E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Διακοπή χρηματοδότησης της Χρυσής Αυγής αποφάσισε η Βουλή

«Όχι» ψήφισε ο Γλέζος

Διακοπή χρηματοδότησης της Χρυσής Αυγής αποφάσισε η Βουλή
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Με 241 ψήφους υπέρ, 26 κατά και πέντε «παρών», η Βουλή αποφάσισε την Τετάρτη τη διακοπή της χρηματοδότησης της Χρυσής Αυγής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Όχι» ψήφισε ο Μανώλης Γλέζος κατά την ονομαστική φανερή ψηφοφορία που διεξήχθη στην Ολομέλεια της Βουλής.

Η εισήγηση της Επιτροπής Δεοντολογίας για αναστολή της χρηματοδότησης της Χρυσής Αυγής υποστηρίχθηκε από τη συντριπτική πλειοψηφία των βουλευτών, όπως διαπιστώθηκε κατά τη σχετική συζήτηση σε επίπεδο κοινοβουλευτικών εκπροσώπων, που έγινε αργά χθες βράδυ στην Ολομέλεια της Βουλής.

Όλα σχεδόν τα κόμματα συντάχθηκαν με το σκεπτικό της Επιτροπής Δεοντολογίας ότι η Χρυσή Αυγή λειτουργεί ως εγκληματική οργάνωση. Εξαίρεση αποτέλεσαν οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής, ενώ αίσθηση προκάλεσε η διαφοροποίηση των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του κόμματος, Χρυσούλα Γιαταγάνα, εξέφρασε την αντίθεσή της για την αναστολή χρηματοδότησης της Χρυσής Αυγής, τονίζοντας ότι τόσο ο ελληνικός όσο και ο ευρωπαϊκός πολιτισμός καθιερώνει το τεκμήριο αθωότητας του κατηγορούμενου.

 «Σε καμία περίπτωση δεν μπορώ να δεχθώ αναστολή της χρηματοδότησης της Χρυσής Αυγής διότι συνελήφθη ο αρχηγός της, καθώς και άλλοι βουλευτές του κόμματος, αν δεν εκδοθεί αμετάκλητη καταδικαστική απόφαση», τόνισε χαρακτηριστικά η κ. Γιαταγάνα.

«Ένα κόμμα που ψήφισε ο ελληνικός λαός δικαιούται, σύμφωνα με το νόμο, το ποσό χρηματοδότησης που του αναλογεί. Δεν μπορώ χωρίς πλήρως να είναι αποδεδειγμένα τα γεγονότα να ψηφίσω υπέρ», κατέληξε η κ. Γιαταγάνα, καταχειροκροτούμενη από όλους τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ωστόσο, λίγο νωρίτερα, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των ΑΝ.ΕΛ., Νότης Μαριάς, δήλωσε ότι η εισήγηση της Επιτροπής Δεοντολογίας τον βρίσκει απόλυτα σύμφωνο και θα την υπερψηφίσει. Έσπευσε πάντως να διευκρινίσει, ότι διατυπώνει την προσωπική του άποψη, ενώ σημείωσε ότι χρειάζεται πλήρη διασφάλιση των δικαιωμάτων των κατηγορουμένων, αλλά και του τεκμήριου της αθωότητας.

Η στάση της κ. Γιαταγάνα προκάλεσε αντιδράσεις από τα άλλα κόμματα

 Η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος της ΔΗΜΑΡ, Μαρία Ρεπούση, αντέτεινε ότι «δεν μπορεί και δεν πρέπει η Βουλή να συνεχίσει να χρηματοδοτεί μια εγκληματική ναζιστική οργάνωση, που έχει ρητορική μίσους και λειτουργεί με το μανδύα του πολιτικού κόμματος».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

 «Η δημοκρατία πρέπει να λάβει τα μέτρα της. Απέναντι στην προσπάθεια εκτροπής του πολιτεύματος η Βουλή αμύνεται και πρέπει και να επιτεθεί», τόνισε η κ. Ρεπούση, ενώ σημείωσε: «Δεν έχουν καμία σχέση ούτε με τον ελληνικό ούτε με την ευρωπαϊκό πολιτισμό οι χρυσαυγίτες. Είναι εκπρόσωποι της βαρβαρότητας και εκεί πρέπει να επιστρέψουν».

Από την πλευρά του, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Κασιδιάρης, έκανε λόγο για πολιτική δίωξη του κόμματός του και για παράνομη και αντισυνταγματική διαδικασία, η οποία, όπως είπε, δεν στηρίζεται σε κανένα στοιχείο, παρά μόνο σε «κουκουλοφόρους μάρτυρες».

«Είστε η χούντα των κουκουλοφόρων. Φοβάστε ότι θα έρθουμε στα πράγματα και θα αποκαλύψουμε τα σκάνδαλα που καλύπτει το αντισυνταγματικό τόξο. Έχουμε παντελή κατάργηση του τεκμηρίου της αθωότητας. Οι κατηγορίες δεν στηρίζονται σε κανένα στοιχείο, αλλά βασίζονται στα άρθρα και στις ομιλίες του Νίκου Μιχαλολιάκου και του Χρήστου Παπά. Καλώ το Σώμα της Βουλής να ανοίξει τα μάτια του. Εγκληματική οργάνωση είναι η κυβέρνηση», υποστήριξε, μεταξύ άλλων, ο κ. Κασιδιάρης.

Η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος της ΝΔ, Σοφία Βούλτεψη, υπογράμμισε ότι σε όλη την Ευρώπη αναστέλλεται η χρηματοδότηση σε κόμματα που έχουν χαρακτηριστικά ιδιωτικής πολιτοφυλακής και ένα τέτοιο κόμμα είναι η Χρυσή Αυγή.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Βαγγέλης Αποστόλου, χαρακτήρισε φαντασιώσεις τα όσα ισχυρίστηκε ο κ. Κασιδιάρης περί σκευωρίας αντιπολίτευσης και κυβέρνησης κατά της Χρυσής Αυγής.

