E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Εξανάγκαζαν Μολδαβές να εκδίδονται με 50 πελάτες την ημέρα

Εξαρθρώθηκε κύκλωμα μαστροπείας στην Αθήνα

Εξανάγκαζαν Μολδαβές να εκδίδονται με 50 πελάτες την ημέρα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από το NEWSROOM
Δημοσίευση 19/10/2022 | 21:32

Κύκλωμα μαστροπείας, το οποίο δρούσε στην Αθήνα, με θύματα δύο γυναίκες από τη Μολδαβία, εξαρθρώθηκε από την Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων, με τη συμμετοχή της Interpol.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η επιχείρηση «VALENTINO», όπως ονομάστηκε, συνέλαβε τους δύο «εγκεφάλους» του κυκλώματος με τα ψευδώνυμα «Ντανιέλα» και «Τόνυ Μοντάνα».

Σύμφωνα με όσα έχουν διαρρεύσει, το κύκλωμα είχε «δέσμιες» δύο γυναίκες, τις οποίες εξανάγκαζαν σε συνεύρεση με πελάτες, σε παράνομο οίκο ανοχής στον Κεραμεικό. Εδώ και τρία χρόνια φέρονται να έφερναν γυναίκες από την Ανατολική Ευρώπη, κυρίως, τις οποίες εξέδιδαν και κρατούσαν τα χρήματα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Το ζευγάρι που φέρεται να κρύβεται πίσω από το κύκλωμα μαστροπείας

Ανθοπωλείο ως «βιτρίνα» για τη δράση τους

Το κύκλωμα φέρεται να είχε ανοίξει ένα ανθοπωλείο με το όνομα «Valentino» στην οδό Αλεξάνδρειας στον Κολωνό, το οποίο λειτουργούσε με σκοπό να «νομιμοποιεί» τα χρήματα που έβγαζαν από τις παράνομες δραστηριότητές τους. Η γυναίκα που φέρεται να κρύβεται πίσω από αυτή την υπόθεση χρησιμοποιούσε έναν πρώην εργαζόμενο σε οίκο ανοχής για να φαίνεται μπροστά. Ο σύντροφός της, από την Αλβανία, έκανε τον «μεταφορέα» των γυναικών και τον «φύλακα» στους οίκους ανοχής που χρησιμοποιούσαν. Με ένα βαν μετέφερε τις γυναίκες στους οίκους ανοχής και τις ανάγκαζε να συνευρεθούν με δεκάδες άνδρες καθημερινά.

Τουλάχιστον 50 ραντεβού την ημέρα είχε η 20χρονη Μαρία

Το ζευγάρι ανάγκαζε τις δύο γυναίκες να συνευρεθούν με 50 άτομα ημερησίως. Η 20χρονη Μαρία, το ένα από τα δύο θύματα της υπόθεσης από τη Μολδαβία, υπό τις απειλές τους αναγκαζόταν να δει μέχρι και 50 άτομα την ημέρα και το «αντίτιμο» γι’ αυτήν ήταν μόλις 10 ευρώ, ενώ οι ίδιοι κρατούσαν τα υπόλοιπα.

Η νεαρή κοπέλα είχε έρθει στην Ελλάδα με προτροπή του ζευγαριού μέσω σόσιαλ και αρχικά της πρότειναν να μείνει μαζί τους, πληρώνοντας ένα ενοίκιο. Αυτή αδυνατούσε να αντεπεξέλθει και έτσι την ανάγκασαν να συνευρίσκεται με δεκάδες πελάτες, προκειμένου να «ξεπληρώσει το χρέος της».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Χώρος από τον έναν εκ των έξι οίκων ανοχής που χρησιμοποιούσαν παράνομα οι δράστες

Τον περασμένο Ιούνιο διέφυγε στη Μολδαβία, όμως, όταν επέστρεψε στην Ελλάδα δύο μήνες αργότερα, το ζευγάρι την εντόπισε και απαιτούσε να της επιστρέψει το ποσό των 1.000 ευρώ που έλεγαν ότι τους χρωστούσε.

Η 26χρονη Ρενάτα και οι πελάτες, εν μέσω καραντίνας

Το δεύτερο θύμα, η 26χρονη Ρενάτα, δεχόταν από το κύκλωμα έντονη ψυχολογική βία και την ανάγκαζαν σε ερωτικές πράξεις με πελάτες, εν μέσω καραντίνας, το 2020.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η 26χρονη γνώρισε το ζευγάρι στα τέλη του 2019 και την επόμενη χρονιά ήρθε στην Ελλάδα. Μετακόμισε στο σπίτι του ζευγαριού και κάποια στιγμή επέστρεψε στη Μολδαβία, έχοντας ζήσει ήδη τον εφιάλτη.

