E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Αδωνις: «Έλληνες μειώστε το ρεύμα, δεν υπάρχει τρόπος να σταματήσει η ακρίβεια στα σούπερ μάρκετ»

Αδωνις: «Έλληνες μειώστε το ρεύμα, δεν υπάρχει τρόπος να σταματήσει η ακρίβεια στα σούπερ μάρκετ»
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από το NEWSROOM
Δημοσίευση 29/8/2022 | 15:39

Ο Άδωνις Γεωργιάδης προέτρεψε τους Έλληνες να μειώσουν την κατανάλωση ρεύματος, ενώ ξεκαθάρισε πως δεν μπορεί να σταματήσει την ακρίβεια στα σούπερ μάρκετ.

«Προτρέπω τους Έλληνες να πάρουν όποιο μέτρο μπορούν για να μειώσουν την κατανάλωση ρεύματος. Οι καθημερινές μας συνήθειες πρέπει να μεταβληθούν, γιατί το ρεύμα κοστίζει».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αυτό ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης σήμερα σε συνέντευξή του στα Παραπολιτικά 90,1, ενώ πρόσθεσε ότι ο χειμώνας θα είναι πανευρωπαϊκά πολύ δύσκολος και σε ερώτηση για τις αυξήσεις των τιμών ανέφερε ότι δεν υπάρχει τρόπος, ώστε να μην υπάρχουν αυξήσεις στο ράφι του σούπερ μάρκετ.

Συγκεκριμένα ο υπουργός, για τους επόμενους μήνες είπε: «Ο χειμώνας 2022-2023 θα είναι σε πανευρωπαϊκό επίπεδο ένας πολύ δύσκολος χειμώνας. Επιτρέψτε μου να σας πω κάτι που με εντυπωσιάζει για άλλη μια φορά, δείτε τι πειθαρχημένος λαός είναι οι Γερμανοί γιατί μπορεί να τους βρίζουμε, να τους ασκούμε κριτική αλλά δεν μπορείς να μην θαυμάσεις έναν λαό που την κρίσιμη στιγμή μπορεί και συμπεριφέρεται με τόση μεγάλη υπευθυνότητα. Βγαίνει η κυβέρνησή τους και τους λέει ήδη από τις αρχές Αυγούστου ότι πρέπει να μειώσουν την κατανάλωση του ρεύματος και του φυσικού αερίου γιατί θα έχουν έναν πολύ δύσκολο χειμώνα για να μην σταματήσει η παραγωγή τους, η οικονομία τους κλπ. Είχαν βάλει ως στόχο να φτάσουν στο 85% της κάλυψης των αποθηκών του φυσικού αερίου την 1η Οκτωβρίου και έχουν φτάσει τώρα γιατί μείωσαν την κατανάλωση φυσικού αερίου στην Γερμανία».

Για το ηλεκτρικό ρεύμα ο υπουργός ανέφερε: «Προτρέπω τους Έλληνες να πάρουν κάθε είδους μέτρο για να μειώσουν την κατανάλωση του ρεύματος. Μπορεί στον λογαριασμό τους να μην βλέπουν πια πόσο ακριβό είναι το ρεύμα γιατί παρεμβαίνει το κράτος και τους σώζει από αυτή την αύξηση αλλά το ρεύμα ως αγαθό είναι πανάκριβό άρα οι καθημερινές μας συνήθειες όπως τις ξέραμε στο παρελθόν πρέπει τώρα να μεταβληθούν γιατί πια το ρεύμα κοστίζει. Αν αυτό δεν το καταλάβουμε ως λαός και δεν δείξουμε και εμείς κάποια σημάδια πειθαρχίας και αυτοπειθαρχίας δεν μπορεί να κλαιγόμαστε αύριο γιατί η οικονομία μας δεν πάει καλά γιατί τα περιθώρια του κράτους δεν είναι ανεξάντλητα. Δεν λέω να γίνουμε Γερμανοί, εμείς ευτυχώς είμαστε σε πολύ καλύτερη μοίρα από τη Γερμανία σε αυτό το θέμα και είμαστε σε καλύτερη μοίρα γιατί η κυβέρνηση Σαμαρά -Βενιζέλου '13-'14 έφτιαξε τον TAP με αντίθετη γνώμη του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή και τώρα λόγο του TAP έχουμε να πάρουμε φυσικό αέριο από το Αζερμπαϊτζάν, άρα έχουμε εναλλακτική πηγή που οι Γερμανοί δεν έχουν. Και το δεύτερο, ο Μητσοτάκης βλέποντας έναν χρόνο πριν τι γίνεται με το φυσικό αέριο είχε δώσει εντολή και είχανε φτιάξει στη Ρεβυθούσα δεύτερο FSRU και έχουμε διπλάσια δυνατότητα να παίρνουμε LNG και βλέπετε ότι είναι ουρά τα δεξαμενόπλοια στην Ρεβυθούσα και ξεφορτώνουν LNG και έτσι η Ελλάδα έχει προμήθεια φυσικού αερίου αναλογικά μεγαλύτερη της Γερμανίας και πιο διαφοροποιημένη και με μικρότερη εξάρτηση από τη Ρωσία, αυτές είναι οι μεγάλες επιτυχίες της Ελλάδος. Μπορείτε να καταλάβετε ότι η Ελλάδα είναι καλύτερα προετοιμασμένη από τη Γερμανία, δεν είναι αυτός λόγος εθνικής υπερηφάνειας!».

