E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Ένοχος ο «ψευτογιατρός» για 7 ανθρωποκτονίες και 6 απόπειρες

Πριν από λίγο το δικαστήριο ανακοίνωσε την απόφασή του επί της ενοχής του Κοντοστάθη.

Ένοχος ο «ψευτογιατρός» για 7 ανθρωποκτονίες και 6 απόπειρες
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από το NEWSROOM
Δημοσίευση 17/11/2022 | 11:16

Ένοχος ο Κοντοστάθης για 7 ανθρωποκτονίες ασθενών και για έξι απόπειρες

Αυλαία πέφτει σήμερα στη δίκη στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο, όπου δικάζεται εδώ και έναν χρόνο ο Νικόλαος Κονοστάθης, αποκαλούμενος και ως «ψευτογιατρός», ο οποίος με μαντζούνια και διάφορα άλλα κομπογιαννίτικα κόλπα έπειθε ασθενείς, κυρίως με καρκίνο, να διακόψουν τις θεραπείες που τους είχαν χορηγήσει οι γιατροί τους και να ακολουθήσουν τις …δικές του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πριν από λίγο το δικαστήριο ανακοίνωσε την απόφασή του επί της ενοχής. Σύμφωνα με αυτή ο Κοντοστάθης, κρίθηκε ένοχος για επτά ανθρωποκτονίες ασθενών ανάμεσά τους δυο ανήλικα παιδιά που είχαν νοσήσει με καρκίνο. Ακόμη, ο 50χρονος κρίθηκε ένοχος για έξι απόπειρες ανθρωποκτονιών για απάτη κατ’ εξακολούθηση και κατά συρροή (κακούργημα) σε βάρος 28 ασθενών και συγγενών και συγγενών ασθενών.

Επιπλέον, το δικαστήριο έκρινε ένοχο τον 50χρονο κατηγορούμενο για αντιποίηση αρχής που αφορά στο διάστημα 1.5.200 έως 16.6.20, όπως για σειρά άλλων αδικημάτων, μεταξύ των οποίων και κακουργήματα, όπως πλαστογραφία κατ’ εξακολούθηση, διακίνηση ναρκωτικών ουσιών κατ εξακολούθηση, παράνομη οπλοκατοχή και κατοχή μνημείου.

Η απόφαση του δικαστηρίου ήταν ομόφωνη. Τα αδικήματα αυτά για τα οποία ο 50χρονος κρίθηκε ένοχος επισύρουν πολυετείς καθείρξεις. Σε ό,τι αφορά τους 16 συγκατηγορούμενους του Κοντοστάθη, το δικαστήριο τους έκρινε ομόφωνα αθώους. Μεταξύ αυτών βρίσκεται γιατρός, πρώην υπουργός.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ


Επί των ποινών ο εισαγγελέας ζήτησε την επιβολή ισόβιας κάθειρξης για κάθε μία από τις επτά ανθρωποκτονίες για τις οποίες κρίθηκε ένοχος ο Κοντοστάθης και των 12 ετών για κάθε μία από τις απόπειρες ανθρωποκτονίας. Ο εισαγγελέας επίσης πρότεινε την επιβολή ισόβιας κάθειρξης για το αδίκημα της διακεκριμένης διακίνησης ναρκωτικών σε ανηλίκους.

Το δικαστήριο αυτή την ώρα αποφασίζει τώρα επί των ποινων.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

«3 ευρώ εισιτήριο για βρέφος 17 μηνών»: Το απίστευτο beach bar στην Ιταλία που χρέωσε παιδί

Σήμερα

Ένας πατέρας αναγκάστηκε να καταβάλει 3 ευρώ για την είσοδο της 17μηνης κόρης του σε γνωστή παραλία της Ιταλίας

Marfin: Επιστρέφει στην Ελλάδα η 46χρονη – Αρνείται κάθε εμπλοκή και θέλει να καταθέσει

