E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

4 λόγοι που υγιεινό φαγητό δεν σημαίνει άνοστο

4 λόγοι που υγιεινό φαγητό δεν σημαίνει άνοστο

 Αν έχεις στο μυαλό σου το υγιεινό φαγητό, ως κάτι άνοστο, βαρετό και… ανίκανο να σε χορτάσει, τότε ξανασκέψου το! Μια υγιεινή διατροφή αξίζει να αποτελεί συνήθεια και τρόπο ζωής, και όχι απλώς ένα μέσο προς την επίτευξη του bikini body μερικούς μήνες πριν από το καλοκαίρι. Σίγουρα αυτό δε συνεπάγεται ότι χρειάζεται κανείς να αποκλείει εντελώς από τη διατροφή του τροφές που αγαπά και απολαμβάνει, όπως ένα φρέσκο και λαχταριστό γλυκό, αλλά ούτε και να αρνείται να βγει με φίλους για φαγητό, από φόβο μήπως ξεφύγει με τις θερμίδες. Ανέκαθεν ισχύει ότι παν μέτρον άριστον, και φυσικά εξαίρεση σε αυτό δε θα μπορούσε να είναι και η ποσότητα του φαγητού!

 Υπάρχει λοιπόν τρόπος να αναθεωρήσεις την άποψη που έχεις για τα υγιεινά και θρεπτικά πιάτα, και γιατί όχι να τα εντάξεις στην καθημερινότητά σου, χωρίς να αισθάνεσαι ότι καταπιέζεσαι και ότι “δεν είναι για εσένα”! Αντίθετα, μπορούν να γίνουν συνήθεια, και σύμμαχός σου για καλή υγεία, ενέργεια και σούπερ διάθεση!

 Άμπρα κατάμπρα με… μπαχαρικά και μυρωδικά

Πάπρικα, πιπέρι, κουρκουμάς, τζίντζερ, κανέλα, ρίγανη, θυμάρι, δυόσμος, βασιλικός, σκόρδο. Κάνουν μαγικά ακόμη και στο πιο άνοστο και ανάλατο πιάτο; Μία δοκιμή, μπορεί να σε πείσει!

Ακόμη κι αν δεν αισθάνεσαι αρκετή αυτοπεποίθηση για να πάρεις πρωτοβουλίες και να κάνεις πειραματισμούς στην κουζίνα σου, έχεις την επιλογή να συμβουλευτείς την… μαμά Google! Μπορείς, πριν ξεκινήσεις να μαγειρεύεις, να αναζητήσεις για συνταγές με τα βασικά συστατικά που διαθέτεις, όπως για παράδειγμα κοτόπουλο ή μακαρόνια, και θα έχεις στα αποτελέσματα, διαθέσιμες προτάσεις με συνδυασμούς σε μπαχαρικά και μυρωδικά, που ίσως και να μην περίμενες ότι ταιριάζουν μεταξύ τους!

Έτσι, απλά και εύκολα, θα έχεις ετοιμάσει μόνος σου κάτι υγιεινό και θρεπτικό, χωρίς να κάνεις το στομάχι σου να “παραπονιέται” ότι δεν το φροντίζεις. Αντιθέτως, και αυτό, αλλά και το σώμα σου, θα… σε ευγνωμονούν!

Περισσότερο χρώμα, περισσότερη ένταση και στη γεύση

 Αν ανήκεις στην κατηγορία των ανθρώπων που βαριούνται εύκολα, ακόμη και στην ιδέα του να καταναλώνουν ξανά και ξανά το ίδιο φρούτο και την ίδια σαλάτα καθημερινά, τότε υπάρχει μια “μαγική” λέξη που θα σε βγάλει από αυτή τη δύσκολη θέση. Και δεν είναι άλλη από την ποικιλία!

Δοκίμασε να αναμείξεις διαφορετικά λαχανικά, δίνοντας περισσότερη ένταση και χρώμα στην σαλάτα σου, διαφορετικά φρούτα όταν ετοιμάζεις την φρουτοσαλάτα σου, έχοντας κάθε φορά στο μυαλό σου να υπάρχει ποικιλία και διαφορετικοί, όσο γίνεται, συνδυασμοί. Έτσι, όχι μόνο θα χορταίνει το στομάχι σου και ο ουρανίσκος σου σε ποσότητα, γεύση, και αρώματα, αλλά και το μάτι σου σε χρώματα!

