E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Τραγωδία στα Σπάτα: Tι έδειξαν οι εξετάσεις του 22χρονου Βρετανού που σκοτώθηκε

Η Επιτροπή Διερεύνησης Ατυχήματων και Ασφάλειας Πτήσεων συλλέγει καταθέσεις προκειμένου να ρίξει «φως» στα αίτια της τραγωδίας

Τραγωδία στα Σπάτα: Tι έδειξαν οι εξετάσεις του 22χρονου Βρετανού που σκοτώθηκε
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Γράφει ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
Δημοσίευση 14/9/2022 | 17:25

Πενήντα ημέρες μετά το δυστύχημα στο ελικοδρόμιο των Σπατών, όπου έχασε τη ζωή του ο 22χρονος Βρετανός, Τζακ Φέντον, οι Αρχές συνεχίζουν τις έρευνες ώστε να εξακριβώσουν πως ο άτυχος νεαρός έχασε τη ζωή του την ώρα που κατεβαίνε από το ελικόπτερο.

Από τις τοξικολογικές εξετάσεις, στις οποίες είχε υποβληθεί η σορός του 22χρονου, δεν προέκυψε κάποιο αξιόλογο εύρημα.

Συνεπώς, δεν επιβεβαιώνεται το σενάριο πως το μοιραίο απόγευμα ο Τζακ βρισκόταν υπό την επήρεια αλκοόλ και έτσι κινήθηκε προς τον έλικα που τον αποκεφάλισε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αυτό που διερευνάται είναι το τι οδήγησε τον 22χρονο να επιστρέψει στο διάδρομο προσγειώσης. Η Επιτροπή Διερεύνησης Ατυχήματων και Ασφάλειας Πτήσεων συλλέγει καταθέσεις προκειμένου να ρίξει «φως» στα αίτια της τραγωδίας ενώ κρίσιμες θεωρούνται οι μαρτυρίες των φίλων του Τζακ οι οποίοι επέβαιναν μαζί του στο ελικόπτερο από την Μύκονο.

Αρχικά, οι τρεις φίλοι του είχαν «εξαφανιστεί» και οι ελληνικές Αρχές τους αναζητούσαν τηλεφωνικά στην Μεγάλη Βρετανία χωρίς να λάβουν απάντηση.

Ωστόσο, με την παρέμβαση της αρμόδιας Επιτροπής για τα αεροπορικά ατυχήματα του Ηνωμένου Βασιλείου οι τρεις μάρτυρες θα καταθέσουν εξ αποστάσεως για όσα έζησαν το απόγευμα της 25ης Ιουλίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Περιμένουμε, τις επόμενες μέρες, να συναντηθούμε διαδικτυακά με τους υπόλοιπους επιβάτες για να καταθέσουν ως μάρτυρες για το δυστύχημα. Ζητήσαμε από την Επιτροπή του Ηνωμένου Βασιλείου να μας βοηθήσει καθώς δεν συνεργάζονταν μαζί μας. Αυτό αναμένεται να γίνει μέσα στον Σεπτέμβριο», λέει στο protothema.gr ο πρόεδρος της ΕΔΑΑΠ, κ. Ιωάννης Κονδύλης, ο οποίος έχει στα χέρια του και τις καταθέσεις των επιβατών που βρίσκονταν στην αίθουσα αναμονής την ώρα που ο Τζακ έπεφτε νεκρός.

Ακόμη, ο κ. Κονδύλης σημειώνει πως η Επιτροπή εξετάζει παράλληλα αν τήρηθηκαν όλοι οι κανόνες ασφαλείας κατά την αποβίβαση των επιβατών από το ελικόπτερο.

Από την πλευρά της, η εταιρεία που διαχειρίζεται το ελικοδρόμιο στα Σπάτα υποστηρίζει πως το εγχειρίδιο επιβίβασης και αποβίβασης από το ελικόπτερο είχε λάβει έγκριση από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Έχουμε διαδικασία εγκεκριμένη από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας. Το manual της εταιρείας για τις πτήσεις, το οποίο δίνεται στους επιβάτες, προβλέπει αποβίβαση με αναμένες τις μηχανές του ελικοπτέρου. Ακόμη και τροφοδοσία με καύσιμα μας επιτρέπει το εγχειρίδιο. Και έχει επίσημη έγκριση», δηλώνει στο protothema.gr ο κ. Ηλίας Σοφιανός, υπεύθυνος της εταιρείας ελικοπτέρων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι καταθέσεις των επιβατών, οι οποίοι βρίσκονταν στο χώρο αναμονής του ελικοδρομίου πριν από το θάνατο του Τζακ, περιγράφουν μια «ανεξήγητη» και «αδικαιολόγητη» πορεία του 22χρονου προς το διάδρομο προσγειώσης.

