E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

O Rod Stewart αρνήθηκε να λάβει 1.000.000 δολάρια για να εμφανιστεί στο Κατάρ

To World Cup 2022 αμφισβητείται συνεχώς

O Rod Stewart αρνήθηκε να λάβει 1.000.000 δολάρια για να εμφανιστεί στο Κατάρ
Instagram @SirRodStewart
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από το NEWSROOM
Δημοσίευση 15/11/2022 | 11:07

Το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου του 2022, ξεκινά αυτό το Σαββατοκύριακο στο Κατάρ, αλλά συνεχώς βάλλεται από αρνητικές κριτικές, ενώ ο μουσικός Rod Stewart δήλωσε ότι απέρριψε πάνω από ένα εκατομμύριο δολάρια για να εμφανιστεί σε αυτό.

Η απόφαση να πραγματοποιηθεί το Παγκόσμιο Κύπελλο στο Κατάρ έχει προκαλέσει κύμα αντιδράσεων, λόγω των συστηματικών διακρίσεων που γίνονται σε βάρος των γυναικών και των ΛΟΑΤΚΙ ατόμων, όπως και στο γεγονός ότι υφίστανται πολλοί θάνατοι μεταναστών λόγω κακών συνθηκών εργασίας σε οικοδομικά έργα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ



Ο Stewart δήλωσε ότι «του προσφέρθηκαν πολλά χρήματα, πάνω από 1 εκατομμύριο δολάρια, για να παίξει εκεί πριν από 15 μήνες», αλλά πήρε την απόφαση να αρνηθεί λόγω των πολιτικών αναταραχών στη χώρα. «Δεν είναι σωστό να πάω. Και οι Ιρανοί θα έπρεπε να είναι επίσης έξω για την προμήθεια όπλων», συνέχισε.

Το Κατάρ αμφισβητείται διαρκώς

Η χώρα βρίσκεται υπό αμφισβήτηση ενώ το Παγκόσμιο Κύπελλο ξεκινά σε λίγες μέρες. Ο διευθύνων σύμβουλος της FIFA World Cup 2022 στο Κατάρ, Νασάρ αλ-Κατέρ, έχει δηλώσει στο παρελθόν ότι όλοι οι θεατές «ανεξαρτήτως φύλου, (σεξουαλικού) προσανατολισμού, θρησκείας, φυλής» θα πρέπει να νιώθουν ασφάλεια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τα σχόλια του Stewart φθάνουν λίγο μετά την επίκριση του David Beckham για την υπογραφή του ως πρεσβευτής για το Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ από τους οπαδούς, καθώς και από τον κωμικό Joe Lycett του Ηνωμένου Βασιλείου, ο οποίος αυτοπροσδιορίζεται ως queer.

Σε ένα βίντεο που δημοσιεύτηκε στο Twitter την Κυριακή, ο Lycett προσφέρθηκε να δωρίσει £ 10.000 σε φιλανθρωπικά ιδρύματα που υποστηρίζουν την κοινότητα LGBTQ+. Ωστόσο, είπε ότι αν ο Beckham προχωρήσει με την εταιρική σχέση, θα σκίσει τα χρήματα - τα οποία έδειξε στο βίντεο - κατά τη διάρκεια μιας ζωντανής ροής.

Ο αγγλικός διευθυντής ποδοσφαίρου Gareth Southgate δήλωσε επίσης πρόσφατα στον Τύπο ότι η ομάδα του θα μιλήσει για την υποστήριξη των ανθρωπίνων δικαιωμάτων κατά τη διάρκεια των Αγώνων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η FIFA επιλέγει γυναίκες διαιτητές να υπηρετούν στο Παγκόσμιο Κύπελλο Ανδρών 2022 στο Κατάρ για πρώτη φορά

"Όσον αφορά την κοινότητα LGBT, υποστηρίζουμε την ένταξη και είμαστε πολύ, πολύ αμείλικτοι σε αυτό. Πιστεύουμε ότι είναι σημαντικό κατά την άποψη όλων των υποστηρικτών μας", δήλωσε ο Southgate. «Κατανοούμε τις προκλήσεις που φέρνει αυτό το τουρνουά μέσα σε αυτό. Αν δεν ήταν για τη δύναμη της κοινότητας αυτής, δεν θα ήμασταν οι πρωταθλητές Ευρώπης γυναικών, οπότε είναι πολύ σημαντικό για εμάς».