Υγιεινές εναλλακτικές, όταν… δεν υπάρχει χρόνος

Τις φορές που δεν υπάρχει χρόνος για δημιουργικότητα στην κουζίνα, ούτε για αστείο, αλλά παράλληλα θέλεις να παραμείνεις πιστός στο πρόγραμμά σου, ευτυχώς υπάρχουν επιλογές! Μπορείς απλά να παραγγείλεις κάτι πιο healthy, χορταστικό και καθόλου άνοστο, απ’ έξω, ή εναλλακτικά να προγραμματίσεις όλο το φαγητό της εβδομάδας, ή και του μήνα σου, με υγιεινά γεύματα delivery, που δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα σε γεύση από τα υπόλοιπα.

 Ακόμη, αν λείπεις πολλές ώρες από το σπίτι και θέλεις να αποφύγεις, όσο είναι δυνατόν, τις κενές θερμίδες, αλλά και να χορτάσεις, μπορείς να φροντίσεις να έχεις πάντα μαζί σου φρούτα και ξηρούς καρπούς, ή ακόμη και κάποιο υγιεινό σάντουιτς με τορτίγια, που θα σε γεμίσει ενέργεια.

 Σως και dressing… αλλιώς

 Υπάρχει σως και dressing υγιεινό και παράλληλα νόστιμο; Ναι, είναι η απάντηση, και φυσικά υπάρχουν και συνταγές! Δεν παίρνουν χρόνο, το μόνο που χρειάζονται είναι λίγο ανακάτεμα. Για να αποκτήσει λοιπόν ενδιαφέρον η σαλάτα σου και να έχει λίγη περισσότερη ένταση στη γεύση, μπορείς, για παράδειγμα, να δοκιμάσεις να ανακατέψεις μέλι, μουστάρδα, μηλόξυδο, ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.

 Άφησε την φαντασία σου ελεύθερη, και μετάτρεψε σε πεντανόστιμο κάθε υγιεινό πιάτο που αρχικά ίσως σου έμοιαζε άνοστο!

 

 

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η Ευρώπη εξερευνά το Διάστημα

Πριν 113 εβδομάδες

ΝΟΗΣΙΣαπό 26/02 έως 27/02

1821‑2021 Διακόσια Χρόνια Δανεικά

Πριν 115 εβδομάδες

LUNAR SPACE PATRA18/03

Σπήλιος Φλώρος ‑ Ξέρει τις Κινήσεις

Πριν 116 εβδομάδες

ΘΕΑΤΡΟ ELIARTαπό 06/02 έως 24/02

Μελίνα Μερκούρη ‑ Να με θυμάσαι και να μαγαπάς

Πριν 116 εβδομάδες

ΤΕΧΝΟΠΟΛΗ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝαπό 18/01 έως 11/03

Ειδύλλια οδός Eidylliaodos

Πριν 116 εβδομάδες

ΤΕΧΝΟΠΟΛΗ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝαπό 18/01 έως 06/03

Ροκσταριλικια

Πριν 124 εβδομάδες

SKYLAND LIVE MUSIC VENUE13/12

1821‑2021 Διακόσια Χρόνια Δανεικά

Πριν 124 εβδομάδες

LUNAR SPACE PATRA17/12

Σπήλιος Φλώρος ‑ Ξέρω τις κινήσεις

Πριν 124 εβδομάδες

ΘΕΑΤΡΟ ELIARTαπό 02/12 έως 30/12

CANCELMIKEIUS STAND UP COMEDY

Πριν 124 εβδομάδες

CINEMA ΒΑΚΟΥΡΑ18/12

Αλέξανδρος Τσουβέλας ‑ Θεσσαλονίκη

Πριν 147 εβδομάδες

ΘΕΑΤΡΟ ΓΗΣ11/09

Λάμπρος Φισφής ‑ Best Of

Πριν 148 εβδομάδες

ΘΕΑΤΡΟ ΒΡΑΧΩΝ ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ30/06

par: 16
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.