E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Βασιλιάς Κάρολος: Δεν αποχωρίζεται ποτέ το αρκουδάκι των παιδικών του χρόνων

Νέο βιβλίο φέρνει στο φως λεπτομέρειες για τη ζωή του: Έχει μαζί του κάθισμα τουαλέτας, παίρνει τον σεφ μαζί του και έπαιζε μαξιλαροπόλεμο με τους γιους του

Βασιλιάς Κάρολος: Δεν αποχωρίζεται ποτέ το αρκουδάκι των παιδικών του χρόνων
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 6/11/2022 | 13:57

Ο Κρίστοφερ Άντερσεν, συγγραφέας του βιβλίου «The King: The Life of Charles III», δήλωσε στο Entertainment Tonight ότι ο 73χρονος βασιλιάς, λάτρευε τόσο πολύ το αρκουδάκι του που επέτρεπε μόνο σε ένα άτομο να του κάνει τις απαραίτητες επισκευές - την νταντά των παιδικών του χρόνων, Μέιμπελ Άντερσον.

Ο βασιλιάς Κάρολος είχε μια βαθιά και συναισθηματική σχέση με το αρκουδάκι της παιδικής του ηλικίας, το οποίο τον συνοδεύει παντού μέχρι και σήμερα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο συγγραφέας πρόσθεσε ότι, ως νεαρός πρίγκιπας και μέχρι την ενηλικίωσή του, ο Κάρολος συμπεριφερόταν στο αρκουδάκι σαν «να ήταν δικό του παιδί».

Στη νέα βιογραφία ο Αμερικανός συγγραφέας των μπεστ σέλερ ισχυρίζεται ότι ο βοηθός του Καρόλου, ο Μάικλ Φόσετ, είχε αναλάβει να φροντίζει το αρκουδάκι και να γνωρίζει πού βρισκόταν ανά πάσα στιγμή.

Και αν το αντίκα αρκουδάκι χρειαζόταν ποτέ κάποιες επισκευές, μόνο η Μέιμπελ Άντερσον, η νταντά των παιδικών χρόνων του Κάρολου, επιτρεπόταν να το πλησιάσει. Η «Mispy», όπως την αποκαλούσε χαϊδευτικά ο βασιλιάς, βγήκε ακόμη και από τη σύνταξη για να βοηθήσει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το αρκουδάκι το είχε πάντα μαζί του

Ο συγγραφέας Κρίστοφερ Άντερσεν έγραψε: «Είχε περάσει για τα καλά τα σαράντα του χρόνια και κάθε φορά που αυτό το αρκουδάκι χρειαζόταν να επισκευαστεί, νόμιζες ότι ήταν το δικό του παιδί που έκανε μια μεγάλη εγχείρηση».

Και πρόσθεσε: «Το αρκουδάκι πήγαινε παντού μαζί με τον Κάρολο».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η κυρία Άντερσον, η οποία σήμερα είναι 90 ετών, εντάχθηκε στη βασιλική οικογένεια όταν ο Κάρολος χρειαζόταν μια βοηθό νοσοκόμα και έγινε ένα από τα πιο έμπιστα πρόσωπα της οικογένειας καθώς και καλή φίλη της εκλιπούσας βασίλισσας.

Στη συνέντευξη για τη θέση εργασίας της λέγεται ότι ήταν η μόνη υποψήφια που «δεν έτρεμε από τα νεύρα της».

Το προσαρμοσμένο κάθισμα τουαλέτας

Το βιβλίο αποκαλύπτει ακόμα πιο προσωπικές λεπτομέρειες για τον Κάρολο όπως για παράδειγμα ότι ταξιδεύει παντού με ένα «προσαρμοσμένο κάθισμα τουαλέτας».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε άλλο σημείο αναφέρει ότι αν τον καλέσουν κάπου για δείπνο, ο Κάρολος φέρνει τον δικό του σεφ, ώστε να έχει το δικό του γεύμα ξεχωριστά προετοιμασμένο.

Ωστόσο, ο συγγραφέας παραδέχτηκε ότι πρόκειται για έναν ισχυρισμό που ο βασιλιάς έχει αρνηθεί στο παρελθόν.

Το βιβλίο περιγράφει επίσης την περίοδο που ο Κάρολος πέρασε στο σκωτσέζικο οικοτροφείο Gordonstoun ως «σκέτη κόλαση».

