E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Ταινίες της Εβδομάδας: O «Μπάτλερ» που έζησε την ιστορία και τέσσερις ηθοποιοί‑θρύλοι στο Las Vegas

Ο Μπάτλερ, Ψυχρά Και Ανάποδα, Γελαστός Πρίγκιπας και 3 ακόμα ταινίες

Ταινίες της Εβδομάδας: O «Μπάτλερ» που έζησε την ιστορία και τέσσερις ηθοποιοί‑θρύλοι στο Las Vegas
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 21/12/2013 | 00:00

Βρισκόμαστε πλέον στην καλύτερη περίοδο της κινηματογραφικής σεζόν, με αρκετές ενδιαφέρουσες ταινίες να κάνουν πρεμιέρα κάθε εβδομάδα. Ταινία της εβδομάδας ο «Μπάτλερ», η αφήγηση της πραγματικής ιστορίας του ανθρώπου που υπηρέτησε οκτώ προέδρους των ΗΠΑ και είδε από τα παρασκήνια την ιστορία των τελευταίων 50 χρόνων. Ο Lee Daniels σκηνοθετεί αυτό το φιλόδοξο δράμα, με τον Forest Whitaker στον πρωταγωνιστικό ρόλο του τελευταίου μπάτλερ στον Λευκό Οίκο, μαζί με μια πλειάδα ηθοποιών στους ρόλους των προέδρων των ΗΠΑ. Buddy movie για συνταξιούχους θα μπορούσε να χαρακτηριστεί το «Last Vegas», η κωμωδία που οι ηθοποιοί–θρύλοι (και όλοι κάτοχοι Oscar) Michael Douglas, Robert De Niro, Morgan Freeman και Kevin Kline ταξιδεύουν στο Las Vegas για… το μπάτσελορ πάρτι του Douglas.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τι μπορεί να συμβεί ένα καλοκαίρι, ενώ δύο φίλοι αφήσουν πίσω τους την πόλη για να επισκευάσουν τις γραμμές στην άσφαλτο ενός επαρχιακού δρόμου; Αυτό αναλαμβάνει να μας αφηγηθεί ο David Gordon Green, που με τον «Γελαστό Πρίγκιπα» επιστρέφει στο δρόμο του ανεξάρτητου σινεμά, μετά από μερικές αποτυχημένες κωμωδίες. Εξαιρετική επιλογή για μικρούς και μεγάλους είναι το «Ψυχρά Και Ανάποδα», κινούμενο σχέδιο της Disney, που θεωρείται φαβορί στην αντίστοιχη κατηγορία των επερχόμενων Oscar. Με βάση το κλασικό παραμύθι «Η Βασίλισσα του Χιονιού», η ταινία αφηγείται τις περιπέτειες της θαρραλέας πριγκίπισσας Anna, που ψάχνει την χαμένη Παγωμένη Βασίλισσα.

Σκηνοθετικό ντεμπούτο για τον Γερμανό Jan Ole Gerster, το ασπρόμαυρο «Oh Boy» αφουγκράζεται την ιδιαίτερη ατμόσφαιρα του Βερολίνου, αντλώντας έμπνευση από την αβεβαιότητα των σημερινών τριαντάρηδων. Την εξάδα των νέων ταινιών συμπληρώνει το ισπανικό θρίλερ «Αγνωσία», όπου η κεντρική ηρωίδα πάσχει από μια πάθηση που δεν της επιτρέπει να αναγνωρίζει τα αντικείμενα γύρω της.


 
Ο Μπάτλερ
The Butler

Ο Cecil Gaines (Forest Whitaker) είναι ένας Αφροαμερικανός που υπηρετεί ως μπάτλερ στον Λευκό Οίκο από το 1952 ως...+ περισσότερα

 
Ψυχρά Και Ανάποδα
Frozen

Το παγωμένο βασίλειο της Arendelle υποφέρει, καθώς η Παγωμένη Βασίλισσα έχει εξαφανιστεί, όταν ένα ξόρκι της έφερε τον αιώνιο χειμώνα....+ περισσότερα

 
Γελαστός Πρίγκιπας
Prince Avalanche

Να σας συστήσουμε ένα αταίριαστο ζευγάρι: τον αυστηρό Alvin και τον αδελφό της φιλενάδας του, τον ανασφαλή Lance. Οι δύο...+ περισσότερα

 
Last Vegas
Last Vegas

Και οι φανατικότεροι εργένηδες κάποια στιγμή υπαναχωρούν. Ανάμεσά τους και ο Billy (Michael Douglas), ο οποίος παίρνει τη δύσκολη απόφαση...+ περισσότερα

