E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

«Με άρπαξαν και με άφησαν στην απομόνωση 38 ημέρες»

Μαρτυρία - σοκ ιρανής ποιήτριας

«Με άρπαξαν και με άφησαν στην απομόνωση 38 ημέρες»
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 27/9/2022 | 09:04

Την ώρα που στο Ιράν συνεχίζονται οι οργισμένες διαδηλώσεις όλο και περισσότερες γυναίκες μιλούν για τα όσα συμβαίνουν στη χώρα τους. Η μαρτυρία της Ιρανής ποιήτριας Φατμέ Εκτεσαρί που συνελήφθη από τις ιρανικές αρχές γιατί συμμετείχε σε φεστιβάλ ποίησης στη Στοκχόλμη, είναι ενδεικτική.

Η Εκτεσαρί από τη Νορβηγία όπου ζει σήμερα, περιγράφει στο ΣΚΑΪ, πως την άρπαξαν μόλις επέστρεψε στο Ιράν, της έδεσαν μάτια και χέρια και την κράτησαν σε απομόνωση για 38 ημέρες χωρίς καμία απολύτως επαφή με την οικογένειά της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Η οικογένειά μου δεν ήξερε που είμαι, δεν είχα δικηγόρο, όλο αυτό ήταν παράνομο», λέει η Ιρανή ποιήτρια.

Κατάλαβε ότι πρέπει οπωσδήποτε να βρει τρόπο να φύγει από τη χώρα, όταν καταδικάστηκε σε 99 μαστιγώματα επειδή στον υπολογιστή της βρήκαν φωτογραφία που στεκόταν δίπλα σε έναν άνδρα.

«Ξέρετε, δεν επιτρέπεται γυναίκες να στέκονται δίπλα σε άνδρα. Σκεφτόμουν λοιπόν πως αν με μαστιγώσουν ίσως δεν επιζήσω. Συνεπώς έπρεπε να βρω τρόπο να φύγω από το Ιράν», πρόσθεσε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η ποινή στο Ιράν και η προσπάθεια διαφυγής

Η ιρανή ποιήτρια – συγγραφέας Φατμέ Εκτεσαρί, συνελήφθη για τα όσα έγραφε ενάντια στην ιρανική κυβέρνηση και παρέμεινε έγκλειστη, σε απομόνωση για 38 ημέρες στις φυλακές Evin της Τεχεράνης.

Προκειμένου να αποφυλακιστεί, πλήρωσε εγγύηση, το κόστος της οποίας ήταν ισάξιο με εκείνο ενός σπιτιού και για δυο χρόνια εμφανιζόταν στο δικαστήριο κάθε μήνα μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσής της.

Τελικά, καταδικάστηκε σε 99 μαστιγώματα και 11,5 χρόνια φυλάκισης για εγκλήματα κατά της ιρανικής κυβέρνησης, ανήθικη συμπεριφορά, και βλασφημία. Ο λογαριασμός της στο Facebook παραβιάστηκε και το ιστολόγιό της έκλεισε.

Η ίδια φοβούμενη ότι δεν θα επιβιώσει από τα 99 μαστιγώματα πλήρωσε λαθρέμπορους και από το Ιράν πέρασε στο Ιράκ, μια χώρα επίσης καθόλου φιλική προς τις γυναίκες, κι από εκεί στην Τουρκία. Σήμερα ζει στη Νορβηγία.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΔΕΘ: Σενάρια φορολογικής ελάφρυνσης των εσόδων από ενοίκια

Χτες

Πιθανά μέτρα για την αντιμετώπιση της στεγαστικής κρίσης

Εντοπίστηκε το πρόβλημα στον Βιολογικό της Πάτμου

Χτες

Συνεργασία με την ΕΥΔΑΠ για την ποιότητα του νερού

Βόλος: Η στιγμή που ο 40χρονος συλλαμβάνεται από τους αστυνομικούς

Χτες

Με απατούσε η γυναίκα μου, τι να έκανα» φέρεται να είπε στους αστυνομικούς

ΟΠΕΚΕΠΕ: Κτηνοτρόφος στον Τύρναβο δήλωσε 4.000 πρόβατα και είχε 1.500

Χτες

Κτηνοτρόφος από τον Τύρναβο είχε δηλώσει περίπου 4.000 ζώα, με τον έλεγχο να καταγράφει μόλις 1.500

Λαμία: Δύο προσαγωγές για εμπρησμό – Τους είδαν να αδειάζουν μπιτόνι με πετρέλαιο σε χωράφι

Χτες

Προσήχθησαν δύο νεαροί στη Λαμία, ως ύποπτοι για απόπειρα εμπρησμού

Σοβαρό τροχαίο στη Χαλκιδική – Τραυματίας υπέστη ακρωτηριασμό

Χτες

Από τη σφοδρότητα της σύγκρουσης, ο τραυματίας υπέστη πλήρη ακρωτηριασμό κάτω άκρου

Βόλος: Ανήλικος οδηγός παρέσυρε 8χρονο και τον εγκατέλειψε

Χτες

Πεζός ήταν ο οκτάχρονος ήταν χτυπήθηκε, ενώ αυτή τη στιγμή συνεχίζει να νοσηλεύεται

Τραγωδία στους Παξούς: Δίωξη στους γονείς και τον παππού του 4χρονου κοριτσιού

Χτες

Ανείπωτη τραγωδία με τον θάνατο της 4χρονης, που πνίγηκε σε πισίνα

Το τελευταίο αντίο στον Απόστολο Βεσυρόπουλο ‑ Τυλιγμένο με την ελληνική σημαία το φέρετρό του

Χτες

Πλήθος κόσμου δίνει το «παρών» στην κηδεία του Απόστολου Βεσυρόπουλου

Διπλωματικό επεισόδιο Γαλλίας ‑ Ιταλίας μετά την ατάκα Σαλβίνι «να πάει ο Μακρόν με κράνος και τουφέκι στην Ουκρανία»

Χτες

Η Γαλλία κάλεσε την πρέσβη της Ιταλίας στο Παρίσι για να διαμαρτυρηθεί για τις «απαράδεκτες δηλώσεις» του αντιπροέδρου της κυβέρνησης - Ο Σαλβίνι είχε ήδη χαρακτηρίσει «παλαβό» τον Γάλλο πρόεδρο

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 8
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.