E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Κακοκαιρία Eva: Νέο έκτακτο δελτίο σφοδρής επιδείνωσης καιρού

Πρωτόγνωρα ισχυρά καιρικά φαινόμενα - Ποιες περιοχές θα πληγούν

Κακοκαιρία Eva: Νέο έκτακτο δελτίο σφοδρής επιδείνωσης καιρού
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από το NEWSROOM
Δημοσίευση 4/11/2022 | 11:54

Οι καλές καιρικές συνθήκες που θα επικρατήσουν την Παρασκευή σε ολόκληρη τη χώρα, θα δώσουν από το βράδυ τη σκυτάλη στην κακοκαιρία Eva που θα επηρεάσει τη χώρα το Σαββατοκύριακο.

Το Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων που εκδόθηκε χθες επικαιροποιείται σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σύστημα κακοκαιρίας με την ονομασία "EVA" δημιουργεί βαρομετρικό χαμηλό στη βόρεια Ιταλία την Παρασκευή, το οποίο θα κινηθεί
νοτιοανατολικά και θα προκαλέσει επιδείνωση του καιρού σε όλη σχεδόν τη χώρα. Από το πρωί του Σαββάτου (05-11-2022) έως και τις βραδινές ώρες της Κυριακής (06-11-2022) θα εκδηλωθούν κατά τόπους επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα που θα έχουν ως κύρια χαρακτηριστικά τα μεγάλα ύψη βροχής, τοπικά τις μεγάλες ραγδαιότητες και τη μεγάλη συχνότητα κεραυνών.

Πιο αναλυτικά:

Το Σάββατο (05-11-2022) τα ισχυρά και κατά τόπους επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα θα επηρεάσουν:
α) από το πρωί το βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο,

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

β) από το μεσημέρι το νότιο Ιόνιο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική
Πελοπόννησο,

γ) από το βράδυ τα φαινόμενα θα επεκταθούν στην ανατολική Πελοπόννησο, την κεντρική Στερεά, την ανατολική Θεσσαλία, τη δυτική
και κεντρική Μακεδονία και,

δ) κατά τη διάρκεια της νύχτας την ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), όλη τη Θεσσαλία και την Εύβοια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Αττική θα επηρεαστεί κατά διαστήματα από τις βραδινές ώρες του Σαββάτου (05-11-2022) έως το μεσημέρι της Κυριακής (06-11-2022).

Την Κυριακή (06-11-2022) ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλώνονται:

α) μέχρι το μεσημέρι στο Ιόνιο,
β) μέχρι το απόγευμα στην ηπειρωτική χώρα (πλην της Θράκης),
γ) από τις πρωινές ώρες στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τις Σποράδες

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

και

δ) από το μεσημέρι στα Δωδεκάνησα

Σημειώνεται ότι τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ιδιαίτερα έντονα στη δυτική και την κεντρική Μακεδονία, την ανατολική Θεσσαλία και τις Σποράδες.

Meteo: Βαρομετρικό χαμηλό θα προκαλέσει ισχυρό κύμα κακοκαιρίας το διήμερο Σάββατο 05/11 - Κυριακή 06/11


Η επιστημονική ομάδα του meteo έδωσε στη δημοσιότητα νέους χάρτες με την εξέλιξη της κακοκαιρίας.

Πιο αναλυτικά:

Το Σάββατο 05/11 έντονες βροχοπτώσεις και τοπικά ισχυρές καταιγίδες θα επηρεάσουν από τις μεσημεριανές ώρες τα νησιά του Ιονίου και γρήγορα θα επεκταθούν στο σύνολο της Δυτικής Ελλάδας. Τις βραδινές ώρες τα φαινόμενα θα επεκταθούν στα υπόλοιπα ηπειρωτικά (με εξαίρεση την Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη) και στα δυτικά τμήματα της Κρήτης. Ισχυροί και τοπικά θυελλώδεις νότιοι άνεμοι θα πνέουν στο Νότιο Ιόνιο και το Νότιο Αιγαίο, όπου αναμένεται πολύ υψηλός κυματισμός.

Από αργά το βράδυ του Σαββάτου και κυρίως τις πρώτες ώρες μετά την αλλαγή της ημέρας προς Κυριακή, οι ισχυρές καταιγίδες θα αρχίσουν να επηρεάζουν τον νομό Αττικής και την πόλη της Αθήνας, καθώς επίσης τον νομό και την πόλη της Θεσσαλονίκης.

Κατά το πρώτο δωδεκάωρο της Κυριακής 06/11 τα ισχυρά φαινόμενα θα εντοπίζονται κυρίως στη Δυτική, Ανατολική και Βόρεια Ελλάδα, καθώς και σε αρκετά νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου. Κατά το δεύτερο δωδεκάωρο της Κυριακής 06/11 θα επηρεαστούν σημαντικά τα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά, η Μακεδονία, τα νησιά του Κεντρικού, Ανατολικού και Νότιου Αιγαίου και η Κρήτη.

