E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Ευρώπη: Έρχεται ισχυρό black‑out στα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας

Σύμφωνα με το Reuters

Ευρώπη: Έρχεται ισχυρό black‑out στα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από το NEWSROOM
Δημοσίευση 29/9/2022 | 12:33

Κάποτε ήταν αδιανόητο, όμως τώρα μπορεί να μείνουμε χωρίς κινητά στην Ευρώπη αυτόν τον χειμώνα, αν οι διακοπές ρεύματος ή η προμήθεια ενέργειας με δελτίο «χτυπήσουν» τμήματα των δικτύων κινητής τηλεφωνίας στην περιοχή.

Η απόφαση της Ρωσίας να σταματήσει τις ροές αερίου μέσω της βασικής διαδρομής, μετά το ξέσπασμα του πολέμου στην Ουκρανία, έχει αυξήσει τις πιθανότητες για διακοπές ρεύματος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στη Γαλλία, όπως μεταδίδει το Reuters, η κατάσταση έχει γίνει χειρότερη λόγω του κλεισίματος πολλών πυρηνικών εργοστασίων για συντήρηση.

Οι αξιωματούχοι της βιομηχανίας τηλεπικοινωνιών αναφέρουν ότι φοβούνται πως ένας βαρύς χειμώνας θα βάλει σε δοκιμασία τις υποδομές τηλεπικοινωνιών της Ευρώπης, αναγκάζοντας τις εταιρείες και τις κυβερνήσεις να προσπαθήσουν να μετριάσουν τον αντίκτυπο.

Προς το παρόν δεν υπάρχουν πολλά συστήματα υποστήριξης σε αρκετές ευρωπαϊκές χώρες που να μπορούν να χειριστούν εκτεταμένες διακοπές ρεύματος, όπως αναφέρουν τέσσερα στελέχη τηλεπικοινωνιακών ομίλων, αυξάνοντας έτσι την πιθανότητα μπλακ άουτ και στα κινητά τηλέφωνα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, συμπεριλαμβανομένης της Γαλλίας, της Σουηδίας και της Γερμανίας, προσπαθούν να διασφαλίσουν ότι οι επικοινωνίες μπορούν να συνεχιστούν ακόμη και αν οι διακοπές ρεύματος καταλήξουν να εξαντλήσουν τις εφεδρικές μπαταρίες που είναι εγκατεστημένες στις χιλιάδες κεραίες κινητής τηλεφωνίας που είναι απλωμένες σε όλη την επικράτειά τους.


Η Ευρώπη έχει σχεδόν μισό εκατομμύριο πύργους τηλεπικοινωνιών και οι περισσότεροι από αυτούς διαθέτουν εφεδρικές μπαταρίες που διαρκούν περίπου 30 λεπτά για να λειτουργήσουν οι κεραίες κινητής τηλεφωνίας.

Γαλλία

Στη Γαλλία, ένα σχέδιο που προτάθηκε από τον διανομέα ηλεκτρικής ενέργειας Enedis, περιλαμβάνει πιθανές διακοπές ρεύματος έως και δύο ωρών στο χειρότερο σενάριο, ανέφεραν δύο πηγές που γνωρίζουν το θέμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τα γενικά μπλακ άουτ θα επηρεάσουν μόνο τμήματα της χώρας εκ περιτροπής. Οι βασικές υπηρεσίες όπως τα νοσοκομεία, η αστυνομία και η κυβέρνηση δεν θα επηρεαστούν, ανέφεραν οι πηγές.

Η Enedis ανέφερε σε δήλωση στο Reuters ότι όλοι οι τακτικοί πελάτες αντιμετωπίζονται ισότιμα σε περίπτωση έκτακτων διακοπών.

Ανέφερε επίσης ότι μπόρεσε να απομονώσει τμήματα του δικτύου για την παροχή πελατών προτεραιότητας, όπως νοσοκομεία, βασικές βιομηχανικές εγκαταστάσεις και στρατός και ότι εναπόκειται στις τοπικές αρχές να προσθέσουν υποδομές τηλεπικοινωνιακών φορέων στη λίστα πελατών προτεραιότητας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σουηδία, Γερμανία και Ιταλία

Οι τηλεπικοινωνιακές εταιρείες στη Σουηδία και τη Γερμανία έχουν επίσης εκφράσει ανησυχίες για πιθανές ελλείψεις ηλεκτρικής ενέργειας στις κυβερνήσεις τους.

