E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Κέντρο ActionAid Θεσσαλονίκης: Ενισχύει την εργασιακή ετοιμότητα των νέων

Σκοπός είναι η υποστήριξη στα πρώτα βήματα της σταδιοδρομίας τους, η ενίσχυση των επαγγελματικών τους δεξιοτήτων και η βελτίωση της ικανότητας εύρεσης και διατήρησης θέσεων εργασίας

Κέντρο ActionAid Θεσσαλονίκης: Ενισχύει την εργασιακή ετοιμότητα των νέων
actionaid
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από το NEWSROOM
Δημοσίευση 9/11/2022 | 21:14

H ActionAid, τα τελευταία δύο χρόνια - μέσω του Κέντρου της στην πόλη της Θεσσαλονίκης -υλοποιεί Πρόγραμμα Εργασιακής Ετοιμότητας για άτομα ηλικίας έως 30 ετών.

Σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία που δημοσίευσε η Ευρωπαϊκή Στατιστική Αρχή για την ανεργία των νέων, η Ελλάδα κατατάσσεται πρώτη με ποσοστό 28,6%. Πρόκειται για ένα δεδομένο το οποίο προβληματίζει όχι μόνο δημόσιους φορείς, αλλά και οργανώσεις της Κοινωνίας των Πολιτών, που υποστηρίζουν διαχρονικά νέους και νέες στην αναζήτηση επαγγελματικής στέγης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μεταξύ αυτών των οργανώσεων βρίσκεται και η ActionAid, που τα τελευταία δύο χρόνια - μέσω του Κέντρου της στην πόλη της Θεσσαλονίκης -υλοποιεί Πρόγραμμα Εργασιακής Ετοιμότητας για άτομα ηλικίας έως 30 ετών. Σκοπός είναι η υποστήριξη  στα πρώτα βήματα της σταδιοδρομίας τους, η ενίσχυση των επαγγελματικών τους δεξιοτήτων και η βελτίωση της ικανότητας εύρεσης και διατήρησης θέσεων εργασίας.

Μέχρι σήμερα, περισσότεροι από 160 νέοι και νέες συμμετείχαν στο πρόγραμμα και υποστηρίχθηκαν στην αναζήτηση θέσεων εργασίας μέσα από περίπου 500 δωρεάν ατομικές συνεδρίες επαγγελματικής συμβουλευτικής, 25 ομαδικά εργαστήρια ανάπτυξης δεξιοτήτων και δεκάδες προσομοιώσεις συνεντεύξεων.

«Η εξατομικευμένη επαφή μαζί μας και η σύνδεση τους με μέντορες και στελέχη ανθρώπινου δυναμικού φαίνεται να είναι τα πιο χρήσιμα και αποτελεσματικά εργαλεία που προσφέρουμε στα άτομα που συμμετέχουν στο πρόγραμμα», αναφέρει η Μαρία Γραμματικοπούλου, συντονίστρια προγραμμάτων απασχόλησης της ActionAid.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Με στόχο να υποστηρίξει περαιτέρω τους νέους και τις νέες που αναζητούν εργασία, το Youth Hub της ActionAid ξεκινάει τους «Διαλόγους Εργασιακής Ετοιμότητας», μια πρωτοβουλία που φέρνει τα άτομα αυτά πιο κοντά με εταιρείες διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού, για να συζητήσουν σχετικά με τη νεανική απασχόληση. Έτσι, αφενός οι νέοι και οι νέες θα έχουν την ευκαιρία να εκφράσουν τους προβληματισμούς τους και να διατυπώσουν τις ερωτήσεις τους, ώστε να μάθουν περισσότερα για τις απαιτήσεις της αγοράς εργασίας και αφετέρου τα στελέχη των εταιρειών θα απαντήσουν, φέρνοντας στο τραπέζι του διαλόγου τις δικές τους απόψεις για τους τρόπους αναζήτησης εργασίας, αλλά και το προσωπικό που επιθυμούν να εντάξουν στο δυναμικό τους.

«Υποστηρίζουμε τους νέους ανθρώπους που έρχονται στο Κέντρο μας, προσφέροντάς τους δωρεάν υπηρεσίες και εργαλεία ενίσχυσης δεξιοτήτων, χρήσιμα για την αγορά εργασίας», προσθέτει η Ολυμπία Δάτση, Υπεύθυνη Τοπικού Προγράμματος Θεσσαλονίκης.

Μάθετε περισσότερα για τους Διαλόγους για την Εργασιακή Ετοιμότητα και δηλώστε συμμετοχή εδώ.

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Λευτέρης Πετρούνιας: Πρωταθλητής Ευρώπης για έβδομη φορά στους κρίκους και ιστορικό χρυσό μετάλλιο

Χτες

Ο Λευτέρης Πετρούνιας δεν έχει αντίπαλο στους κρίκους και το απέδειξε για ακόμα μία φορά!

Ισραήλ: Μια τελευταία ευκαιρία για συμφωνία με τη Χαμάς πριν την επιχείρηση στη Ράφα, σύμφωνα με αξιωματούχους

Χτες

Ισραηλινοί αξιωματούχοι συνομίλησαν με τους Αιγύπτιους ομολόγους τους

Πάτρα: Φοιτητές εγκλώβισαν τον πρύτανη του Πανεπιστημίου στο γραφείο του

Χτες

Ο κ. Μπούρας υποστηρίζει ότι οι φοιτητές περιφρουρούν και το αυτοκίνητό του για να μην μπορέσει να φύγει από το Πανεπιστήμιο

Πέθανε ο σκηνοθέτης και σεναριογράφος Κωστής Ζώης

Χτες

Οι ταινίες του είχαν βραβευτεί στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης αλλά και στο εξωτερικό

Η Τουρκική Ομοσπονδία μπάσκετ εξέδωσε ανακοίνωση στήριξης στον Εργκίν Αταμάν

Χτες

Η συμπεριφορά ανθρώπων της Μακάμπι προς τον Εργκίν Αταμάν στο ματς με τον Παναθηναϊκό AKTOR, έγινε αιτία να αντιδράσει η Τουρκική Ομοσπονδία μπάσκετ με ανακοίνωσή της.

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ελλάδα και Ισπανία δεν στέλνουν πυραύλους

Χτες

Ο Μπόρις Πιστόριους δήλωσε ότι η Ελλάδα και η Ισπανία αρνούνται να ενισχύσουν την εμπόλεμη χώρα με πυραυλικά συστήματα

Σάλος στη Λάρισα: Έκανε στριπτίζ σε κοινή θέα

Χτες

Οι αστυνομικοί έκαναν συστάσεις στον 50χρονο άνδρα που δεν εξήγησε για ποιο λόγο έβγαλε τα ρούχα του

Ψάχνουν διάδοχο για την Φον ντερ Λάιεν

Χτες

Ο Μητσοτάκης το απέκλεισε

par: 7
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.