E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Μυοκαρδίτιδα: Συνδέεται τελικά με την 3η δόση του εμβολίου κατά του Covid‑19;

Σπάνιες κατά την επιστήμη οι μυοκαρδίτιδες από ιογενή λοίμωξη

Μυοκαρδίτιδα: Συνδέεται τελικά με την 3η δόση του εμβολίου κατά του Covid‑19;
Unsplash
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από το NEWSROOM

Σύμφωνα με τους ερευνητές, η πιθανότητα φλεγμονής του μυ της καρδιάς είναι εξαιρετικά σπάνια, μετά τον εμβολιασμό ενός ατόμου με την 3η αναμνηστική δόση.

Μια νέα ισραηλινή έρευνα, δείχνει πως η πιθανότητα μυοκαρδίτιδας είναι μία στις 15.000 και αφορά τους νεαρούς άνδρες 16 έως 19 ετών, τα οποία περιστατικά είναι πολύ ήπια. H έρευνα δημοσιεύτηκε στο καρδιολογικό περιοδικό «Circulation» της American Heart Association, με επικεφαλής των ερευνητών τον καθηγητή ιατρικής, Dror Mevorach.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αρκετές άλλες προηγούμενες έρευνες, έχουν αναφέρει μια πιθανότητα μυοκαρδίτιδας μετά τα εμβόλια mRNA κατά του Covid-19. Στην ουσία, οι μυοκαρδίτιδες που προκαλούνται από ιογενή λοίμωξη, είναι σπάνιες και μπορεί να οδηγήσουν σε παροδική ή μόνιμη εξασθένηση του μυοκαρδίου και του ηλεκτρικού συστήματος που επιτρέπει στην καρδιά να χτυπά σε φυσιολογικούς παλμούς.

Πριν από την πανδημία, τα περιστατικά μυοκαρδίτιδας ήταν κατά προσέγγυση 10 με 20 περιστατικά ανά 100.000 ανθρώπους το χρόνο. Το ζήτημα που απασχόλησε πολύ κόσμο είναι το αν οι επόμενες αναμνηστικές δόσεις των δύο βασικών εμβολίων της Pfizer, αυξάνουν τις πιθανότητες εμφάνισης μυοκαρδίτιδας. Η νέα μελέτη που πραγματοποιήθηκε σε περίπου 4 εκ. ενήλικες, οι οποίοι είχαν κάνει ενισχυτική δόση Pfizer-BioNTech, αποδεικνύει ότι αυτό κάτι τέτοιο δεν ισχύει και τα περιστατικά που σχετίζονται είναι αρκετά σπάνια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μυοκαρδίτιδα μετά από την αναμνηστική δόση

Συγκεκριμένα, έπειτα από την ανάλυση των ευρυμάτων, διαπιστώθηκαν μόνο 91 περιπτώσεις μυοκαρδίτιδας, από τις οποίες οι 35 εμφανίστηκαν μέσα στον επόμενο μήνα από τη διενέργεια της 3ης δόσης του εμβολίου, ενώ οι 18 μέσα στην επόμενη εβδομάδα. Όλα τα περιστατικά, ήταν αρκετά ήπια κλινικά και η νοσηλεία για την ανάρρωση των ασθενών διήρκησε περίπου 3 έως 5 ημέρες. 

Αυτό που αξίζει να σημειωθεί, είναι το γεγονός ότι σε όλα τα ηλικιακά φάσματα, η μυοκαρδίτιδα εμφανίζεται 9 φορές περισσότερο στους άντρες παρά στις γυναίκες και κυρίως, οι νεαροί άντρες 16 με 19 ετών ( σημειώθηκαν 6 περιστατικά ανά 100.000 άτομα), ενώ δεύτεροι έρχονται οι άνδρες 20-24 ετών (5,2 περιστατικά ανά 100.000 άτομα). Στην τρίτη και τέταρτη θέση, έρχονται οι άνδρες 30-39 ετών (1,8 ανά 100.000 άτομα) και οι άντρες 25-29 ετών (0,8 ανά 100.000).

