6 πράγματα που πρέπει να προσέξετε αν τρώτε έτοιμες σαλάτες
Είναι καλές αλλά θέλουν προσοχή
Από το NEWSROOM
Οι σαλάτες είναι συνήθως πολύ ευεργετικές για τον οργανισμό, ενώ ταυτόχρονα μας βοηθούν να αδυνατίσουμε. Ή τουλάχιστον να καταναλώσουμε αρκετές φυτικές ίνες και λιγότερα λιπαρά. Ωστόσο υπάρχουν οι ημέρες που δεν προλαβαίνουμε καθόλου να τις φτιάξουμε. Ούτε να αγοράσουμε τα υλικά, ούτε να τις ετοιμάσουμε.
Κι έτσι καταφεύγουμε στις έτοιμες σαλάτες, της οποίας η παρασκευή είναι σαφώς ταχύτερη. Ωστόσο οι έτοιμες σαλάτες είναι ένα συσκευασμένο προϊόν που χρειάζεται πάντα περισσότερη προσοχή, τότε σίγουρα όσοι τις καταναλώνουν θα πρέπει να προσέξουν τα έξι παρακάτω πράγματα.
Ημερομηνία λήξης
Οι σαλάτες που βρίσκουμε στα ράφια των σούπερ μάρκετ δεν έχουν την ίδια ημερομηνία λήξης. Γιατί πολλές φορές, πιο μπροστά τοποθετούνται εκείνες που λήγουν πιο άμεσα. Οπότε προσέξτε την ημερομηνία λήξης και προτιμήστε εκείνη που σας δίνει περισσότερο χρόνο για κατανάλωση.
Το χρώμα των λαχανικών
Αν κάποια έχουν πιο σκούρο χρώμα ή πολύ ανοιχτό, τότε καλύτερα να μην αγοράσετε τη συσκευασία και να προτιμήσετε κάποια άλλη.
Προσέξτε και τη συσκευασία
Κοιτάξτε προσεκτικά αν υπάρχει κάποια τρύπα, γιατί αν υπάρχει τότε μπορεί να καταστραφεί και η γεύση αλλά και η θρεπτική αξία της σαλάτας. Κι αυτό γιατί οι συνθήκες που επικρατούν μέσα στο ψυγείο αλλά και εκείνες που υπήρχαν κατά τη μεταφορά της, εισχωρούν μέσα στη σαλάτα.
Καλύτερα να μην επιλέγετε προμαγειρεμένα λαχανικά
Μπορεί αυτό να σας δώσει ακόμα περισσότερο χρόνο, γιατί δεν είναι εύκολο να ψήσετε τα λαχανικά της σαλάτας σας πριν τη φάτε, αλλά αν προτιμήσετε σαλάτα σε συσκευασία, τότε τα ωμά λαχανικά είναι καλύτερη επιλογή, λόγω των περισσότερων θρεπτικών συστατικών.
Μικρές συσκευασίες
Υπάρχει ένας σημαντικός λόγος και σίγουρα δεν είναι αυτός που σκεφτήκατε. Αν συνδυάζετε διαφορετικές έτοιμες σαλάτες, τότε πολλαπλασιάζεται και ο αριθμός των θρεπτικών συστατικών αλλά και εκείνος των διαφορετικών γεύσεων.
Να τα πλύνετε μόνο με νερό
Όταν φτάσετε στο σημείο να την φάτε, είτε στο σπίτι είτε στο γραφείο, τότε να μην την πλύνετε με ξίδι. Οι ειδικοί συνιστούν νερό και μάλιστα άφθονο, ώστε να πλυθούν σωστά τα λαχανικά αλλά και να διατηρήσουν την γεύση τους.