E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Σοκαριστικά στοιχεία: Κυκλοφορούν ελεύθεροι στη χώρα 1.500 ενεργοί παιδόφιλοι

Τον τελευταίο χρόνο τα ανήλικα θύματα τέτοιου είδους αποτρόπαιων εγκληματικών ενεργειών έφτασαν τα 390

Σοκαριστικά στοιχεία: Κυκλοφορούν ελεύθεροι στη χώρα 1.500 ενεργοί παιδόφιλοι
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 17/10/2022 | 15:15

Τουλάχιστον 1.500 ενεργοί παιδόφιλοι υπάρχουν στη χώρα, σύμφωνα με εκτιμήσεις αξιωματούχων. Κάθε χρόνο στη χώρα μας καταγράφονται περίπου 300 υποθέσεις σεξουαλικής κακοποίησης (ανάμεσα σε αυτές και βιασμοί) ανηλίκων και πορνογραφίας. Τον τελευταίο χρόνο τα ανήλικα θύματα τέτοιου είδους αποτρόπαιων εγκληματικών ενεργειών έφτασαν τα 390.

Μόνο σε έναν χρόνο η αρμόδια Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων στην Ασφάλεια Αττικής ερευνά περίπου 50-70 υποθέσεις αποπλάνησης ανηλίκων, 15 περίπου υποθέσεις βιασμών. Τα τελευταία χρόνια συλλαμβάνονται κάθε δωδεκάμηνο περίπου 30-40 άτομα για παιδική πορνογραφία από τα οποία 4-5 είναι υπότροποι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στην Ελλάδα ένα στα έξι παιδιά θα δεχθεί κάποια μορφή σeξουαλικής βίας στη ζωή του, ένα στα 13 παιδιά θα έχει και σωματική επαφή με τους δράστες και ένα στα 30 θα έχει μια εμπειρία βιασμού ή απόπειρας βιασμού. Επιπλέον στο Διαδίκτυο το 41% των παιδιών φέρεται να έχει δεχτεί αίτημα φιλίας από άγνωστο και το 21% των παιδιών να έχει συναντηθεί με κάποιον από αυτές τις διαδικτυακές συνομιλίες.

Μία δράση των παιδόφιλων για δεκαετίες, οι οποίοι παλαιότερα είχαν δημιουργήσει στη χώρα μας και… σύλλογο (με το όνομα «Παλατίνος») για να ανταλλάσσουν απόψεις και φωτογραφίες.

Γροθιά τα στοιχεία

Αυτοί είναι οι δραματικοί αριθμοί για τις σeξουαλικές κακοποιήσεις ανηλίκων που πλαισιώνουν την υπόθεση φρίκης της 12χρονης στον Κολωνό που έχει συγκλονίσει την κοινή γνώμη. Δείγμα της αυξανόμενης δράσης δικτύων παιδεραστών ή μεμονωμένων ατόμων που αναζητούν ανήλικα θύματα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Με την ΕΛ.ΑΣ. να ερευνά τελικά την εμπλοκή περίπου 60 ατόμων στην υπόθεση του Κολωνού, όπως αναδεικνύεται από τις διαδικτυακές αναζητήσεις και τις τηλεφωνικές επαφές των υπόπτων που επιχείρησαν να προσεγγίσουν την ανήλικη έναντι 40-70 ευρώ, από τα οποία οι μαστροποί τής έδιναν περίπου 10 ευρώ. Κι αυτό πέρα από την ομολογία του κοριτσιού που έχει προσδιορίσει ότι είχε τέτοιου είδους «ραντεβού» για την κακοποίησή της με συνολικά 11 άτομα, ορισμένα από τα οποία φέρεται να έγιναν υπό τις απειλές όσων την εκμεταλλεύονταν.

Τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. ερευνούν τι ακριβώς συνέβαινε και αν η εκπόρνευση του κοριτσιού είχε αρχίσει νωρίτερα, όπως έχει υποστηρίξει στην απολογία του ένας από τους κατηγορουμένους. Επίσης συνεκτιμούν ότι μέσα στους έξι μήνες που φαίνεται να υπήρχε η σeξουαλική εκμετάλλευση του κοριτσιού, πιθανόν τα άτομα που πλήρωσαν για να την κακοποιήσουν ήταν πολύ περισσότερα.

