E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Σάλος με δήλωση δικηγόρου της υπόθεσης της 12χρονης: «Ήταν αναπτυγμένη, είχε γίνει πιο γρήγορα γυναίκα»

Αντιδράσεις για τα όσα ειπώθηκαν

Σάλος με δήλωση δικηγόρου της υπόθεσης της 12χρονης: «Ήταν αναπτυγμένη, είχε γίνει πιο γρήγορα γυναίκα»
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από το NEWSROOM
Δημοσίευση 20/10/2022 | 11:14

Έντονες αντιδράσεις έφεραν οι δηλώσεις που έκανε ο συνήγορος του 33χρονου που κατηγορείται για τον βιασμό της 12χρονης από τον Κολωνό.

Ο δικηγόρος Γιάννης Μπαρκαγιάννης υποστήριξε πως η κοπέλα είναι αναπτυγμένη για την ηλικίας της και χαρακτηριστικά είπε «είχε γίνει πιο γρήγορα γυναίκα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο δικηγόρος του 33χρονου άνδρα που την Τετάρτη (19/10) προφυλακίστηκε για την υπόθεση βιασμού της 12χρονης υποστήριξε εκ νέου πως ο εντολέας του δεν μπορούσε να διακρίνει την ηλικία του παιδιού θεωρώντας πως είχε να κάνει με μια 17χρονη. Τα λεγόμενά του προκάλεσαν την έντονη αντίδραση από τους παρουσιαστές του ΑΝΤ1.

Μερικές από φράσεις που χρησιμοποίησε ο Γιάννης Μπαρκαγιάννης έβγαλαν εκτός εαυτού τους παρουσιαστές της εκπομπής «Καλημέρα Ελλάδα» που τον διέκοψαν πολλές φορές. «Δεν είναι δυνατόν να ακούγεται ότι ”είχε γίνει πιο γρήγορα γυναίκα” η 12χρονη αλλά και το ότι ”δεν θεωρείται βιασμός άνω των 15 ετών”» του τόνισαν.

«Είναι αναπτυγμένη για την ηλικία της»

«Πράγματι με φωτογραφίες που υπάρχουν στη δικογραφία, που βλέπουμε την εικόνα της κοπελίτσας είναι αναπτυγμένη για την ηλικία της. Και το ύψος της και η σωματοδομή της. Είναι πραγματικά περιστατικά δεν τα λέω μόνο εγώ, τα λένε και άλλοι συνάδελφοι. Θεωρώ ότι λόγω της ατυχίας του εξαναγκασμού που είχε από άλλους, αυτό την είχε επηρεάσει και ορμονικά, είχε γίνει πιο γρήγορα γυναίκα» επεσήμανε ο Γιάννης Μπαρκαγιάννης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Σωματικά εννοώ. Μην λέτε πράγματα που δεν έχω πει, σε τέτοιο βαθμό που με εκθέτουν και εμένα και όλους. Είπα ότι σωματικά ήταν ανεπτυγμένη, από τα άσχημα βιώματα στα οποία την ανάγκασαν άλλοι να προβεί» είπε στη συνέχεια.

«Εγώ χθες είχα μια νομική τοποθέτηση. Βασίστηκα σε ένα άρθρο του νόμου. Ο εντολέας μου κατηγορείται για ένα συγκεκριμένο άρθρο. Το τρίτο εδάφιο αυτό του άρθρου, το έχει φτιάξει ο νομοθέτης όχι εγώ, λέει ότι αν κάποιος έρθει σε επαφή με ένα άτομο που είναι 15 και μία ημέρα, δεν διώκεται για κακούργημα διώκεται για πλημμέλημα και έχει ποινή φυλάκισης από τρία έτη μέχρι πέντε. Εγώ που το στοιχειοθέτησα αυτό; Στο γεγονός ότι ήρθε σε επαφή σε ένα chat όπου για να κάνεις εγγραφή πρέπει να είσαι 20 ετών.

