E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Ερντογάν: Έχει κι αλλού πορτοκαλιές – Μήνυμα του τούρκου προέδρου στις ΗΠΑ

O Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν βάζει στο στόχαστρο τις ΗΠΑ

Ερντογάν: Έχει κι αλλού πορτοκαλιές – Μήνυμα του τούρκου προέδρου στις ΗΠΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 9/9/2022 | 16:44

Νέες δηλώσεις από τον Ερντογάν με στόχο να ενταθεί η πίεση στις ΗΠΑ για τα εξοπλιστικά προγράμματα. Όπως αναφέρει το Anadolu o Τούρκος πρόεδρος δήλωσε πως εάν οι ΗΠΑ δεν ανταποκριθούν στο αίτημα της Άγκυρας για την προμήθεια των F-16, θα στραφεί σε άλλες χώρες για την παραχώρηση μαχητικών αεροσκαφών.

«Ελπίζω οι ΗΠΑ να μη μας οδηγήσουν σε διαφορετικούς δρόμους. Και αυτό που εννοώ διαφορετικούς δρόμους θέλω να πω πως στον κόσμο δεν είναι μόνο οι ΗΠΑ αυτές που πωλούν μαχητικά αεροσκάφη. Πουλάει η Μεγάλη Βρετανία, η Γαλλία, η Ρωσία από παντού υπάρχει αυτή η δυνατότητα. Ήδη υπάρχουν κάποιοι που μας κάνουν σήμα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Τούρκος Πρόεδρος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Συνάντηση με Μπάιντεν

Ο Τούρκος πρόεδρος αναφέρθηκε ακόμα στο θέμα της Συρίας, σημειώνοντας ότι η Δύση δεν έχει διεξάγει ποτέ σωστή επιχείρηση κατά της τρομοκρατικής ομάδας Daesh/ISIS, υποσχόμενος να συνεχίσει αποφασιστικά τις επιχειρήσεις. Όπως είπε αυτό θα είναι ένα από τα θέματα της συζήτησης μεταξύ του ίδιου και του προέδρου Μπάιντεν κατά την επίσκεψή του στη Νέα Υόρκη.

Όπως δήλωσε νωρίτερα υψηλόβαθμος τούρκος αξιωματούχος μία συνάντηση Ερντογάν – Μπάιντεν αυτό τον μήνα είναι υπό συζήτηση.

Η τελευταία φορά που συναντήθηκαν ο Μπάιντεν και ο Ερντογάν ήταν στα τέλη Ιουνίου στο περιθώριο μιας συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ στη Μαδρίτη, όπου η Τουρκία ήρε το βέτο της για την ένταξη της Φινλανδίας και της Σουηδίας στη συμμαχία παρά τη σφοδρή εναντίωση της Ρωσίας στην ένταξή τους. Στο τέλος εκείνης της συνόδου κορυφής ο Μπάιντεν είπε πως οι Ηνωμένες Πολιτείες υποστηρίζουν την πώληση μαχητικών F-16 στην Τουρκία και πως πιστεύει πως μπορεί να εξασφαλιστεί η απαιτούμενη για την πώλησή τους έγκριση του Κογκρέσου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Μετά την τελευταία συνάντηση με τον Μπάιντεν, η κυβέρνηση των ΗΠΑ έκανε βήματα, όπως ζητήσαμε, σε κάποια σημαντικά θέματα όπως τα F-16. Πιστεύω πως θα υπάρξουν παρόμοια βήματα», είπε ο υψηλόβαθμος Τούρκος αξιωματούχος.

Η ατζέντα

Το κλίμα απέναντι στην Τουρκία στο Κογκρέσο των ΗΠΑ έχει επιδεινωθεί τα τελευταία χρόνια μετά την απόκτηση από την Άγκυρα ρωσικής κατασκευής πυραυλικών συστημάτων αντιαεροπορικής άμυνας, με αποτέλεσμα οι ΗΠΑ να επιβάλουν κυρώσεις και να απομακρύνουν την Τουρκία από το πρόγραμμα κατασκευής των μαχητικών F-35.