Μετά από μια σειρά από φήμες ότι η Dua Lipa θα έπαιζε στο φετινό Παγκόσμιο Κύπελλο, η μουσικός του "Levitating" μέσα από μια ιστορία στο Instagram νωρίτερα αυτή την εβδομάδα πήρε θέση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

https://www.instagram.com/dualipa/. Dua Lipa/Instagram

"Δεν θα εμφανιστώ και ούτε έχω εμπλακεί ποτέ σε οποιεσδήποτε διαπραγματεύσεις για να εμφανιστώ", έγραψε η Lipa. "Ανυπομονώ να επισκεφθώ το Κατάρ όταν έχει εκπληρώσει όλες τις υποσχέσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που έκανε όταν κέρδισε το δικαίωμα να φιλοξενήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο."

Σε μια πρόσφατη συνέντευξη με το CNN, η Ανώτατη Επιτροπή του Κατάρ για την παράδοση και την κληρονομιά δήλωσε ότι το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022 αναμένεται να «είναι ένα περιεκτικό, ασφαλές τουρνουά» και είπε ότι «όλοι είναι ευπρόσδεκτοι, ανεξάρτητα από τη φυλή, το υπόβαθρο, τη θρησκεία, το φύλο, τον προσανατολισμό ή την εθνικότητα".

Ο μόνος επιβεβαιωμένος καλλιτέχνης για το αθλητικό γεγονός είναι ο Jung Kook της BTS, ο οποίος δημιούργησε επίσης ένα τραγούδι για το soundtrack του.

Ο Nicki Minaj επίσης πρόσφατα έφτιαξε ένα τραγούδι για το soundtrack του Παγκοσμίου Κυπέλλου μαζί με τους συναδέλφους καλλιτέχνες Maluma και Myriam Fares.

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Viral αποφοίτηση: Πήρε πτυχίο και ευχαρίστησε... την Αννα Βίσση

Χτες

Απόφοιτη Πανεπιστημίου ορκίστηκε ευχαριστώντας την… Αννα Βίσση

Χωρισμός «βόμβα» στην ελληνική showbiz

Χτες

Η ανακοίνωση του ζευγαριού

Γιώργος Λιάγκας για Παπανώτα: «Θα σας πω τώρα κάτι που θα σας σοκάρει...»

Χτες

Η αποκάλυψη του Γιώργου Λιάγκα για τον τρόπο που έμαθε ο Παπανώτας τη διαγραφή του από τον ΣΥΡΙΖΑ

Η «on air» συγγνώμη της Κατερίνας Καινούργιου από την Ιωάννα Μαλέσκου

Χτες

Αναφέρθηκαν on air στην παρεξήγηση που είχε συμβεί μεταξύ τους στο παρελθόν

Η απάντηση της Αννίτα Μπραντ σε πικρόχολα σχόλια ‑ «Γριά, δεν ντρέπεσαι που έκανες παιδιά στα 50;»

Χτες

H γνωστή make up artist είναι σύζυγος του φωτογραφου, Χάρη Χριστόπουλου

Αρναούτογλου: «Νόμιζε ότι η κάμερα είναι όπλο και σήκωσε τα χέρια ψηλά...»

Χτες

Οι δηλώσεις του για την ταξιδιωτική εκπομπή που θα παρουσιάσει

H Σοφία Μπους έκανε coming out: Είμαι queer, μπορώ επιτέλους να ανασάνω

Χτες

Η 41χρονη ηθοποιός μίλησε και για την σχέση της με την ποδοσφαιρίστρια Ασλιν Χάρις

Πώς είναι να δουλεύεις για έναν διάσημο

Χτες

Οι αφανείς ήρωες της showbiz, οι βοηθοί των διασημοτήτων

par: 15
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.