E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Ο φούρναρης που κατάφερε να εκμεταλλευτεί τον Superman

Με πολύ δημιουργικό τρόπο

Ο φούρναρης που κατάφερε να εκμεταλλευτεί τον Superman
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Γράφει ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Μετά από σχεδόν τρία χρόνια αντιδικίας με τον κολοσσό DC Comics, ένα μικρό αρτοποιείο της γειτονιάς στη Χιλή διατήρησε το δικαίωμα χρήσης της επωνυμίας «Superpan»!

Ο 41χρονος Gonzalo Montenegro πουλάει ψωμί στη γενέτειρά του Quinta Normal, μια κοινότητα στην επαρχία Σαντιάγο, για πάνω από τρεις δεκαετίες. Ως νέος, προωθούσε τα προϊόντα του φορώντας ένα πράσινο μπλουζάκι «Peter Pan» και ένα με το εμβληματικό σύμβολο του «Man of Steel».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε λίγο άρχισαν όλοι να τον αποκαλούν «Superpan», ένα λογοπαίγνιο που συνδύαζε το «Superman» και το «pan», την ισπανική λέξη για το «ψωμί». Τα τελευταία 28 χρόνια, ο Montenegro  χρησιμοποιούσε το «Superpan» ως επωνυμία για να πουλήσει τα προϊόντα αρτοποιίας του, αλλά πριν από περίπου τρία χρόνια, έμαθε ότι τον μήνυσε η DC Comics, οι ιδιοκτήτες του Superman!

Είπε μάλσιτα στους Χιλιανούς δημοσιογράφους ότι τα νομικά του προβλήματα ξεκίνησαν στο αποκορύφωμα της πανδημίας, όταν επέτρεψε στους ανθρώπους που είχαν ανάγκη από χρήματα να μεταπωλούν τα προϊόντα του με την επωνυμία Superpan. Υποθέτει ότι ορισμένοι από αυτούς άρχισαν να τα προωθούν διαδικτυακά και αυτό τράβηξε την προσοχή της DC Comics, μιας παγκόσμιας εταιρείας και μιας από τις μεγαλύτερες και παλαιότερες αμερικανικές εταιρείες κόμικς.

Ο Χιλιανός αρτοποιός πιστεύει ότι ο κολοσσός θα υπέθεσε ότι διαχειριζόταν μια μεγάλη αλυσίδα αρτοποιείων, όχι ένα μικρό οικογενειακό αρτοποιείο της γειτονιάς, διαφορετικά δεν θα είχε πολύ νόημα να ασχοληθεί... Κι όμως η DC ισχυρίστηκε ότι ήταν «πρακτικά το ίδιο» με τον Superman. Οι δικηγόροι της εταιρείας υποστήριξαν ότι το να επιτραπεί στη Superpan να λειτουργήσει θα δημιουργούσε σύγχυση και θα έβλαπτε τη μάρκα Superman.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τώρα, μετά από σχεδόν τρία χρόνια, το Εθνικό Ινστιτούτο Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας της Χιλής (INAPI) εξέδωσε ετυμηγορία σε αυτή την υπόθεση, δηλώνοντας ότι ο Superpan δεν παραβίαζε καμία πνευματική ιδιοκτησία και ήταν ελεύθερος να χρησιμοποιήσει το όνομα στο μέλλον.

Μετά τη νομική νίκη, η Superpan μπόρεσε τελικά να επιστρέψει στην υπηρεσία της κοινότητάς της 100 τοις εκατό, και παρόλο που η DC έχει ακόμα τη δυνατότητα να ασκήσει έφεση, η νομική εκπροσώπηση του αρτοποιείου πιστεύει ότι είναι πολύ απίθανο να το επιδιώξουν.

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Μπρίτνεϊ Σπίαρς: Τα πέταξε όλα στην παραλία

Πριν 10 ώρες

«Το καλύτερο στις διακοπές μου ήταν ότι ήμουν γυμνή στο νερό»

Σοφία Χατζηπαντελή: Πόζαρε άβαφη στο Instagram

Πριν 10 ώρες

Δείτε το στιγμιότυπο που δημοσίευσε το μοντέλο

Διάσημοι άντρες με κοιλιακούς «φέτες»

Πριν 10 ώρες

Από έξι ο καθένας ...τουλάχιστον!

Οι γονείς παρέδωσαν τα παιδιά τους στην αστυνομία αφού... λήστεψαν τράπεζα!

Πριν 10 ώρες

Η αστυνομία δεν έχει ακόμη αποκαλύψει εάν κάποιος άλλος εμπλέκεται στην περίεργη ληστεία

Κατερίνα Καινούργιου: «Η εταιρεία παραγωγής έχει πάρει μια απόφαση για τον Ανδρέα Μικρούτσικο»

Χτες

Πολλά ακούγονται και γράφονται το τελευταίο διάστημα γύρω από τη συνεργασία του Ανδρέα Μικρούτσικου με την εκπομπή της Κατερίνας Καινούργιου

Πηνελόπη Αναστασοπούλου: «Με ενοχλεί πάρα πολύ που ακούγονται άσχημα σχόλια για ...»

Χτες

«Eίναι καλλιτεχνάρα και νομίζω ότι θα πάει πολύ καλά», είπε η Πηνελόπη Αναστασοπούλου.

par: 6
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.