώσει τους ιατρικούς λογαριασμούς του νοσηλευόμενου πατέρα του (περίπου 50.000 $), καθώς και για τη θεραπεία του δικού του παιδιού. Η περίπτωσή του έχει γίνει πρωτοσέλιδο στον Λίβανο εδώ και μια εβδομάδα και η έκρηξη υποστήριξης από το ευρύ κοινό δεν ήταν παρά εντυπωσιακή.

Την Τρίτη, ο δικαστής Ghassan Khoury διέταξε την απελευθέρωση του Hussein, αφού η Ομοσπονδιακή Τράπεζα ενημέρωσε τους εισαγγελείς ότι ήθελε να αποσύρει την καταγγελία της εναντίον του. Ωστόσο, πρόκειται να παραπεμφθεί σε ανακριτή, κάτι που αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να ασκηθεί δίωξη.

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ανδρέας Σπυρόπουλος: Με φρέσκες ιδέες και δυναμισμό για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Σήμερα

Οι εκλογές είναι η ευκαιρία μας να διαμορφώσουμε το μέλλον μας.

Ο Γερουσιαστής των ΗΠΑ που θέλει να επαναφέρει την μονομαχία με πιστόλια

Σήμερα

Μαι μεσαιωνική πρακτική που ίσως θα επιστρέψει;

Ο διάσημος φωτογράφος που βίαζε και σκότωνε μοντέλα στα 70s

Σήμερα

«Μάγευε» τα θύματά του για να τα αποπλανήσει

Ποια είναι η Caitlin Clark που αλλάζει το μέλλον του μπάσκετ για τις γυναίκες

Χτες

Αναμόρφωσε πλήρως το κολεγιακό μπασκετικό τοπίο

Το γκράφιτι που άλλαξε τον κόσμο

Χτες

Μερικά από τα πιο διάσημα έργα street art που λάτρεψε ο κόσμος

Αντρας που έφυγε από την Αγγλία το 2008, εγκλωβίστηκε στην Αιθιοπία για 16 χρόνια

Προχτές

Εχασε το ταξιδιωτικό του έγγραφο για τους πρόσφυγες και δεν μπορούσε να επιστρέψει στην οικογένειά του

Εορτολόγιο: Πότε πέφτει του Αγίου Γεωργίου

Πριν 3 μέρες

Το αιώνιο ερώτημα...

Η εποχή του Οzempic: Ένα φάρμακο που δημιούργησε κουλτούρα

Πριν 3 μέρες

Η κουλτούρα της δίαιτας, την εποχή της υπερκατανάλωσης

Πως κάνουν τατουάζ οι φυλακισμένοι;

Πριν 3 μέρες

Ο περιορισμός τους κάνει όλο και πιο εφευρετικούς

par: 8
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.