E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Eκτάκτως σύσκεψη τη Δευτέρα στο Μαξίμου για την «Κιβωτό» και τις προνοιακές δομές στην Ελλάδα

Πρόθεση της κυβέρνησης δεν είναι να σταματήσει η στήριξη της «Κιβωτού» και να μείνουν τα παιδιά που φιλοξενεί στον δρόμο

Eκτάκτως σύσκεψη τη Δευτέρα στο Μαξίμου για την «Κιβωτό» και τις προνοιακές δομές στην Ελλάδα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 20/11/2022 | 17:26

Οι προνοιακές δομές και ειδικότερα η «Κιβωτός του Κόσμου» για την οποία ήρθε στο φως σειρά καταγγελιών θα τεθούν στο επίκεντρο κλειστής σύσκεψης που θα γίνει τη Δευτέρα στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη με τη συμμετοχή της αρμόδιας υφυπουργού Δόμνας Μιχαηλίδου και άλλων παραγόντων.

Κυβερνητικοί παράγοντες επισημαίνουν ότι η Δικαιοσύνη είναι πλέον αρμόδια για την διερεύνηση των βαριών καταγγελιών για σeξουαλική κακοποίηση και βάναυση συμπεριφορά εναντίον του επικεφαλής της δομής π. Αντωνίου και άλλων στελεχών της «Κιβωτού».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πληροφορίες του protothema.gr επισημαίνουν ότι δεν είναι πρόθεση της κυβέρνησης να σταματήσει η στήριξη της «Κιβωτού» και να μείνουν τα παιδιά που φιλοξενεί στον δρόμο.

Αν χρειαστεί να υπάρξει μια κίνηση στήριξης, αυτή θα γίνει μέχρι να προχωρήσει ο στόχος της αποϊδρυματοποίησης και της ενίσχυσης του θεσμού των αναδόχων.


Εν τω μεταξύ τη Δευτέρα ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Αντώνης Ελευθεριανός, θα αναθέσει τον φάκελο της υπόθεσης σε εισαγγελέα ανηλίκων. Τα επόμενα βήματα του εισαγγελέα ανηλίκων θα είναι η κλήτευση μαρτύρων από δομές τις «Κιβωτού», όπως ενδεχομένως και άλλων παιδιών που μπορεί να γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα για σκηνικά κακοποίησης, εντός των δομών ή ακόμη και να έχουν υποστεί τα ίδια κακοποιητικές συμπεριφορές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στην υπόθεση παρενέβη και ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, ο οποίος σε δήλωσή του την Κυριακή επισημαίνει ότι χθες το απόγευμα διέταξε «τη διενέργεια κανονικών ανακρίσεων, κατόπιν επώνυμων καταγγελιών ενώπιον των αρμόδιων αρχών, σε βάρος του κληρικού της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών π. Αντωνίου Παπανικολάου, στον οποίο και επέβαλα, με απόφασή μου, την απαγόρευση ιεροπραξιών μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης».

«Ως Εκκλησία, είμαστε στη διάθεση των αρχών, προκειμένου να συμβάλουμε, με κάθε τρόπο, στην πλήρη διαλεύκανση αυτής της εφιαλτικής υπόθεσης», επισημαίνει.

Η απόφαση έρχεται έπειτα από την αποκάλυψη του «Πρώτου Θέματος» ότι ο πατέρας Αντώνιος είναι το πρόσωπο που έχει κατηγορηθεί σε σeξουαλική παρενόχληση εντός της «Κιβωτού του Κόσμου» της οποίας ηγείται εδώ και 25 χρόνια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από τις Αρχές ερευνώνται τουλάχιστον τρεις υποθέσεις ασέλγειας και τέσσερα περιστατικά ξυλοδαρμών ενώ στο «μικροσκόπιο» βρίσκονται πέντε δομές, της Αθήνας, του Βόλου, της Χίου, των Ιωαννίνων και της Καλαμάτας. Οι καταγγελίες μάλιστα αξιολογούνται ως πολύ σοβαρές, καθώς προέρχονται από διαφορετικά πρόσωπα και χώρους και αφορούν διάφορα αδικήματα.

