E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Ο Ερντογάν απειλεί και ο Μενέντεζ βάζει «ταφόπλακα» στην πώληση F ‑ 16 στην Αγκυρα

«Είναι βάναυσος δικτάτορας»

Ο Ερντογάν απειλεί και ο Μενέντεζ βάζει «ταφόπλακα» στην πώληση F ‑ 16 στην Αγκυρα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 17/11/2022 | 09:26

Κλιμακώνει επικίνδυνα την ένταση ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν την ώρα που ΗΠΑ και Γαλλία στέλνουν μηνύματα στην Τουρκία. Χθες ο τούρκος πρόεδρος προχώρησε σε νέες απειλητικές δηλώσεις κρατώντας ψηλά το επίπεδο της έντασης στα ελληνοτουρκικά.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου στο Μπαλί, όπου βρέθηκε για τη G20, απείλησε ξανά την Ελλάδα με το «θα έρθουμε ένα βράδυ», ενώ κάλεσε την Ελλάδα «να ξέρει τα όριά της».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Να ξέρετε τα όριά σας με την Τουρκία»

Συγκεκριμένα, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για το εάν συζητήθηκαν τα ελληνοτουρκικά στη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, ο Ερντογάν σε επιθετικό τόνο σημείωσε: «Πάντα λέω ότι μπορεί να έρθουμε ξαφνικά μια νύχτα. Στην Ελλάδα 2-3 ονόματα υπάρχουν που δεν κάθονται ήσυχα, κάνουν συνεχώς τέτοιες δηλώσεις, λένε συνεχώς τέτοια λόγια, δεν ξέρουν τα όριά τους».

«Σε αυτό το σημείο λέμε γείτονα “κοίτα μην τα βάζεις μαζί μας”. Εξόπλιζε αυτά τα νησιά όσο θέλεις, τίποτα από αυτά δεν θα σε ωφελήσει. Να ξέρεις τα όριά σου με την Τουρκία. Υπάρχει η Τουρκία εδώ για αυτό θα πρέπει να μάθεις καλά τον τόπο σου, την πατρίδα σου, αν έχεις ήδη διαβάσει το παρελθόν σου, αν έχεις ήδη διαβάσει την ιστορία διεξοδικά, θα το δεις εκεί πολύ καλά. Όσα αεροπλάνα και όπλα έρθουν, δεν θα ωφελήσουν».

«Όσο είμαι στη Γερουσία δεν θα πάρει F-16»

Χθες ο πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών υποθέσεων της Αμερικανικής Γερουσίας Ρόμπερτ Μενέντεζ χρησιμοποίησσε σκληρή γλώσσα κατά του Ταγίπ Ερντογάν. Ο Αμερικανός γερουσιαστής, χαρακτήρισε «βάναυσο δικτάτορα» τον τούρκο πρόεδρο, ενώ εμφανίστηκε για μία ακόμη φορά αρνητικός στην πώληση των F-16 στην Άγκυρα όσο είναι ο ίδιος στη Γερουσία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Όσο είμαι πρόεδρος της Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων της Γερουσίας και έχω λόγο στην πώληση στρατιωτικού εξοπλισμού, δεν θα συμφωνήσω να πουληθούν F-16 στην Τουρκία», τόνισε ο Μενέντεζ και πρόσθεσε: «Δεν πρέπει να ανταμείβουμε μια χώρα που είναι επιθετική προς τους γείτονές της».

«Αποκαλεί τους Κύπριους και όσους αγαπούν την ελευθερία, εχθρούς. Συνεργάζεται με ορισμένους από τους πιο βάναυσους δικτάτορες του κόσμου, από τον Σι Τζιπίνγκ της Κίνας μέχρι τον Πούτιν της Ρωσίας. Πράγματι, ο Ερντογάν βλέπει την παράνομη προσάρτηση μέρους της Ουκρανίας και κρατά σημειώσεις. Γιατί θέλει να κάνει το ίδιο στη βόρεια Κύπρο και να προσαρτήσει τα κατεχόμενα εδάφη», ανέφερε ο Μενέντεζ.