Αντιμετωπίζοντας όμως οικονομικά προβλήματα, γύρισε στην Ελλάδα παράνομα και πέρασε στη χώρα από τα σύνορα με την Αλβανία. Το χρέος για την «εξυπηρέτηση» που της έκαναν έφτανε τα 3.000 ευρώ και έτσι αναγκάστηκε να επιστρέψει στους οίκους ανοχής.

Εννέα συλλήψεις και «σφράγισμα» στους οίκους ανοχής

Τα στελέχη της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων, με τη βοήθεια της Interpol αλλά και της αστυνομίας στη Μολδαβία, κατάφεραν να εντοπίσουν το κύκλωμα και τη δράση του την περασμένη Παρασκευή.

«Σφράγισαν» έξι οίκους ανοχής, στους οποίους μάλιστα υπήρχε και κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης.

Η αστυνομία συνέλαβε συνολικά εννέα άτομα που εμπλέκονται με το κύκλωμα, μεταξύ των οποίων και ο άνθρωπος που μίσθωνε ένα κτίριο το οποίο χρησιμοποιούσαν ως οίκο ανοχής στην οδό Ιάσονος.

Συνολικά, επτά γυναίκες έχουν προσαχθεί επίσης για την υπόθεση, με δύο εξ αυτών να αποτελούν θύματα του κυκλώματος.

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Κρήτη: Βίντεο ντοκουμέντα από την επίθεση στον κτηνοτρόφο που του έκοψαν τη γλώσσα

Σήμερα

Ο κτηνοτρόφος, αιμόφυρτος και σε άθλια κατάσταση, κατάφερε να λυθεί και να ειδοποιήσει τον γιο του

Νέο κρούσμα μηνιγγίτιδας: Διασωληνωμένος στο Τζάνειο 22χρονος

Σήμερα

Ο 22χρονος πήγε αρχικά το βράδυ της τρίτης στο νοσοκομείο Πύργου οπού και διασωληνώθηκε, ωστόσο κρίθηκε αναγκαία η διακομιδή του στο Τζάνειο Νοσοκομείο

Σκέψεις για ρύθμιση ‑ ανάσα με περισσότερες δόσεις για χρέη προς την εφορία

Σήμερα

Ποιοι θα μπορέσουν να ενταχθούν στη ρύθμιση και ποιοι θα την χάσουν

Ρίο: Ξέφυγε τον κίνδυνο το μωρό με μηνιγγίτιδα από τη Ζάκυνθο

Σήμερα

Ενθαρρυντικό είναι ότι βρίσκεται σε σταθερή κατάσταση

Airbnb: Πώς θα αποφύγουν πρόστιμα για απόκρυψη εσόδων οι ιδιοκτήτες και διαχειριστές

Σήμερα

Τα πρόστιμα για ιδιοκτήτες και διαχειριστές ακινήτων τύπου Airbnb ξεκινούν από 5.000 ευρώ

Έβρος: Αγωνία για την αύξηση της στάθμης του νερού

Σήμερα

«Κρίσιμες οι επόμενες ώρες» λέει ο αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας

Μπιλ Γκέιτς: Παραδέχθηκε σχέσεις με Ρωσίδες – Από ποιους ζήτησε συγγνώμη για τον Επστάιν

Σήμερα

Δημοσίευμα της Wall Street Journal φέρνει στο φως όσα ειπώθηκαν σε εσωτερική συνάντηση του ιδρύματός του

Η εξήγηση πίσω από τα βαμμένα κόκκινα πρόβατα στην Κρήτη

Σήμερα

Γιατί οι κτηνοτρόφοι βάφουν τα πρόβατά τους

Τι θα περιλαμβάνει το αναβαθμισμένο συσσίτιο των φαντάρων: Θα λαμβάνουν ημερησίως έως και 3.200 θερμίδες

Σήμερα

Βάσει του νέου δόγματος των Ενόπλων Δυνάμεων, θα υπάρχει διαφοροποίηση στο διατροφολόγιο των στρατεύσιμων ανάλογα με τη σωματική καταπόνηση και το στάδιο της εκπαίδευσης

Βραζιλία: 29 νεκροί και πολλοί αγνοούμενοι από κατολισθήσεις

Σήμερα

Εικόνες καταστροφής από τόνους λάσπης και ισοπεδωμένα κτίρια

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 16
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.