E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Πρόστιμα έως 3.000 ευρώ σε σχεδόν 2 εκ. παραβάτες

Η ολοκλήρωση της online πλατφόρμας MyAuto αποκαλύπτει τους ιδιοκτήτες ΙΧ, δίκυκλων και φορτηγών που τα κινούν με απλήρωτα Τέλη Κυκλοφορίας, ανασφάλιστα και χωρίς ΚΤΕΟ.

Πρόστιμα έως 3.000 ευρώ σε σχεδόν 2 εκ. παραβάτες
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από το NEWSROOM
Δημοσίευση 20/8/2022 | 11:59

Ένα βήμα πριν την διασταύρωση των στοιχείων των ιδιοκτητών αυτοκινήτων, δίκυκλων αλλά και φορτηγών βρίσκονται τα συναρμόδια Υπουργεία, ώστε να διαπιστωθεί και επίσημα πλέον πόσοι κινούν τα οχήματά τους χωρίς να έχουν εξοφλήσει τα Τέλη Κυκλοφορίας, να έχουν ασφαλιστήριο συμβόλαιο σε ισχύ και βέβαια χωρίς να τα έχουν περάσει από ΚΤΕΟ.

Σύμφωνα με στελέχη από τον κλάδο των ασφαλιστικών εταιρειών αλλά και των ΚΤΕΟ, ο αριθμός των οχημάτων που κινείται χωρίς ασφάλεια υπολογίζεται σε περίπου 600.000 μονάδες και πάνω από 1,2 εκατ. μονάδες χωρίς να διαθέτουν Δελτίο Τεχνικού Ελέγχου!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όσον αφορά τα οχήματα που κινούνται χωρίς να έχουν πληρώσει τα Τέλη Κυκλοφορίας υπολογίζονται σε εκατοντάδες χιλιάδες χωρίς να μπορεί με βεβαιότητα κανείς να δώσει έναν συγκεκριμένο αριθμό…

Μάλιστα, κατά την παρουσίαση των Ψηφιακών Υπηρεσιών για την Οδήγηση που πραγματοποιήθηκε από τα Υπουργεία Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Υποδομών και Μεταφορών ο κ. Κώστας Καραμανλής ξεκαθάρισε ότι θα μπει ένα τέλος στην παρανομία και πως η διασταύρωση των στοιχείων θα γίνει άμεσα, ώστε να επιβληθούν τα πρόστιμα για μη έλευση από ΚΤΕΟ ή ανασφάλιστο όχημα στους παραβάτες ιδιοκτήτες όπως επίσης και σε εκείνους που δεν πληρώνουν τα ετήσια Τέλη Κυκλοφορίας.

Επίσης, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστας Καραμανλής τόνισε ότι με τη νέα πλατφόρμα της online μεταβίβασης οχημάτων δεν απαιτείται πλέον η προσκόμιση του Δελτίου ΚΤΕΟ ή της βεβαίωσης για τα Τέλη Κυκλοφορίας καθώς όλα γίνονται αυτόματα από το σύστημα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τα πρόστιμα

Ο νόμος 489/76 προβλέπει ότι η κυκλοφορία οχήματος χωρίς το ειδικό αποδεικτικό της ασφάλισης σήμα επισύρει την αφαίρεση των πινακίδων, της άδειας ικανότητας του οδηγού και της άδειας κυκλοφορίας για 6 μήνες.

Η πρόκληση δε ατυχήματος από όχημα χωρίς το προαναφερόμενο ειδικό σήμα, επισύρει την αφαίρεση πινακίδων και της άδειας κυκλοφορίας για δύο χρόνια και επί υποτροπής για τρία χρόνια. Επίσης επιβάλλεται χρηματικό πρόστιμο υπέρ του Επικουρικού Κεφαλαίου, βεβαιωθέντος με πράξη της Αστυνομικής Αρχής και εισπραττόμενο με τις οικείες διατάξεις του Κ.Ε.Δ.Ε, 1.000 ευρώ για τα λεωφορεία και τα Φ.Δ.Χ., 500 ευρώ για τα επιβατηγά και άλλα οχήματα κάθε φύσης και των 250 ευρώ για τα δίκυκλα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η άδεια κυκλοφορίας και οι πινακίδες μπορούν να επιστραφούν στον κάτοχο ή στον ιδιοκτήτη του οχήματος, πριν περάσουν τα παραπάνω χρονικά διαστήματα, αν πληρώσει το πρόστιμο και προσκομίσει την απόδειξη πληρωμής καθώς και το ασφαλιστήριο συμβόλαιο για το όχημα.