 
Oh Boy
Oh Boy

O Niko Fischer (Tom Schilling) πλησιάζει τα 30 και πρόσφατα αποφάσισε να εγκαταλείψει τις σπουδές του. Ζει για τη στιγμή...+ περισσότερα

 
Αγνωσία
Agnosia

Λίγο πριν τις αρχές του 20ου αιώνα ο Ισπανός Artur Prats εμπορεύεται όπλα που διαθέτουν ένα νέο τύπο φακών που...+ περισσότερα
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

5 ταινίες για να νιώσεις το καλοκαίρι στο πετσί σου

Σήμερα

Tέλειες για το Σαββατοκύριακο

Επικό βίντεο: Το καστ της «Οδύσσειας» αφηγείται Όμηρο σε δακτυλικό εξάμετρο μέσα σε ένα λεπτό

Προχτές

Το δεκαετές ταξίδι του Οδυσσέα συμπυκνώνεται σε 60 μόλις δευτερόλεπτα με τους πρωταγωνιστές σε ρόλο... ποιητών

«Οικία Κοκοβίκου»: Το περίφημο σπίτι της Ελενίτσας και του Αντωνάκη στην Πλάκα, επί της οδού Τριπόδων 32

Προχτές

Το νεοκλασικό κτίριο στην οδό Τριπόδων 32, ένα από τα ελάχιστα σωζόμενα δείγματα παλαιάς αθηναϊκής κατοικίας, αποτέλεσε σκηνικό της αγαπημένης ταινίας «Η δε γυνή να φοβήται τον άνδρα».

«Οδύσσεια»: Η ταινία του Νόλαν σαρώνει τις κριτικές και χαρακτηρίζεται «ορισμός του έπους»

Προχτές

Η κινηματογραφική απόδοση της Οδύσσειας του Ομήρου από τον Σερ Κρίστοφερ Νόλαν αποθεώνεται από κριτικούς παγκοσμίως, με πολλές πεντάστερες κριτικές και χαρακτηρισμούς-ορόσημα.

Η τελευταία σκηνή της Μάρως Κοντού στη «Γη της Ελιάς»

Πριν 3 μέρες

Η Μάρω Κοντού, που υποδυόταν τη «Μαρία Αναγνώστου» στη δημοφιλή σειρά, έπαιξε την τελευταία της σκηνή στις 7 Μαΐου 2025.

Το ήξερες; Οι The Cure έχουν μια ιστορία γεμάτη παράξενες συμπτώσεις και απίθανες στιγμές που ελάχιστοι γνωρίζουν

Πριν 3 μέρες

Από στίχους γραμμένους πάνω σε φακελάκι ζάχαρης μέχρι δύο συναυλίες την ίδια βραδιά, η πορεία των The Cure είναι γεμάτη ιστορίες που μοιάζουν βγαλμένες από ταινία.

Σκασμός εσύ Αντωνάκη μου: Η μυθική ατάκα της Μάρως Κοντού από το «η γυνή να φοβείται τον άνδρα»

Πριν 3 μέρες

Η φράση «σκασμός εσύ Αντωνάκη μου» από την ταινία «η γυνή να φοβείται τον άνδρα» έμεινε για πάντα χαραγμένη στη συλλογική μνήμη του ελληνικού κοινού.

Η Suki Waterhouse κυκλοφορεί το νέο άλμπουμ «Loveland» με 14 νέα τραγούδια

Πριν 5 μέρες

Το τρίτο άλμπουμ της indie pop καλλιτέχνιδας συνοδεύεται από το music video του «Notting Hill», ένα νοσταλγικό αφιέρωμα στη γειτονιά όπου μεγάλωσε.

Thievery Corporation: 30 χρόνια καριέρας γιορτάζουν live στη Μονή Λαζαριστών Θεσσαλονίκης

Πριν 5 μέρες

Το διάσημο αμερικανικό ντουέτο εμφανίζεται στη Θεσσαλονίκη στις 15 Ιουλίου 2026 με ένα «best of» live set τριών δεκαετιών.

Η εμφάνιση «έκπληξη» της Ριάνα σε συναυλία του Jay‑Z

Πριν 5 μέρες

Ο ράπερ ολοκλήρωσε τις εμφανίσεις του στη Νέα Υόρκη με ένα αξέχαστο live που κράτησε σχεδόν μέχρι τις 3 τα ξημερώματα, με τη συμμετοχή κορυφαίων ονομάτων της μουσικής.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 4
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.