E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Κιβωτός του Κόσμου: Βάπτιζαν παιδιά που είχαν ήδη χριστιανικά ονόματα

Γιατί βάπτιζαν ξανά τα παιδιά;

Κιβωτός του Κόσμου: Βάπτιζαν παιδιά που είχαν ήδη χριστιανικά ονόματα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 23/11/2022 | 10:20

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση της Κιβωτού του Κόσμου. Το παλιό διοικητικό συμβούλιο «ξηλώθηκε», ενώ το νέο, έχει θέσει ως στόχο να συνεχιστεί η λειτουργία της δομής και να τηρηθούν όλες οι ασφαλιστικές δικλείδες.

Μιλώντας στο MEGA ο Γιώργος Σταμάτης, γ.γ. Κοινωνικής Αλληλεγγύης, ανέφερε πως υπήρχαν αναφορές και εκθέσεις όσον αφορά θέματα παιδικής προστασίας και καταπάτησης των δικαιωμάτων των παιδιών, ενώ συμπλήρωσε πως στην Κιβωτό είχαν γίνει πολλές φορές συστάσεις και όλα δείχνουν πως δεν μπορούσαν να ανταπεξέλθουν σε αυτό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Απαγορεύεται να διαχωρίζονται τα αδέρφια από δομή σε δομή. Είχαμε κι άλλα θέματα, με βαφτίσεις παιδιών που είχαν ήδη χριστιανικά ονόματα και γι’ αυτό έχει ζητηθεί από την Κιβωτό να εξηγηθεί νομικά. Όλα αυτά εξετάζονται από το νέο ΔΣ».

Γιατί βάπτιζαν ξανά τα παιδιά;

Η πρακτική της βάπτισης ήδη βαπτισμένων παιδιών βρίσκεται υπό διερεύνηση. Στο ενδεχόμενο να χρησιμοποιούσε η Κιβωτός του Κόσμου αυτή την πρακτική για να προχωρήσει σε παράνομες υιοθεσίες ο γ.γ. Κοινωνικής Αλληλεγγύης τόνισε πως από το 2018 κι έπειτα, με τον νόμο περί υιοθεσιών, ήταν πολύ δύσκολο, καθώς τα παιδιά που ήταν δοθούν προς υιοθεσία βρίσκονταν σε μητρώο.

Την ίδια στιγμή ο Γρηγόρης Λέων, πρόεδρος της Ελληνικής Ιατροδικαστικής Εταιρείας, τόνισε οι καταγγελίες αυτές περιορίζονται κυρίως στις θωπείες, δεν υπάρχει δηλαδή πλήρης σeξουαλική πράξη, και είναι δύσκολο να πιστοποιηθεί ιατροδικαστικά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Πολλά παιδιά σταματούν το σχολείο. Αυτό είναι, αν θέλετε, μία έμμεση πιστοποίηση τέτοιας μορφής κακοποίησης», είπε, εννοώντας τη ψυχολογική κακοποίηση.

«Έχει ενδιαφέρον να κληθούν οι κοινωνικοί επιστήμονες που ήταν υπεύθυνοι για αυτά τα παιδιά. Εάν υπήρχαν, θα πρέπει να κληθούν, γιατί οι άνθρωποι αυτοί ήταν υπεύθυνοι για τα παιδιά και μπορούσαν να δουν την εξέλιξη και τη διαφορά στη συμπεριφορά των παιδιών».

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

«Με παρέσυρε στο οδόστρωμα», περιγράφει θύμα του οδηγού ταξί που αφαιρούσε τραπεζικές κάρτες

Χτες

Πελάτισσα του 45χρονου δράστη περιγράφει, πώς της έκλεψε τα χρήματα, με την ίδια να καταλήγει στο έδαφος

Κωνσταντοπούλου: «Ο Τασούλας αναβαθμίστηκε σε θέση που θα μπορεί να απονέμει χάρες»

Χτες

Ψήφισε «Όχι στη συγκάλυψη» με υψωμένη γροθιά και αποχώρησε από τη Βουλή

Ο Χατζηνικολάου ειρωνεύτηκε στον «αέρα» του ραδιοφώνου τον Καπερνάρο για τα νέα βίντεο: «Τέτοια τύχη… τζόκερ»

Χτες

Το ειρωνικό σχόλιο του Νίκου Χατζηνικολάου σε όσα είπε ο Βασίλης Καπερνάρος στον «αέρα» του Realfm για τα νέα βίντεο που ήρθαν στη δημοσιότητα

Επικοινωνία Τραμπ ‑ Πούτιν: Συμφώνησαν σε ειρηνευτικές συνομιλίες για την Ουκρανία

Χτες

Ο Τραμπ δηλώνει ότι είχε «μακρά και παραγωγική τηλεφωνική επικοινωνία» με τον Πούτιν, για την οποία θα ενημερώσει τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι

Ντόναλντ Τραμπ: Πώς με μία συνέντευξη από το Οβάλ Γραφείο έδειξε μαεστρικά ότι έχει τον Μασκ για την «βρώμικη δουλειά»

Χτες

Οι σημειολογικές τοποθετήσεις, η υπερέκθεση του πλουσιότερου ανθρώπου στον πλανήτη και η προοπτική κόντρας των Τραμπικών με τη δικαστική εξουσία

Στο στόχαστρο της ΑΑΔΕ 20 γνωστοί influencers

Χτες

Παίρνουν 10.000 ευρώ για μια ανάρτηση

Τροχαίο δυστύχημα στον Βόλο: Οδηγός έπαθε ανακοπή και έπεσε πάνω σε κατάστημα

Χτες

Στο σημείο έσπευσε άμεσα ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που μετέφερε τον ηλικιωμένο στο νοσοκομείο Βόλου

Μποτιλιάρισμα στις Αχαρνές ‑ Σύγκρουση οχημάτων στη λεωφόρο Κωνσταντίνου Καραμανλή

Χτες

Στο σημείο βρίσκονται η Αστυνομία και ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ

Εκτροχιάστηκε εμπορική αμαξοστοιχία στο Πολύκαστρο ‑ Εκτελούσε δρομολόγιο από τα Σκόπια στη Θεσσαλονίκη

Χτες

Δεν κινδύνευσε το προσωπικό της αμαξοστοιχίας, ανέφερε η Hellenic Train - Κλειστή η γραμμή ως και δύο μήνες για να αποκατασταθεί βλάβη που προκάλεσε τον εκτροχιασμό

par: 6
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.