E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Κρήτη: Αυτοί είναι οι δύο άνδρες που κατηγορούνται για την επίθεση στους Γερμανούς τουρίστες

Η ανακοίνωση της αστυνομίας

Κρήτη: Αυτοί είναι οι δύο άνδρες που κατηγορούνται για την επίθεση στους Γερμανούς τουρίστες
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 23/8/2022 | 13:47

Αντιμέτωποι με τη δικαιοσύνη βρίσκονται οι δύο Κρητικοί που κατηγορούνται για την επίθεση στους Γερμανούς τουρίστες και από τα ξημερώματα της Τρίτης βρίσκονται στα χέρια των Αρχών. Οι δύο άνδρες, ηλικίας 38 και 36 ετών, είναι γνωστοί στις αστυνομία καθώς την έχουν απασχολήσει και στο παρελθόν για άλλες υποθέσεις, υποστηρίζουν ότι προκλήθηκαν από τους τουρίστες και αντέδρασαν.

Μάλιστα η πλευρά του 36χρονου υποστηρίζει πως ο ένας εκ των Γερμανών είναι μποξέρ και γρονθοκόπησε στο πρόσωπο σε σημείο που να του προκαλέσει ζημιά στην μύτη, καθώς - όπως αναφέρεται - έσπασε το διάφραγμα. Γίνεται μάλιστα λόγος και για την ύπαρξη ιατρικής γνωμάτευσης ενώ αναμένεται να υπάρξει εξέταση και από ιατροδικαστή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σύμφωνα με την ΕΡΤ ο 38χρονος πέρασε το κατώφλι του Δικαστικού Μεγάρου Ρεθύμνου καθώς η κατηγορία εναντίον του είναι κακουργηματικού χαρακτήρα αδίκημα και συγκεκριμένα απόπειρα βαριά σκοπούμενης σωματικής βλάβης με ρατσιστικά χαρακτηριστικά. Κρατείται τουλάχιστον μέχρι και την Παρασκευή όταν και θα απολογηθεί και θα αποφασιστεί αν θα προφυλακιστεί. Αντίθετα υπάρχει η πληροφορία πως ο 36χρονος -που ήταν συνεπιβάτης στο αυτοκίνητο και φέρει κατηγορία σε βαθμό πλημμελήματος- αφέθηκε ελεύθερος.

Την ίδια στιγμή στα social media των δύο ανδρών υπάρχουν πολλές φωτογραφίες με οπλα. Ο ένας εκ των δύο ποζάρει χαμογελαστός με καλάζνικοφ επιδεικνύοντας το βαρύ οπλισμό που φέρεται να έχει στη διάθεσή του. Υπάρχουν δε σχόλια που εξυμνούν την οπλοκατοχή στην Κρήτη.

Η ανακοίνωση της αστυνομίας

Νωρίς το πρωί της Τρίτης η αστυνομία εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία σημειώνεται: «Εντοπίστηκαν μεταμεσονύκτιες ώρες σήμερα (23.08.2022) σε περιοχή του Δήμου Μυλοποτάμου τα δύο άτομα που εμπλέκονται στο περιστατικό επίθεσης σε βάρος τριών τουριστών, το οποίο έλαβε χώρα πρωινές ώρες της 19-08-2022 σε περιοχή του Μυλοποτάμου. Πρόκειται για δύο ημεδαπούς, σε βάρος των οποίων είχε σχηματιστεί σχετική δικογραφία και για έναν από αυτούς εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης του κ. Ανακριτή Ρεθύμνου για απόπειρα βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης με ρατσιστικά χαρακτηριστικά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ως προς το ιστορικό της υπόθεσης και σύμφωνα με τα καταγγελλόμενα, πρωινές ώρες της 19-08-2022, σε περιοχή του Δήμου Μυλοποτάμου, 38χρονος ημεδαπός οδηγώντας ΙΧΦ αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του στο οποίο επέβαινε 36χρονος ημεδαπός ενεπλάκη σε τροχαίο ατύχημα υλικών ζημιών με ΙΧΕ αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν οι ανωτέρω τρεις αλλοδαποί. Στη συνέχεια, οι ημεδαποί συνεπλάκησαν με τους αλλοδαπούς, προκαλώντας σε αυτούς σωματικές βλάβες καθώς και φθορές στο όχημά τους, ενώ επιπλέον κατά τη διάρκεια της συμπλοκής επέδειξαν και μαχαίρι. Από αστυνομικούς Υπηρεσιών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης πραγματοποιήθηκαν εκτεταμένες αναζητήσεις και έρευνες σε οικίες καθώς και άλλους χώρους ανωτέρω ημεδαπών.

Οι ημεδαποί παραδόθηκαν σε περιπολούντες αστυνομικούς σε περιοχή του Δήμου Μυλοποτάμου και ο ένας συνελήφθη δυνάμει σχετικού εντάλματος σύλληψης, ενώ ο έτερος προσήχθη και θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημ/κων Ρεθύμνου, στο πλαίσιο της διενεργούμενης κύριας Ανάκρισης. Επιπλέον, εντοπίστηκε το όχημα που χρησιμοποίησαν οι ημεδαποί και μεταφέρθηκε στην Διεύθυνση Αστυνομίας Ρεθύμνου για τα περαιτέρω».