«Είναι βάναυσος δικτάτορας»

Ο γερουσιαστής δήλωσε ικανοποιημένος που ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, αποφάσισε να τερματίσει το εμπάργκο όπλων προς την Κυπριακή Δημοκρατία, ωστόσο αντιτάχθηκε στην ιδέα του Μπάιντεν να πουλήσει στην Τουρκία περισσότερα F-16 και να αναβαθμίσει την τουρκική Πολεμική Αεροπορία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Σήμερα η απειλή της προσάρτησης των κατεχόμενων πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψιν. Τούτων δοθέντων, δεν πιστεύω ότι οι ΗΠΑ πρέπει να δώσουν τα μαχητικά F-16 στα χέρια του προέδρου Ερντογάν. Και γι’ αυτό, ως πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων δεν θα εγκρίνω την πώληση κανενός F-16 στην Τουρκία μέχρι να σταματήσει την εκστρατεία των προκλήσεων στην ευρύτερη περιοχή» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Να αποφευχθεί η ένταση στην Ανατολική Μεσόγειο

Nα αποφευχθεί οποιαδήποτε αναθέρμανση των εντάσεων στην ανατολική Μεσόγειο και να υπάρξει σε μόνιμη βάση η δυναμική αποκλιμάκωσης του προηγούμενου έτους, κάλεσε χθες ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Μακρόν στην ανακοίνωση του, κάνει αναφορά στην ανάγκη τήρησης και εφαρμογής των κυρώσεων απέναντι στη Ρωσία, στην ανάγκη ηρεμίας στον Καύκασο αλλά και σαφώς στην ανάγκη να λήξει η εκκρεμότητα της ένταξης της Σουηδίας και Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το Ελιζέ, κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκε το ουκρανικό, όπου ο Εμανουέλ Μακρόν εξέφρασε τη μεγάλη του ανησυχία αναφορικά με τις επιλογές της Ρωσίας, ενώ οι δύο πρόεδροι επανέλαβαν την ανάγκη σεβασμού της εδαφικής ακεραιότητας και κυριαρχίας της Ουκρανίας. Ως προς το ζήτημα της εξαγωγής των ουκρανικών σιτηρών οι δύο πρόεδροι συμφώνησαν πως, προς το συμφέρον της παγκόσμιας επισιτιστικής ασφάλειας, οι εξαγωγές θα πρέπει να συνεχιστούν τόσο μέσω της Μαύρης Θάλασσας, όσο και μέσω των ευρωπαϊκών ποταμών.

ΝΑΤΟ και κυρώσεις

Γάλλος πρόεδρος τόνισε επίσης ότι υπολογίζει στη βοήθεια της Τουρκίας σε σχέση με την αντιμετώπιση κάθε απόπειρας αποφυγής των κυρώσεων που έχει επιβάλει η Ευρωπαϊκή Ένωση κατά της Ρωσίας και της Λευκορωσίας. Συζητήθηκε επίσης το θέμα των υποψηφιοτήτων της Φινλανδίας και της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ, με τον Γάλλο πρόεδρο να τονίζει πως ελπίζει ότι το ζήτημα θα λήξει σύντομα, κάτι που, όπως είπε, θα συμβάλει σημαντικά στην ενίσχυση της Ατλαντικής Συμμαχίας.

Ως προς τα θέματα του Καυκάσου, τα οποία επίσης απετέλεσαν σύμφωνα με το Ελιζέ αντικείμενο διαβούλευσης, ο Γάλλος πρόεδρος κάλεσε τον Τούρκο πρόεδρο να εργαστεί προς την κατεύθυνση της επανάληψης των διαπραγματεύσεων ανάμεσα στην Αρμενία και το Αζερμπαϊτζάν ενώ εκ παραλλήλου τάχθηκε και υπέρ της διαδικασίας εξομάλυνσης των σχέσεων ανάμεσα στην Τουρκία και την Αρμενία

[ΠΗΓΗ]

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Με την πλάτη στον τοίχο το ΝΑΤΟ

Ελλάδα Πριν 185 εβδομάδες

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Γυναικοκτονία στην Καλαμάτα: Η 39χρονη είχε ενημερώσει συμμαθητές της στη σχολή χορού για την κακοποίηση που δεχόταν

Ελλάδα Πριν 9 ώρες

Νέες αποκαλύψεις έρχονται στο φως για τη γυναικοκτονία στην Καλαμάτα, όπου μία 39χρονη δολοφονήθηκε από τον σύζυγό της, προκαλώντας σοκ στην τοπική κοινωνία.