Η εμπλοκή της μητέρας

Η 12χρονη φαίνεται ότι ζούσε σε μια εγκληματική «κανονικότητα» αφού δεν μπορούσε, λόγω της ανηλικότητάς και της προφανούς ανωριμότητάς της, να αντιληφθεί τις μεθοδεύσεις σε βάρος της και τη στυγνή εκπόρνευσή της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Με αποτέλεσμα να διευκολύνονται τα σχέδια των μαστροπών, δηλαδή του 53χρονου καταστηματάρχη Ηλία Μίχου αλλά και της 37χρονης μητέρας της, που αντιμετωπίζει βαρύτατες κατηγορίες. Τα επιβαρυντικά στοιχεία για την 37χρονη είναι ένας κύκλος συναλλαγών με την κόρη της, οι τηλεφωνικές επαφές που φαίνεται να είχε με εμπλεκομένους στο κύκλωμα ενώ επιβαρυντικά στοιχεία θεωρούνται και η περίεργα ανύπαρκτη «εποπτεία» στο παιδί της που πήγαινε σε ραντεβού ή υπήρχαν επίμαχες συνομιλίες στις πέντε τα ξημερώματα.

Επιπλέον, φαίνεται να επιβεβαιώνεται ότι η 12χρονη είχε επισκεφθεί με τον 53χρονο οίκο ανοχής κοντά στην Ιερά Οδό, κάτι που καταδεικνύει ότι κάτι τέτοιο δεν θα μπορούσε να συμβεί χωρίς να υπάρχει πλήρης, επιδεικτική αδιαφορία ή γνώση της μητέρας ή άλλων συγγενών του άτυχου κοριτσιού.

Ακόμη από την αναζήτηση ηλεκτρονικών ιχνών έχει διερευνηθεί αν και η 37χρονη συμμετείχε στη διαχείριση του ψεύτικου «προφίλ» της κόρης της σε διαδικτυακό τόπο ερωtικών ραντεβού για ενηλίκους. Οπως μνημονεύεται «το εν λόγω διαδικτυακό «δωμάτιο» συνομιλιών είναι ένα 100% ανώνυμο ελληνικό site με το οποίο κάνεις γνωριμίες! Απευθύνεται αποκλειστικά σε ενηλίκους και είναι πανεύκολο στη χρήση του. Το μόνο που χρειάζεται είναι να δηλώσεις το φύλο σου και τις προτιμήσεις σου και ξεκινάς το Chat αμέσως»!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι επίμαχες φωτογραφίες

Σύμφωνα με τις καταθέσεις της 12χρονης ο 53χρονος είχε κοινή πρόσβαση στο εν λόγω site με εκείνη, έτσι ώστε όταν κάποιος από τους πελάτες ζητούσε και τηλεφωνική συνομιλία ως «αποδεικτικό» της γνησιότητας του προφίλ, να αποκρίνεται το άτυχο κορίτσι. Ομως εξετάζεται αν συνδιαχειριστής ήταν και η μητέρα του κοριτσιού. Υποπτες ακόμη θεωρούνται και οι ενέργειες της 37χρονης, μετά την ενημέρωση που είχε στις αρχές Σεπτεμβρίου από συγγενείς της στη Λευκάδα ότι βρήκαν ίχνη σeξουαλικής εκμετάλλευσης στο κινητό της 12χρονης. Τότε φαίνεται η 37χρονη να άρχισε τηλεφωνικές επαφές με τη σύζυγο του 53χρονου όπου της ζητούσε χρήματα για να μην προχωρήσει σε σχετική καταγγελία στην ΕΛ.ΑΣ. και να «παγώσει η υπόθεση». Επιπλέον, η 37χρονη μητέρα φέρεται – σύμφωνα με την κατάθεση του 53χρονου δράστη – να του ζήτησε να διαγράψει από το κινητό του τις επίμαχες φωτογραφίες της κόρης της γιατί θα κατέφευγε στην αστυνομία. Προκαλώντας ερωτήματα για τον «στόχο» αυτής της προτεινόμενης, σύμφωνα με τον 53χρονο, «διαγραφής». Με την ίδια να αρνείται κάθε κατηγορία.

Ατομα υπεράνω πάσης υποψίας και στο περιβάλλον του θύματος

Η ΕΛ.ΑΣ. ερευνά αν πίσω από την κακοποίηση της 12χρονης υπήρχε δίκτυο παιδόφιλων. Σύμφωνα με την Ελληνική Αστυνομία τα γενικά χαρακτηριστικά του παιδόφιλου συνοψίζονται στα εξής: «είναι συνήθως άντρες, κατά 90%, άνω των 30 ετών. Ανήκουν σε όλα τα κοινωνικά στρώματα και συχνά επιλέγουν επαγγέλματα που τους επιτρέπουν την καθημερινή επαφή με τα παιδιά (δάσκαλοι, γυμναστές, επιστάτες). Τουλάχιστον δέκα τέτοιες υποθέσεις με δράστες από αυτούς τους επαγγελματικούς χώρους έχουν ανακαλυφθεί τα τελευταία χρόνια, όπως αυτή 62χρονου καθηγητή μουσικής που διαπιστώθηκε ότι αποπλάνησε δύο ανήλικες μαθήτριες, ηλικίας 9 και 11 ετών, από τα Χριστούγεννα του 2016 έως τον Ιούλιο του 2017.

