E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Aντιδήμαρχος παραιτήθηκε εξαιτίας άρθρου του γιου του

Στη Νάουσα

Aντιδήμαρχος παραιτήθηκε εξαιτίας άρθρου του γιου του
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 15/1/2014 | 00:00

Ο αντιδήμαρχος Νάουσας Θωμάς Βράντσης αποφάσισε να παραιτηθεί, στέλνοντας μια επιστολή στην οποία αφήνει αιχμές για επέμβαση στην προσωπική του ζωή. Ένα κείμενο του γιου του σε τοπική εφημερίδα προκάλεσε ρήξη μεταξύ δημάρχου και αντιδημάρχου, με αποτέλεσμα ο δεύτερος να παραιτηθεί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το inveria.gr αναφέρει πως ο δήμαρχος Νάουσας, Τάσος Καραμπατζός, ήταν αυτός που ζήτησε την παραίτηση του αντιδημάρχου του, επειδή ο γιος τού δεύτερου, Νίκος Βράντσης, με άρθρο του σε εφημερίδα της Νάουσας άσκησε κριτική (μεταξύ άλλων) στη Δημοτική Αρχή, μέσα από ένα κείμενο με έντονα λογοτεχνικά στοιχεία.

Αναλυτικά η επιστολή του Θ. Βράντση:

Την 8/1/2014 υπέβαλα δήλωση παραίτησης προς τον Δήμαρχο Νάουσας από τη θέση του αντιδημάρχου πολιτισμού, αθλητισμού, τουρισμού και παιδείας, την οποία κατείχα επί σχεδόν ένα έτος, όπως επίσης και από κάθε άλλη θέση που κατείχα, εκτός από αυτήν του δημοτικού συμβούλου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η δήλωση παραίτησής μου είναι, εκ των πραγμάτων και αποδεδειγμένα πλέον, μια κίνηση που έπρεπε να γίνει πολύ νωρίτερα, καθυστέρησα όμως να την πραγματοποιήσω ελπίζοντας πως η ειλικρινής αλλά και δύσκολη προσπάθεια μου να διαχωρίσω την προσωπική από την επαγγελματική–πολιτική μου ζωή θα εκτιμηθεί και θα ευοδωθεί. Δυστυχώς, οι περιστάσεις πρόδωσαν την ελπίδα μου αυτή γι αυτό και αναγκάστηκα να παραιτηθώ.

Ποτέ δεν μπήκα στη διαδικασία να βάλω φίμωτρο στις σκέψεις και τους προβληματισμούς των γύρω μου, ειδικά όταν πρόκειται για νέους ανθρώπους.

Έχω μάθει ότι η κριτική, ειδικά όταν προέρχεται από κοντινούς ανθρώπους, είναι πάντα καλοπροαίρετη και εποικοδομητική. Στο σύστημα αξιών μου προτεραιότητα κατέχει η οικογένεια και έπονται οι εργασιακές σχέσεις, πόσο μάλλον οι πολιτικές. Είμαι περήφανος που τα μέλη της οικογένειας μου είναι ενεργά μέλη της τοπικής κοινωνίας, δραστήρια και έχουν το σθένος να εκφράζουν δημόσιο λόγο και δημόσια κριτική των κοινών και μόνο, καθώς ουδέποτε ασχολήθηκε κανείς με προσωπικά ζητήματα τρίτων, στα πλαίσια του γνωστού κουτσομπολιού. Εφόσον αυτή η στάση την οποία πάντα επικροτούσα και καλλιέργησα, αποτελεί τροχοπέδη στην ομαλή συνεργασία και δημιουργεί δυσαρέσκειες, το αποδέχομαι και αποχωρώ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από μέρους μου έκανα ότι ήταν δυνατόν να συνεχιστεί η συνεργασία μου με το Δήμο από τη θέση που κατείχα, δούλεψα σκληρά και προσπάθησα με τη στήριξη της οικογένειας μου να συνεχίσω τη θητεία μου. Πλέον δεν υπάρχει περιθώριο για περαιτέρω συνεργασία.

Ευχαριστώ πολύ όλους αυτούς με τους οποίους συνεργάστηκα το ανωτέρω χρονικό διάστημα και με βοήθησαν να ανταπεξέλθω στο έργο μου.

Το άρθρο του γιου του ήταν το εξής:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ξέρετε τι μεγάλο δυστύχημα είναι να μη σου αρέσει η πόλη που αγαπάς; Δυστυχώς, εμένα μου συνέβη. Έχει πάψει να μου αρέσει αυτή η πόλη.

Δεν μου αρέσει, γιατί όταν πηγαίνω στη βιβλιοθήκη της είμαι μονάχος.

Δεν μου αρέσει, γιατί βλέπω αποτσίγαρα στους δρόμους πεταμένα, βλέπω τα εκπληκτικά φυσικά της τοπία βεβηλωμένα, βρώμικα.