Συνεπώς ο εντολέας μου την πρώτη φορά νόμιζε ότι συνομιλούσε με άτομο 20 ετών. Προσκόμισα έγγραφα στην ανακρίτρια, στην ανακριτική διαδικασία όπου στο ερώτημα ”πόσο χρονών είσαι”, απάντησε ”είμαι 17 ετών”. Συνεπώς ο εντολέας μου θεωρούσε αρχικά ότι μιλούσε με μια 20χρονη και μετά με μια 17χρονη» υπογράμμισε ο συνήγορος υπεράσπισης του 33χρονου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αναφερόμενος στις συναντήσεις του πελάτη του με τη 12χρονη δήλωσε: «Ο εντολέας μου συναντήθηκε μία φορά, και άλλη μια που δεν ολοκληρώθηκε ενώ ήταν σχεδιασμένο καθώς δεν ολοκληρώθηκε η μεταφορά του εμβάσματος. Ο εντολέας μου μπήκε στη φυλακή, γιατί δεν μπόρεσε να ξεχωρίσει αυτά τα 2,5 χρόνια τα 12,5 την πραγματική της ηλικία, με τα 15. Οδηγήθηκε στη φυλακή γιατί δεν είχε την ικανότητα να ξεχωρίσει αν ήταν 12,5 ή 15

Εγώ δεν αρνούμαι. Να κατηγορηθεί. Δεν είναι βιασμός. Είναι μια άλλη πράξη. Είναι γενετήσια πράξη με ανήλικο, έπειτα από πληρωμή. Είπα στον ανακριτή, βάλτε του τη μεγαλύτερη κατηγορία που είναι πέντε χρόνια. Σύμφωνα με τα μηνύματα που είδα, το ύφος δεν συνάδει με ένα παιδί 12 ετών».

«Ο εντολέας μου με το που μπήκε στη νόμιμη εφαρμογή, στο chat, με το που έκανε εγγραφή του ήρθε μήνυμα. Του έλεγε ”γεια σου, με λένε τάδε, είμαι 17 ετών έχω ύψος 1,65μ. θέλω να συναντηθούμε στα Σεπόλια. Αυτό είναι το τηλέφωνό μου”. Κατευθείαν, με το που έκανε την εγγραφή. Όταν γίνεται η εγγραφή μπαίνεις σε μια ηλικιακή ομάδα και ο πελάτης μου διάλεξε το 20 με 25 ετών» συμπλήρωσε ο Γιάννης Μπαρκαγιάννης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Θα προσφύγουμε γιατί όπως σας είπα εδώ υπάρχει ένα νομοθετικό κενό. Η συνάντηση δεν κράτησε πάνω από 2,5 λεπτά. Με το που της έδωσε τα χρήματα και της είπε πάμε σε ένα ξενοδοχείο γιατί νιώθω άσχημα, του ανέφερε πάω να αφήσω τα χρήματα στη μητέρα μου και με μηνύματα προκύπτει ότι έγινε μέσα σε τρία λεπτά το πολύ. Εμένα μου είπε ότι την έκανε γύρω στα 17. Και 15 να θεωρούσε νομικά, έχει πλημμεληματική δίωξη. Εμείς ζητάμε το νομοθετικά ορθό. Επίσης, στο παρελθόν δεν έχει ενοχλήσει ποτέ κανέναν. Είναι ένα κριτήριο. Δεν είναι επικίνδυνος για φυγή» ανέφερε κλείνοντας ο δικηγόρος του 33χρονου.

Δικηγόρος 34χρονου: «Φαίνεται 20 χρονών»

«Άναψαν τα αίματα» χθες στον αέρα του Mega με την τοποθέτηση της δικηγόρου του 34χρονου που σχολίασε την εξωτερική εμφάνιση της 12χρονης από τον Κολωνό και ισχυρίστηκε ότι ο πελάτης της δεν κατάλαβε την πραγματική της ηλικία.