Επιπλέον το 2012 είχε αναδειχθεί η σeξουαλική κακοποίηση ενός αγοριού 6 ετών και ενός κοριτσιού επτά ετών από έναν 35χρονο ομογενή από την πρώην Σοβιετική Ενωση που τους χορηγούσε πριν ηρεμιστικά χάπια! Τις περισσότερες φορές οι παιδόφιλοι διαπιστώνεται ότι έχουν δικά τους παιδιά και είναι άτομα υπεράνω πάσης υποψίας, αφού πολλοί εξ αυτών είναι φίλοι, συγγενείς ή γνωστοί του ανήλικου θύματός τους. Ενα ποσοστό 27% των παιδόφιλων εντοπίζονται μέσα στο οικογενειακό περιβάλλον του θύματος (γονέας 19%, πατριός 30%, θείος 18%, ή παππούς 5% και άλλος κοντινός συγγενής).

Οι μισές πράξεις που αφορούν παιδιά μικρότερα των 6 ετών έως 11 ετών διαπράττονται μέσα στο οικογενειακό περιβάλλον.

Από την άλλη πλευρά, οι καταναλωτές παιδικής πορνογραφίας έχουν κατά κανόνα υψηλό μορφωτικό επίπεδο, ικανοποιητικό ή μεγάλο δείκτη νοημοσύνης και καλή κοινωνική και επαγγελματική θέση. Εχουν ηλικίες από 18 έως 65, αλλά κατά μέσο όρο είναι 35 ετών. Κατά πλειονότητα είναι ελεύθεροι ή χωρισμένοι, και σε ποσοστό 25% έχουν δικά τους παιδιά. Χρησιμοποιούν το Διαδίκτυο με αυτό το σκοπό σχεδόν αποκλειστικά από το σπίτι τους. Σε σειρά περιπτώσεων η Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της ΕΛ.ΑΣ. ανακαλύπτει τη διακίνηση τεράστιων αρχείων πορνογραφικού υλικού από εκατοντάδες Ελληνες ενώ 2-3 φορές τον χρόνο ανταποκρίνεται σε αιτήματα διεθνών συνεργασιών για πολυεθνικά κυκλώματα «παιδόφιλων» του Διαδικτύου με συμμετοχή και Ελλήνων.

[ΠΗΓΗ]

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΣΥΡΙΖΑ: Επικρατεί η υποψηφιότητα της Όλγας Γεροβασίλη απέναντι στον Κασσελάκη

Ελλάδα Σήμερα

Το Σάββατο, στο πλαίσιο του Συνεδρίου, αναμένεται να ανακοινωθεί το πρόσωπο

Συνελήφθη για ανθρωποκτονία ο 57χρονος στα Εξάρχεια: Έκοψε τις φλέβες της συζύγου του

Ελλάδα Σήμερα

Το τηλεφώνημα στην ΕΛ.ΑΣ. και το σημείωμα «αυτοκτονίας»

Οριστικό: Τέλη Απριλίου θα ανοίξει και πάλι το ΟΑΚΑ

Ελλάδα Σήμερα

Μετά την αφαίρεση των πολυκαρβονικών φύλλων του Στεγάστρου Καλατράβα δεν θα υπάρχει κανένας κίνδυνος, σύμφωνα με το υπουργείο Αθλητισμού

Απειλή για βόμβα στη Βουλή και στις πρεσβείες ΗΠΑ, Ισραήλ και Αιγύπτου

Ελλάδα Σήμερα

Στα σημεία σπεύδουν δυνάμεις του ΤΕΕΜ

Απέναντι στον Κασσελάκη ποιος; Τα ονόματα που ακούγονται στον ΣΥΡΙΖΑ

Ελλάδα Σήμερα

Ψυχροπολεμικό το κλίμα στον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ σε εξέλιξη είναι το συνέδριο του κόμματος

Νέο βίαιο επεισόδιο μεταξύ μαθητών σε σχολείο του Βόλου

Ελλάδα Σήμερα

Επιτέθηκαν σε συμμαθητή τους, κατηγορώντας τον ότι διέδιδε πως έχαναν λεφτά από τζόγο

ΑΑΔΕ: Φορολογικοί έλεγχοι στον αυτόματο

Ελλάδα Σήμερα

Ειδικός αλγόριθμος θα επιλέγει τους στόχους

Βόλος: Πυρομανής γιατρός έβαλε φωτιά στο σπίτι του

Ελλάδα Σήμερα

Ο άνδρας είναι γνωστός στην Πυροσβεστική

Θεσσαλονίκη: Ξεκοίλιασε τη σύζυγό του με μανία ‑ Τι «έδειξε» η έρευνα ‑ Μετά το έγκλημα πήρε χάπια

Ελλάδα Σήμερα

Ο 80χρονος εντοπίστηκε στο σημείο της άγριας δολοφονίας

par: 14
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.