E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Μάκης Βορίδης: Για βιαστές ανηλίκων να εξεταστεί υπό προϋποθέσεις ο χημικός ευνουχισμός

Δείτε τι είπε ο υπουργός Εσωτερικών

Μάκης Βορίδης: Για βιαστές ανηλίκων να εξεταστεί υπό προϋποθέσεις ο χημικός ευνουχισμός
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 20/10/2022 | 15:07

Για την ποινή ισόβιας κάθειρξης, την υφ’ όρων απόλυση και μια σειρά ζητημάτων που εγείρει η τρέχουσα επικαιρότητα με τις υποθέσεις που αφορούν βιασμούς ανηλίκων και έχουν συγκλονίσει το πανελλήνιο, μίλησε ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης, στο Πρώτο Πρόγραμμα.

Σε σχέση με την εφαρμογή του χημικού ευνουχισμού, σύμφωνα με τον κ. Βορίδη, κάτι τέτοιο θα μπορούσε να αποτελέσει έναν μηχανισμό ποινικής συνδιαλλαγής. Όπως είπε, αυτό εφαρμόζεται σε χώρες του εξωτερικού ως μέτρο ασφαλείας της κοινωνίας, στην περίπτωση που ο παραβάτης συναινέσει σε αυτό το μέτρο, προκειμένου να βγει από την φυλακή, χωρίς να έχει εκτίσει το σύνολο της ποινής του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Δηλαδή να του πεις ότι για να σε βγάλω από την φυλακή αφού εκτίσεις την ποινή σου, για παράδειγμα, 20 χρόνια, θα αποκτήσεις δικαίωμα υφ’ όρων απόλυσης αφού εκτίσεις πραγματικά τα 6 χρόνια, αλλά στα 6 για να αποκτήσεις αυτό το δικαίωμα θα έχεις αποδεχθεί αυτή την ιατρική πράξη», ανέφερε. Ερωτηθείς αν θα ήταν δεκτικός στην εισαγωγή ενός τέτοιου θεσμού, ο κ. Βορίδης απάντησε ότι «είναι κάτι που πρέπει να εξεταστεί».

Αναφορικά με τα αδικήματα παιδοφιλίας ο κ. Βορίδης τόνισε ότι οι παιδόφιλοι «στη συντριπτική τους πλειοψηφία είναι άνθρωποι με διεστραμμένο πάθος, το οποίο είναι πάρα πολύ έντονο και δεν αναμορφώνονται».

Ο υπουργός εξέφρασε την γνώμη ότι «υπάρχουν ορισμένες περιπτώσεις εγκλημάτων ή εγκληματιών που λόγω είτε της προσωπικότητας είτε του ειδεχθούς της πράξεως, θα μπορούσαμε να εξετάσουμε ότι σε αυτές τις περιπτώσεις να εκτίεται το σύνολο της επιβληθείσας από το δικαστήριο ποινής. Να εκτίει όλη την ποινή, να μην υπάρχουν ούτε ευεργετικές διατάξεις», τόνισε. «Να μην υπάρχει η νομική δυνατότητα να κρίνεται το ζήτημα της απολύσεως με όρους», πρόσθεσε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σημείωσε πάντως ότι το υπουργείο Δικαιοσύνης στην υφ’ όρων απόλυση προσέθεσε προϋποθέσεις, στοιχεία που αφορούν στην επικινδυνότητα του δράστη, το κατά πόσον έχει αναμορφωθεί, στοιχεία της προσωπικότητάς του, τον κίνδυνο τέλεσης νέων αξιόποινων πράξεων. «Άρα λοιπόν, το βλέπει και από αυτή την σκοπιά, το συγκεκριμένο διοικητικό όργανο που κρίνει αυτή την απόλυση», υπογράμμισε.

Επιπλέον, σημείωσε ότι οι ποινές που προβλέπονται ειδικά για τα αδικήματα που αφορούν τη γενετήσια ελευθερία και αξιοπρέπεια- αλλά και μια σειρά αδικημάτων- με τις αναθεωρήσεις που έχει κάνει η σημερινή κυβέρνηση γενικότερα στον Ποινικό κώδικα, είναι οι σωστές.

Σε σχέση με την ισόβια κάθειρξη, ο κ. Βορίδης, εξέφρασε την άποψη ότι σε ορισμένες περιπτώσεις «τα ισόβια πρέπει να είναι ισόβια». «Αν έχεις έναν τρομοκράτη ο οποίος έχει σκοτώσει 17 ανθρώπους και ουδέποτε έχει μεταμεληθεί, αυτός γιατί δεν πρέπει να εκτίσει ισόβια, να μείνει όλη του τη ζωή στη φυλακή;» προσέθεσε ο υπουργός.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στο ερώτημα, εάν η άποψη του για την μετατροπή της ισόβιας κάθειρξης σε πραγματικά ισόβια σε περιπτώσεις, θα μπορούσε να υιοθετηθεί σε κυβερνητικό επίπεδο, απάντησε ότι «η απαίτηση της κοινωνίας για μια προσήκουσα ποινή και καθώς ανοίγει στο δημόσιο διάλογο αυτή η συζήτηση, θεωρώ ότι θα δημιουργήσει και σκέψεις και στο υπουργείο Δικαιοσύνης, σε ποια κατεύθυνση θα πρέπει να κινηθεί».

Αναφορικά με τους βιαστές ανηλίκων ο κ. Βορίδης επέμεινε ότι στις περιπτώσεις αυτές τα ισόβια πρέπει να είναι πραγματικά ισόβια.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Βουλγαρία: Τρεις νεκροί και εκατοντάδες εκτοπισμένοι από τις πλημμύρες

Σήμερα

Μεταξύ των θυμάτων είναι και δύο διασώστες

Τι αλλάζει στα διπλώματα οδήγησης σε Ελλάδα και Ευρώπη

Σήμερα

Πώς θα τιμωρούνται οι παραβάτες του ΚΟΚ

Το «φιλί» της Σελήνης με τον Κρόνο μεταξύ 5 και 6 Οκτωβρίου ‑ Tι ώρα να το δείτε

Σήμερα

Το φιλί μεταξύ του συντρόφου της Γης και του « Αρχοντα των Δαχτυλιδιών»

Έναρξη του αντιγριπικού εμβολιασμού ‑ Για 1η φορά διαθέσιμο το ρινικό εμβόλιο για παιδιά

Σήμερα

Υπάρχουν συγκεκριμένες αντενδείξεις για τη χορήγησή του

Αρτα: Ολοκληρώθηκε η εκταφή της 28χρονης Σπυριδούλας – Τα αναπάντητα ερωτήματα για τον θάνατό της

Σήμερα

Απαντήσεις ζητάει η οικογένεια της εγκύου - Τα ερωτήματα που μένουν ανοιχτά

Ουκρανία: Ρωσικό drone χτύπησε ουκρανικό επιβατικό τρένο ‑Βίντεο με βαγγόνι να φλέγεται

Σήμερα

Μια νέα επίθεση με μη επανδρωμένο αεροσκάφος έπληξε έναν σιδηροδρομικό σταθμό στην πόλη Σόστκα, συμπεριλαμβανομένης μιας επιβατικής αμαξοστοιχίας.

Τουρκία: Η σοκαριστική στιγμή που ασανσέρ πολυκατοικίας κατρακυλά επτά ορόφους ‑ Νεκρή νεαρή μητέρα

Σήμερα

Οι απεγνωσμένες προσπάθειες του συζύγου της να την σώσει και το τραγικό τέλος

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 9
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.