Την Κυριακή 06/11 τα φαινόμενα θα είναι κατά περιόδους έντονα, στη Θεσσαλονίκη και στην Αθήνα.

Όσον αφορά τον Δείκτη Επικινδυνότητας Επεισοδίου Βροχόπτωσης (Regional Precipitation Index – RPI), το επεισόδιο βροχόπτωσης αναμένεται να είναι Κατηγορίας 3 το Σάββατο 05/11 και Κατηγορίας 4 την Κυριακή 06/11. Στον παρακάτω προγνωστικό χάρτη αποτυπώνονται τα εκτιμώμενα συνολικά ύψη βροχόπτωσης σε χιλιοστά έως το βράδυ της Κυριακής 06/11.

Αν και σήμερα ο καιρός στην Ελλάδα θα παραμείνει αρκετά καλός, τις επόμενες μέρες αναμένεται σημαντική επιδείνωση.

Επικίνδυνα φαινόμενα προβλέπονται κυρίως τις απογευματινές ώρες της Κυριακής στη δυτική Κρήτη, τη νότια Πελοπόννησο, καθώς και τμήματα του ανατολικού Αιγαίου.

Ο καιρός με μια ματιά

-Το Σάββατο τα ισχυρά καιρικά φαινόμενα θα επηρεάσουν από το πρωί το βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο, από το μεσημέρι το νότιο Ιόνιο, τη δυτική -Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο και θα επεκταθούν ανατολικότερα την Κυριακή
-Η θερμοκρασία σε αισθητή πτώση από την Κυριακή
-Οι άνεμοι θα φτάνουν τα 6 με 7 μποφόρ

Η Αττική επηρεάζεται από το βράδυ του Σαββάτου έως και τις μεσημεριανές ώρες της Κυριακής. Τα μεγαλύτερα ύψη βροχής αναμένονται στα δυτικά και νότια.

Χάρτες με την εξέλιξη της κακοκαιρίας

kairos-kakokairiaEVA
KAKOKAIRIAEVA-kakokairia-kairos

Κατά τη διάρκεια του Σαββάτου αναμένονται μεγάλα ύψη βροχής στο Ιόνιο και τα δυτικά ηπειρωτικά. 

Την Κυριακή οι ισχυρές βροχές επηρεάζουν μέχρι το μεσημέρι το Ιόνιο και από το απόγευμα τα ηπειρωτικά πλην της Θράκης. Κυκλάδες, Κρήτη και Σποράδες επηρεάζονται τις πρωινές ώρες και το μεσημέρι τα Δωδεκάνησα. 

Σε εφαρμογή επιχειρησιακό σχέδιο

Συστάσεις στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση έντονων καιρικών φαινομένων απευθύνει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας ενόψει της κακοκαιρίας EVΑ.

Παράλληλα, τίθεται σε εφαρμογή το επιχειρησιακό σχέδιο για την αντιμετώπιση κινδύνων από την εκδήλωση πλημμυρών, καθώς και των συνοδών τους φαινομένων.

Οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες των περιοχών που αναμένεται να εκδηλωθούν τα φαινόμενα έχουν τεθεί σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας και περαιτέρω κλιμάκωσης εφόσον απαιτηθεί, προκειμένου να αντιμετωπιστούν άμεσα τυχόν προβλήματα.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr) του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας, έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις περιφέρειες και τους δήμους της χώρας, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας, προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τις επιπτώσεις από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Ο καιρός την Παρασκευή

Σύμφωνα με το meteo.gr, σήμερα αναμένονται λίγες νεφώσεις σε όλη τη χώρα, οι οποίες κατά τόπους και κατά περιόδους θα είναι πυκνότερες. Τη νύχτα και νωρίς το πρωί η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη και θα σχηματιστούν ομίχλες.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα, δηλαδή: στη Δυτική Μακεδονία από 2 έως 22 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 4 έως 23-24, στην Ήπειρο από 6 έως 26 βαθμούς, στη Θεσσαλία από 6 έως 26, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 7 έως 25-27 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 10 έως 24 και στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη από 9 έως 25 βαθμούς, ενώ στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου οι μέγιστες θα φτάσουν στους 27 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν αρχικά από διάφορες διευθύνσεις ασθενείς, αλλά βαθμιαία θα επικρατήσει νότιο ρεύμα με εντάσεις έως 5 μποφόρ. Στο Ιόνιο θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί άνεμοι με εντάσεις που μετά το μεσημέρι θα φτάνουν τοπικά τα 5 μποφόρ.

