E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Τι θα πρέπει να κάνω για να ξεκινήσω να μαθαίνω SEO

Τι θα πρέπει να κάνω για να ξεκινήσω να μαθαίνω SEO

Είναι γνωστό ότι ο κόσμος στον οποίο ζούμε γίνεται όλο και περισσότερο ηλεκτρονικός. Πλέον, είναι γεγονός ότι οι περισσότερες πωλήσεις προϊόντων και υπηρεσιών γίνονται μέσω του διαδικτύου, οπότε είναι λογικό κάθε επιχείρηση κι επαγγελματίας που σέβονται τον εαυτό τους να θέλουν να έχουν μία καλή παρουσία στο διαδίκτυο.

Η λύση γι’ αυτό είναι το SEO ή η βελτιστοποίηση για μηχανές αναζήτησης στα Ελληνικά, μία διαδικασία που θα φέρει ένα site στις πρώτες σελίδες των αποτελεσμάτων των σχετικών αναζητήσεων στο Google και μπροστά από τον ανταγωνισμό της.

Όπως μπορείτε να καταλάβετε, η ζήτηση για SEO είναι πολύ μεγάλη και γι’ αυτό πολλοί άνθρωποι αποφασίζουν να ασχοληθούν ενεργά με το SEO Greece, είτε ανοίγοντας μία επιχείρηση αυτού του είδους είτε με το να γίνουν οι ίδιοι SEO experts και να δουλεύουν ως freelancers ή μόνιμοι συνεργάτες μίας επιχείρησης του κλάδου.

Αν λοιπόν σκέφτεστε να ασχοληθείτε σοβαρά με το SEO στην Ελλάδα και όχι μόνο, ας δούμε το θα χρειαστεί να κάνετε και τι πρέπει να ξέρετε.

Το SEO δεν είναι παίξε – γέλασε

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να ξέρετε είναι ότι το SEO δεν είναι κάτι το απλό ή εύκολο. Δεν είναι κάτι που μαθαίνεται σε μία μέρα ή ένα Σαββατοκύριακο. Απαιτεί αρκετό χρόνο μελέτης, ειδικά αν δεν έχετε κάποιες βασικές γνώσεις digital marketing και συνεχόμενη ενημέρωση γύρω από τις νέες εξελίξεις και τάσεις του κλάδου. Μπορούμε να πούμε λοιπόν ότι τα πρώτα που θα χρειαστεί ένας επίδοξος SEO Expert είναι χρόνος, αφοσίωση και όρεξη για δουλειά!

Θα χρειαστείτε μία σταθερή σύνδεση internet κι έναν υπολογιστή

Ας ξεκινήσουμε από τα απολύτως βασικά. Το SEO δεν μπορεί να γίνει εύκολα από ένα κινητό ή tablet, οπότε θα πρέπει να επενδύσετε σε έναν σχετικά καλό υπολογιστή ή laptop. Δεν είναι ανάγκη να είναι «τέρας» από άποψη τεχνικών χαρακτηριστικών, αλλά καλό θα ήταν να μην είναι και μία τελείως budget επιλογή. Επιπλέον, θα χρειαστείτε και μία καλή σύνδεση internet τόσο για την ίδια τη δουλειά όσο και για την επικοινωνία με πελάτες και άλλους SEO. Να τονίσουμε ότι δεν είναι ανάγκη να είναι εξαιρετικά γρήγορη η σύνδεση σας, αρκεί να είναι σταθερή και να μπορεί να «σηκώσει» εφαρμογές επικοινωνίας και συνδιασκέψεων.

