E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Αυτό είναι το πρωτοπαλίκαρο του πατέρα Αντώνιου

Τα λούσα και η περίεργη περίπτωση αναδοχής

Αυτό είναι το πρωτοπαλίκαρο του πατέρα Αντώνιου
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 23/11/2022 | 17:35

Ένας 34χρονος άνδρας είναι ένα από τα τρία πρόσωπα που ελέγχονται εκτός από τον πατέρα Αντώνιο, για τα όσα φέρονται να συνέβαιναν στην «Κιβωτό του Κόσμου».

Πρόκειται για έναν άντρα 34 ετών, που μπήκε στη δομή στα 9 του χρόνια ως πρόσφυγας από το Ιράκ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο νεαρός άντρας φαίνεται πως πέρασε όλη του τη ζωή στην «Κιβωτό», μέχρι που κατάφερε να εξασφαλίσει τη θέση του γενικού διευθυντή. Ωστόσο ο νεποτισμός φαίνεται πως… καλά κρατούσε και στην «Κιβωτό του Κόσμου» καθώς ο 34χρονος άντρας είχε προσλάβει ακόμα και τα αδέρφια του, την σύζυγό του και την αδερφή της συζύγου του να εργάζονται εκεί.

Σύμφωνα με καταγγελίες στο Live News, όλοι μαζί ήταν εκείνοι που «έκαναν κουμάντο» στην Κιβωτό.

Η συνάντηση με τον πατέρα Αντώνιο

Ο 34χρονος είναι από τα πρώτα παιδιά που έμειναν στην Κιβωτό. Τον συνάντησε ο πατέρας Αντώνιος να παίζει σε μια πλατεία την ώρα που έπρεπε να είναι στο σχολείο και θέλησε να μάθει την ιστορία του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε παλιότερη συνέντευξή του ο 34χρονος έλεγε για την σχέση του με τον ιερέα.

«Η Κιβωτός που με υπεράσπιζε από μικρό παιδί ενάντια στην ξενοφοβία και τον ρατσισμό δεν μπορεί παρά να είναι ένα καταφύγιο για όλο τον κόσμο. Ο πατέρας Αντώνιος δέχτηκε πολλές αντιδράσεις στην αρχή. Ήταν πολλοί αυτοί που του είπαν ‘τι κοιτάς τώρα ξένα παιδιά, εσύ ασχολήσου με τη δουλειά σου’.

»Αλλά αυτός συνέχισε. Ουδέποτε μας μίλησε για την θρησκεία, για την εκκλησία. Ουδέποτε μας είπε ελάτε να δείτε τι κάνω στην εκκλησία. Σεβόταν την καταγωγή μας και τα πιστεύω μας».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η αναδοχή που… εξέπληξε

Είναι όμως, ένα ακόμη περιστατικό, που θορύβησε τον κόσμο γύρω του. Παρουσιάστηκε ως ανάδοχος γονιός ενός παιδιού από τη δομή, εγείροντας ερωτήματα για το εάν πράγματι πληροί τις προϋποθέσεις για να γίνει.

«Ξαφνικά, ο… εμφανίστηκε ως ανάδοχος ενός μικρού κοριτσιού, 4 ετών από την Αλβανία, μέσα από την ‘Κιβωτό’. Το έλεγε παντού και μας έκανε ιδιαίτερη εντύπωση, πώς ένας τόσο νέος άνδρας, μόνος του, κατάφερε να γίνει ανάδοχος, ενώ ζευγάρια που παλεύουν να το καταφέρουν χρόνια, απορρίπτονταν από την ‘Κιβωτό’.

»Όλοι αναρωτηθήκαμε για τα κριτήρια και πώς τα πληροί. Βέβαια, βλέπαμε ότι το χρήμα ρέει άφθονο. Ταξίδια, ζωή με ανέσεις. Είπε μάλιστα ότι έπαιρνε και επίδομα αναδοχής. Λίγους μήνες μετά παντρεύτηκε μία εργαζόμενη από την ‘Κιβωτό’. Ένας γάμος πλουσιοπάροχος».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Κι ενώ το δεξί χέρι του παπά εγκρίθηκε ως ανάδοχος και έπαιρνε το επίδομα, η γυναίκα που μιλά στο LIVE NEWS, παρότι προσπάθησε ουκ ολίγες φορές να γίνει ανάδοχος παιδιού από την «Κιβωτό», πάντα έπεφτε σε τοίχο.

«Δε δίνουνε. Αυτό είναι το θέμα, ότι ο παππάς, ο πατέρας Αντώνης, δεν αφήνει αναδοχές να γίνουν με τίποτα. Και μάλιστα ισχυρίζεται ότι το παιδί δε θέλει γιατί περνάει τόσο καλά, που δε θέλει».

Η δυσκολία στις αναδοχές

Στην περίπτωση της Χριστίνας, 25 φορές είχε εγκριθεί από το σύστημα του υπουργείου Εργασίας για να γίνει ανάδοχη. Και τις 25 φορές η «Κιβωτός», όπως καταγγέλλει, απέρριψε το αίτημά της.

