E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Πόσα χρήματα θα κοστίσει στους Βρετανούς η κηδεία της Ελισάβετ

Το κόστος της κηδείας της βασίλισσας Ελισάβετ εκτιμάται πως θα γίνει ένα από τα υψηλότερα ημερήσια έξοδα, στην ιστορία της Μεγάλης Βρετανίας.

Πόσα χρήματα θα κοστίσει στους Βρετανούς η κηδεία της Ελισάβετ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 19/9/2022 | 16:59

H κηδεία της βασίλισσας Ελισάβετ εκτιμάται πως θα γίνει το μεγαλύτερο τηλεοπτικό γεγονός της ιστορίας.

Για την ακρίβεια, αυτό με τους περισσότερους τηλεθεατές που έχουν συντονιστεί ποτέ με ένα γεγονός, την ίδια ώρα. Μέσω του live streaming που έχουν ετοιμάσει δεκάδες τηλεοπτικοί σταθμοί, υπολογίζεται πως η εικόνα θα μπει στα σπίτια 4.1 δισεκατομμυρίων τηλεθεατών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Προς το παρόν, το ρεκόρ το κρατάει η τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του 1996, με 3.600.000.000 τηλεθεατές. Η κηδεία της Πριγκίπισσας Νταϊάνα είχε 2.5 δισεκατομμύρια τηλεθεατές.

Τα έξοδα της κηδείας

Την ημέρα του θανάτου της Ελισάβετ κηρύχθηκε πένθος 12 ημερών. Για όσα έγιναν τις 11, τα έξοδα καλύφθηκαν από τη Βασιλική οικογένεια. Δηλαδή, τους πολίτες, αφού η περιουσία κυρίως αφορά όσα λαμβάνει το Παλάτι από την κυβέρνηση.

Όσα συμβούν σήμερα (Δευτέρα 19/9) θα τα πληρώσει το κράτος. Η κηδεία που θα γίνει δημοσία δαπάνη και όσα προηγηθούν αυτής, θα στοιχίσουν 10.280.000 ευρώ (9 εκατομμύρια λίρες), σύμφωνα με πρώην μέλος της βασιλικής ασφάλειας. Είναι ένα από τα υψηλότερα ημερήσια έξοδα, στην ιστορία της Μεγάλης Βρετανίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το ύστατο χαίρε στη Βασιλομήτορα (το 2002), είχε στοιχίσει 6.170.000 ευρώ (που σήμερα είναι 10.068.920) “με το μεγαλύτερο μέρος να καλύπτει τα έξοδα ασφαλείας”. Για την ακρίβεια, εκεί πήγαν τα 5 εκατομμύρια. Η κηδεία της Πριγκίπισσας Νταϊάνα είχε φτάσει στα 9.3 εκατομμύρια -σημερινά- ευρώ.

Τα έξοδα για την ασφάλεια του γάμου του Πρίγκιπα Ουίλιαμ με την Κέιτ Μίντλετον, το 2011, είχαν ξεπεράσει τα 7 εκατομμύρια ευρώ.

Τι καλύπτουν τα 10 δισεκατομμύρια της κηδείας

  • τα έξοδα ασφαλείας της επίσημης τελετής (είναι η μεγαλύτερη αστυνομική επιχείρηση στην ιστορία της χώρας)
  • το φέρετρο της βασίλισσας και
  • τα έξοδα των τοπικών και διεθνών ηγετών που θα παραβρεθούν

Το κόστος της κηδείας εξακολουθεί να εγείρει πολλά ερωτήματα, όσον αφορά την ικανότητα της βρετανικής οικονομίας να επιβιώσει μιας τόσο μεγάλης δαπάνης -την στιγμή που ζει το χειρότερο πληθωρισμό των τελευταίων 40 χρόνων. Χαρακτηριστικά, τον Αύγουστο ξεπέρασε το 10% και εκατομμύρια Βρετανοί αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα, δεδομένων και των τιμών της ενέργειας και του αερίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πολλοί επισημαίνουν ότι η περίοδος πένθους 12 ημερών έχει ακόμη πιο καταστροφικό αντίκτυπο στο Ηνωμένο Βασίλειο και τον λαό του.

Σύμφωνα με το AJ+ ο θάνατος της Ελισάβετ, η στέψη του Καρόλου και όλες οι αλλαγές που πρέπει να γίνουν (σε χαρτονομίσματα, γραμματόσημα, σημαίες, ακόμα και γραμματοκιβώτια) θα στοιχίσουν στην οικονομία της χώρας 6.9 δισεκατομμύρια ευρώ.

Όταν στέφθηκε βασίλισσα η Ελισάβετ, τα έξοδα είχαν φτάσει στα 1.570.000 λίρες, σημερινά 49.080.000 ευρώ. Οι έχοντες γνώση τονίζουν πως η στέψη του Καρόλου θα είναι "μικρότερη, πιο σύντομη και πολύ πιο φθηνή".

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

«Αθήνα είσαι έτοιμη;»: Το νέο βίντεο του Παναθηναϊκού για τις εργασίες στο γήπεδο του Βοτανικού

Σήμερα

Εντυπωσιακό βίντεο-teaser με drone δείχνει το «τριφύλλι» στον γερανό και φόντο την Ακρόπολη

48ώρη απεργία στα ταξί: Πότε θα πραγματοποιηθεί

Σήμερα

Πότε «τραβούν» χειρόφρενο τα ταξί στο πλαίσιο 48ώρης απεργίας

Η ληστεία στο Λούβρο κινητοποιεί την ΕΛΑΣ: 300 αστυνομικοί στα μουσεία από τον Μάρτιο

Σήμερα

Η πρωτοβουλία έρχεται σε μια περίοδο όπου η προστασία των πολιτιστικών θησαυρών απασχολεί εκ νέου την ελληνική κοινή γνώμη

Φωτιά σε διαμέρισμα στο Παλαιό Φάληρο

Σήμερα

Επιχειρούν 12 πυροσβέστες με 4 οχήματα

Επίδομα 250 ευρώ σε συνταξιούχους και επιστροφή ενοικίου ‑ Ανακοινώθηκε η ημερομηνία

Σήμερα

Νωρίτερα από την αναμενόμενη η καταβολή των δύο επιδομάτων

Aποζημίωση μαμούθ ζητά η Ρεάλ Μαδρίτης από την UEFA: Σχεδόν 4,5 δισ. ευρώ για την European Super League

Σήμερα

Στα άκρα η κόντρα της «βασίλισσας» με την ευρωπαϊκή ομοσπονδία

Έρχεται πρόγραμμα ανακαίνισης για σπίτια 30ετίας με επιδότηση έως 80%

Σήμερα

Θα έχει πιο διευρυμένα εισοδηματικά όρια σε σχέση με το Σπίτι μου 2

Καιρός: Πότε και σε ποιες περιοχές θα επιστρέψουν οι βροχές

Σήμερα

Η πρόγνωση για τις επόμενες ημέρες

Πνιγμένοι στα χρέη: Πόσα χρωστούν στην εφορία 4 εκατομμύρια Έλληνες

Σήμερα

Παρά την αύξηση στις εισπράξεις, τα νέα ληξιπρόθεσμα ξεπερνούν τα 6 δισ. ευρώ. Οι αριθμοί της ΑΑΔΕ δείχνουν πως η φορολογική πίεση δεν αφήνει κανέναν ανεπηρέαστο.

Βόλος: Κόρη, πεθερά και πρώην σύζυγος έγιναν μαλλιά κουβάρια

Σήμερα

Ο άγριος καβγάς έφτασε στα δικαστήρια

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 10
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.