Στο κάδρο των ερευνών μπαίνουν τέσσερα πρόσωπα από την «Κιβωτό του Κόσμου».

Από την πλευρά της «Κιβωτού» κάνουν λόγο για σενάριο ψεύδους και ζητούν την ταχύτερη διερεύνηση και διαλεύκανση «της σκοτεινής αυτής υπόθεσης προκειμένου να αποκαλυφθεί η αλήθεια και το σενάριο ψεύδους και να αρθεί η θλιβερή αυτή σκιά πάνω από τον οργανισμό μας».

Από την «Κιβωτό του Κόσμου» επαναλαμβάνουν ότι «από την πρώτη στιγμή που ξεκίνησαν οι σχετικές καταγγελίες να διακινούνται με οργανωμένο τρόπο άρχισε και η εσωτερική αναζήτηση για τη διερεύνηση των συγκεκριμένων (ανύπαρκτων) περιστατικών από την οποία δεν προέκυψε κανένα σχετικό στοιχείο».

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Κακοκαιρία: Οι κάτοικοι της Θεσσαλίας θωρακίζουν τα σπίτια τους

Χτες

Κοντά στα μεσάνυχτα τα μεγαλύτερα ύψη βροχής σε Λάρισα, Βόλο, Καρδίτσα

Αύριο στην Αθήνα η Ολυμπιακή Φλόγα ‑ Ποιοι δρόμοι θα κλείσουν προσωρινά

Χτες

Η Ολυμπιακή Φλόγα φτάνει αύριο Σάββατο 20 Απριλίου στην Αθήνα - Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο πλαίσιο διεξαγωγής Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας

Μπάιντεν: «Κανίβαλοι έφαγαν τον θείο μου στον Β` Παγκόσμιο!»

Χτες

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ συνεχίζει να προβληματίζει με την συμπεριφορά του

Παρίσι: Συνελήφθη ο άνδρας που απειλούσε να ανατιναχθεί έξω από το προξενείο του Ιράν

Χτες

Η γαλλική αστυνομία συνέλαβε τον άντρα που απειλούσε να ανατιναχθεί σήμερα έξω από το προξενείο του Ιράν στο Παρίσι

Τέμπη: «Βρέθηκαν οστά στα χώματα από το μπάζωμα», καταγγέλλει ο Νίκος Πλακιάς

Χτες

Ο πατέρας των διδύμων Χρύσας και Θώμης Πλακιά που χάθηκαν στο σιδηροδρομικό δυστύxημα, εξηγεί πως αναμένεται η ταυτοποίηση του DNA

Γαλλία: Ανδρας απειλεί να ανατιναχτεί στο ιρανικό προξενείο στο Παρίσι

Χτες

Η γαλλική αστυνομία κάλεσε τους πολίτες να αποφεύγουν την περιοχή - Ο άνδρας φέρεται να κρατάει χειροβομβίδες

Πρόστιμα σχεδόν 1,5 εκατ. ευρώ σε 11 μεγάλες επιχειρήσεις για παραπλανητικές εκπτώσεις

Χτες

Σκρέκας: Αποδεικνύεται στην πράξη ότι οι έλεγχοι που διεξάγονται είναι καθολικοί, εντατικοί και αποτελεσματικοί

Επίθεση Ισραήλ στο Ιράν: Πρώτη αντίδραση της Κίνας

Χτες

Οι αντιδράσεις για τις εξελίξεις στο μέτωπο Ισραήλ - Ιράν

Αποθέωση για τον «σούπερ ήρωα» Τζολάκη και την ιστορική πρόκριση του Ολυμπιακού

Χτες

Ο νεαρός τερματοφύλακας έπιασε 3 από τα 5 πέναλτι της Φενέρμπαχτσε

par: 11
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.