Επίσης υπάρχουν και Ποινικές κυρώσεις που περιλαμβάνουν φυλάκιση από 2 μήνες μέχρι 1 χρόνο και χρηματική ποινή μέχρι 3.000 ευρώ.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας ταυτοποίησης των στοιχείων του ανασφάλιστου οχήματος, θα σταλεί από τη Γ.Γ.Π.Σ., σε κάθε ιδιοκτήτη ανασφάλιστου ειδοποιητήριο για να ασφαλιστεί μέσα σε 8 μέρες ή να δώσει εξηγήσεις, να πληρώσει παράβολο 250 ευρώ για να ασφαλιστεί ενώ αν ο ιδιοκτήτης δεν κάνει τα παραπάνω, θα του επιβληθεί νέο πρόστιμο 500 ευρώ καθώς και οι παραπάνω διοικητικές και ποινικές κυρώσεις!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σύμφωνα με το νόμο, αν το όχημά σου είναι καινούργιο, θα πρέπει να το περάσεις ΚΤΕΟ στα 4 χρόνια από την πρώτη του κυκλοφορία και κατόπιν θα ελέγχεται κάθε 2 χρόνια. Αν αργήσεις και χάσεις την προθεσμία σου, πληρώνεις πρόστιμο στο ταμείο του ΚΤΕΟ ώστε να γίνει τελικά ο έλεγχος. Το ποσό που θα πληρώσεις εξαρτάται από την καθυστέρηση και υπολογίζεται σε 16 ευρώ για καθυστέρηση έως 30 ημέρες, σε 33 ευρώ για καθυστέρηση από 30 ημέρες – 6 μήνες και σε 65 ευρώ για καθυστέρηση πάνω από 6 μήνες. Σε περίπτωση ηλεκτρονικού ελέγχου το πρόστιμο ανέρχεται σε 150 ευρώ ενώ αν διαπιστωθεί η παράβαση σε έλεγχο της Τροχαίας τότε το πρόστιμο ανέρχεται σε 400 ευρώ το οποίο μπορεί να περιοριστεί στο 1/8 (50 ευρώ) στην περίπτωση που ο ιδιοκτήτης του οχήματος προσκομίσει δελτίο ΚΤΕΟ σε ισχύ εντός 10 ημερών. Το πρόστιμο της Τροχαίας σε περίπτωση ανέλεγκτων Φορτηγών άνω των 3,5 τόνων, Ταξί, Ασθενοφόρων, Λεωφορείων από ΚΤΕΟ έχει οριστεί στα 400 ευρώ, το οποίο μπορεί να περιοριστεί στο 1/2 (200 ευρώ) στην περίπτωση που ο ιδιοκτήτης του οχήματος προσκομίσει δελτίο ΚΤΕΟ σε ισχύ εντός 10 ημερών.

Αν κάποιος δεν έχει πληρώσει τα ετήσια Τέλη Κυκλοφορίας και το διαπιστώσουν σε κάποιο έλεγχο της Τροχαίας τότε αφαιρούνται επί τόπου οι πινακίδες και η άδεια κυκλοφορίας μέχρι ο κάτοχος του οχήματος να προσκομίσει την απόδειξη πληρωμής τους που να υπενθυμίσουμε ανέρχεται στο διπλάσιο του αρχικού ποσού.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πάνος Ρούτσι: «Έχουμε ορίσει επιστήμονες από το εξωτερικό για την εκταφή, δεν εμπιστευόμαστε τίποτα στην Ελλάδα»