«Μη γνωρίζοντας ότι η κοπέλα είναι 12, διότι δεν ξέρω αν είδατε φωτογραφίες είναι πάρα πολύ ψηλή και εύσωμη και φαίνεται 18 με 20 ετών, βγήκε ένα βράδυ μαζί της» είπε η δικηγόρος Γιώτα Παντελεάκη, μετά την προφυλάκιση του επιχειρηματία με απόφαση ανακρίτριας και εισαγγελέα.

Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της δικηγόρου, «το παιδί το έντυσαν το στόλισαν και κατά τον πελάτη μου και τις φωτογραφίες που έχουμε δει, το παιδί φαίνεται για μεγαλύτερη ηλικία». Στο ίδιο πλαίσιο συνέχισε: «Έχω εξηγήσει δέκα φορές σε όσους ήταν μαζεμένοι από έξω ότι είδαμε και φωτογραφίες της 12χρονης».

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Βρήκαν τρεις όλμους στο διαμέρισμα που αγόρασαν στην Αγία Παρασκευή

Χτες

Χρειάστηκε η επέμβαση του Στρατού προκειμένου να απομακρυνθούν με ασφάλεια οι όλμοι από το διαμέρισμα στην Αγία Παρασκευή

Καύσωνας στη δυτική Ευρώπη: Νεκροί σε Γαλλία και Βρετανία ‑ Έκτακτα μέτρα και στην Ιταλία

Χτες

Οκτώ περιοχές στη δυτική Γαλλία τέθηκαν σε κατάσταση συναγερμού

Δικογραφία από την Αστυνομία για το επεισόδιο μεταξύ Μαρινάκη και Δημητριάδη

Χτες

Η δικογραφία αφορά στα, αυτεπαγγέλτως, διωκόμενα αδικήματα που τελέστηκαν παραβιάζοντας την αθλητική νομοθεσία

Ο Τραμπ υποβάλλεται σε νέο ιατρικό έλεγχο καθώς πληθαίνουν τα ερωτήματα για την υγεία του

Χτες

Πρόκειται για την τρίτη προγραμματισμένη ιατρική του εξέταση μέσα σε διάστημα 13 μηνών

Δηλητηριώδεις μέδουσες ‑ «πυξίδα» εντοπίστηκαν σε παραλία στη Ραιδεστό

Χτες

Καφέ μέδουσες του είδους Chrysaora hysoscella (κοινώς γνωστές ως `μέδουσες πυξίδα) παρατηρήθηκαν στην παραλιακή ζώνη της Τουρκίας

Παναθηναϊκός: Νέος προπονητής ο Γιάκομπ Νίστρουπ

Χτες

Ο 38χρονος Δανός υπέγραψε διετές συμβόλαιο

PosoKanei: Πώς λειτουργεί η νέα πλατφόρμα σύγκρισης τιμών σούπερ μάρκετ

Χτες

Η πλατφόρμα PosoKanei έρχεται να λειτουργήσει ως ένας ψηφιακός σύμμαχος για τους καταναλωτές

Mango: Παραιτήθηκε από την εταιρεία ο κατηγορούμενος για την δoλoφovία του πατέρα του Ισάκ Αντιτς

Χτες

Ο γιος του ιδρυτή του ισπανικού κολοσσού μόδας, Ισάκ Αντίκ, αφήνει τη θέση του αντιπροέδρου προκειμένου να αφοσιωθεί στην υπεράσπισή του, μετά τη σύλληψή του για την δολοφονία του πατέρα του

Πανελλήνιες 2026: Οδηγός για το Μηχανογραφικό Δελτίο ‑ Η διαδικασία και οι προθεσμίες

Χτες

Η σωστή συμπλήρωση του μηχανογραφικού αποτελεί «κλειδί» για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 14
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.