Σε ό,τι αφορά στην ακρίβεια ο υπουργός είπε: «Δεν υπάρχει τρόπος να μην υπάρχουν αυξήσεις στo ράφι του Super market. Όλα τα προϊόντα στα super market ακόμα και τα εγχωρίως παραγόμενα έχουν μέσα εισαγόμενες πρώτες ύλες, δεν υπάρχει κάτι αποκλειστικά εγχώριο, οι οικονομίες μας είναι εξαρτημένες η μια από την άλλη».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Εξαρθρώθηκε η ομάδα φιλορώσων χάκερς NoName057

Ελλάδα Σήμερα

Η ανακοίνωση Europol και Eurojust

Βίντεο: Πήγαν να σκοτώσουν μαχητή του ΜΜΑ έξω από το σπίτι του στο Νταγκεστάν

Ελλάδα Σήμερα

Αντεπιτέθηκε, πάλεψε, δέχτηκε σφαίρες και κατάφερε να βγει ζωντανός

Βίντεο: Το ισραηλινό χτύπημα στη Δαμασκό σε live μετάδοση

Ελλάδα Σήμερα

Τρόμος στους ρεπόρτερ

Δημοσιοποιήθηκαν τα στοιχεία των 2 συλληφθέντων για τον βιασμό της 14χρονης στον Πειραιά

Ελλάδα Σήμερα

Συνελήφθησαν στις 2 και 3 Ιουλίου για τον βιασμό της κοπέλας, μαζί με άλλα δύο άτομα, που όμως είναι ανήλικοι - Το χρονικό του εφιάλτη της 14χρονης

Γεράσιμος Μιχελής: Δεν υπάρχει ίαση, το άτομο αισθάνεται να καταρρέει ο οργανισμός του, εξήγησε η Ματίνα Παγώνη για την ALS

Ελλάδα Σήμερα

Ο ηθοποιός πέθανε στα 60 του χρόνια, έπειτα από μάχη που έδωσε τα τελευταία χρόνια με τη νόσο του κινητικού νευρώνα

Για «επιθετικό» καύσωνα με 44 βαθμούς, προειδοποιεί ο Γιώργος Τσατραφύλλιας

Ελλάδα Σήμερα

Ποιες θα είναι οι πιο δύσκολες ημέρες, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του μετεωρολόγου

Απίστευτο βίντεο από τον Έβρο: Κάτοικος της περιοχής περπατάει στον ποταμό που έχει στερέψει

Ελλάδα Σήμερα

Οι αγρότες μιλούν για αγώνα επιβίωσης, αφού η ξηρασία έχει «καταπιεί» τις καλλιέργειές τους

Αθώος ο Εκρέμ Ιμάμογλου

Ελλάδα Σήμερα

Δεν απαγορεύεται να έχει πολιτική δράση

Γυναίκα εκβίαζε βουδιστές μοναχούς με ερωτικά βίντεο: Είχε αποκομίσει 12 εκατ. δολάρια

Ελλάδα Σήμερα

Η «κυρία Γκολφ» κατέγραφε σε φωτογραφίες και βίντεο τις σeξουαλικές της συνευρέσεις με τους μοναχούς και κατόπιν τους εκβίαζε, αποσπώντας τους τεράστια χρηματικά ποσά

«Όχι, ο Ζελένσκι δεν πρέπει να χτυπήσει τη Μόσχα», λέει ο Τραμπ μετά την αποκάλυψη των Financial Times

Ελλάδα Σήμερα

Οι πληροφορίες ανέφεραν πως ενθάρρυνε κατ` ιδίαν την Ουκρανία να εντείνει τα βαθιά πλήγματα κατά της Ρωσίας

Οι Ισραηλινοί χτυπούν τη Δαμασκό: Επιτέθηκαν στο αρχηγείο των συριακών δυνάμεων στην πρωτεύουσα

Ελλάδα Σήμερα

Ο ισραηλινός στρατός δήλωσε την Τετάρτη ότι επιτέθηκε στην πύλη του συριακού στρατιωτικού αρχηγείου στην πρωτεύουσα Δαμασκό

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 5
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.