E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Επιστήμονες δημιούργησαν συνθετικό έμβρυο χωρίς σπερματοζωάρια και ωάρια

Το έμβρυο που δημιουργήθηκε με την βοήθεια βλαστοκυττάρων έρχεται να δώσει τη λύση σε θεραπείες υπογονιμότητας

Επιστήμονες δημιούργησαν συνθετικό έμβρυο χωρίς σπερματοζωάρια και ωάρια
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από το NEWSROOM
Δημοσίευση 6/9/2022 | 14:02

Επιστήμονες δημιούργησαν στο εργαστήριο έμβρυα ποντικού σε ένα «δοχείο», απουσία σπερματοζωαρίων και ωαρίων, γεγονός που θα μπορούσε μελλοντικά να βοηθήσει τις οικογένειες που ελπίζουν να αποκτήσουν απογόνους, όπως αναφέρει το CNN, επικαλούμενo διεθνή έρευνα που διήρκεσε δέκα χρόνια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι ερευνητές κατάφεραν με την βοήθεια βλαστοκυττάρων (κύτταρα που μπορούν να μετατραπούν σε ώριμα κύτταρα με ειδικές λειτουργίες) να δημιουργήσουν ένα συνθετικό έμβρυο ποντικιού που άρχισε να σχηματίζει όργανα χωρίς σπέρμα ή ωάριο.

«Το μοντέλο εμβρύου ποντικιού μας δεν αναπτύσσει μόνο έναν εγκέφαλο, αλλά και μια καρδιά που πάλλεται, όλα τα συστατικά που συνθέτουν το σώμα», υπογραμμίζει η επικεφαλής-συντάκτρια της μελέτης Μαγκνταλένα Γκερλίνα Γκετς, καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο του Κέμπριτζ στο Ηνωμένο Βασίλειο.

«Η μελέτη δείχνει μια συναρπαστική πρόοδο για την πρόκληση που αντιμετωπίζουν οι επιστήμονες μελετώντας έμβρυα θηλαστικών στη μήτρα», επισημαίνει η Μαριάν Μπρόνερ, καθηγήτρια Bιολογίας στο Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Καλιφόρνια στην Πασαντένα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όπως αναφέρει το CNN, Βρετανοί, Αμερικανοί, Ιταλοί και Ισραηλινοί ερευνητές ευελπιστούν να κατανοήσουν τους λόγους για τους οποίους ορισμένα ανθρώπινα έμβρυα αποτυγχάνουν και δεν ολοκληρώνεται η κυοφορία μιας γυναίκας.
Επιπλέον, τα ευρήματα μπορεί να αξιοποιηθούν για να δημιουργηθούν συνθετικά ανθρώπινα όργανα προς μεταμόσχευση.

Οι ερευνητές ελπίζουν να προχωρήσουν από τα έμβρυα ποντικών στη δημιουργία μοντέλων φυσικής ανθρώπινης εγκυμοσύνης. Πάντως, τα έμβρυα ποντικού και ανθρώπου διαφέρουν σημαντικά γεγονός που δείχνει ότι θα μπορούσαν να περάσουν δεκαετίες μέχρι να μπορέσουν οι ερευνητές να κάνουν μια παρόμοια διαδικασία για ανθρώπινα μοντέλα.

Στο εργαστήριο οι ερευνητές απομόνωσαν τρεις τύπους βλαστοκυττάρων από έμβρυα και τους καλλιέργησαν σε ένα δοχείο ώστε να φέρουν τα κύτταρα μαζί και μπορούσαν να δουν την ομάδα των κυττάρων να σχηματίζεται σε μια όλο και πιο περίπλοκη δομή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Παρακολουθώντας επί οκτώ ημέρες τα έμβρυα σε εργαστήριο αντί για τη μήτρα, οι επιστήμονες είχαν μια καλύτερη εικόνα της διαδικασίας για να μάθουν γιατί ορισμένες εγκυμοσύνες μπορεί να αποτύχουν.

