E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Οι 17 προορισμοί από Αθήνα και Θεσσαλονίκη προς τους οποίους θα πετά η Ryanair

Οι πτήσεις θα ξεκινήσουν από τον Απρίλιο

Οι 17 προορισμοί από Αθήνα και Θεσσαλονίκη προς τους οποίους θα πετά η Ryanair
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 17/1/2014 | 00:00

Tη δημιουργία βάσης στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», αλλά και στη Θεσσαλονίκη, από όπου θα πετάει προς 6 και 16 προορισμούς αντίστοιχα, ανακοίνωσε η ιρλανδική αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους Ryanair.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Συγκεκεκριμένα, η Ryanair θα σταθμεύσει δύο αεροσκάφη στο «Ελ. Βενιζέλος», τα οποία θα εκτελούν έξι δρομολόγια από Αθήνα προς Θεσσαλονίκη, Ρόδο, Χανιά, Πάφο, Λονδίνο και Μιλάνο. Οι πτήσεις προς τους προορισμούς αυτούς θα ξεκινήσουν από τον Απρίλιο.

Συνολικά, από το «Ελ. Βενιζέλος» θα γίνονται 154 πτήσεις εβδομαδιαίως και τα δρομολόγια καθημερινά θα έχουν ως εξής:

  • 10 ημερήσιες πτήσεις προς Θεσσαλονίκη
  • 4 ημερήσιες πτήσεις προς Χανιά
  • 2 ημερήσιες πτήσεις προς Ρόδο
  • 2 ημερήσιες πτήσεις προς Λονδίνο (Stansted)
  • 2 ημερήσιες πτήσεις προς Πάφο
  • 2 ημερήσιες πτήσεις προς Μιλάνο (Bergamo).

Μάλιστα, η αεροπορική εταιρεία ρίχνει στην αγορά εισιτήρια εσωτερικού με τιμή 12 ευρώ έως τις 20 Ιανουαρίου, για τα ταξίδια που θα πραγματοποιηθούν από το «Ελ. Βενιζέλος» τον Απρίλιο και το Μάιο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σύμφωνα με τον εμπορικό διευθυντή της εταιρείας,  David O'Brien, η νέα βάση στην Αθήνα θα προσφέρει στον κλάδο των αερομεταφορών και τουρισμού πάνω απο 1.200 νέες θέσεις εργασίας.

Παράλληλα, η Ryanair εξήγγειλε και τη δημιουργία νέας βάσης στη Θεσσαλονίκη, όπου θα σταθμεύει μόνιμα ένα ακόμη αεροσκάφος και από όπου θα εξυπηρετούνται συνολικά 16 προορισμοί εσωτερικού και εξωτερικού, με 212 πτήσεις σε εβδομαδιαία βάση.

Συγκεκριμένα, από τη Θεσσαλονίκη θα γίνονται 212 πτήσεις κάθε εβδομάδα, προς τους εξής προορισμούς:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • Αθήνα
  • Χανιά
  • Πάφο
  • Βαρσοβία
  • Στοκχόλμη (Skavsta)
  • Όσλο (Rygge)
  • Βρέμη
  • Ντύσελντορφ
  • Φραγκφούρτη
  • Βάδη
  • Μιλάνο
  • Πίζα
  • Ρώμη (Ciampino)
  • Βαρκελώνη (Girona)
  • Βρυξέλλες
  • Λονδίνο (Stansted).

Για την περίπτωση της Θεσσαλονίκης, η Ryanair προσφέρει θέσεις σε έκπτωση, με τιμές που ξεκινούν απο 12 ευρώ για τους μήνες Φεβρουάριο–Μάρτιο, οι οποίες θέσεις θα είναι διαθέσιμες έως τα μεσάνυχτα της Πέμπτης 16 Ιανουαρίου.

Την πρώτη μεγάλη είδηση του 2014 για την αεροπορική αγορά της Ελλάδας έδωσε την Τρίτη από την Αθήνα ο εμπορικός διευθυντής της Ryanair, κ. David O'Brien.