Δεν μου αρέσει, γιατί όποιον δημιουργικό άνθρωπο έχω συναντήσει, μοιάζει απαρηγόρητος, περιθωριοποιημένος και μόνος, βασανισμένος από τους κανίβαλους που πίνουν, δίχως να εκτιμούν, την φαιά του ουσία.

Δεν μου αρέσει, γιατί βλέπω ανθρώπους υποταγμένους στα συντηρητικά βλέμματα μιας συντηρητικής κοινωνίας. Ανθρώπους που κυνηγούν τα λάθος πράγματα, για να κερδίσουν την εκτίμηση λάθος ανθρώπων.

Δεν μου αρέσει, γιατί οι πολιτικοί μας πατριάρχες ζήτησαν ψήφο για την αξιοπρέπεια ενός τίτλου ή μιας θέσης. Aν ξεγυμνώσεις όμως τους ανθρώπους αυτούς απ' όλα τούτα τα αξιώματα, θα δεις ότι πολύ λίγοι θα έχουν εκείνη την ποιότητα της αξιοπρέπειας που δίνει η ελευθερία του να μην είσαι τίποτα.

Δεν μου αρέσει, γιατί ο πολίτης της συνδέει την πολιτική με τους πολιτικούς.

Δεν μου αρέσει, γιατί δεν βλέπω ανθρώπους να ονειρεύονται. Και όσοι το έκαναν, έχασαν τη σπιρτάδα από τα μάτια τους, γιατί προτίμησαν τη σιωπή από τη μοναξιά.

Δεν μου αρέσει η θλίψη, η μιζέρια που αποπνέει αυτή η πόλη.

Eσύ, αλήθεια, δεν ταυτίζεσαι μαζί μου;

Ίσως είσαι απλά από αυτούς που έπαψαν να μάχονται. Εκείνους τους συμβιβασμένους, που από καιρό γνωρίζουν τη θλιβερή κατάσταση, μα αρνούνται να την παραδεχτούν, γιατί δεν έχουν επιλογή. Νομίζοντας πως είναι φυλακισμένοι σε μια κόλαση που είναι αδύνατον να αλλάξει, προσπαθούν να σκαρφιστούν τρόπους για να αποσπάσουν την προσοχή τους. Αντί να παλέψουν για να αλλάξουν την πόλη αυτή, μεμψιμοιρούν ή απλά μεθούν και ταξιδεύουν σε απραγματοποίητους πόθους και απωθημένα θέλω. Ίσως έπαψες να νοιάζεσαι.

Ίσως είσαι από εκείνους τους δειλούς που αρνούνται να αγκαλιάσουν το νέο, γιατί φοβούνται την κοινωνική κατακραυγή. Γιατί ξέρουν πως ως κομμάτι του παλιού, ίσως δυσκολευθούν να βρουν μια θέση στο καινούριο όταν και αν αυτό εδραιωθεί. Ακόμα και η θέση του μεμψίμοιρου στην πόλη τούτη είναι μια θέση. Μια θέση, θα έλεγα, που έχει και μια αίγλη, διότι δίνει την εντύπωση πως ο αρνητισμός κρύβει και μια αντιπρόταση, η οποία όμως στην ουσία δεν υπάρχει. Στην πραγματικότητα, η θέση σου είναι μια θέση δειλίας. Η δειλία της απάθειας. Διότι αν πάψει να υπάρχει αυτό για το οποίο παραπονιέσαι, θα χάσεις την ταυτότητά σου, θα χάσεις αυτό που σου δίνει νόημα.

Εκτός αν είσαι από κείνους που γνωρίζουν το κενό τους, μα δε ξέρουν πώς να το γεμίσουν. Σε σένα χρειάζεται ένας στόχος και μια πελώρια προσπάθεια, ώστε να σε κάνουμε να πιστέψεις στον εαυτό σου, να πιστέψεις πως είσαι ικανός να αλλάξεις, έστω λίγο, τα πράγματα. Αρκεί να προσπαθήσεις.

Ίσως είσαι από αυτούς που συνεχίζουν μονάχοι, μια μάχη σιωπηλή. Μα η μάχη που δίνεις είναι για να διατηρήσεις το όνειρό σου, τον πόθο σου και τη σπιρτάδα στο δικό σου βλέμμα. Έπαψες να μάχεσαι για μια αλλαγή συλλογική. Μετά από κάθε προσπάθεια συνάντησες την αδιαφορία, την προδοσία. Και πληγώθηκες. Οπισθοχώρησες στον προσωπικό, ιδιωτικό σου χώρο, για να τον σώσεις από τη φθορά. Εσύ, σίγουρα, τώρα που με διαβάζεις στον ζεστό, μοναχικό και ασφαλή σου χώρο, νιώθεις μια φλόγα που ανάβει τα σωθικά σου, κατανοώντας πως υπάρχουν και άλλοι σαν εσένα και αναζητάς τώρα τρόπο να τους συναντήσεις για να σκαρφιστείτε μαζί τα παιχνιδίσματα που θα μπορούσαν να απελευθερώσουν την οργισμένη δημιουργία που συσσωρεύατε στην σιωπή της ιδιώτευσης.