Στην Αττική περιμένουμε ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις κατά περιόδους. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες κυρίως διευθύνσεις με εντάσεις 2-3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 24 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε παροδικά αυξημένες νεφώσεις. Τη νύχτα και νωρίς το πρωί η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη και ενδέχεται να σχηματιστεί ομίχλη. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί με εντάσεις 2-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 22 βαθμούς.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Νάξος: Εντοπίστηκε πτώμα με στολή δύτη και βατραχοπέδιλα

Σήμερα

Σε εξέλιξη οι προβλεπόμενες διαδικασίες για τη διερεύνηση της υπόθεσης και την ταυτοποίηση του πτώματος

Τρόμος για 49χρονη στην Κρήτη: Πήγε στην Αστυνομία να καταγγείλει τον πρώην της και την περίμενε απ’ έξω

Σήμερα

Η 49χρονη, φοβισμένη, έσπευσε στο σπίτι της και ενεργοποίησε το panic button, ειδοποιώντας τις Αρχές

Τουρκικό υπουργείο Αμυνας: «Λαμβάνουμε μέτρα ακόμη και για πόλεμο στην Ανατολική Μεσόγειο»

Σήμερα

Σε έγγραφο, το οποίο αποκάλυψε το Nordic Monitor και έχει την υπογραφή του υπουργού Εθνικής Αμυνας γίνεται αναφορά  ότι η Τουρκία προετοιμάζεται για όλα τα ενδεχόμενα στην Ανατολική Μεσόγειο,

Θρίλερ στο Ιόνιο: Η αλλαγή σκάφους που εξετάζεται στην εξαφάνιση του 66χρονου Ισπανού επιχειρηματία

Σήμερα

«Ο πατέρας μου θα ήξερε να το χειριστεί απόλυτα, γιατί είναι έμπειρος στη ναυσιπλοΐα. Ίσως όμως η μητέρα μου να μην μπορούσε» δηλώνει ο γιος του

Συνελήφθη ο άνδρας που φορούσε φρικιαστική μάσκα κούκλας και τρομοκρατούσε κατοίκους στη Φιλαδέλφεια των ΗΠΑ

Σήμερα

Εντοπίστηκε στο Λας Βέγκας μετά από δύο εβδομάδες ανθρωποκυνηγητού – Κατηγορείται πως καταδίωξε 40χρονη δρομέα και τρομοκράτησε έξι άτομα σε διάστημα 15 λεπτών

Ρόδος: «Μου έβαλαν τη σούβλα στον αυχένα και απείλησαν την κόρη μου» – Η απολογία του 63χρονου

Σήμερα

Ο 63χρονος αρνείται τις κατηγορίες και υποστηρίζει ότι δεν συμμετείχε οικειοθελώς στην κλοπή, αλλά εξαναγκάστηκε να βοηθήσει τους συγκατηγορουμένους του.

Λάρισα: Μουμιοποιημένη σορός 60χρονης βρέθηκε σε υπόγειο, ήταν νεκρή για τουλάχιστον έναν χρόνο

Σήμερα

Η γυναίκα εντοπίστηκε τυχαία μετά την πώληση του διαμερίσματος – Ο θάνατός της αποδίδεται σε παθολογικά αίτια, αναμένεται η επίσημη ταυτοποίηση μέσω DNA

Λονδίνο: Eκοψαν με μαχαίρι ρολόι αξίας 200.000 ευρώ από τον καρπό σχεδιαστή

Σήμερα

Μέιφερ: Τρεις άνδρες ακινητοποίησαν σχεδιαστή μόδας και του άρπαξαν ρολόι αξίας 200.000 ευρώ

Καύσωνα αντίο: Βοριάδες μέχρι 8 μποφόρ φέρνουν πτώση θερμοκρασίας – Πότε ξανάρχεται η ζέστη

Σήμερα

Οι ισχυροί βόρειοι άνεμοι από την Πέμπτη χαρίζουν προσωρινή ανάσα από τη ζέστη, με τη θερμοκρασία να πέφτει κυρίως στα βόρεια και τα ανατολικά

Μαϊάμι: Ναυαγοσώστης κρουαζιερόπλοιου συνελήφθη για σeξουαλική επαφή με 17χρονη πάνω στο πλοίο

Σήμερα

Kρατείται με ένταλμα από τις μεταναστευτικές Αρχές - Η εταιρεία προχώρησε σε απόλυσή του

Πύθωνας αποφάσισε να κάνει… ανακαίνιση: Εισέβαλε από το ταβάνι και έκανε γυαλιά‑καρφιά ένα μπάνιο στην Αυστραλία

Χτες

Με το στόμα ανοιχτό έμειναν οι ένοικοι της κατοικίας στο Κουίνσλαντ – Δείτε το βίντεο

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 29
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.