E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Η Ryanair μπαίνει στην ελληνική αγορά και ανατρέπει τα δεδομένα

Ξεκινά εσωτερικά δρομολόγια προς Θεσσαλονίκη και 5 άλλους προορισμούς

Η Ryanair μπαίνει στην ελληνική αγορά και ανατρέπει τα δεδομένα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 14/1/2014 | 14:37

Ολική ανατροπή στην ελληνική αγορά των αερομεταφορών προκαλούν οι σημερινές ανακοινώσεις την μεγαλύτερης αεροπορικής εταιρείας της Ευρώπης, της εταιρείας που σήμερα διακινεί 80 εκατομμύρια επιβάτες ετησίως, με τη δημιουργία δύο βάσεων στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, και τη δραστηριοποίησή της στα δρομολόγια εσωτερικού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η επιθετική αυτή κίνηση της εταιρείας χαμηλού κόστους έχει ως στόχο την κυριαρχία της στην αναπτυσσόμενη ελληνική αγορά αερομεταφορών, αλλά και στην εκμετάλλευση του συγκριτικού της πλεονεκτήματος, να προσφέρει στους καταναλωτές εισιτήρια πολύ φθηνότερα από τους ανταγωνιστές της.

Οι σημερινές ανακοινώσεις του εμπορικού διευθυντή της εταιρείας, κ. David O'Brien, αφορούν τη δημιουργία μιας νέας βάσης στην Αθήνα, όπου θα σταθμεύουν μόνιμα δύο αεροσκάφη της Ryanair, που θα πραγματοποιούν 154 πτήσεις προς 6 προορισμούς σε καθημερινή βάση, προς Χανιά, Λονδίνο, Μιλάνο, Πάφο, Ρόδο και Θεσσαλονίκη. Σύμφωνα με τον κ. O'Brien, στόχος της εταιρείας είναι να μεταφέρει σε ετήσια βάση πάνω από 1,2 εκατ. επιβάτες, ενώ δεν παρέλειψε να αναφέρει ότι η νέα βάση στην Αθήνα θα προσφέρει στον κλάδο των αερομεταφορών και τουρισμού πάνω απο 1.200 νέες θέσεις εργασίας.

Ειδικότερα, η Ryanair ανακοίνωσε πως με αφορμή τη νέα βάση της στην Αθήνα, θα προσφέρει θέσεις σε έκπτωση με τιμές απο 12 ευρώ για τους μήνες Απρίλιο και Μάιο. Οι θέσεις αυτές θα είναι διαθέσιμες έως τα μεσάνυχτα της Δευτέρας 20 Ιανουαρίου. Οι έξι νέοι προορισμοί θα ισχύσουν από τον Απρίλιο, ενώ οι κρατήσεις ξεκινούν απο αύριο στην ιστοσελίδα www.ryanair.com.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Παράλληλα, η Ryanair εξήγγειλε και τη δημιουργία νέας βάσης στη Θεσσαλονίκη, όπου θα σταθμεύει μόνιμα ένα ακόμη αεροσκάφος. Από τη Θεσσαλονίκη θα εξυπηρετούνται συνολικά 16 προορισμοί εσωτερικού και εξωτερικού, με 212 πτήσεις σε εβδομαδιαία βάση. Σκοπός της εταιρείας είναι να μεταφέρονται από και προς το αεροδρόμιο «Μακεδονία» πάνω από 1,6 εκατ. επιβάτες σε ετήσια βάση, ενώ στην πόλη αναμένεται να δημιουργηθούν πάνω από 1.600 νέες θέσεις εργασίας.

Ομοίως και για την περίπτωση της Θεσσαλονίκης, η Ryanair γιόρταζει τη νέα βάση στη συμπρωτεύουσα με την έκδοση θέσεων σε έκπτωση, με τιμές που ξεκινούν από 12 ευρώ για τους μήνες Φεβρουάριο–Μάρτιο, οι οποίες θέσεις θα είναι διαθέσιμες έως τα μεσάνυχτα της Πέμπτης 16 Ιανουαρίου.

