E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Καταγγελία‑σοκ για τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν για τη 16χρονη Μυρτώ

Η Ομοσπονδία Βοστώνης αρνείται να δώσει πάνω από 110.000 δολάρια

Καταγγελία‑σοκ για τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν για τη 16χρονη Μυρτώ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 5/1/2014 | 00:00

Μια σοβαρή καταγγελία αναφορικά με τα χρήματα που μαζεύτηκαν για την 16χρονη Μυρτώ, της οποίας το δράμα, συγκλόνισε Ελλάδα και ομογένεια, κάνει δικηγόρος στην ομογενειακή εφημερίδα «PROINI.us».

Η Μυρτώ Παπαδομιχελάκη νοσηλεύεται σε θεραπευτήριο της Βοστώνης έπειτα από βάναυσα χτυπήματα που δέχθηκε το καλοκαίρι του 2012 από τον παράνομο μετανάστη Πακιστανό Αχμέτ Βακάς, ενώ βρισκόταν σε διακοπές στην Πάρο με τη μητέρα της και τη μεγαλύτερη αδελφή της.

Όπως γράφει η εφημερίδα τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν από την Ομογένεια για τα ιατρικά έξοδα της θεραπείας της μικρής Μυρτούς - περισσότερα από 110.000 δολάρια - τα κρατά η  Ομοσπονδία Βοστώνης σε ειδικό λογαριασμό της τοπικής Ομοσπονδίας Ελληνικών Συλλόγων και αρνείται να τα παραχωρήσει για τον σκοπό που συγκεντρώθηκαν.

Σύμφωνα λοιπόν με την εφημερίδα, η Ομοσπονδία με διάφορες προφάσεις, θέλει να διαχειριστεί τα χρήματα, όπως αυτή κρίνει. H Ομογένεια από την πλευρά της αρχίζει να αγανακτεί, επειδή έδωσε τα χρήματα για την Μυρτώ και δεν έβαλε «τοποτηρητή».

Η Ομοσπονδία υποστηρίζει ότι τα χρήματα συγκεντρώθηκαν (επίσημα 110.000 δολ.) για να πληρωθούν η εγχείρηση (5 Δεκεμβρίου 2013) στο Childrens Hospital και να αγοραστεί ένα ειδικό μηχάνημα (Tobii Speech Recognition Device, στοιχίζει 25.000 δολ.) ώστε να μπορεί η Μυρτώ να επικοινωνεί με τους γύρω της. Τελικά, μια Ελληνοαμερικανίδα ονόματι Μπέσσυ Πάππας πλήρωσε τα της εγχείρησης, ενώ η κατασκευάστρια εταιρία (Medtronic), χάρισε ένα ειδικό μηχάνημα - «αντλία».

Η Ομοσπονδία, γράφει η «Πρωινή» - παρά τα αιτήματα της μητέρας της Μυρτούς- αρνείται να δώσει απολογισμό-λογαριασμό, δηλαδή, πόσα χρήματα ακριβώς συγκέντρωσε και από ποιους, όπως έχει υποχρέωση να πράξει ως μη κερδοσκοπική εταιρία στις ΗΠΑ, σύμφωνα με τον νόμο.

Την υπόθεση πλέον χειρίζεται δικηγόρος.

Πηγή: Πρώτο Θέμα

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Στάθης Μαντζώρος: Δύσκολες ώρες για τον ηθοποιό 10 μήνες μετά το εγκεφαλικό που υπέστη

Σήμερα

Ο αγαπημένος «καφετζής» του τηλεοπτικού κοινού στη σειρά «Σασμός» νοσηλεύεται στον Ερυθρό Σταυρό

Πέθανε ο ηθοποιός Τάσος Ράμσης

Σήμερα

Η είδηση έγινε γνωστή από τον Σπύρο Μπιμπίλα

Mε τι καιρό θα κάνουμε Πάσχα

Σήμερα

Με ψύχρα και βροχές η Ανάσταση

Πέδρο Σάντσεθ: Η Ευρώπη να «κάνει μεγάλα όνειρα» και να αναλάβει ρόλο ως ηθικός ηγέτης

Σήμερα

Οι δηλώσεις έγιναν στο πλαίσιο συζήτησης για το μέλλον της Ευρώπης

Ιρανικές πηγές: «Το πρόσωπο του Μοτζταμπά Χαμενεΐ έχει παραμορφωθεί, υπέστη σοβαρά τραύματα στα πόδια»

Σήμερα

Ο 56χρονος αναρρώνει και παραμένει σε πνευματική διαύγεια, ανέφεραν στο Reuters άνθρωποι που βρίσκονται κοντά στον στενό του κύκλο

Έγινε η πρώτη Ανάσταση στην Κέρκυρα: Το εντυπωσιακό έθιμο του τεχνητού σεισμού

Σήμερα

Αναπαριστούν με αυτόν τον τρόπο τον σεισμό που κατά τις Γραφές ακολούθησε την Πρώτη Ανάσταση

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 2
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.