Η σουηδική ρυθμιστική αρχή τηλεπικοινωνιών PTS συνεργάζεται με τηλεπικοινωνιακούς φορείς και άλλους κυβερνητικούς φορείς για την εξεύρεση λύσεων. Αυτό περιλαμβάνει συζητήσεις για το τι θα συμβεί εάν η ηλεκτρική ενέργεια διανεμηθεί με δελτίο

Η PTS χρηματοδοτεί την αγορά μεταφερόμενων πρατηρίων καυσίμων και κινητών σταθμών βάσης που συνδέονται με κινητά τηλέφωνα για να αντιμετωπίσουν μεγαλύτερες διακοπές ρεύματος, δήλωσε εκπρόσωπος της PTS.

Το ιταλικό λόμπι των τηλεπικοινωνιών είπε στο Reuters ότι θέλει το δίκτυο κινητής τηλεφωνίας να αποκλειστεί από οποιαδήποτε διακοπή ρεύματος ή διακοπή εξοικονόμησης ενέργειας και θα το συζητήσει με τη νέα κυβέρνηση της Ιταλίας.

Οι κατασκευαστές κινητών τηλεφώνων Nokia και Ericsson συνεργάζονται με εταιρείες κινητής τηλεφωνίας για να μετριάσουν τον αντίκτυπο μιας έλλειψης ρεύματος, ανέφεραν τρεις πηγές που γνωρίζουν το θέμα. Και οι δύο εταιρείες αρνήθηκαν να σχολιάσουν.

Στη Γερμανία, η Deutsche Telekom διαθέτει 33.000 πύργους κινητής και τα κινητά της συστήματα έκτακτης ανάγκης μπορούν να υποστηρίξουν μόνο έναν μικρό αριθμό από αυτούς ταυτόχρονα, δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας.

Η Deutsche Telekom θα χρησιμοποιήσει κινητά συστήματα τροφοδοσίας έκτακτης ανάγκης που βασίζονται κυρίως στο ντίζελ σε περίπτωση παρατεταμένων διακοπής ρεύματος.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Φωτιά σε διαμέρισμα στη Νέα Σμύρνη

Χτες

Φωτιά ξέσπασε σε διαμέρισμα ανώτατου ορόφου πολυκατοικίας και 21 πυροσβέστες επιχειρούν στο σημείο.

Το Αγιο Φως έφτασε στην Ελλάδα – Ποια είναι η πρώτη στάση και πώς θα διανεμηθεί

Χτες

Με τιμές αρχηγού κράτους υποδεχθήκαν το Αγιο Φως στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος.

ΗΠΑ και Ιράν στο ίδιο τραπέζι – Ποιες είναι οι «κόκκινες γραμμές» της Τεχεράνης

Χτες

Οι αντιπροσωπείες των δύο χωρών συζητούν στο Ισλαμαμπάντ με βαθιές διαφωνίες και αλληλένδετα ζητήματα να περιπλέκουν τις διαπραγματεύσεις.

Στην αγκαλιά της μητέρας του στο μπροστινό κάθισμα βρισκόταν το 3χρονο παιδί που σκοτώθηκε σε τροχαίο στην Καβάλα

Χτες

Τρίχρονο παιδί έχασε τη ζωή του σε τροχαίο ατύχημα, ενώ η μητέρα του είναι σοβαρά τραυματισμένη και νοσηλεύεται στο χειρουργείο.

Τραγωδία στην Καβάλα: Νεκρό 3χρονο παιδί σε τροχαίο, ΙΧ συγκρούστηκε μετωπικά με ταξί

Χτες

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως άλλα δύο άτομα έχουν τραυματιστεί από τη σφοδρή σύγκρουση

Πέθανε ο ηθοποιός Τάσος Ράμσης

Χτες

Η είδηση έγινε γνωστή από τον Σπύρο Μπιμπίλα

Τι ώρα θα κλείσουν σήμερα μαγαζιά και σούπερ μάρκετ

Χτες

Κλειστά Κυριακή και Δευτέρα του Πάσχα

Mε τι καιρό θα κάνουμε Πάσχα

Χτες

Με ψύχρα και βροχές η Ανάσταση

Η μεγάλη έξοδος: 629.000 αυτοκίνητα έφυγαν από την Αθήνα

Χτες

Πόσοι πέρασαν τις εθνικές οδούς

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 17
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.