E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Κρήτη: Αυτοί είναι οι δύο άνδρες που κατηγορούνται για την επίθεση στους Γερμανούς τουρίστες

Η ανακοίνωση της αστυνομίας

Κρήτη: Αυτοί είναι οι δύο άνδρες που κατηγορούνται για την επίθεση στους Γερμανούς τουρίστες
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 23/8/2022 | 13:47

Αντιμέτωποι με τη δικαιοσύνη βρίσκονται οι δύο Κρητικοί που κατηγορούνται για την επίθεση στους Γερμανούς τουρίστες και από τα ξημερώματα της Τρίτης βρίσκονται στα χέρια των Αρχών. Οι δύο άνδρες, ηλικίας 38 και 36 ετών, είναι γνωστοί στις αστυνομία καθώς την έχουν απασχολήσει και στο παρελθόν για άλλες υποθέσεις, υποστηρίζουν ότι προκλήθηκαν από τους τουρίστες και αντέδρασαν.

Μάλιστα η πλευρά του 36χρονου υποστηρίζει πως ο ένας εκ των Γερμανών είναι μποξέρ και γρονθοκόπησε στο πρόσωπο σε σημείο που να του προκαλέσει ζημιά στην μύτη, καθώς - όπως αναφέρεται - έσπασε το διάφραγμα. Γίνεται μάλιστα λόγος και για την ύπαρξη ιατρικής γνωμάτευσης ενώ αναμένεται να υπάρξει εξέταση και από ιατροδικαστή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σύμφωνα με την ΕΡΤ ο 38χρονος πέρασε το κατώφλι του Δικαστικού Μεγάρου Ρεθύμνου καθώς η κατηγορία εναντίον του είναι κακουργηματικού χαρακτήρα αδίκημα και συγκεκριμένα απόπειρα βαριά σκοπούμενης σωματικής βλάβης με ρατσιστικά χαρακτηριστικά. Κρατείται τουλάχιστον μέχρι και την Παρασκευή όταν και θα απολογηθεί και θα αποφασιστεί αν θα προφυλακιστεί. Αντίθετα υπάρχει η πληροφορία πως ο 36χρονος -που ήταν συνεπιβάτης στο αυτοκίνητο και φέρει κατηγορία σε βαθμό πλημμελήματος- αφέθηκε ελεύθερος.

Την ίδια στιγμή στα social media των δύο ανδρών υπάρχουν πολλές φωτογραφίες με οπλα. Ο ένας εκ των δύο ποζάρει χαμογελαστός με καλάζνικοφ επιδεικνύοντας το βαρύ οπλισμό που φέρεται να έχει στη διάθεσή του. Υπάρχουν δε σχόλια που εξυμνούν την οπλοκατοχή στην Κρήτη.

Η ανακοίνωση της αστυνομίας

Νωρίς το πρωί της Τρίτης η αστυνομία εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία σημειώνεται: «Εντοπίστηκαν μεταμεσονύκτιες ώρες σήμερα (23.08.2022) σε περιοχή του Δήμου Μυλοποτάμου τα δύο άτομα που εμπλέκονται στο περιστατικό επίθεσης σε βάρος τριών τουριστών, το οποίο έλαβε χώρα πρωινές ώρες της 19-08-2022 σε περιοχή του Μυλοποτάμου. Πρόκειται για δύο ημεδαπούς, σε βάρος των οποίων είχε σχηματιστεί σχετική δικογραφία και για έναν από αυτούς εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης του κ. Ανακριτή Ρεθύμνου για απόπειρα βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης με ρατσιστικά χαρακτηριστικά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ως προς το ιστορικό της υπόθεσης και σύμφωνα με τα καταγγελλόμενα, πρωινές ώρες της 19-08-2022, σε περιοχή του Δήμου Μυλοποτάμου, 38χρονος ημεδαπός οδηγώντας ΙΧΦ αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του στο οποίο επέβαινε 36χρονος ημεδαπός ενεπλάκη σε τροχαίο ατύχημα υλικών ζημιών με ΙΧΕ αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν οι ανωτέρω τρεις αλλοδαποί. Στη συνέχεια, οι ημεδαποί συνεπλάκησαν με τους αλλοδαπούς, προκαλώντας σε αυτούς σωματικές βλάβες καθώς και φθορές στο όχημά τους, ενώ επιπλέον κατά τη διάρκεια της συμπλοκής επέδειξαν και μαχαίρι. Από αστυνομικούς Υπηρεσιών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης πραγματοποιήθηκαν εκτεταμένες αναζητήσεις και έρευνες σε οικίες καθώς και άλλους χώρους ανωτέρω ημεδαπών.