Τι κατήγγειλαν οι Γερμανοί τουρίστες για την επίθεση των Κρητικών

Όπως δήλωσαν στην κάμερα της ΕΡΤ η επίθεση προκλήθηκε μετά από ένα τρακάρισμα που προκάλεσε το 4×4 του δράστη στο πίσω μέρος του ενοικιαζόμενου αυτοκινήτου τους και όταν οι ίδιοι ζήτησαν να ανταλλάξουν στοιχεία. Το πιο σοκαριστικό ήταν ότι εκτός από τις γροθιές που δέχθηκε ο ένας από τους δύο γιους της οικογένειας, ο ένας εκ των δραστών κινήθηκε απειλητικά σε βάρος του κρατώντας ένα μαχαίρι με λάμα μήκους 20 – 25 εκατοστών.

Η οικογένεια απομακρύνθηκε χωρίς ωστόσο να ξεφεύγει από τον κίνδυνο, αφού ο οδηγός του αγροτικού άρχισε να τους καταδιώκει μέχρι το κέντρο του Πανόρμου, όπου με όπισθεν, ανέβηκε πάνω στο ενοικιαζόμενο αμάξι, σε μια προφανή απόπειρα να συνθλίψει τους επιβάτες, που γλίτωσαν χάρη στην παρέμβαση των ντόπιων. Οι ίδιοι κάλεσαν την αστυνομία, αλλά όπως καταγγέλλουν, δεν υπήρξε αρχικά καμία αντίδραση στις εκκλήσεις της οικογένειας.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ολυμπιακός ‑ Λεουβέν 1‑1: Χαλαρό φιλικό με γκολάρα Λουίζ και δύο τραυματισμούς

Χτες

Φτωχό πρώτο μέρος με απειλές από τη Λέουβεν - ισοπαλία στο τέλος παρά το φανταστικό τέρμα του Αντρέ Λουίζ

Διώξη για ανθρωποκτονία από ενδεχόμενο δόλο στους τρεις συλληφθέντες για την εμπρηστική επίθεση με θύμα τη Βάγια Νέστορα

Χτες

Πήραν προθεσμία να απολογηθούν την προσεχή Τρίτη - Λυπούμαστε για ό,τι συνέβη, ο εντολέας μου δεν γνωρίζει τους συγκατηγορούμενούς του, ισχυρίστηκε ο δικηγόρος του 24χρονου που φέρεται να είναι ο ιδιοκτήτης του διαμερίσματος στην οδό Παπαδιαμάντη

Πυρκαγιά στο Περιβολάκι Θεσσαλονίκης: Ήχησε το 112 – Δείτε βίντεο

Χτες

Οι αρχές ζητούν από τους κατοίκους να παραμείνουν σε εγρήγορση και να τηρούν τις οδηγίες που εκδίδονται

Θρίλερ σε πτήση της Ryanair από τη Θεσσαλονίκη: Τι συνέβη πραγματικά μέσα στο αεροσκάφος

Χτες

Επιβάτης παραλίγο να αναρροφηθεί έξω από το Boeing 737 μετά την αποκόλληση παραθύρου - ο 61χρονος νοσηλεύεται με εγκαύματα από τριβή.

Όλα όσα αλλάζουν για τα ακίνητα με το ΜΙΔΑ: Ανάσα για τα προβληματικά, μεταβατική περίοδος πριν τα πρόστιμα

Χτες

Πιλοτική εφαρμογή για διορθώσεις σε Ε9 και Κτηματολόγιο, αγροτεμάχια και εκκρεμείς κτηματογραφήσεις πριν ξεκινήσουν οι διασταυρώσεις και οι κυρώσεις

«3 ευρώ εισιτήριο για βρέφος 17 μηνών»: Το απίστευτο beach bar στην Ιταλία που χρέωσε παιδί

Χτες

Ένας πατέρας αναγκάστηκε να καταβάλει 3 ευρώ για την είσοδο της 17μηνης κόρης του σε γνωστή παραλία της Ιταλίας

Marfin: Επιστρέφει στην Ελλάδα η 46χρονη – Αρνείται κάθε εμπλοκή και θέλει να καταθέσει

Χτες

Η επιστροφή της από τη Μεγάλη Βρετανία ενδέχεται να γίνει ως τη Δευτέρα, ώστε την Τρίτη να εμφανιστεί μπροστά στην ανακρίτρια

Καύσωνας στην Ευρώπη: Ποιες χώρες θα αγγίξουν τους 42 βαθμούς και τι περιμένει την Ελλάδα

Χτες

Ο ισχυρός υποτροπικός αντικυκλώνας και οι επιπτώσεις του στη Μεσόγειο

Κοριτσάκι δύο ετών στη Φλόριντα πέθανε αφού η μπέιμπι σίτερ το άφησε για τρεις ώρες μέσα σε αυτοκίνητο κάτω από ακραία ζέστη

Χτες

Οι συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη το περιστατικό παραμένουν υπό διερεύνηση

Ποιος ισχυρίζεται ότι ο Νετανιάχου και η Μοσάντ έσωσαν τον Ερντογάν από καρκίνο;

Χτες

Πρώην εκπρόσωπος του νοσοκομείου Ichilov του Τελ Αβίβ κάνει εκρηκτικό ισχυρισμό για μυστική ιατρική αποστολή στην Τουρκία με εμπλοκή της Μοσάντ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 8
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.