E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Γιατί κυκλοφορεί ελεύθερος ο 28χρονος που κατηγορείται για ασέλγεια σε 4χρονο αγόρι

Ο 28χρονος φέρεται για περίπου 2,5 μήνες, από την 1η Μαρτίου 2021 έως τα τέλη Μαΐου του ίδιου έτους, να ασελγούσε σε βάρος του παιδιού

Γιατί κυκλοφορεί ελεύθερος ο 28χρονος που κατηγορείται για ασέλγεια σε 4χρονο αγόρι
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 19/10/2022 | 18:16

Στις 28 Φεβρουαρίου 2022 ασκήθηκε η δίωξη σε βάρος του 28χρονου Δημήτρη Κραβαρίτη, του άνδρα που κατηγορείται για ασέλγεια σε βάρος ενός παιδιού 4 ετών, στο Αγρίνιο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Χθες, Τρίτη, δόθηκαν στη δημοσιότητα οι φωτογραφίες και τα στοιχεία ταυτότητάς του, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Στρατοδικείου Ιωαννίνων.

Η σχετική δημοσιοποίηση προκάλεσε ερωτήματα, καθώς, όπως έγινε γνωστό, δεν εκδόθηκε ένταλμα για τη σύλληψή του, ούτε όμως -όπως αναφέρουν αστυνομικές πηγές- έγινε και η δακτυλοσκόπησή του, με τη σήμανσή του τελικά να πραγματοποιείται πριν από μερικές μέρες, 15 δηλαδή περίπου μήνες μετά την καταγγελία.

Στις 23 Ιουλίου 2021 οι γονείς προχώρησαν σε καταγγελία στην Εισαγγελία Αγρινίου, η οποία με τη σειρά της διαβίβασε τη δικογραφία στην Εισαγγελία Στρατοδικείου Ιωαννίνων, καθώς ο 28χρονος εκείνο το διάστημα ήταν φαντάρος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Νομικοί κύκλοι εξηγούν πάντως στο iefimerida.gr πως «η διάταξη για τη δημοσίευση των στοιχείων και της φωτογραφίας του κατηγορουμένου δεν απαιτεί να έχει προηγηθεί σύλληψη παρά μόνο ποινική δίωξη. Δεν φαίνεται να υπάρχει κάτι που να δείχνει ότι η διαδικασία κινήθηκε εκτός νόμιμου πλαισίου. Η έκδοση εντάλματος σύλληψης εναπόκειται στην κρίση του κάθε ανακριτή που χειρίζεται την εκάστοτε υπόθεση».

Παράλληλα, ο δικηγόρος της οικογένειας, Παντελής Βαμβακάς, δήλωσε: «Δεν θα το έλεγα καθυστέρηση χρονικά, γιατί έπρεπε να γίνουν ορισμένες πράξεις για το ανήλικο, δεν ήταν γενετήσιες πράξεις ενός παιδιού που θα μπορούσε κάλλιστα να το αντιληφθεί και να δώσει μια κατάθεση. Μιλάμε για παιδί σχεδόν νεογνό, που θα έπρεπε μέσα από τις διαδικασίες αυτές του πραγματογνώμονα να γίνουν οι ερωτήσεις, να ταυτοποιηθούν όλα αυτά και να οδηγηθούμε στην ποινική δίωξη».

Ο 28χρονος, ο οποίος κατηγορείται για τα αδικήματα της διενέργειας γενετήσιων πράξεων με πρόσωπο που δεν είχε συμπληρώσει τα 12 έτη, κατ’ εξακολούθηση, φέρεται για περίπου 2,5 μήνες, από την 1η Μαρτίου 2021 έως τα τέλη Μαΐου του ίδιου έτους, να ασελγούσε σε βάρος του παιδιού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η οικογένεια του τετράχρονου αντιλήφθηκε αλλαγή στη συμπεριφορά του και κατάλαβε ότι κάτι συνέβαινε, με αποτέλεσμα, σύμφωνα με τις πληροφορίες, να απευθυνθούν σε παιδοψυχολόγο, ο οποίος διαπίστωσε τη φρίκη που βίωνε το παιδί.

Τελικά, το παιδί «μίλησε» μέσω της ζωγραφικής! Μια ζωγραφιά, την οποία εντόπισε ο πατέρας του αγοριού, έλυσε το φρικιαστικό αίνιγμα για τη συμπεριφορά του. Μάλιστα, αποφάσισε να απευθυνθεί σε παιδοψυχολόγο, ο οποίος τον προειδοποίησε πως κάτι συμβαίνει, κάτι το οποίο θα έπρεπε άμεσα να εξεταστεί.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Φωτιά σε αγροτική έκταση στη Λακωνία ‑ Επιχειρούν εναέρια μέσα

Σήμερα

Στο έργο της κατάσβεσης συμβάλουν 4 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο

Διάγγελμα Χαμενεΐ στον λαό του Ιράν: Το Ισραήλ έκανε ένα τεράστιο λάθος και θα «τιμωρηθεί»

Σήμερα

Πρόσθεσε ότι ο λαός δε θα ξεχάσει το αίμα των «μαρτύρων» και την επίθεση στην επικράτειά του

Οριοθετήθηκε η φωτιά στην Ερέτρια

Σήμερα

Σε επιφυλακή η Πυροσβεστική, ήχησε και 112 προς τους κατοίκους

Αυστραλία: Αυτοκίνητο εισέβαλε σε εμπορικό κέντρο στη Μελβούρνη

Σήμερα

Το αυτοκίνητο κατάφερε να διαφύγει από το εμπορικό κέντρο και οι αστυνομικοί προσπαθούν να εντοπίσουν τον δράστη

Αγνοούνται οι γονείς που κλείδωσαν το μωρό τους στο μπαλκόνι – Υποψίες ότι έφυγαν από τη χώρα

Σήμερα

Αφού οι γονείς αφέθηκαν ελεύθεροι, στη συνέχεια οι αστυνομικοί προσπάθησαν να τους βρουν αλλά στο σπίτι τους δεν ήταν κανείς

Θεσσαλονίκη: Πιτ‑μπουλ δάγκωσε τρίχρονο αγοράκι – Συνελήφθη ο ιδιοκτήτης του σκύλου

Σήμερα

Σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης χρειάστηκε να μεταφερθεί ένα τρίχρονο αγοράκι

Επίδομα αδείας: Πότε θα το λάβουν οι δικαιούχοι ‑ Πώς υπολογίζεται

Σήμερα

Η αύξηση στο επίδομα αδείας συνδέεται άμεσα με την αύξηση στον κατώτατο μισθό

Ασανσέρ: Αντίστροφη μέτρηση για την καταγραφή τους ‑ Ένας στους δύο ανελκυστήρες χωρίς πιστοποίηση

Σήμερα

Στη χώρα μας δεν υπάρχει σαφής εικόνα για τον ακριβή αριθμό των ανελκυστήρων που είναι εγκατεστημένοι και λειτουργούν

Χαμενεΐ: Η μάχη ξεκινά ‑ Δεν θα δείξουμε έλεος στους Σιωνιστές

Σήμερα

Ο ανώτατος θρησκευτικός ηγέτης του Ιράν, αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ, δήλωσε ότι το Ιράν «δεν θα συμβιβαστεί ποτέ με τους σιωνιστές»

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 9
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.