Οι προβλέψεις του Ισάακ Ασίμοφ το 1964 για το 2014
Ποιες εικασίες του επαληθεύτηκαν

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Δημοσίευση 5/1/2014 | 00:00
Πίσω στο 1964, ο φημισμένος συγγραφέας επιστημονικής φαντασίας Ισάακ Ασίμοφ τόλμησε να κάνει μερικές εικασίες για το τι θα συναντούσε κανείς μέσα στην Παγκόσμια Έκθεση του 2014.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Χρησιμοποιώντας το ταλέντο του στο να οραματίζεται την τεχνολογία του μέλλοντος, οι προβλέψεις του Ασίμοφ πριν από πενήντα χρόνια είναι εντυπωσιακά ακριβείς, ενώ συγχρόνως προκαλούν και ένα αίσθημα κατάθλιψης, αναφέρει δημοσίευμα του BuzzFeed.
Διαβάστε παρακάτω σε ποιες έπεσε μέσα:
- «Μια σκέψη που μου έρχεται, είναι ότι ο άνθρωπος θα συνεχίζει να απομυζά τη Φύση, σε μια προσπάθεια να φτιάξει ένα περιβάλλον που θα του ταιριάζει καλύτερα».
- «Οι συσκευές για την κουζίνα θα έχουν εξελιχθεί σε τέτοιο βαθμό, που θα μπορούν να φτιάχνουν έτοιμα γεύματα, να ζεσταίνουν νερό και να το μετατρέπουν σε καφέ».
- «Έτοιμα γεύματα, προμαγειρεμένα, θα βρίσκονται αποθηκευμένα στους καταψύκτες, περιμένοντας να ζεσταθούν για να καταναλωθούν αμέσως».
- «Οι ηλεκτρονικές συσκευές του 2014, φυσικά, δεν θα έχουν καλώδια».
- «Θα γίνει μεγάλη προσπάθεια για να σχεδιαστούν οχήματα με ρομποτικούς εγκεφάλους».
- «Τα οχήματα θα μπορούν να ρυθμιστούν για συγκεκριμένους προορισμούς, χωρίς να χρειάζεται η παρεμβολή των αντανακλαστικών ενός οδηγού».
- «Θα δοθεί μεγάλη έμφαση στη μετακίνηση με την ελάχιστη δυνατή επαφή με την επιφάνεια».
- «Μέχρι το 2014 θα έχουν προσγειωθεί στον ¶ρη μόνο μη επανδρωμένα σκάφη, ενώ θα βρίσκεται στα σκαριά η προετοιμασία μιας επανδρωμένης αποστολής».
- «Για μικρής απόστασης μετακινήσεις, κινούμενοι διάδρομοι (κυλιόμενες σκάλες) θα κάνουν την εμφάνισή τους στο κέντρο των πόλεων».
- «Το 2014 υπάρχει μεγάλη πιθανότητα ο παγκόσμιος πληθυσμός να είναι 6,5 δισεκατομμύρια και ο πληθυσμός των ΗΠΑ 350 εκατομμύρια».
- «Χάρη σε σύγχρονους δορυφόρους που θα αιωρούνται στο διάστημα, θα είναι δυνατή μια απευθείας κλήση σε οποιοδήποτε σημείο του πλανήτη».
- «Οι επικοινωνίες θα γίνονται με ήχο και εικόνα και θα μπορείτε να δείτε και να ακούσετε τον άνθρωπο στον οποίο έχετε τηλεφωνήσει».
- «Ένα από τα διάσημα εκθέματα της Παγκόσμιας Έκθεσης του 2014 θα είναι μια ανθρώπινων διαστάσεων τριδιάστατη τηλεόραση».
- «Τα ρομπότ δεν θα είναι κοινά, ούτε πολύ προχωρημένα το 2014, όμως θα υπάρχουν».
- «Κάποιες εργασίες ρουτίνας δεν θα μπορούν να τις κάνουν καλύτερα οι μηχανές από τον άνθρωπο. Η ανθρωπότητα θα γίνει μια φυλή φροντίδας των μηχανών».
- «Ακόμη και τότε, η ανθρωπότητα θα υποφέρει από... βαρεμάρα».
- «Οι λίγοι τυχεροί που θα απασχολούνται με δημιουργικές δουλειές, θα είναι μια μικρή ελίτ».
- «Στην πραγματικότητα, η πιο μελαγχολική εικασία που μπορώ να κάνω για το 2014 είναι ότι σε μια κοινωνία αναγκαστικού ελεύθερου χρόνου και αναψυχής, η μόνη ένδοξη λέξη στο λεξιλόγιο θα είναι αυτή της... δουλειάς!».