Σε ένα απόσπασμα στο «Vanity Fair», ο Άντερσεν έγραψε: «Αν δεν τον έριχναν πάνω του οι συμπαίκτες του στο ράγκμπι ή δεν τον κρεμούσαν στο ντους, ο πρίγκιπας του βασιλείου είχε να αντιμετωπίσει το χτύπημα στο κρεβάτι».

Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν βοηθούσε το γεγονός ότι ο πρίγκιπας Κάρολος ροχάλιζε. Σύμφωνα με τον πρίγκιπα, τις περισσότερες νύχτες τον χτυπούσαν με παπούτσια, μαξιλάρια και γροθιές.

«Απλώς τρέμω να πάω για ύπνο», παραπονέθηκε, «επειδή με χτυπούσαν όλη τη νύχτα».

Πρόσθεσε ότι μεγάλο μέρος της προσωπικότητας του Καρόλου μπορεί να αποδοθεί στην παιδική του ηλικία που ήταν «απελπιστικά μοναχική».

Αλλά έγραψε επίσης ότι ο Κάρολος ήταν το είδος του μπαμπά που «έπαιζε μαξιλαροπόλεμο με τα αγόρια του, τους διάβαζε παραμύθια για ύπνο» και «τους φιλούσε για καληνύχτα» ακόμη και όταν ήταν έφηβοι.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Από το πλατό στο παραμύθι: Όταν το πιο γλυκό ζευγάρι της Disney είπε `I do` μετά από 20 χρόνια!

Πριν 6 ώρες

20 χρόνια μετά τη γνωριμία τους στα γυρίσματα, παντρεύτηκαν σε μια ρομαντική τελετή στην Καλιφόρνια!

Καλομοίρα: Όταν ήμουν έγκυος πέρασα κατάθλιψη, ήξερα ότι δεν θα έχω ποτέ ξανά αυτό που είχα

Χτες

Αφηνα δηλαδή την παλιά μου ζωή, νομίζω πως λένε λίγο ψέματα στις γυναίκες ότι μπορούν να τα έχουν όλα, πρόσθεσε η τραγουδίστρια

Πετρόπουλος: Αποδέχτηκα την πρόταση του Καπουτζίδη να συμμετέχω στο reunion του «Παρά Πέντε»

Χτες

Είναι αναμενόμενο ο κόσμος να με φωνάζει ακόμη Αρη Παυρινό, δήλωσε ο ηθοποιός για τον ρόλο του στο σίριαλ

Διεκόπη η δίκη του Βασίλη Μπισμπίκη – Τι ζήτησε η πλευρά του ηθοποιού

Χτες

Η δίκη διεκόπη προκειμένου να κληθεί ο αστυνομικός, ο οποίος είχε σηκώσει το τηλέφωνο για να γίνει η καταγραφή του συμβάντος

Κατερίνα Παπουτσάκη: «Έχω ένα αυτοάνοσο ανάλογα με την ψυχική κατάσταση»

Χτες

Η Κατερίνα Παπουτσάκη μιλά για το αυτοάνοσο που την ταλαιπωρεί

Προσευχές για τη Dolly Parton – Αγωνία για την κατάσταση της υγείας της

Χτες

Αγωνία για την κατάσταση της υγείας της θρυλικής ντίβας της country

Viral ο μελισσοκόμος που έπιασε στα «πράσα» αρκούδα να του κλέβει το μέλι!

Χτες

Viral έγινε η κλεψιά μιας αρκούδας που λιμπίστηκε την αγαπημένη της λιχουδιά

Η Αθηνά από το Bachelor έγινε bodybuilder

Χτες

Δείτε την αλλαγή στην εμφάνισή της - Έχει κατακτήσει την πρώτη θέση σε τρεις κατηγορίες σε διαγωνισμό fitness

Voice Ρουμανίας: Παίχτης επέλεξε να τραγουδήσει Νίκο Βέρτη και εντυπωσιάζει τους κριτές

Προχτές

Ο Νίκος Βέρτης είναι αγαπητός σε όλα τα Βαλκάνια και σύντομα το video από το Voice Ρουμανίας, έγινε viral

Η «πιο μισητή» μαμά αποκαλύπτει: «Είμαι 44 ετών και κάνω περισσότερο σεξ από την 20χρονη κόρη μου – Σεμνότυφη η Gen Ζ»

Προχτές

Η κόρη της απαντάει ότι νιώθει άβολα που οι γονείς της κάνουν σεξ κάθε βράδυ

Ο Ιμπραΐμοβιτς δεν σταματά να σηκώνει βάρη και μετά... κερνάει τον εαυτό του μπάρμπεκιου!

Προχτές

Ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς δείχνει ξανά το μοναδικό του στυλ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 18
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.