Ο εμπορικός διευθυντής της Ryanair στη συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Αθήνα δεν παρέλειψε να επιτεθεί στον όμιλο Aegen–Olympic, λέγοντας ότι με την κίνησή της αυτή, η Ryanair προσφέρει μια εναλλακτική στους Έλληνες και ξένους ταξιδιώτες απέναντι στις υψηλές τιμές των εισιτηρίων που προσφέρουν οι δύο ελληνικές εταιρείες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στελέχη από το χώρο του τουρισμού εκτιμούν ότι η κίνηση αυτή της Ryanair θα απογειώσει την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη ως προορισμούς city breaks, κάτι που θα έχει ιδιαίτερα θετικές επιπτώσεις, τόσο στην πληρότητα των ξενοδοχείων, όσο και στην εμπορική κίνηση των δύο πόλεων.

Πηγή: Πρώτο Θέμα

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Final Four 2025, Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός: Για πρώτη φορά στον μικρό τελικό

Χτες

Η ημέρα και η ώρα του μικρού τελικού ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό

Ολυμπιακός – Μονακό 68‑78: Αποκλεισμός με υπογραφή Σπανούλη στον ημιτελικό του Final Four

Χτες

Η Μονακό πήρε εκδίκηση για το Κάουνας και έστειλε τον Ολυμπιακό στον μικρό τελικό – Φουρνιέ ο μόνος διακριθείς

Ντελιβεράδες καταγγέλλουν την Ειρήνη Μουρτζούκου για απάτη – «Παραλαμβάνει παραγγελίες και εξαφανίζεται»

Χτες

Πάνω από 10 διανομείς την κατηγορούν ότι τους ξεγελά με ακριβές παραγγελίες και φεύγει χωρίς να πληρώσει

Φιάσκο στη Βόρεια Κορέα: Πολεμικό πλοίο έγειρε μπροστά στον Κιμ Γιονγκ Ουν κατά την καθέλκυσή

Χτες

Δορυφορικές εικόνες δείχνουν το πλοίο πλαγιασμένο – Ο Κιμ έκανε λόγο για «εγκληματική ενέργεια»

Γερμανία: Επίθεση με μαχαίρι στον σταθμό του Αμβούργου – 17 τραυματίες, 4 σε κρίσιμη κατάσταση

Χτες

Συναγερμός στην πλατφόρμα 13/14 με τρεις σε κρίσιμη κατάσταση – Συνελήφθη μια γυναίκα ως ύποπτη

Σοκ: Ένας 25χρονος στράβωσε τον αυχένα του επειδή χρησιμοποιούσε για χρόνια σκυφτός το κινητό του

Χτες

Πρόκειται για το σύνδρομο πτώσης κεφαλής - Ο νεαρός είχε φτάσει σε σημείο να μην μπορεί να φάει σωστά, λόγω της στάσης του

Πολωνία: Η Πολεμική Αεροπορία αναχαίτισε ρωσικό μαχητικό αεροσκάφος SU‑24

Χτες

Τα πολωνικά μαχητικά αεροσκάφη εντόπισαν το αεροσκάφος, το αναχαίτισαν εικονικά και το απέτρεψαν αποτελεσματικά, είπε ο Πολωνός υπουργός Αμυνας

Γάζα: Έφτασε αλεύρι, έπιασαν δουλειά οι αρτοποιοί για να παρασκευάσουν ψωμί έπειτα από δύο μήνες

Χτες

Ο ΟΗΕ έχει δηλώσει ότι το ένα τέταρτο των 2,3 εκατομμυρίων κατοίκων της Γάζας κινδυνεύει από λιμό

Καιρός: Πτώση του υδραργύρου έως και 10 βαθμούς τη νέα εβδομάδα ‑ Πότε αλλάζει το σκηνικό

Χτες

Η αναλυτική πρόγνωση του καιρού από τον Γιάννη Καλλιάνο

Με δασμούς 50% από την 1η Ιουνίου απειλεί την ΕΕ ο Τραμπ

Χτες

«Οι συζητήσεις δεν οδηγούν πουθενά»

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 9
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.