E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Ιάκωβου Καμπανέλλη: Ο Γουόλτερ Μίττυ και ο Πανηγυρικός

Προσφορά προπώλησης έως 6/11: 10 ευρώ Τα δύο μονόπρακτα του Ιάκωβου Καμπανέλλη «Η μυστική ζωή του Γουόλτερ Μίττυ»«Ο πανηγυρικός» σε μία ενιαία παράσταση σε σκηνοθεσία Κατερίνας Πολυχρονοπούλου και ερμηνεία Δημήτρη Φραγκιόγλου.

Ιάκωβου Καμπανέλλη: Ο Γουόλτερ Μίττυ και ο Πανηγυρικός
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 7/10/2022 | 14:38

Προσφορά προπώλησης έως 6/11: 10 ευρώ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τα δύο εξαιρετικά μονόπρακτα του μεγάλου Έλληνα συγγραφέα Ιάκωβου Καμπανέλλη «Η μυστική ζωή του Γουόλτερ Μίττυ» και «Ο πανηγυρικός» παρουσιάζονται σε μία ενιαία παράσταση σε σκηνοθεσία Κατερίνας Πολυχρονοπούλου και ερμηνεία Δημήτρη Φραγκιόγλου.

Η πρεμιέρα της παράστασης πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 16 Αυγούστου στο Φεστιβάλ Νάξου, στο πλαίσιο του εορτασμού του «Λογοτεχνικού Έτους Ιάκωβος Καμπανέλλης», με την υποστήριξη και την Αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και τη συνεργασία του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι ο μονόλογος «Η Μυστική Ζωή του Γουόλτερ Μίττυ», έχει παρουσιαστεί μόνο μια φορά, το 1957 και είναι ελεύθερη διασκευή από το  διήγημα του Τζέιμς Θέρμπερ: «Η μυστική ζωή του Γουόλτερ Μίττυ». Ένα κείμενο απρόβλεπτο, εντελώς διαφορετικού ύφους και περιεχομένου, το οποίο αποδεικνύει για άλλη μια φορά, το ανήσυχο και διαρκώς εξελισσόμενο και πειραματικό πνεύμα του πολυσχιδούς συγγραφέα μας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Γουόλτερ Μίττυ, έχει βρει έναν τρόπο να δραπετεύει από την ανούσια, μονότονη και βαρετή καθημερινότητά του, με το να γίνεται ο ήρωας των ονειροπολήσεών του. Η πραγματικότητα με τη φαντασία εμπλέκονται και δημιουργούν ένα εξαιρετικό σκηνικό παιχνίδι.

Ο Πανηγυρικός είναι μια πικρή κωμωδία. Ο Δήμαρχος μιας μικρής επαρχιακής πόλης την περίοδο της δικτατορίας, διορισμένος και όχι εκλεγμένος, την ημέρα που θεωρούσε ως τη σημαντικότερη της ζωής του, οδηγείται σε αυτοκαταστροφική συμπεριφορά. Ο ευερέθιστος χαρακτήρας του και οι ενοχές του τον οδηγούν στην κατάρρευση και τη γελοιοποίησή του.
 

Ένα έργο, το οποίο, αν και αφορά σε μια συγκεκριμένη εποχή της σύγχρονης ιστορίας μας, παραμένει τραγικά επίκαιρο όπως και το σύνολο του έργου του μεγάλου συγγραφέα. Με βαθιά σαρκαστικό και δηκτικό τρόπο, ο Ιάκωβος Καμπανέλλης, δημιουργεί άλλον ένα μοναδικό χαρακτήρα, σχολιάζοντας τις διαχρονικές ελληνικές παθογένειες, με σαρκασμό, χιούμορ και ανατροπές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σκηνοθετικό σημείωμα:

Ο Ιάκωβος Καμπανέλλης μας εκπλήσσει κάθε φορά με το οξύτατο και διαχρονικό πνεύμα του, τον γνήσιο και πλήρη θεατρικό του λόγο και την πρωτότυπη και με αγάπη ματιά, με την οποία αντιμετωπίζει τις ανθρώπινες αδυναμίες.    Και σ’ αυτά τα δυο μονόπρακτα-μονολόγους συναντάμε δυο χαρακτήρες που τους συνδέει κοινή μοίρα.      Ο Γουόλτερ Μίττυ ζει μέσα από τα όνειρα και τη φαντασία του, ενώ ο διορισμένος Δήμαρχος, γεμάτος ανασφάλειες και αγωνίες οδηγείται στην αυτοκαταστροφή και την κατάρρευση, την πιο σημαντική μέρα της ζωής του, μπροστά στους επίσημους καλεσμένους του. Δυο χαρακτήρες αδύναμοι, που ο ένας γίνεται ο σημαντικός ήρωας που αποκτά εξουσία και σημαντικούς ρόλους με την ονειροπόληση και ο άλλος δεν μπορεί να διαχειριστεί την εξουσία, την οποία επεδίωξε, απέκτησε και που τόσο επιθυμούσε και επιθυμεί.