Η ομάδα των ερευνητών, τόνισε ότι απαιτείται περαιτέρω μελέτη για το πού οφείλεται αυτή η προδιάθεση των νέων ενηλίκων για μυοκαρδίτιδα μετά από εμβόλιο mRNA, έτσι ώστε να εντοπισθούν τυχόν παθοφυσιολογικοί μηχανισμοί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Θεραπεία

Η μυοκαρδίτιδα, στις περισσότερες περιπτώσεις, αποκαθίσταται από μόνη της ή με κάποια αγωγή που θα συστήσει ο θεράπων ιατρός του ασθενή. Οι μόνιμες βλάβες στην καρδιά, μετά από μυοκαρδίτιδα, είναι εξαιρετικά σπάνιες.

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Σοκ στη Θεσσαλονίκη: Οδηγούσε στον περιφερειακό με 304 χιλιόμετρα και τραβούσε βίντεο για το TikTok!

Χτες

Η ΕΛ.ΑΣ. έχει ταυτοποιήσει τον οδηγό και θα προβεί στις προβλεπόμενες ενέργειες

Νέα ανακοίνωση της ΥΠΑ: Αποκαταστάθηκε πλήρως το πρόβλημα ‑ Συνεχίζεται η έρευνα για τα αίτια

Χτες

Η ΥΠΑ τονίζει ότι σε όλα τα στάδια της διαχείρισης του περιστατικού «διασφαλίστηκε πλήρως η ασφάλεια των πτήσεων»

Γιώργος Παπαδάκης: Η ανακοίνωση του Λαϊκού Νοσοκομείου για τον θάνατό του

Χτες

Θρήνος για τον αδόκητο χαμό του γνωστού δημοσιογράφου

Ανδραβίδα: Δεν άντεξε την απώλεια του γιου του σε τροχαίο και αυτοκτόνησε

Χτες

Ο 50χρονος δεν άντεξε το βάρος της ανείπωτης απώλειας που κουβαλούσε τους τελευταίους μήνες και αυτοκτόνησε

Πέθανε ο Γιώργος Παπαδάκης

Χτες

Έφυγε από τη ζωή ο δημοσιογράφος ύστερα από έμφραγμα

Υπέστη έμφραγμα ο Γιώργος Παπαδάκης

Χτες

Μεταφέρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του στο Λαϊκό

Αγρότες από όλη την Ελλάδα κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις ‑ Σχέδια για 48ωρους αποκλεισμούς δρόμων

Χτες

«Οι δρόμοι δεν είναι δικοί τους, είναι δικοί μας. Τους πληρώνουμε με τη δουλειά και τους φόρους μας» διαμηνύουν

Προβλήματα στο FIR Αθηνών: Ξεκινούν και πάλι οι αφίξεις στα ελληνικά αεροδρόμια

Χτες

Δεκάδες ακυρώσεις πτήσεων με μεταθέσεις σε άλλες ημερομηνίες

Απίστευτο: Πόνταρε 30.000 δολάρια στην πτώση του Μαδούρο και έγινε πλούσιος

Χτες

Το «χρυσό» ποντάρισμα για την πτώση του καθεστώς Μαδούρο

Ο «Αϊνστάιν της Wall Street» αποκαλύπτει το μυστικό για να γίνετε πλούσιοι

Χτες

Η συμβουλή του ανθρώπου που ζει τη Wall Street εδώ και 40 χρόνια

ΥΠΑ: Προβλήματα στις επικοινωνίες του FIR Αθηνών ‑ Έχει εκδοθεί NOTAM

Χτες

Για την απόλυτη διατήρηση της ασφάλειας των πτήσεων, προς το παρόν εξυπηρετείται μόνο μέρος των υπερπτήσεων

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 10
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.