Βέβαια, καταλήγει το άρθρο, ο Ασίμοφ μπορεί να μην έπεσε μέσα σε όλες του τις εικασίες –όπως για παράδειγμα ότι το 2014 θα υπήρχε μια Παγκόσμια Έκθεση–, όμως και πάλι κανείς μπορεί να πει ότι δεν τα πήγε και άσχημα με τις προβλέψεις του!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Για ακόμη περισσότερα νέα, μπείτε στην ροή ειδήσεων του E-Daily.gr
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μινεάπολη: Το FBI ανέλαβε την έρευνα για την δολοφονία της 37χρονης Ρενέ από τον πράκτορα της ICE
Σήμερα
Δεδομένου ότι πλέον δεν έχει πρόσβαση στα στοιχεία της υπόθεσης, στους μάρτυρες και στα αποδεικτικά στοιχεία, το το Γραφείο Εγκληματολογικών Ερευνών της Μινεσότα δήλωσε ότι «απρόθυμα» αποσύρθηκε από την έρευνα
Εξέγερση κατά των μουλάδων στο Ιράν: Μεγάλες διαδηλώσεις ‑ Xωρίς Ίντερνετ η χώρα
Σήμερα
Τουλάχιστον 45 διαδηλωτές έχουν σκοτωθεί από την έναρξη των κινητοποιήσεων, λέει ΜΚΟ
Τραγωδία στη Χαλκίδα: Θύμα bullying ισχυρίζεται ότι ήταν ο γιος της ‑ Το ξέσπασμα της μητέρας του
Σήμερα
Η μητέρα του 15χρονου που έβαλε τέλος στη ζωή του ισχυρίζεται πως ο γιος της είναι θύμα bullying
Κυνήγι ρωσικού τάνκερ στη Μάγχη: Ποιο είναι το δεξαμενόπλοιο «Arcusat» και γιατί έπλεε με σημαία ευκαιρίας σαν «Tavian»
Σήμερα
Έχει μετονομαστεί σε «Tavian» και παρακολουθείτε από τις βρετανικές αρχές
Μερτς: Η Ευρώπη να αυξήσει το κόστος του πολέμου για την Ρωσία ‑ Τι είπε ο Ζελένσκι
Σήμερα
Έτοιμο για οριστικοποίηση το έγγραφο με τις αμερικανικές εγγυήσεις ασφαλείας στην Ουκρανία
Στον Πύργο του Αιφελ έφτασαν Γάλλοι αγρότες που διαμαρτύρονται για την Mercosur
Σήμερα
Είμαστε μεταξύ πικρίας και απελπισίας, είπε ο Στεφάν Πελετιέ, στέλεχος της συνδικαλιστικής οργάνωσης Coordination Rurale
Βγήκε η θάλασσα στον δρόμο στη Μύρινα της Λήμνου λόγω των θυελλωδών ανέμων
Σήμερα
Ξεβράστηκαν μέχρι και αχινοί
Αγρίνιο: Ανδρας εισέβαλλε στο γραφείο του δημάρχου, τον απείλησε και δάγκωσε υπάλληλο
Σήμερα
Ο δήμαρχος Γιώργος Παπαναστασίου βρέθηκε αντιμέτωπος με τον άνδρα που εκτός από φραστικά του επιτέθηκε με μια ομπρέλα
Απίστευτο περιστατικό : Ανδρας μαχαίρωσε εργαζόμενο των KFC, επειδή νευρίασε για τη σάλτσα που έβαλαν στην παραγγελία του
Σήμερα
Σε βίντεο από τις κάμερες ασφαλείας του καταστήματος, φαίνεται ο 32χρονος να μαχαιρώνει πολλές φορές τον υπάλληλο, ενώ στη συνέχεια ο θείος του επιχειρεί να τον πνίξει
Τραγωδία στην Κορινθία με δύο νεκρά παιδιά
Σήμερα
Η στιγμή που το αυτοκίνητο μπαίνει με μεγάλη ταχύτητα σε βενζινάδικο και καρφώνεται στο σπίτι
Επίδομα παιδιού Α21: Λήγει η προθεσμία για την αίτηση των έξι δόσεων του 2025
Σήμερα
Τα ποσά και οι προϋποθέσεις για την χορήγησή τους
Σάλος με το Grok: Κατηγορείται για ακατάλληλες ΑΙ εικόνες διασημοτήτων μεταξύ των οποίων η Κέιτ Μίντλετον
Σήμερα