Όπως ανακοίνωσε, η αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους θα δημιουργήσει βάσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και θα ξεκινήσει από τον Απρίλιο του 2014 πτήσεις τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού. Η κίνηση της Ryanair γίνεται «bona fide», δηλαδή καλή τη πίστει, τόνισε ο κ. O'Brien.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η αντίδραση της Aegean

H ανακοίνωση της Ryanair για τις βάσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη επιβεβαιώνει τη λειτουργία μιας απόλυτα ανταγωνιστικής αγοράς, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Aegean, γι' αυτό άλλωστε, σημειώνει, ήταν απαραίτητη η συνένωση δυνάμεων των δύο ελληνικών αερομεταφορέων, της Aegean με την Olympic Air, «ώστε να δημιουργηθούν οι οικονομίες κλίμακας, για την αποτελεσματική λειτουργία και ανάπτυξη ενός ελληνικού αερομεταφορέα, που θα εκπροσωπήσει επάξια τη χώρα μας σε αυτή την κοινή ευρωπαϊκή αγορά».

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης:

Η σημερινή ανακοίνωση της Ryanair που αφορά στη δημιουργία βάσεων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη επιβεβαιώνει τη λειτουργία μιας απόλυτα ανταγωνιστικής αγοράς, στο πλαίσιο των ευρωπαϊκών αερομεταφορών, γεγονός που πάντοτε ισχυριζόταν η AEGEAN. Αυτός είναι, άλλωστε, και ο λόγος που η συνένωση δυνάμεων των 2 ελληνικών αερομεταφορέων, της AEGEAN με την Olympic Air, ήταν απαραίτητη ώστε να δημιουργηθούν οι οικονομίες κλίμακας, για την αποτελεσματική λειτουργία και ανάπτυξη ενός ελληνικού αερομεταφορέα, που θα εκπροσωπήσει επάξια τη χώρα μας σε αυτή την κοινή ευρωπαϊκή αγορά. Σήμερα, μετά την ολοκλήρωση της συνένωσης, διαθέτουμε πλέον και τα ποσοτικά εχέγγυα για να ανταγωνιστούμε και να αναπτυχθούμε περαιτέρω.

Είναι επίσης πολύ θετικό, ότι η σταθεροποίηση της χώρας μας και η σημαντική ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος, την καθιστούν πλέον πιο ελκυστική για επιπλέον δραστηριοποίηση ξένων αερομεταφορέων. Η AEGEAN έχει επενδύσει πολύ πριν και συστηματικά τα τελευταία 4 χρόνια, με 8 βάσεις στο κέντρο και την Περιφέρεια της χώρας και έχει συμβάλει καθοριστικά σε πολύ δύσκολες εποχές στην στήριξη και ανάπτυξη του τουρισμού. Παράλληλα, τόσο πριν όσο και μετά τη συνένωση με την Olympic Air, η AEGEAN έχει προσφέρει νέες πολιτικές χαμηλότερων ναύλων, όπως τις GoLight και Flex, που ξεκίνησαν τον Νοέμβριο του 2013. Οι πρωτοβουλίες αυτές βελτίωσαν σημαντικά το κόστος εισιτηρίου για τον Έλληνα καταναλωτή, τόσο στα κύρια δρομολόγια εσωτερικού, όσο και στις μικρές άγονες γραμμές. ¶λλωστε, για τον λόγο αυτό, η σωρευτική κίνηση των 2 εταιρειών στο εσωτερικό παρουσίασε σημαντική αύξηση 15% το δίμηνο μετά την ολοκλήρωση της συμφωνίας, για πρώτη φορά μετά από 5 χρόνια συνεχούς ύφεσης και μείωσης. Οι καταναλωτές το ξέρουν και το νιώθουν ήδη. Συνεχίζουμε δυναμικά με τα νέα δρομολόγια που έχουμε ανακοινώσει, έχοντας συνηθίσει να αντιμετωπίζουμε αποτελεσματικά τις προκλήσεις φέρνοντας νέα οφέλη τόσο στους επιβάτες μας, όσο και στην οργάνωση και το προϊόν της εταιρείας μας.