«Οι συνοδοί τον έφεραν μπροστά μας, δίπλα στο οίκημα στο οποίο περιμέναμε την πτήση μας. Αυτός, όμως, άρχισε να τρέχει χωρίς λόγο προς το ελικόπτερο και, μάλιστα, κάποιοι τον κυνηγούσαν για να τον ρίξουν κάτω και να τον σταματήσουν», φέρεται να έχει καταθέσει στην Επιτροπή ένας από τους αυτόπτες μάρτυρες του δυστυχήματος.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Φορολογικές δηλώσεις: Δόθηκε παράταση – Ποια είναι η νέα καταληκτική ημερομηνία

Χτες

Η ΑΑΔΕ έδωσε επιπλέον χρόνο μετά τα αιτήματα των φορέων. Έχουν ήδη υποβληθεί σχεδόν 6,2 εκατ. δηλώσεις φυσικών προσώπων και 300.000 δηλώσεις επιχειρήσεων

Τροχαίο στη Θεσσαλονίκη: «Το απορριμματοφόρο μας πέταξε μακριά, το παιδί μου το πάτησε», λέει ο πατέρας της 15χρονης

Χτες

Στο πένθος βυθίστηκε ο ΠΑΟΚ μετά τον θάνατο 15χρονης αθλήτριας της δεύτερης ομάδας ποδοσφαίρου γυναικών

Αρτέμιδα: Σε πολυκατοικία ‑ «φάντασμα» το τελευταίο ραντεβού της Γιου Τινγκ που δεν έγινε ποτέ

Χτες

Τα ίχνη της 50χρονης αγοούνται από τις 20 Μαΐου όταν και ξεαφανίστηκε μυστηριωδώς

Σοκ στη Βρετανία: Πρώην υπουργός των Συντηρητικών βρέθηκε νεκρή στο σπίτι της με τραύμα στο κεφάλι, πιθανή δολοφονία ερευνούν οι Αρχές

Χτες

Οι αστυνομικοί εντόπισαν την 78χρονη πρώην υπουργό Φυλακών με «σοβαρά τραύματα», αφού πλήρωμα ασθενοφόρου ειδοποίησε τις Αρχές και τις κάλεσε στην κατοικία της στο Χέιτορ, στην περιοχή του Ντάρτμουρ, λίγο πριν από το μεσημέρι της Πέμπτης

Ανησυχία προκαλεί το σύστημα δημιουργίας εικόνων με ΑΙ του Instagram

Χτες

Ιδιαίτερα προσεκτικοί οφείλουν να είναι οι χρήστες που διαθέτουν δημόσιο λογαριασμό

Σοκαριστική αποκάλυψη από τη δικηγόρο της μητέρας του 20χρονου στο Αργος: «Θα μείνει φυτό ή θα είναι κλινικά νεκρός ο 20χρονος»

Χτες

Κρίσιμη παραμένει η κατάσταση του 20χρονου που πυροβολήθηκε μετά από καταδίωξη στο Αργος

Με εκρηκτικά και drones σχεδίαζαν να δολοφονήσουν Τραμπ και Βανς στον Λευκό Οίκο: Συνωμοσία 8 ατόμων εξάρθρωσε το FBI

Χτες

Το τρομοκρατικό σχέδιο θα υλοποιούνταν στην εκδήλωση UFC στην αυλή του Λευκού Οίκου τον περασμένο μήνα - Στόχοι ήταν, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, και οι Νετανιάχου, Μασκ - Από 19 ως 32 ετών οι οκτώ συνεργοί που έχουν συλληφθεί

Συνελήφθη 21χρονη για εμπρησμό από πρόθεση στον Μαραθώνα

Χτες

Η νεαρή φέρεται να προκάλεσε την πυρκαγιά με τη χρήση γυμνής φλόγας, δημιουργώντας τέσσερις διαφορετικές εστίες σε ξηρά χόρτα και θαμνώδη βλάστηση

Χάος στην Ινδία από τα εξαγριωμένα πλήθη που διαδηλώνουν μετά το βιασμό και τη δολοφονία 11χρονου κοριτσιού

Χτες

Τέσσερις άνδρες που καταδικάστηκαν για τη δολοφονία απαγχονίστηκαν.

Παίκτρια του ΠΑΟΚ η 15χρονη που σκοτώθηκε σε τροχαίο στη Θεσσαλονίκη, η μηχανή που επέβαινε με τον πατέρα της συγκρούστηκε με απορριμματοφόρο

Χτες

Ο ΠΑΟΚ αποχαιρέτησε την ανήλικη και μεταξύ άλλων έκανε γνωστό πως ως ελάχιστο φόρο τιμής στη μνήμη της Αννας-Μαρίας ακυρώνεται ο αυριανός φιλικός αγώνας της ομάδας στη Βουλγαρία

Ξεσπά η υπάλληλος της Marfin που βγήκε στο μπαλκόνι να σωθεί: Μακάρι να είναι οι πραγματικοί δράστες

Χτες

«Για τους τρεις ανθρώπους που δεν μπορέσαμε να κάνουμε τίποτα για να τους σώσουμε»

Δείτε βίντεο: Έπεσαν βράχοι στην παραλία Μύρτος της Κεφαλονιάς

Χτες

Στο σημείο υπάρχει ειδικό σήμα επικινδυνότητας

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 10
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.