Σήμερα

«Δεν φανταζόμουν ότι η κυβέρνηση αυτή δεν έχει συνείδηση και ανθρωπιά στο να μάθω από τι πέθανε το παιδί μου, δηλαδή το αυτονόητο» τονίζει ο Πάνος Ρούτσι

Έγγραφα 800 σελίδων αποκαλύπτουν πως η Ρωσία ενισχύει στρατιωτικά την Κίνα για πιθανή εισβολή στην Ταϊβάν

Σήμερα

Τα έγγραφα παρουσίασε ένα ανεξάρτητο βρετανικό think tank, επαληθεύοντας τη γνησιότητά τους - Από το 2023 η συμφωνία Μόσχας και Πεκίνου για την πώληση προηγμένων οπλικών συστημάτων

Θεσσαλονίκη: Κάθειρξη 17 ετών σε 40χρονο που κακοποιούσε σeξουαλικά και σωματικά τη σύζυγό του

Σήμερα

Η καταδίκη αφορά βιασμό, σωματική και ψυχολογική κακοποίηση της 30χρονης συζύγου, συχνά μπροστά στα ανήλικα παιδιά τους, ενώ ο 40χρονος θεωρείται πλέον φυγόποινος

Ένοχος ο Βασίλης Μπισμπίκης για το τροχαίο στη Φιλοθέη

Σήμερα

Ο ηθοποιός άσκησε έφεση κατά της απόφασης ενώ δεν έγιναν δεκτά τα αιτήματα του δικηγόρου για ελαφρυντικά, όπως ο πρότερος έντιμος βίος

Πίνακες του Μπομπ Ρος θα πωληθούν σε δημοπρασία για τη χρηματοδότηση της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης στις ΗΠΑ

Σήμερα

«Η δημοπρασία εξασφαλίζει ότι η κληρονομιά του συνεχίζει να στηρίζει το ίδιο το μέσο που μετέδιδε τη χαρά και τη δημιουργικότητα επί δεκαετίες»

Δείτε βίντεο: Η στιγμή που καταρρέει το μπαλκόνι στο Λαύριο, τα συντρίμμια πέφτουν δίπλα σε περαστική

Σήμερα

Η γυναίκα σώθηκε από θαύμα καθώς ο μεγάλος όγκος από τσιμέντο και συντρίμμια πέφτει από ύψος 2 μέτρων προς το μέρος της

ΗΠΑ: Στο Σικάγο εκατοντάδες στρατιώτες της Εθνοφρουράς

Σήμερα

Εκατοντάδες στρατιώτες της Εθνοφρουράς από το Τέξας έφτασαν σε ένα κέντρο εκπαίδευσης του στρατού έξω από το Σικάγο

Τέλος οι σκαλωσιές από το δυτικό τμήμα του Παρθενώνα ‑ Το ίντερνετ σε παραλήρημα

Σήμερα

Οι εργασίες συντήρησης θα συνεχιστούν με τη χρήση μικρότερων και πιο ευέλικτων κατασκευών

Αμερικανός μπασκετμπολίστας στην Ινδονησία κινδυνεύει με θανατική ποινή για καραμέλες κάνναβης

Σήμερα

Ο 35χονος Τζάρετ Σόοου συνελήφθη για παράνομη εισαγωγή καραμελών κάνναβης, τις οποίες ο ίδιος ισχυρίζεται ότι χρησιμοποιεί για να αντιμετωπίσει τους πόντους από τη νόσο Crohn

Μαδρίτη: Αυξήθηκε ο αριθμός των νεκρών από την κατάρρευση κτιρίου ‑ Ανασύρθηκαν τέσσερις σοροί

Σήμερα

Μαδρίτη: Αυξήθηκε ο αριθμός των νεκρών από την κατάρρευση κτιρίου - Ανασύρθηκαν τέσσερις σοροί

Τις περιοχές με το υψηλότερο και χαμηλότερο ποσοστό φοροδιαφυγής αποκάλυψε η ΑΑΔΕ

Σήμερα

Η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων αποκάλυψε ποιες περιοχές της χώρας σημείωσαν τα υψηλότερα ποσοστά παραβατικότητας αυτό το καλοκαίρι

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 12
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.