E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Κακοκαιρία εξπρές με ισχυρές καταιγίδες

Οι περιοχές που χρειάζονται προσοχή

Κακοκαιρία εξπρές με ισχυρές καταιγίδες
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 5/9/2022 | 08:16

Κακοκαιρία εξπρές αναμένεται να σαρώσει αρκετές περιοχές της χώρας τις επόμενες ώρες με τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού να είναι οι βροχές και οι καταιγίδες.

Το νέο κύμα κακοκαιρίας ξεκίνησε από χθες το βράδυ, με καταιγίδες στη Θεσσαλονίκη, μετατρέποντας τους δρόμους σε ποτάμια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ, για σήμερα Δευτέρα, προβλέπονται βροχές και καταιγίδες στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά (πλην της Θράκης), τις Σποράδες, την Εύβοια και την Κρήτη οι οποίες θα είναι κατά τόπους ισχυρές μέχρι τις πρωινές ώρες στη δυτική και κεντρική Μακεδονία και μέχρι τις απογευματινές ώρες στη Θεσσαλία, τις Σποράδες, τη βόρεια Εύβοια, τη Φθιώτιδα, τη Βοιωτία και πιθανόν την ανατολική Πελοπόννησο.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 3 με 5, στα ανατολικά 6 με 7 και στο Αιγαίο βαθμιαία τοπικά 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα ανατολικά και θα φτάσει στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά, τις Κυκλάδες και τη βόρεια Κρήτη τους 28 με 29 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα τους 30 με 31 βαθμούς Κελσίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αναλυτική πρόγνωση ανά περιοχή

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Στη Μακεδονία προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα, που έως τις πρωινές ώρες στη δυτική και κεντρική Μακεδονία θα είναι κατά τόπους ισχυρά, βαθμίαια από το μεσημέρι θα εξασθενήσουν και τις απογευματινές ώρες θα σταματήσουν. Στη Θράκη λίγες παροδικές νεφώσεις.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα ανατολικά θαλάσσια – παραθαλάσσια 6 και πιθανόν πρόσκαιρα 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 17 έως 28 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές ή όμβρους και μεμονωμένες καταιγίδες αρχικά στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο, βαθμιαία στα υπόλοιπα νησιά του Ιονίου και τη δυτική Στερεά και από τις μεσημβρινές ώρες στην Πελοπόννησο. Τα φαινόμενα τις πρωινές ώρες στο βόρειο Ιόνιο και μέχρι το μεσημέρι και στα υπόλοιπα νησιά του Ιονίου θα σταματήσουν, ενώ από αργά το απόγευμα και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 30 και κατά τόπους 31 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες αρχικά στη Θεσσαλία και βαθμιαία στις υπόλοιπες περιοχές. Τα φαινόμενα, από τις πρώτες πρωινές ώρες στη Θεσσαλία και τις Σποράδες, βαθμίαια στη Φθιώτιδα και τη Βοιωτία και πιθανόν από το μεσημέρι στην ανατολική Πελοπόννησο θα είναι κατά τόπους ισχυρά, σταδιακά όμως από το μεσημέρι και από τα βόρεια θα εξασθενήσουν και από αργά το απόγευμα θα σταματήσουν.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 και βαθμιαία στα ανατολικά και νότια 6 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 30 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη τιμή της 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Καιρός: Στις Κυκλάδες γενικά αίθριος με λίγες παροδικές νεφώσεις. Στην Κρήτη αρχικά αίθριος, βαθμιαία όμως θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα σημειωθούν τοπικές βροχές κυρίως στα βόρεια.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί αρχικά 4 με 5 και στα ανατολικά έως 6 μποφόρ, βαθμιαία όμως θα ενισχυθούν στα 6 με 7 και στο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 22 έως 28 βαθμούς Κελσίου. Στη νότια Κρήτη η μέγιστη τιμή της 2 με 3 βαθμούς υψηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Καιρός: Γενικά αίθριος με λίγες παροδικές νεφώσεις στα βόρεια.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 6 με 7 και τοπικά 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 22 έως 30 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη τιμή της 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΕΥΒΟΙΑ

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και στα βόρεια σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες μέχρι το μεσημέρι θα είναι ισχυρές. Βελτίωση τις απογευματινές ώρες.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα νότια 6 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα δυτικά. Από αργά το απόγευμα σχεδόν αίθριος.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά 6 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 21 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα μέχρι τις πρωινές ώρες θα είναι ισχυρά, βαθμίαια όμως από τις μεσημβρινές ώρες θα εξασθενήσουν και το απόγευμα θα σταματήσουν.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ και το απόγευμα νοτίων διευθύνσεων με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 19 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΗΠΑ και Ιράν στο ίδιο τραπέζι – Ποιες είναι οι «κόκκινες γραμμές» της Τεχεράνης

Σήμερα

Οι αντιπροσωπείες των δύο χωρών συζητούν στο Ισλαμαμπάντ με βαθιές διαφωνίες και αλληλένδετα ζητήματα να περιπλέκουν τις διαπραγματεύσεις.

Τραγωδία στην Κύπρο: Τι προκάλεσε την κατάρρευση της πολυκατοικίας στη Λεμεσό ‑ Δείτε πώς εξελίσσεται η επιχείρηση διάσωσης

Σήμερα

Νεκρός ανασύρθηκε από τα συντρίμμια ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για δεύτερο εγκλωβισμένο, τρεις τραυματίες στο νοσοκομείο.

Στην αγκαλιά της μητέρας του στο μπροστινό κάθισμα βρισκόταν το 3χρονο παιδί που σκοτώθηκε σε τροχαίο στην Καβάλα

Σήμερα

Τρίχρονο παιδί έχασε τη ζωή του σε τροχαίο ατύχημα, ενώ η μητέρα του είναι σοβαρά τραυματισμένη και νοσηλεύεται στο χειρουργείο.

Στάθης Μαντζώρος: Δύσκολες ώρες για τον ηθοποιό 10 μήνες μετά το εγκεφαλικό που υπέστη

Σήμερα

Ο αγαπημένος «καφετζής» του τηλεοπτικού κοινού στη σειρά «Σασμός» νοσηλεύεται στον Ερυθρό Σταυρό

Πέθανε ο ηθοποιός Τάσος Ράμσης

Σήμερα

Η είδηση έγινε γνωστή από τον Σπύρο Μπιμπίλα

Mε τι καιρό θα κάνουμε Πάσχα

Σήμερα

Με ψύχρα και βροχές η Ανάσταση

Πέδρο Σάντσεθ: Η Ευρώπη να «κάνει μεγάλα όνειρα» και να αναλάβει ρόλο ως ηθικός ηγέτης

Σήμερα

Οι δηλώσεις έγιναν στο πλαίσιο συζήτησης για το μέλλον της Ευρώπης

Ιρανικές πηγές: «Το πρόσωπο του Μοτζταμπά Χαμενεΐ έχει παραμορφωθεί, υπέστη σοβαρά τραύματα στα πόδια»

Σήμερα

Ο 56χρονος αναρρώνει και παραμένει σε πνευματική διαύγεια, ανέφεραν στο Reuters άνθρωποι που βρίσκονται κοντά στον στενό του κύκλο

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 21
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.