Σήμερα

Η επιστροφή της από τη Μεγάλη Βρετανία ενδέχεται να γίνει ως τη Δευτέρα, ώστε την Τρίτη να εμφανιστεί μπροστά στην ανακρίτρια

Καύσωνας στην Ευρώπη: Ποιες χώρες θα αγγίξουν τους 42 βαθμούς και τι περιμένει την Ελλάδα

Σήμερα

Ο ισχυρός υποτροπικός αντικυκλώνας και οι επιπτώσεις του στη Μεσόγειο

Κοριτσάκι δύο ετών στη Φλόριντα πέθανε αφού η μπέιμπι σίτερ το άφησε για τρεις ώρες μέσα σε αυτοκίνητο κάτω από ακραία ζέστη

Σήμερα

Οι συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη το περιστατικό παραμένουν υπό διερεύνηση

Ποιος ισχυρίζεται ότι ο Νετανιάχου και η Μοσάντ έσωσαν τον Ερντογάν από καρκίνο;

Σήμερα

Πρώην εκπρόσωπος του νοσοκομείου Ichilov του Τελ Αβίβ κάνει εκρηκτικό ισχυρισμό για μυστική ιατρική αποστολή στην Τουρκία με εμπλοκή της Μοσάντ.

Marfin: Οι φωτογραφίες από διακοπές που άνοιξαν τον δρόμο για συλλήψεις – Το προφίλ των κατηγορουμένων και ο φερόμενος ρόλος τους

Σήμερα

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ήδη από το 2019 οι αστυνομικές αρχές είχαν στη διάθεσή τους φωτογραφικό υλικό

Η Apple μηνύει γνωστή εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης ‑ τι κατηγορεί τους πρώην υπαλλήλους της

Σήμερα

Η Apple κατέθεσε ομοσπονδιακή αγωγή κατά της OpenAI και δύο πρώην στελεχών της για κλοπή εμπιστευτικών πληροφοριών σχετικά με την ανάπτυξη προϊόντων.

Αγωγή κατά της Πλεύσης Ελευθερίας από την Όλγα Δάλλα – Υποστηρίζει ότι στερήθηκε τη βουλευτική έδρα λόγω… λίστας

Σήμερα

Δικαστικά κινείται η Όλγα Δάλλα για την απώλεια της έδρας της μετά τις επαναληπτικές εκλογές του 2023 - Ζητά τη βασική βουλευτική αποζημίωση 4 ετών

Βίντεο‑σοκ από την Ινδία: Τι συνέβη μετά τον βιασμό και τη δολοφονία 11χρονης ‑ δεκάδες συλλήψεις

Σήμερα

Εξαγριωμένο πλήθος λιντσάρισε άνδρα κατά τις διαδηλώσεις που ξέσπασαν στη Δυτική Βεγγάλη μετά την ανακάλυψη του πτώματος ενός 11χρονου κοριτσιού σε λίμνη.

Χάρι και Μέγκαν συναντούν τον βασιλιά Κάρολο σε «ιστορική» επανένωση ‑ τα παιδιά είδαν τον παππού τους για πρώτη φορά σε 4 χρόνια

Σήμερα

Ο βασιλιάς Κάρολος και η Καμίλα υποδέχτηκαν τον Χάρι με την οικογένειά του στο Χάιγκροουβ, σε αυστηρά ιδιωτική συνάντηση χωρίς φωτογραφίες

Ο Τεντόγλου «πέταξε» στα 8.61μ. με την κορυφαία επίδοση παγκοσμίως φέτος ‑ και απογοητεύτηκε που δεν έσπασε το πανελλήνιο ρεκόρ των 8.66μ.

Σήμερα

Στη 2η προσπάθειά του ο Έλληνας πρωταθλητής είχε ήδη κάνει 8.52μ., ενώ το προσωπικό του ρεκόρ αγγίζει τα 8.65μ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 6
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.