Οι ερευνητές πιστεύουν, πάντως, ότι η διαδικασία μπορεί να χρησιμοποιηθεί άμεσα για τη δοκιμή νέων φαρμάκων. Μακροπρόθεσμα, καθώς οι επιστήμονες μετακινούνται από συνθετικά έμβρυα ποντικιού σε μοντέλο ανθρώπινου εμβρύου, θα μπορούσε επίσης να βοηθήσει στην ανάπτυξη κατασκευή συνθετικών οργάνων για όσους χρειάζονται μεταμοσχεύσεις.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τρόμος στον Αλμυρό: 42χρονος γύρισε την κόρη του ανάποδα και έπιασε την πρώην σύζυγο από τον λαιμό

Σήμερα

Απίστευτο περιστατικό οικογενειακής βίας στο Κουρί με πρωταγωνιστή 42χρονο

Ιμαλάια: Η στιγμή που τεράστια χιονοστιβάδα «κατάπιε» μια ολόκληρη κατασκήνωση

Σήμερα

Όλα συνέβησαν στις 26 Οκτωβρίου, όταν πεζοπόροι και οι οδηγοί τους βρέθηκαν στη Βόρεια Βάση του όρους Αναπούρνα και παρακολούθησαν με δυσπιστία καθώς ένας τεράστιος τοίχος χιονιού άρχισε να κατευθύνεται κατά πάνω τους

Συντριβή ελικοπτέρου στη Βρετανία: Ένας νεκρός και 4 τραυματίες

Σήμερα

Ένας 70χρονος άνδρας έχασε τη ζωή του, ενώ ο πιλότος, ένας 41χρονος άνδρας, και δύο επιβάτες, μια 58χρονη γυναίκα και ένα 10χρονο αγόρι, τραυματίστηκαν ελαφρά

Βανδάλισαν το μνημείο «Ο Χορός του Ζαλόγγου»: Κάρφωσαν σημαίες και εθνόσημα στο έργο του Ζογγολόπουλου

Σήμερα

Το περιστατικό κατήγγειλε το Ίδρυμα Γεωργίου Ζογγολόπουλου, κάνοντας λόγο για «βανδαλισμό από υπερπατριώτες»

«Αθήνα είσαι έτοιμη;»: Το νέο βίντεο του Παναθηναϊκού για τις εργασίες στο γήπεδο του Βοτανικού

Σήμερα

Εντυπωσιακό βίντεο-teaser με drone δείχνει το «τριφύλλι» στον γερανό και φόντο την Ακρόπολη

48ώρη απεργία στα ταξί: Πότε θα πραγματοποιηθεί

Σήμερα

Πότε «τραβούν» χειρόφρενο τα ταξί στο πλαίσιο 48ώρης απεργίας

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθησαν δύο καταζητούμενοι για τη δολοφονία του προέδρου κυπριακής ποδοσφαιρικής ομάδας στην Κύπρο

Σήμερα

Η σύλληψη των καταζητούμενων στη Θεσσαλονίκη, για την εκτέλεση του επιχειρηματία στην Κύπρο, έγινε κατόπιν σχετικών ενταλμάτων

Φωτιά σε διαμέρισμα στο Παλαιό Φάληρο

Σήμερα

Επιχειρούν 12 πυροσβέστες με 4 οχήματα

Έφοδος στον ΟΠΕΚΕΠΕ της οικονομικής αστυνομίας ‑ Θα κατασχέσουν το αρχείο του 2025

Σήμερα

Στα γραφεία του ΟΠΕΚΕΠΕ έχει μεταβεί η οικονομική αστυνομία συνοδευόμενη από κλιμάκιο της διεύθυνσης εγκληματολογικών ερευνών

Επίδομα 250 ευρώ σε συνταξιούχους και επιστροφή ενοικίου ‑ Ανακοινώθηκε η ημερομηνία

Σήμερα

Νωρίτερα από την αναμενόμενη η καταβολή των δύο επιδομάτων

Aποζημίωση μαμούθ ζητά η Ρεάλ Μαδρίτης από την UEFA: Σχεδόν 4,5 δισ. ευρώ για την European Super League

Σήμερα

Στα άκρα η κόντρα της «βασίλισσας» με την ευρωπαϊκή ομοσπονδία

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 9
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.