Η μικρή εσωστρεφής μας πόλη είναι μια πόλη σκληρή. Πολύ σκληρή. Μια πόλη αυτάρεσκη και αλαζονική, που εγκλωβισμένη στον μικρόκοσμό της νομίζει πως είναι ξεχωριστή. Δυστυχώς, κάνει λάθος. Για να γίνει μια πόλη ξεχωριστή πρέπει να παλέψει. Και πάει καιρός που η πόλη αυτή έχει παρατήσει τα όπλα. Πάει καιρός που η πόλη αυτή έχει παραδοθεί, διολισθαίνοντας σε μονοπάτια που πολύ εύγλωττα απεικόνισε ο Λάνθιμος στον «Κυνόδοντά» του.

Ζητούνται, λοιπόν, επικίνδυνοι άνθρωποι, να ταράξουν τη σιωπή. Ζητούνται άνθρωποι να βάλουν ένα μεγάλο στοίχημα. Να δώσουν μια μάχη ενάντια σε συντηρητικούς «ηγέτες» και συντηρητικούς πολίτες. Ενάντια σε μια βαθιά θεμελιωμένη λογική.

Επικίνδυνοι, ανικανοποίητοι με την υπάρχουσα σήψη και παρακμή, ονειροπόλοι, θρασύτατοι και αλλόφρονες, των οποίων η ψυχή και η σκέψη βράζει. Αυτούς έχει ανάγκη η πόλη.

Αυτοί πρέπει να δώσουν το παρών. Απ' τους υπόλοιπους ζητώ απλά να μη σταθούν εμπόδιο.

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Αμετανόητος Νετανιάχου: Ο εκτοπισμός των Παλαιστινίων από τη Γάζα είναι όρος για το τέλος του πολέμου

Σήμερα

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ στην πρώτη συνέντευξη Τύπου εδώ και πολλούς μήνες αποκάλυψε ότι ζουν 20 όμηροι

Λάρισα: Πώς μία ειδικευόμενη «έσωσε» τα κακοποιημένα αδέρφια

Σήμερα

«Η συμπεριφορά της μητέρας μου φάνηκε ενοχική»

Βίντεο – ντοκουμέντο από τον ξυλοδαρμό στα Γλυκά Νερά: Τον χτυπά, τον σωριάζει και τον αφήνει αναίσθητο στο δρόμο

Σήμερα

Ο 50χρονος δείχνει να μην έχει συνείδηση πως κάποιος τον πλησιάζει απειλητικά

Τελικός Europa League: Παππούς με μαγκούρα επιτέθηκε σε οπαδούς της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο Μπιλμπάο

Σήμερα

Φοβερό video πριν το μεγάλο ματς της Γιουνάιτεντ με την Τότεναμ στο Europa League

Σύνταγμα: Μεγάλη συγκέντρωση κατά της γενοκτονίας στην Παλαιστίνη

Σήμερα

Εκατοντάδες διαδηλωτές συγκεντρώνονται στην Πλατεία Συντάγματος από τις 19:00 το απόγευμα

Μεγάλη πυρκαγιά στην Εύβοια: Συναγερμός στην Πυροσβεστική

Σήμερα

Η φωτιά εκδηλώθηκε κοντά στο χωριό του Αλμυροποτάμου

Τροχαίο στη Λεωφόρο Συγγρού: Μηχανή παρέσυρε πεζό

Σήμερα

Το ατύχημα σημειώθηκε στο ύψος της οδού Μάρκου Μπότσαρη, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Πειραιά

Ολλανδός τουρίστας πλήρωσε 1.200 λίρες για μια σακούλα πατατάκια και δυο ποτά

Σήμερα

Απίστευτη περιπέτεια έζησε ένας Ολλανδός τουρίστας στο Μεξικό

Μυστηριώδες βακτήριο με «μοναδικές ικανότητες» ανακαλύφθηκε στον κινεζικό διαστημικό σταθμό

Σήμερα

Το Niallia tiangongensis εμφάνισε «δομικές και λειτουργικές» διαφορές σε δύο βασικές πρωτεΐνες

«Τρελά» ενοίκια στην Ελλάδα – Τρεις φορές πάνω από την Ευρώπη, διαπιστώνει η Morgan Stanley

Σήμερα

Ο πληθωρισμός των ενοικίων εξακολουθεί να αυξάνεται, φτάνοντας στο 10,5% έναντι 2,9% στην ευρωζώνη.

Ισραήλ: Δυτικοί διπλωμάτες δέχθηκαν πυρά στην είσοδο προσφυγικού καταυλισμού στη Τζενίν

Σήμερα

Ισραηλινά πυρά στη διάρκεια επίσκεψης ξένων διπλωματών στη Δυτική Όχθη

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 28
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.