Οι ημεδαποί παραδόθηκαν σε περιπολούντες αστυνομικούς σε περιοχή του Δήμου Μυλοποτάμου και ο ένας συνελήφθη δυνάμει σχετικού εντάλματος σύλληψης, ενώ ο έτερος προσήχθη και θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημ/κων Ρεθύμνου, στο πλαίσιο της διενεργούμενης κύριας Ανάκρισης. Επιπλέον, εντοπίστηκε το όχημα που χρησιμοποίησαν οι ημεδαποί και μεταφέρθηκε στην Διεύθυνση Αστυνομίας Ρεθύμνου για τα περαιτέρω».

Τι κατήγγειλαν οι Γερμανοί τουρίστες για την επίθεση των Κρητικών

Όπως δήλωσαν στην κάμερα της ΕΡΤ η επίθεση προκλήθηκε μετά από ένα τρακάρισμα που προκάλεσε το 4×4 του δράστη στο πίσω μέρος του ενοικιαζόμενου αυτοκινήτου τους και όταν οι ίδιοι ζήτησαν να ανταλλάξουν στοιχεία. Το πιο σοκαριστικό ήταν ότι εκτός από τις γροθιές που δέχθηκε ο ένας από τους δύο γιους της οικογένειας, ο ένας εκ των δραστών κινήθηκε απειλητικά σε βάρος του κρατώντας ένα μαχαίρι με λάμα μήκους 20 – 25 εκατοστών.

Η οικογένεια απομακρύνθηκε χωρίς ωστόσο να ξεφεύγει από τον κίνδυνο, αφού ο οδηγός του αγροτικού άρχισε να τους καταδιώκει μέχρι το κέντρο του Πανόρμου, όπου με όπισθεν, ανέβηκε πάνω στο ενοικιαζόμενο αμάξι, σε μια προφανή απόπειρα να συνθλίψει τους επιβάτες, που γλίτωσαν χάρη στην παρέμβαση των ντόπιων. Οι ίδιοι κάλεσαν την αστυνομία, αλλά όπως καταγγέλλουν, δεν υπήρξε αρχικά καμία αντίδραση στις εκκλήσεις της οικογένειας.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Νέο θρίλερ με πληροφοριοδότη κατά της Boeing: Πέθανε μετά από μυστηριώδη λοίμωξη

Χτες

Πριν από λίγες εβδομάδες είχε αυτοκτονήσει πρώην υπάλληλος της εταιρείας ο οποίος είχε εκφράσει ανησυχίες σχετικά με τα πρότυπα παραγωγής και ασφαλείας

Φωτιά τώρα στη Βοιωτία ‑ Σηκώθηκαν εναέρια μέσα

Χτες

Μεγάλη φωτιά στην Αγία Τριάδα Βοιωτίας

Οι τιμές των τροφίμων αυξήθηκαν παγκοσμίως κατά 0,3% τον Απρίλιο

Χτες

Η τιμή των πουλερικών αυξήθηκε αφενός λόγω των σημαντικών εισαγωγών από χώρες της Μέσης Ανατολής αλλά και λόγω της μείωσης της παραγωγής

Θεσσαλονίκη: Πέθανε η γνωστή δημοσιογράφος Ναυσικά Γκράτσιου

Χτες

Η νεκρώσιμη ακολουθία θα πραγματοποιηθεί αύριο στις 11 π.μ. στην Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης

Γιατί δεν μπορεί ο ιός της γρίπης των πτηνών να προκαλέσει, προς το παρόν, πανδημία

Χτες

Διευκρινίσεις από τον αναπληρωτή καθηγητή Υγιεινής και Επιδημιολογίας του ΕΚΠΑ, Γκίκα Μαγιορκίνη

par: 8
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.