E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Πώς να περιποιηθείς τα μαλλιά σου για να μακρύνουν πιο γρήγορα

Πώς να περιποιηθείς τα μαλλιά σου για να μακρύνουν πιο γρήγορα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 2/11/2022 | 17:26

Τα μακριά μαλλιά είναι -ίσως- το όνειρο κάθε γυναίκας, καθώς αποτελεί ένα πολύ σημαντικό χαρακτηριστικό της ομορφιάς της. Ωστόσο, για πολλές γυναίκες, είναι αρκετά δύσκολο να μακρύνουν τα μαλλιά τους όσο γρήγορα επιθυμούν, πράγμα που επηρεάζεται και από τον τύπο της τρίχας, αλλά και από πολλούς ακόμη παράγοντες.

Εμείς αφουγκραζόμαστε τις ανάγκες όλων των γυναικών και έχουμε ετοιμάσει μία λίστα με κόλπα και tips που θα σε βοηθήσουν να μακρύνεις τα μαλλιά σου, πιο γρήγορα απ’ ότι τόλμησες ποτέ να φανταστείς! Είσαι έτοιμη να μάθεις τα πάντα; Συνέχισε να διαβάζεις!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Κούρεμα-Το μεγάλο μυστικό

Μπορεί να δυσκολεύεσαι να το πιστέψεις αλλά ισχύει 100%! Το συχνό κούρεμα της τρίχας βοηθά σημαντικά να μακρύνουν τα μαλλιά, με πολύ πιο γρήγορους ρυθμούς. Κλείσε το καθιερωμένο ραντεβού σου, κάθε περίπου 2 μήνες και φρόντισε να κουρεύεις τα μαλλιά σου, λίγα εκατοστά κάθε φορά, καθαρίζοντας και την ψαλίδα! Απομακρύνοντας λοιπόν, τις κατεστραμμένες άκρες, βοηθάς τα μαλλιά σου να μακρύνουν πιο γρήγορα και αποφεύγεις το «σπάσιμο» και την ταλαιπωρία.

Τα «μαγικά» προϊόντα

Μπορεί να μην είναι μαγικά στην πραγματικότητα, αλλά τα κατάλληλα προϊόντα μπορούν να βοηθήσουν στο fast μάκρος των μαλλιών σου. Αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να επιλέξεις μια σειρά που ταιριάζει με τον τύπο της τρίχας σου και να την εφαρμόζεις ευλαβικά. Εκτός από τη χρήση του κατάλληλου σαμπουάν και conditioner, μην ξεχνάς να εφαρμόζεις και μια μάσκα ενυδάτωσης, τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα! Επίσης, χρησιμοποίησε μετά το λούσιμο και το κατάλληλο προϊόν για προστασία από τη θερμότητα, αλλά και τα κατάλληλα είδη κομμωτηρίου telis kikeris.

Το σωστό χτένισμα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ήξερες ότι ο τρόπος που χτενίζεις τα μαλλιά σου, μπορεί να επηρεάσει το αν θα μακρύνουν ή όχι πιο γρήγορα; Ναι, αυτό ισχύει, καθώς ο σωστός τρόπος περιλαμβάνει μια ιεροτελεστία που αποφεύγει τις γρήγορες και απότομες κινήσεις, που θα οδηγούσαν στο «σπάσιμο» και την φθορά της τρίχας. Δώσε αγάπη στο χτένισμα των μαλλιών σου, και φρόντιζέ τα με απαλές κινήσεις, αποφεύγοντας την λάθος κίνηση από τη ρίζα προς τις άκρες.