Σας χρειάζεται ένας καλός μέντορας

Εννοείται ότι στο internet θα βρείτε πολύ και χρήσιμο υλικό για το SEO και τα πρώτα σας βήματα, αλλά μπορεί να μην είναι από μόνο του αρκετό για να γίνετε επαγγελματίας του είδους. Το καλύτερο θα ήταν να σας δείξει που ξέρει τα βασικά για το SEO αλλά και να σας μάθει πώς να βρίσκετε πληροφορίες και πώς να τις αξιοποιήσετε. Υπάρχουν πολλοί SEO Experts κι επιχειρήσεις που αναλαμβάνουν την βασική εκπαίδευση των νέων που θέλουν να ξεκινήσουν μία καριέρα στον κλάδο. Εννοείται ότι ο μέντορας θα ζητήσει και κάποια αμοιβή, αλλά να ξέρετε ότι αν δείξετε ότι έχετε την απαραίτητη πειθαρχία και καλές δεξιότητες, μπορεί να γίνετε και συνεργάτες του μέντορα σας και να ξεκινήσετε δυναμικά την καριέρα σας. Η εκπαίδευση στο SEO πλέον μπορεί να γίνει και εξ αποστάσεως, αφού πλέον λόγω της Πανδημίας όλοι έχουμε εξοικειωθεί με εφαρμογές τηλεδιασκέψεων και τηλεκπαίδευσης.

Επιμονή

Όπως είπαμε και πριν, το SEO δεν είναι απλή υπόθεση. Μπορεί στα πρώτα βήματα σας να σας φανεί βουνό η όλη διαδικασία, να είστε σίγουροι όμως ότι πρόκειται για μία επένδυση που πραγματικά αξίζει τον κόπο. Οι SEO experts αμείβονται πολύ καλά για την δουλειά τους και η ζήτηση για τις υπηρεσίες τους αυξάνεται μέρα με την μέρα. Ένας καλός SEO έχει σταθερή εργασία και εισόδημα, κάτι πολύ σημαντικό στις δύσκολες μέρες που ζούμε. Δυσκολίες σίγουρα θα υπάρχουν στη διαδικασία εκμάθησης του SEO, αλλά δείξτε υπομονή, επιμονή κι εμπιστοσύνη στον μέντορα σας και να είστε σίγουροι ότι στο τέλος θα βγείτε νικητές και θα ξεκινήσετε μία πολύ επιτυχημένη καριέρα.

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η Ευρώπη εξερευνά το Διάστημα

Πριν 114 εβδομάδες

ΝΟΗΣΙΣαπό 26/02 έως 27/02

1821‑2021 Διακόσια Χρόνια Δανεικά

Πριν 115 εβδομάδες

LUNAR SPACE PATRA18/03

Σπήλιος Φλώρος ‑ Ξέρει τις Κινήσεις

Πριν 116 εβδομάδες

ΘΕΑΤΡΟ ELIARTαπό 06/02 έως 24/02

Μελίνα Μερκούρη ‑ Να με θυμάσαι και να μαγαπάς

Πριν 116 εβδομάδες

ΤΕΧΝΟΠΟΛΗ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝαπό 18/01 έως 11/03

Ειδύλλια οδός Eidylliaodos

Πριν 116 εβδομάδες

ΤΕΧΝΟΠΟΛΗ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝαπό 18/01 έως 06/03

Ροκσταριλικια

Πριν 125 εβδομάδες

SKYLAND LIVE MUSIC VENUE13/12

1821‑2021 Διακόσια Χρόνια Δανεικά

Πριν 125 εβδομάδες

LUNAR SPACE PATRA17/12

Σπήλιος Φλώρος ‑ Ξέρω τις κινήσεις

Πριν 125 εβδομάδες

ΘΕΑΤΡΟ ELIARTαπό 02/12 έως 30/12

CANCELMIKEIUS STAND UP COMEDY

Πριν 125 εβδομάδες

CINEMA ΒΑΚΟΥΡΑ18/12

Αλέξανδρος Τσουβέλας ‑ Θεσσαλονίκη

Πριν 148 εβδομάδες

ΘΕΑΤΡΟ ΓΗΣ11/09

Λάμπρος Φισφής ‑ Best Of

Πριν 149 εβδομάδες

ΘΕΑΤΡΟ ΒΡΑΧΩΝ ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ30/06

par: 11
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.