Πλήγματα από τις ΗΠΑ σε δεξαμενόπλοιο και στο νησί Κεσμ ‑ Αντίποινα του Ιράν

Ελλάδα Πριν 9 ώρες

Οι συνομιλίες μοιάζουν να βυθίζονται σε κινούμενη άμμο τις τελευταίες εβδομάδες

Τροχαίο με παράσυρση 3χρονης στο Μενίδι ‑ Σοβαρή η κατάσταση του παιδιού

Ελλάδα Πριν 9 ώρες

Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες

Metallica, Iron Maiden και Final Four: Το σεισμικό αποτύπωμά τους στο Ολυμπιακό Στάδιο

Ελλάδα Πριν 9 ώρες

Τα δεδομένα του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου αποκαλύπτουν ποιοι «κούνησαν» περισσότερο το ΟΑΚΑ

Τούρκος πρέσβης: «Οι διαφορές παραμένουν, αλλά Ελλάδα και Τουρκία μπορούν να προχωρήσουν μαζί»

Ελλάδα Πριν 9 ώρες

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο

Τραμπ διαψεύδει διακοπή συνομιλιών με Ιράν και στέλνει αυστηρό μήνυμα στην Τεχεράνη

Ελλάδα Πριν 9 ώρες

Ο Αμερικανός πρόεδρος επιβεβαιώνει ότι οι διπλωματικοί δίαυλοι παραμένουν ανοιχτοί, ενώ προειδοποιεί ότι η υπάρχουσα κατάσταση δεν μπορεί να παραταθεί άλλο

Φρίκη στην Ιταλία: Έκαψαν ζωντανούς μετανάστες από Αφγανιστάν και Πακιστάν μέσα σε βαν γιατί δεν πλήρωσαν κόμιστρο, σκληρό βίντεο

Ελλάδα Χτες

Εικόνες που προκαλούν σομ από τη βάρβαρη δολοφονία, που φέρεται να οφείλεται στην άρνηση των τεσσάρων θυμάτων να δώσουν χρήματα για τη μεταφορά τους με το βαν

Βίντεο ‑ ντοκουμέντο από την απόδραση φυλακισμένου στον Κορυδαλλό: Ο 48χρονος τρέχει και οι σωφρονιστικοί τον καταδιώκουν

Ελλάδα Χτες

Σε εξέλιξη οι έρευνες για τον εντοπισμό του, ενώ συνελήφθησαν δύο σωφρονιστικοί υπάλληλοι

Σοκ στο Λιβαδερό Σερβίων: Αγρια επίθεση αρκούδας που ισοπέδωσε μαντρί και κατασπάραξε 15 πρόβατα

Ελλάδα Χτες

Σε απόγνωση πατέρας και γιος που αντίκρισαν εικόνες καταστροφής στην κτηνοτροφική μονάδα τους

Συναγερμός στην Ηγουμενίτσα για τους Hells Angels: 5.000 μέλη στην πόλη και αυξημένα μέτρα ασφαλείας

Ελλάδα Χτες

Σε αυξημένη ετοιμότητα βρίσκονται οι ελληνικές Αρχές για την παγκόσμια συγκέντρωση περίπου 5.000 μελών των Hells Angels στην Ηγουμενίτσα από τις 5 έως τις 7 Ιουνίου

Βόμβα Σαμαρά: Έτοιμο νέο κόμμα – Ποιους ψηφοφόρους βάζει στο στόχαστρο

Ελλάδα Χτες

Ο Αντώνης Σαμαράς φέρεται να έχει λάβει την απόφαση για νέο κόμμα ενόψει των επόμενων εθνικών εκλογών

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 13
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.