Η κατάλληλη διατροφή

Η διατροφή που ακολουθούμε επηρεάζει σε σημαντικό βαθμό την ανάπτυξη της τρίχας, εμποδίζοντάς τη πολλές φορές να μακρύνει. Αν επιθυμείς να αποκτήσεις πλούσια και μακριά μαλλιά, ακολούθησε ένα διατροφικό πλάνο που θα περιέχει τροφές πλούσιες σε πρωτεΐνη, αλλά και βιταμίνες A,C ,E ενώ μην παραλείψεις τα μέταλλα όπως ο ψευδάργυρος, ο σίδηρος και τα Ω-3 λιπαρά. Ο συνδυασμός αυτών των τροφών θα βοηθήσει την τρίχα να αναπτυχθεί γρήγορα και θα επηρεάζει σημαντικά τη λάμψη αλλά και την υγιή της όψη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το απαραίτητο scalp care

Το τριχωτό της κεφαλής χρειάζεται extra περιποίηση, καθώς αποτελεί το κυρίαρχο σημείο για την υγιή ανάπτυξη της τρίχας. Αυτό που έχεις να κάνεις είναι να φροντίζεις το κομμάτι αυτό της επιδερμίδας με μασάζ και ενυδάτωση, ενώ καλό είναι να το διατηρείς όσο το δυνατόν περισσότερο καθαρό. Στην αγορά μπορείς να βρεις ειδικές κρέμες και προϊόντα που είναι απαραίτητα για τη σωστή φροντίδα του τριχωτού.

Προστασία από τη θερμότητα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Εξίσου σημαντική κίνηση για να μακρύνουν πιο εύκολα και γρήγορα τα μαλλιά σου, είναι και η προστασία τους από τη θερμότητα. Αυτό που έχεις να κάνεις είναι να προσέξεις, για αρχή τη θερμοκρασία που χρησιμοποιείς στο πιστολάκι μαλλιών. Καθόρισέ τη σε μια μέση τιμή και φρόντισε πριν το στέγνωμα των μαλλιών, να τα περιποιείσαι με τα κατάλληλα προϊόντα θερμοπροστασίας.

Ακολούθησε τα παραπάνω βήματα και σταδιακά σε μικρό χρονικό διάστημα θα δεις τα μαλλιά σου να μακραίνουν, με τον πιο υγιή και όμορφο τρόπο. Χάρισε στα μαλλιά σου την κατάλληλη φροντίδα και θα ενθουσιαστείς με τα αποτελέσματα!

 

 

 

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η Ευρώπη εξερευνά το Διάστημα

Πριν 114 εβδομάδες

ΝΟΗΣΙΣαπό 26/02 έως 27/02

1821‑2021 Διακόσια Χρόνια Δανεικά

Πριν 116 εβδομάδες

LUNAR SPACE PATRA18/03

Σπήλιος Φλώρος ‑ Ξέρει τις Κινήσεις

Πριν 116 εβδομάδες

ΘΕΑΤΡΟ ELIARTαπό 06/02 έως 24/02

Μελίνα Μερκούρη ‑ Να με θυμάσαι και να μαγαπάς

Πριν 116 εβδομάδες

ΤΕΧΝΟΠΟΛΗ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝαπό 18/01 έως 11/03

Ειδύλλια οδός Eidylliaodos

Πριν 116 εβδομάδες

ΤΕΧΝΟΠΟΛΗ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝαπό 18/01 έως 06/03

Ροκσταριλικια

Πριν 125 εβδομάδες

SKYLAND LIVE MUSIC VENUE13/12

1821‑2021 Διακόσια Χρόνια Δανεικά

Πριν 125 εβδομάδες

LUNAR SPACE PATRA17/12

Σπήλιος Φλώρος ‑ Ξέρω τις κινήσεις

Πριν 125 εβδομάδες

ΘΕΑΤΡΟ ELIARTαπό 02/12 έως 30/12

CANCELMIKEIUS STAND UP COMEDY

Πριν 125 εβδομάδες

CINEMA ΒΑΚΟΥΡΑ18/12

Αλέξανδρος Τσουβέλας ‑ Θεσσαλονίκη

Πριν 148 εβδομάδες

ΘΕΑΤΡΟ ΓΗΣ11/09

Λάμπρος Φισφής ‑ Best Of

Πριν 149 εβδομάδες

ΘΕΑΤΡΟ ΒΡΑΧΩΝ ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ30/06

par: 15
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.