E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Ρωμαίος & Ιουλιέτα

Το αξεπέραστο δράμα του Σαίξπηρ σκηνοθετείται στο Θέατρο Χώρος από την Έλενα Μαυρίδου.

Ρωμαίος & Ιουλιέτα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 27/9/2022 | 16:49

Το αξεπέραστο δράμα του Σαίξπηρ σκηνοθετείται στο Θέατρο Χώρος από την Έλενα Μαυρίδου. Τα κυρίαρχα θέματα της αγάπης και του μίσους, η προσωπική διαδρομή των δραματικών προσώπων και η υπέροχη σαιξπηρική γλώσσα καθιστούν το δράμα “Ρωμαίος και Ιουλιέτα” ένα από τα συγκλονιστικότερα δράματα της παγκόσμιας δραματουργίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η σκηνοθέτης φέρνοντας στην επιφάνεια ζητήματα που μας αγγίζουν έως και σήμερα, στο εδώ και το τώρα, ανεβάζει το κλασικό έργο του Σαίξπηρ επιδιώκοντας μια συνομιλία ανάμεσα στην προπαρασκευαστική διαδικασία δημιουργίας της παράστασης με το ίδιο το σκηνοθετικό αποτέλεσμα. Ελεύθεροι οι συντελεστές της παράστασης, ως σκεπτόμενοι καλλιτέχνες, «σχολιάζουν» και κρατούν μία «στάση» απέναντι σε αυτή την παράσταση συνόλου, με μία αναστοχαστική και παιγνιώδη διάθεση.

Η Έλενα Μαυρίδου τονίζει τη διαχρονικότητα του έργου φωτίζοντας τόσο τα θέματα ιεραρχίας αλλά και όσα σχετίζονται με έναν κόσμο που καταρρέει, κάτω από το βάρος των παθογενειών, που φτάνουν και εντοπίζονται μέχρι το παρόν της σύγχρονης κοινωνικής δομής.

Έχει στήσει έναν σκηνικό χώρο ενός πάρτυ με live ηλεκτρονική μουσική, παράγοντας ένα ευφάνταστο σκηνικό τοπίο, όπου επικρατεί ο πολυτροπικός ήχος και η χρήση της μάσκας. Η παράσταση αποτελεί έναν διάλογο του «Ρωμαίου και της Ιουλιέτας» με τα σύγχρονα παραστατικά εργαλεία, συνθέτοντας έναν κόσμο κάτοπτρο του πραγματικού, δηλαδή γεμάτο με πικρό χιούμορ.

 

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

U‑Theatre – Sword of Wisdom στο Θέατρο Πάλλας

Σήμερα

ΘΕΑΤΡΟ ΠΑΛΛΑΣ28/09

Faithless live στο ΟΑΚΑ

Πριν 6 μέρες

Ο.Α.Κ.Α.από 06/09 έως 07/0945

Ανοιχτό μέχρι τα μεσάνυχτα το Μουσείο Ακρόπολης για την Πανσέληνο του Αυγούστου

Πριν 1 εβδομάδα

Υδάτινες διαδρομές: το νερό από τη φύση στον μύθο και την πόλη

Sneakerness Athens 2025

Πριν 1 εβδομάδα

ΓΗΠΕΔΟ TAE KWON DO ΦΑΛΗΡΟαπό 10/10 έως 12/106

Αποστολή εξετελέσθη στο Plastiras Lake Festival: Τρία μερόνυχτα μουσικής, φύσης και ανεμελιάς

Πριν 2 εβδομάδες

Μουσική, λίμνη και camping: Το φεστιβάλ που έγινε η νέα μας καλοκαιρινή συνήθεια

Anilio Park Festival 2025: Το πιο μαγικό καλοκαιρινό τριήμερο… δεν είναι στη θάλασσα!

Πριν 3 εβδομάδες

Μουσική, φύση, ελευθερία και γλέντι στα 1.650 μέτρα – Αυτό το φεστιβάλ στην καρδιά της Πίνδου είναι το απόλυτο must του Αυγούστου!

Το Plastiras Lake Festival έφτασε! Δες το full πρόγραμμα και κλείσε εισιτήριο!

Πριν 3 εβδομάδες

Τώρα μένει μόνο να φτάσεις εσύ στην παρέα μας!

Plastiras Lake Festival 2025

Πριν 3 εβδομάδες

Βοτανικός Κήπος Νεοχωρίου, Λίμνη Πλαστήρα

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 5
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.