«Η Αριστερά δεν έχει τίποτα να φοβηθεί, γιατί όταν η πατρίδα είχε ανάγκη, την υπερασπίστηκε απέναντι στους ναζιστές και στους κουκουλοφόρους», τόνισε ο κ. Αποστόλου, επαναλαμβάνοντας την άποψη ότι πρόκειται για «εγκληματική ναζιστική οργάνωση και ταγμάτων εφόδου, που με τη συμπεριφορά τους έχουν προκαλέσει και τρομοκρατήσει την ελληνική κοινωνία».

«Προφανώς δεν συμμετέχει το ΠΑΣΟΚ, σε καμία συντεχνία ή σκευωρία. Ως βουλευτής ασκώ το υπέρτατο καθήκον μου για την προάσπιση της πατρίδας. Η δημοκρατία μπορεί και ξέρει να αμύνεται από αυτούς που την επιβουλεύονται. Πρέπει όλα τα κόμματα του συνταγματικού τόξου να δώσουμε ενιαίο μήνυμα, μια φορά όλοι μαζί, για τη δημοκρατία», υπογράμμισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Πάρις Κουκουλόπουλος.

Για επικίνδυνη ναζιστική οργάνωση με εγκληματική δράση, που ευθύνεται για σειρά σχεδιασμένων δολοφονικών επιθέσεων έκανε λόγο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Σπύρος Χαλβατζής. «Δεν μπορεί να χρηματοδοτείται από τα λεφτά του ελληνικού λαού μια εγκληματική δραστηριότητα», προσέθεσε.

Κλείνοντας τη συζήτηση, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Λεωνίδας Γρηγοράκος χαρακτήρισε ως πράξη υψηλής δημοκρατικής και εθνικής ευθύνης την απόφαση που θα πάρει η Βουλή για τη Χρυσή Αυγή.

«Είναι το χρέος που έχουμε στο δημοκρατικό μας πολίτευμα, το οποίο πολεμάνε από το πρωί μέχρι βράδυ. Η Δημοκρατία αντέχει τη διαφορετικότητα, τη διαφορετική άποψη, πυροδοτεί το διάλογο, αφήνει ελεύθερο πεδίο δράσεων, όμως, καταπολεμά τη βαρβαρότητα. Η δημοκρατία επιδεικνύει μηδενική ανοχή σε όποιους επιβουλεύονται το δημοκρατικό πολίτευμα. Η Χρυσή Αυγή αποδεικνύει με τα απεχθή εγκλήματά της ότι είναι μαύρο σκοτάδι. Χρησιμοποιεί την πολιτική ως όχημα για να κρύβεται πίσω από αυτό. Χρησιμοποιεί τη χρηματοδότηση για εγκλήματα. Τώρα που έπεσαν οι μάσκες, οφείλουμε να σταματήσουμε τη χρηματοδότησή της. Αν δεν το κάνουμε, θα συνεχίζει το απεχθές έργο της και τότε γινόμαστε συνένοχοι», προσέθεσε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών.

Πηγή: tanea.gr

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τα «μαζεύει» η κυβέρνηση για τους ελεύθερους επαγγελματίες

Σήμερα

Δεν εξετάζεται αύξηση φορολογικών συντελεστών

Ιταλία: Μείωση τιμών από 1ης Οκτωβρίου και μέχρι το τέλος του έτους κατά 10%

Σήμερα

Υπολογίζεται ότι κάθε νοικοκυριό της χώρας θα εξοικονομήσει συνολικά μέχρι 150 ευρώ

Πέθανε ο ηθοποιός Μάικλ Γκάμπον

Σήμερα

Ο αγαπημένος Ντάμπλντορ από το Harry Potter

Κακοκαιρία Elias ‑ Λάρισα: Απελπιστικές εικόνες στην περιοχή από Πλατύκαμπο προς Χάλκη και Γλαύκη

Σήμερα

Τις πληγές τους μετρούν οι κάτοικοι σε διάφορες περιοχές του δήμου Κιλελέρ

ΣΥΡΙΖΑ: Στην Κύπρο πάει ο Κασσελάκης

Σήμερα

22 Οκτωβρίου συνεδριάζει η Κεντρική Επιτροπή

Στέφανος Κασσελάκης: Πότε θα παρουσιαστεί στον στρατό

Σήμερα

Έτοιμος να βάλει τα χακί ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ

Βόρεια Εύβοια: Αγωνία για τον αγνοούμενο χειριστή του ελικοπτέρου

Σήμερα

Συγκλονίζει η περιγραφή αυτόπτη μάρτυρα για την πτώση του ελικοπτέρου στη θάλασσα

Pharmasept: Brand of The Year στα Best in Pharmacy Awards 2023!

Σήμερα

Τα προϊόντα της PHARMASEPT διατίθενται αποκλειστικά στα φαρμακεία και σε επιλεγμένες αλυσίδες καλλυντικών

Πτώση ελικοπτέρου στην Εύβοια: «Βυθίστηκε μέσα σε 1,5 λεπτό – Δε βρέθηκε κάτι»

Σήμερα

Το ελικόπτερο εκτελούσε το δρομολόγιο από Μαντούδι στον Βόλο

Βίντεο: Δείτε τη στιγμή της πτώσης του ελικοπτέρου

Σήμερα

Το ελικόπτερο έπεσε στη θαλάσσια περιοχή της Αγίας Αννας

par: 21
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.