«25 φορές το σύστημα έχει προτείνει κάποια παιδιά, κυρίως όμως από την ‘Κιβωτό’ γιατί εκείνοι έχουν τα πολλά. Οι διαδικασίες αυτές, ο μηχανισμός της αναδοχής, είναι πάρα πολύ σωστά, από την άποψη του κράτους οργανωμένα, πλην όμως δεν υπηρετείτε από τις ΜΚΟ, γιατί δεν θέλουν να δίνουν πολλά γι΄ αυτό και έχουν τόσα πολλά. Δεν σας κάνει εντύπωση;».

Για κάθε παιδί που τοποθετείται σε αναδοχή, χορηγείται στους ανάδοχους γονείς οικονομική ενίσχυση, για την κάλυψη των αναγκών διαβίωσής του. Ένα επίδομα που αρχίζει από τα 325 ευρώ και μπορεί να φτάσει τα 1.200.

Ο 34χρονος, όπως και άλλα δύο στελέχη της «Κιβωτού» που από φιλοξενούμενοι, με την πάροδο του χρόνου, έγιναν εργαζόμενοι στη δομή, βρίσκονται στο «μικροσκόπιο» των Αρχών για την ασέλγεια που έχει καταγγελθεί αλλά και για τις κακοποιήσεις.

Τις απάνθρωπες τιμωρίες που «βάπτιζαν» συνέπειες και τους ξυλοδαρμούς παιδιών της «Κιβωτού».

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ο μικρός «Αλέξης» περιπλανιόταν μόνος για τρεις ημέρες στις Σπέτσες: Η διάσωση της νεογέννητης φώκιας

Πριν 11 ώρες

Το πρώτο ορφανό νεογέννητο φωκάκι της χρονιάς εντοπίστηκε να αναζητά τη μητέρα του από παραλία σε παραλία - Είναι αφυδατωμένο και ελλιποβαρές, αλλά η κατάσταση της υγείας του δεν εμπνέει ιδιαίτερη ανησυχία

Θρίλερ στο Ιόνιο: Η αλλαγή σκάφους που εξετάζεται στην εξαφάνιση του 66χρονου Ισπανού επιχειρηματία

Πριν 11 ώρες

«Ο πατέρας μου θα ήξερε να το χειριστεί απόλυτα, γιατί είναι έμπειρος στη ναυσιπλοΐα. Ίσως όμως η μητέρα μου να μην μπορούσε» δηλώνει ο γιος του

Συνελήφθη ο άνδρας που φορούσε φρικιαστική μάσκα κούκλας και τρομοκρατούσε κατοίκους στη Φιλαδέλφεια των ΗΠΑ

Πριν 11 ώρες

Εντοπίστηκε στο Λας Βέγκας μετά από δύο εβδομάδες ανθρωποκυνηγητού – Κατηγορείται πως καταδίωξε 40χρονη δρομέα και τρομοκράτησε έξι άτομα σε διάστημα 15 λεπτών

Έσπασαν κάβοι του «Αριάδνη» κατά την πρόσδεση στη Μυτιλήνη, το πλοίο προσέκρουσε στην προβλήτα

Πριν 11 ώρες

Στο πλοίο επέβαιναν 286 επιβάτες - Δεν αναφέρθηκε τραυματισμός από το περιστατικό

Λάρισα: Μουμιοποιημένη σορός 60χρονης βρέθηκε σε υπόγειο, ήταν νεκρή για τουλάχιστον έναν χρόνο

Πριν 11 ώρες

Η γυναίκα εντοπίστηκε τυχαία μετά την πώληση του διαμερίσματος – Ο θάνατός της αποδίδεται σε παθολογικά αίτια, αναμένεται η επίσημη ταυτοποίηση μέσω DNA

Λονδίνο: Eκοψαν με μαχαίρι ρολόι αξίας 200.000 ευρώ από τον καρπό σχεδιαστή

Πριν 11 ώρες

Μέιφερ: Τρεις άνδρες ακινητοποίησαν σχεδιαστή μόδας και του άρπαξαν ρολόι αξίας 200.000 ευρώ

Μαϊάμι: Ναυαγοσώστης κρουαζιερόπλοιου συνελήφθη για σeξουαλική επαφή με 17χρονη πάνω στο πλοίο

Πριν 11 ώρες

Kρατείται με ένταλμα από τις μεταναστευτικές Αρχές - Η εταιρεία προχώρησε σε απόλυσή του

Πέθανε η θρυλική Ντόλι Πάρτον στα 80 της χρόνια

Χτες

Είναι η τραγουδίστρια της κάντρι με τις περισσότερες πωλήσεις όλων των εποχών, έκανε καριέρα και στον κινηματογράφο - Το τελευταίο διάστημα η κατάσταση της υγείας της είχε επιβαρυνθεί, μετά και τον θάνατο του συζύγου της, τον Μάρτιο του 2025

Διακοπές ρεύματος από τη Ραφήνα μέχρι τον Μαραθώνα ‑ Βλάβη σε υποσταθμό

Χτες

Προβλήματα ηλεκτροδότησης από νωρίς το βράδυ της Τρίτης στη Διασταύρωση Ραφήνας και σε περιοχές του Μαραθώνα

Google: Ποιο emoji «σάρωσε» το 2025 ‑ Αύξηση 37% στη χρήση του

Χτες

Η εταιρεία ανέλυσε 665 εκατομμύρια σύμβολα μέσα από το Gboard, αναδεικνύοντας τις νέες τάσεις που φέρνει η Gen Z στην ψηφιακή επικοινωνία.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 17
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.