E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Milliyet: Προτρέπει τον Ερντογάν να ζητήσει πολεμικές αποζημιώσεις για τη Μικρασιατική Εκστρατεία

Μετά τις ιαχές πολέμου του Τούρκου προέδρου εναντίον της Ελλάδας, τα τουρκικά ΜΜΕ παίρνουν τη σκυτάλη των προκλήσεων

Milliyet: Προτρέπει τον Ερντογάν να ζητήσει πολεμικές αποζημιώσεις για τη Μικρασιατική Εκστρατεία
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από το NEWSROOM
Δημοσίευση 7/9/2022 | 20:43

Δεν περνάει ημέρα που οι Τούρκοι να μην προκαλέσουν, αναζητώντας πολλές φορές τρόπους να παρουσιάσουν την ελληνική πλευρά ως αυτή που παραβιάζει το διεθνές δίκαιο.

Αυτή τη φορά, ένα νέο δημοσίευμα της φιλοκυβερνητικής Milliyet αναφέρεται στην ένταση ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία, σημειώνοντας ότι η Άγκυρα αναλαμβάνει διπλωματικές πρωτοβουλίες απέναντι στους ισχυρισμούς της Ελλάδας σε ΝΑΤΟ, ΕΕ και ΟΗΕ και επιχειρεί να αναδείξει τις δυνατότητες της Τουρκίας να προσφύγει στο Διεθνές Δικαστήριο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μάλιστα, επισημαίνει ότι η εφημερίδα απευθύνθηκε σε ειδικούς για τα επιπλέον βήματα που θα μπορούσαν να γίνουν απέναντι στην Ελλάδα. Ειδικότερα, ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Άγκυρας, ειδικός διεθνούς δικαίου, Yucel Acer, τόνισε ότι η Τουρκία πρέπει να προσφύγει στο Διεθνές Δικαστήριο για τον «εξοπλισμό των νησιών και την παραβίαση του εναέριου χώρου της», έστω και μονομερώς. Ο Acer υπογραμμίζει ότι πιθανότατα το δικαστήριο θα αποφανθεί ότι δεν έχει δικαιοδοσία να αποφασίσει ωστόσο αυτό θα μπορούσε να είναι μία καταγεγραμμένη προσπάθεια της Άγκυρας «να δείξει ότι η Ελλάδα ξεφεύγει από το νόμο». Ο ίδιος θεωρεί ότι είναι δυνατό να υποβληθεί και αίτημα για να διεκδικήσει η Τουρκία αναδρομική αποζημίωση «για την περίοδο της ελληνικής κατοχής της Ανατολίας».

Από την πλευρά του, ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Galatasaray, Ειδικός Διεθνών Σχέσεων, Enis Tulca, υποστήριξε ότι η τελευταία κρίση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις δεν μοιάζει με άλλες περιόδους και εκτιμά ότι η διαδικασία εξομάλυνσης θα είναι πιο δύσκολη. Ο Tulca τόνισε ότι υπάρχουν λόγοι που δικαιολογούν αποζημίωση σε περίπτωση έναρξης δικαστικής διαδικασίας, που μπορούν να βασιστούν σε μελέτη που έχει κάνει ο ίδιος σε σχέση με τις θηριωδίες της Ελλάδας στην Ανατολία εις βάρος των Tούρκων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Υπογραμμίζει δε ότι στην έρευνά του το 1999 «αποδεικνύεται» ότι, σύμφωνα με γαλλικές πηγές που επικαλείται, οι Έλληνες διέπραξαν εγκλήματα και μόνο στα αρχεία της Γαλλίας έχουν καταγραφεί ελληνικές παραβιάσεις σε 62 έγγραφα.

Στο ίδιο δημοσίευμα, ο συνταξιούχος πρέσβης Uluc Ozulker επεσήμανε ότι η πίεση στην εσωτερική πολιτική της Ελλάδας είναι ο πιο σημαντικός παράγοντας στην πρόσφατη ένταση και τόνισε: «Ας ρίξουμε μια ματιά στο θέμα των αποζημιώσεων. Το πού θα καταλήξει είναι άγνωστο φυσικά».

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πέθανε σε ηλικία 69 ετών ο Πολ Μάριο Ντέι, ο πρώτος τραγουδιστής των Iron Maiden

Σήμερα

Πότε αποχώρησε από το θρυλικό συγκρότημα

Γυναίκα αυτοπυρπολήθηκε στο Ζάππειο

Σήμερα

Διακομίστηκε στο νοσοκομείο με εκτεταμένα εγκαύματα στο νοσοκομείο

Αιματηρή συμπλοκή νεαρών στην πλατεία Υμηττού ‑ Ο ένας έβγαλε μαχαίρι, χειρουργείται 20χρονος

Σήμερα

Έγιναν δύο συλλήψεις για συμπλοκή και βαριά σωματική βλάβη

Ρωσία: Γιατροί συνέχισαν την εγχείρηση παρά τους ισχυρούς σεισμούς ‑ Δείτε βίντεο

Σήμερα

H επέμβαση ολοκληρώθηκε με επιτυχία, ενώ ο ασθενής βρίσκεται σε σταθερή κατάσταση και αναρρώνει καλά

Τα δημοφιλή νησιά αδειάζουν: Γιατί φέτος οι τουρίστες γυρίζουν την πλάτη στους πιο διάσημους προορισμούς

Σήμερα

Έλληνες και ξένοι τουρίστες αναζητούν προορισμούς, όπου τα έξοδα των διακοπών είναι πολύ προσιτά - Δεν φαίνεται να βάζουν νερό στο κρασί τους οι επιχειρηματίες του τουρισμού

Google: Προσοχή σε 2,5 δισ. χρήστες του Gmail! Γιατί πρέπει να αλλάξετε κωδικό

Σήμερα

Η Google προειδοποιεί ότι οι επιθέσεις θα συνεχιστούν και ενισχύει τις προσπάθειες προστασίας

Σεισμός στη Ρωσία: Δείτε βίντεο ‑ Συναγερμός για τσουνάμι σ’ όλο τον Ειρηνικό

Σήμερα

Mετά την ισχυρότερη δόνηση των τελευταίων 73 ετών στην περιοχή

Ρόδος ‑ Ασύλληπτο περιστατικό: Έσπρωξε άστεγο σε σιντριβάνι για... «πλάκα»

Σήμερα

Ένα σοκαριστικό περιστατικό στην Παλιά Πόλη της Ρόδου προκαλεί δημόσια κατακραυγή

Απομακρύνονται οι εργαζόμενοι στο πυρηνικό εργοστάσιο στη Φουκουσίμα υπό τον φόβο τσουνάμι

Σήμερα

«Απομακρύναμε εσπευσμένα όλους τους εργάτες και τους υπαλλήλους μας», επιβεβαίωσε εκπρόσωπος της TEPCO

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 6
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.