Οι συνομιλίες ανάμεσα στους δύο ηγέτες θα περιλαμβάνουν τον πόλεμο στην Ουκρανία, τις σχέσεις ανάμεσα στην Τουρκία και τη Ρωσία και τη συμφωνία εξαγωγής ουκρανικών σιτηρών, είπε ο Τούρκος αξιωματούχος. Οι δύο χώρες είναι επίσης στα μαχαίρια για την υποστήριξη που παρέχουν οι ΗΠΑ στις Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG) των Κούρδων της Συρίας — συμμάχων των ΗΠΑ στη μάχη εναντίον του Ισλαμικού Κράτους στη βορειοανατολική Συρία, που θεωρούνται όμως τρομοκρατική οργάνωση από την Άγκυρα.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ολυμπιακός ‑ Λεουβέν 1‑1: Χαλαρό φιλικό με γκολάρα Λουίζ και δύο τραυματισμούς

Χτες

Φτωχό πρώτο μέρος με απειλές από τη Λέουβεν - ισοπαλία στο τέλος παρά το φανταστικό τέρμα του Αντρέ Λουίζ

Διώξη για ανθρωποκτονία από ενδεχόμενο δόλο στους τρεις συλληφθέντες για την εμπρηστική επίθεση με θύμα τη Βάγια Νέστορα

Χτες

Πήραν προθεσμία να απολογηθούν την προσεχή Τρίτη - Λυπούμαστε για ό,τι συνέβη, ο εντολέας μου δεν γνωρίζει τους συγκατηγορούμενούς του, ισχυρίστηκε ο δικηγόρος του 24χρονου που φέρεται να είναι ο ιδιοκτήτης του διαμερίσματος στην οδό Παπαδιαμάντη

Πυρκαγιά στο Περιβολάκι Θεσσαλονίκης: Ήχησε το 112 – Δείτε βίντεο

Χτες

Οι αρχές ζητούν από τους κατοίκους να παραμείνουν σε εγρήγορση και να τηρούν τις οδηγίες που εκδίδονται

Θρίλερ σε πτήση της Ryanair από τη Θεσσαλονίκη: Τι συνέβη πραγματικά μέσα στο αεροσκάφος

Χτες

Επιβάτης παραλίγο να αναρροφηθεί έξω από το Boeing 737 μετά την αποκόλληση παραθύρου - ο 61χρονος νοσηλεύεται με εγκαύματα από τριβή.

Όλα όσα αλλάζουν για τα ακίνητα με το ΜΙΔΑ: Ανάσα για τα προβληματικά, μεταβατική περίοδος πριν τα πρόστιμα

Χτες

Πιλοτική εφαρμογή για διορθώσεις σε Ε9 και Κτηματολόγιο, αγροτεμάχια και εκκρεμείς κτηματογραφήσεις πριν ξεκινήσουν οι διασταυρώσεις και οι κυρώσεις

«3 ευρώ εισιτήριο για βρέφος 17 μηνών»: Το απίστευτο beach bar στην Ιταλία που χρέωσε παιδί

Χτες

Ένας πατέρας αναγκάστηκε να καταβάλει 3 ευρώ για την είσοδο της 17μηνης κόρης του σε γνωστή παραλία της Ιταλίας

Marfin: Επιστρέφει στην Ελλάδα η 46χρονη – Αρνείται κάθε εμπλοκή και θέλει να καταθέσει

Χτες

Η επιστροφή της από τη Μεγάλη Βρετανία ενδέχεται να γίνει ως τη Δευτέρα, ώστε την Τρίτη να εμφανιστεί μπροστά στην ανακρίτρια

Καύσωνας στην Ευρώπη: Ποιες χώρες θα αγγίξουν τους 42 βαθμούς και τι περιμένει την Ελλάδα

Χτες

Ο ισχυρός υποτροπικός αντικυκλώνας και οι επιπτώσεις του στη Μεσόγειο

Κοριτσάκι δύο ετών στη Φλόριντα πέθανε αφού η μπέιμπι σίτερ το άφησε για τρεις ώρες μέσα σε αυτοκίνητο κάτω από ακραία ζέστη

Χτες

Οι συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη το περιστατικό παραμένουν υπό διερεύνηση

Ποιος ισχυρίζεται ότι ο Νετανιάχου και η Μοσάντ έσωσαν τον Ερντογάν από καρκίνο;

Χτες

Πρώην εκπρόσωπος του νοσοκομείου Ichilov του Τελ Αβίβ κάνει εκρηκτικό ισχυρισμό για μυστική ιατρική αποστολή στην Τουρκία με εμπλοκή της Μοσάντ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 7
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.