E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Σάκης Αρναούτογλου: Τι είναι ο «θόλος ζέστης» και το «ατμοσφαιρικό μποτιλιάρισμα»

Σάκης Αρναούτογλου: Τι είναι ο «θόλος ζέστης» και το «ατμοσφαιρικό μποτιλιάρισμα»
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 26/10/2022 | 16:56

Εξηγεί τον περίεργο καιρό

Ο καιρός είναι απρόσμενα ζεστός για την εποχή ενώ όπως είχε εκτιμήσει πριν κάτι ημέρες ο Σάκης Αρναούτογλου για αυτή την εβδομάδα, υπάρχει αισθητή άνοδος στη θερμοκρασία, με το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Οκτωβρίου να συνοδεύεται από ασυνήθιστη- για την εποχή- ζέστη, κάτι που θα βοηθήσει τα σχέδια απόδρασης των εκδρομέων του τριημέρου της 28ης.

Σήμερα λοιπόν, σε νέα του δημοσίευση, ο Σάκης Αρναούτογλου εξηγεί τι συμβαίνει με τον καιρό και γιατί υπάρχει τόση ζέστη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Ασυνήθιστο για την εποχή ''Ατμοσφαιρικό Μποτιλιάρισμα'' ή αλλιώς ''κόλλημα'' του καιρού (ένα Aέρινο τείχος- ΑΝΤΙΚΥΚΛΩΝΑΣ- πάνω απο την κεντρική και νότια Ευρώπη) με εκτεταμένο σχηματισμό ''Θόλου Ζέστης'' σε αρκετές περιοχές της, έχει παγιδέψει πολύ θερμές βορειοαφρικανικές αέριες μάζες (κιτρινοπορτοκαλί αποχρώσεις)- ανεβάζοντας τον υδράργυρο σε πολύ υψηλά για την περίοδο επίπεδα- διατηρώντας τες εγκλωβισμένες πάνω από την ευρύτερη γεωγραφική μας ζώνη, ενώ παράλληλα κρατά πολύ μακριά τις αξιόλογες - απαραίτητες πλέον βροχές από την περιοχή μας! Θα διατηρηθεί και πόσο αυτή η κατάσταση;», καταλήγει στην ανάρτησή του ο Σάκης Αρναούτογλου.

Η ανάρτηση του Σάκη Αρναούτογλου:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο καιρός το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου

Ο καιρός, για την 28η Οκτωβρίου, προβλέπεται γενικά αίθριος και μόνο στη δυτική - κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά και στην Κρήτη θα υπάρχουν νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με λίγες ασθενείς τοπικές βροχές. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες στα δυτικά, τα βόρεια και τις παραθαλλάσιες περιοχές θα είναι κατά τόπους περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί, στα δυτικά 3 με 4 μποφόρ, στα ανατολικά 4 με 5 μποφόρ και το Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 25 βαθμούς Κελσίου. Οι ελάχιστες θερμοκρασίες θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερες στα βόρεια ενώ στις νοτιότερες περιοχές 2 με 3 βαθμούς υψηλότερες.

Ο καιρός, για το Σάββατο 29 Οκτωβρίου, προβλέπεται γενικά αίθριος. Στα ανατολικά ηπειρωτικά (Θεσσαλία, Στερεά) και την Κρήτη προβλέπονται τοπικές νεφώσεις παροδικά αυξημένες κατα τις μεσημβρινές ώρες με μικρή πιθανότητα να σημειωθούν ασθενείς βροχές κυρίως στα βόρεια της Κρήτης. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες στα δυτικά και στα βόρεια θα είναι κατά τόπους περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί, στα δυτικά έως 4, στα ανατολικά 4 με 6 και το Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση κυρίως στα ανατολικά.

Ο καιρός για την Κυριακή 30 Οκτωβρίου, προβλέπεται γενικά αίθριος. Στα ανατολικά ηπειρωτικά (Θεσσαλία, Στερεά, Πελοπόννησο) και την Κρήτη προβλέπονται τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα να σημειωθούν ασθενείς βροχές. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες στα δυτικά και τα βόρεια θα είναι κατά τόπους περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί, στα δυτικά 3 με 5, και στα ανατολικά και το Αιγαίο 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα κυμανθεί σε κανονικές τιμές για την εποχή.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Λιβαδειά: Ένταση με αγρότες – Έσπασαν τον αστυνομικό κλοιό, «περικύκλωσαν» τον Κώστα Τσιάρα

Χτες

Μετά από διαπραγματεύσεις, επιτράπηκε η στάθμευση των τρακτέρ έξω από το διοικητήριο, όπου ήταν προγραμματισμένη η παρουσίαση.

Λήξη «συναγερμού», δεν αποσύρεται ο ΛεΜπρόν Τζέιμς – Τι αφορούσε η πολυαναμενόμενη «second decision»

Χτες

Αγωνία τέλος για τα εκατομμύρια των οπαδών του ΛεΜπρόν Τζέιμς ανά τον κόσμο και γενικότερα τους οπαδούς του

Πότε «πέφτει» η Black Friday 2025

Χτες

«Κλείδωσε» η μέρα

Επιβεβαιώθηκε το πρώτο υβρίδιο λύκου‑σκύλου στην Ελλάδα

Χτες

Για πρώτη φορά, ένα υβρίδιο λύκου-σκύλου επιβεβαιώθηκε στην Ελλάδα

Κατέρρευσε μπαλκόνι στο Λαύριο – Μία γυναίκα τραυματίστηκε

Χτες

Μπαλκόνι κατέρρευσε στο Λαύριο, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ελαφρά μία γυναίκα

Μαχαίρωσαν δήμαρχο σε πόλη της Γερμανίας – Δίνει μάχη για τη ζωή της

Χτες

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως δέχθηκε 13 μαχαιριές

Νομπελίστας «εκτός δικτύου»: Η επιτροπή δεν μπορεί να τον εντοπίσει ‑ Κάνει πεζοπορία στη φύση

Χτες

Ο Φρεντ Ράμσντελ, ένας από τους φετινούς νικητές του Νόμπελ Ιατρικής, δεν έχει ακόμη ενημερωθεί για τη βράβευσή του

Έφηβος έκανε στο ChatGPT αυτή την ερώτηση και κατέληξε με χειροπέδες

Χτες

Σύμφωνα με τοπικά μέσα ο μαθητής ισχυρίστηκε ότι επρόκειτο για αστείο

Κατέρρευσε εξαώροφο κτίριο στη Μαδρίτη ‑ Πληροφορίες για εγκλωβισμένους

Χτες

Οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης έχουν αποκλείσει την περιοχή

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 8
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.