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

«3 ευρώ εισιτήριο για βρέφος 17 μηνών»: Το απίστευτο beach bar στην Ιταλία που χρέωσε παιδί

Σήμερα

Ένας πατέρας αναγκάστηκε να καταβάλει 3 ευρώ για την είσοδο της 17μηνης κόρης του σε γνωστή παραλία της Ιταλίας

Marfin: Επιστρέφει στην Ελλάδα η 46χρονη – Αρνείται κάθε εμπλοκή και θέλει να καταθέσει

Σήμερα

Η επιστροφή της από τη Μεγάλη Βρετανία ενδέχεται να γίνει ως τη Δευτέρα, ώστε την Τρίτη να εμφανιστεί μπροστά στην ανακρίτρια

Καύσωνας στην Ευρώπη: Ποιες χώρες θα αγγίξουν τους 42 βαθμούς και τι περιμένει την Ελλάδα

Σήμερα

Ο ισχυρός υποτροπικός αντικυκλώνας και οι επιπτώσεις του στη Μεσόγειο

Κοριτσάκι δύο ετών στη Φλόριντα πέθανε αφού η μπέιμπι σίτερ το άφησε για τρεις ώρες μέσα σε αυτοκίνητο κάτω από ακραία ζέστη

Σήμερα

Οι συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη το περιστατικό παραμένουν υπό διερεύνηση

Ποιος ισχυρίζεται ότι ο Νετανιάχου και η Μοσάντ έσωσαν τον Ερντογάν από καρκίνο;

Σήμερα

Πρώην εκπρόσωπος του νοσοκομείου Ichilov του Τελ Αβίβ κάνει εκρηκτικό ισχυρισμό για μυστική ιατρική αποστολή στην Τουρκία με εμπλοκή της Μοσάντ.

Marfin: Οι φωτογραφίες από διακοπές που άνοιξαν τον δρόμο για συλλήψεις – Το προφίλ των κατηγορουμένων και ο φερόμενος ρόλος τους

Σήμερα

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ήδη από το 2019 οι αστυνομικές αρχές είχαν στη διάθεσή τους φωτογραφικό υλικό

Η Apple μηνύει γνωστή εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης ‑ τι κατηγορεί τους πρώην υπαλλήλους της

Σήμερα

Η Apple κατέθεσε ομοσπονδιακή αγωγή κατά της OpenAI και δύο πρώην στελεχών της για κλοπή εμπιστευτικών πληροφοριών σχετικά με την ανάπτυξη προϊόντων.

Αγωγή κατά της Πλεύσης Ελευθερίας από την Όλγα Δάλλα – Υποστηρίζει ότι στερήθηκε τη βουλευτική έδρα λόγω… λίστας

Σήμερα

Δικαστικά κινείται η Όλγα Δάλλα για την απώλεια της έδρας της μετά τις επαναληπτικές εκλογές του 2023 - Ζητά τη βασική βουλευτική αποζημίωση 4 ετών

Βίντεο‑σοκ από την Ινδία: Τι συνέβη μετά τον βιασμό και τη δολοφονία 11χρονης ‑ δεκάδες συλλήψεις

Σήμερα

Εξαγριωμένο πλήθος λιντσάρισε άνδρα κατά τις διαδηλώσεις που ξέσπασαν στη Δυτική Βεγγάλη μετά την ανακάλυψη του πτώματος ενός 11χρονου κοριτσιού σε λίμνη.

Χάρι και Μέγκαν συναντούν τον βασιλιά Κάρολο σε «ιστορική» επανένωση ‑ τα παιδιά είδαν τον παππού τους για πρώτη φορά σε 4 χρόνια

Σήμερα

Ο βασιλιάς Κάρολος και η Καμίλα υποδέχτηκαν τον Χάρι με την οικογένειά του στο Χάιγκροουβ, σε αυστηρά ιδιωτική συνάντηση χωρίς φωτογραφίες

Ο Τεντόγλου «πέταξε» στα 8.61μ. με την κορυφαία επίδοση παγκοσμίως φέτος ‑ και απογοητεύτηκε που δεν έσπασε το πανελλήνιο ρεκόρ των 8.66μ.

Σήμερα

Στη 2η προσπάθειά του ο Έλληνας πρωταθλητής είχε ήδη κάνει 8.52μ., ενώ το προσωπικό του ρεκόρ αγγίζει τα 8.65μ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 15
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.