Ο Ιάκωβος Καμπανέλλης στην εισαγωγή του τετράπτυχου: «Πρόσωπα για βιολί και ορχήστρα» αναφέρει:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«…Για το συγγραφέα οι ώρες της πιο απρόσβλητης ελευθερίας του είναι όταν αποτραβιέται να γράψει. Έχει τότε τη χαρά κάποιου που ξαναγυρίζει σε φίλους που περιμένουν για να συνεχιστεί ένα αρχινισμένο συναρπαστικό παιχνίδι. Αλλά ένα παιχνίδι που ενώ γεννήθηκε κατ’ εικόνα και ομοίωση της ζωής στο δρόμο, στην πλατεία, στο αντικρινό σπίτι, έχει το παραπανιστό χάρισμα να παρατηρεί τα «πραγματικά» πρότυπά του και να στοχάζεται….»                    (Εκδόσεις ΚΕΔΡΟΣ, ΘΕΑΤΡΟ Τόμος Γ’)

Κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 9.15μμ. στο Vault Theater Plus
Από Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2022 - και Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2023 

Τιμές εισιτηρίων: Γενική είσοδος 13 ευρώ. 
Μειωμένο: 10 ευρώ  (Φοιτητές / Σπουδαστές / Κάτοχοι Κάρτας Πολυτέκνων / ΑμΕΑ / Άνω των 65 ετών / Κάτοχοι Κάρτας Ανεργίας). 
Ατέλειες: 5 ευρώ

 

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

11ο Edessa Short Film Festival: Η μαγεία του κινηματογράφου επιστρέφει στην πόλη των νερών

Πριν 3 εβδομάδες

4 & 5 Ιουλίου 2026 - Cine Καταρράκτες, Περιοχή Μύλοι, Έδεσσα - Είσοδος Ελεύθερη

Οι Σκιαδαρέσες στο Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών: Μια βραδιά γεμάτη μουσική, χιούμορ και αυθεντική ενέργεια

Πριν 3 εβδομάδες

Το αγαπημένο μουσικό σχήμα επιστρέφει στη Θεσσαλονίκη για μια μεγάλη καλοκαιρινή συναυλία την Πέμπτη 25 Ιουνίου

ΜΠΛΙΠ ΦΕΣΤ 26: Ποιοι εμφανίζονται στο μεγάλο φεστιβάλ ηλεκτρονικής μουσικής της Εύβοιας;

Πριν 3 εβδομάδες

Τρεις ημέρες non-stop μουσικής με δύο stages και πάνω από 50 καλλιτέχνες στο Platanenhof της Κύμης, από 3 έως 5 Ιουλίου 2026.

Avli Music Festival 2026: Ποιοι εμφανίζονται σε Ανδρο, Τήνο και Σύρο τον Ιούλιο;

Πριν 3 εβδομάδες

Έξι βραδιές με ζωντανή μουσική στις Κυκλάδες από τις 17 έως τις 22 Ιουλίου 2026, με εισιτήρια διαθέσιμα στο ticketmaster.gr.

Akylas – Press Start Tour στη Μονή Λαζαριστών

Πριν 3 εβδομάδες

Ο καλλιτέχνης που έγινε viral με το «Ferto» φέρνει το πιο εκρηκτικό καλοκαιρινό party στη Θεσσαλονίκη

14ο Thessaloniki Pride 2026: Ποιοι εμφανίζονται στη σκηνή και πότε γίνεται η πορεία

Πριν 4 εβδομάδες

Το φεστιβάλ ξεκίνησε στις 15 Ιουνίου και κορυφώνεται το Σάββατο 20 Ιουνίου με την πορεία υπερηφάνειας και μεγάλη συναυλία στην πλατεία Λευκού Πύργου.

Οι Tripolism στο Bolivar Beach Club με τους Mayans

Πριν 4 εβδομάδες

BOLIVAR BEACH BAR18/06

12ο «Φεστιβάλ Bollywood και Πολυπολιτισμικών Χορών»

Πριν 4 εβδομάδες

Δύο μοναδικές χορευτικές παραστάσεις στο Θέατρο Δόρα Στράτου, Σάββατο 27 και Κυριακή 28 Ιουνίου 2026

Ποιοι επιστρέφουν στη Μονή Λαζαριστών για μια σπάνια εμφάνιση τον Ιούνιο του 2026;

Πριν 4 εβδομάδες

Οι θρυλικοί Einstürzende Neubauten και ο Πάνος Βλάχος ανεβαίνουν στη σκηνή της Μονής Λαζαριστών στις 17 και 18 Ιουνίου 2026 αντίστοιχα, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 14
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.