E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Βόμβα – ΣτΕ: Αντισυνταγματική η παράταση του υποχρεωτικού εμβολιασμού των εργαζομένων στις δομές υγείας

Παράθυρο επιστροφής των ανεμβολίαστων υγειονομικών ανοίγει το ΣτΕ

Βόμβα – ΣτΕ: Αντισυνταγματική η παράταση του υποχρεωτικού εμβολιασμού των εργαζομένων στις δομές υγείας
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 24/11/2022 | 16:35

Παράθυρο επανόδου στην εργασία τους για υγειονομικούς, που δεν έχουν εμβολιαστεί, ανοίγει απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, που έκρινε αντισυνταγματική την παράταση, που έχει δοθεί ως το τέλος του χρόνου για τον υποχρεωτικό εμβολιασμού των εργαζομένων στο χώρο της υγείας.

Το Ανώτατο Δικαστήριο στο οποίο είχε προσφύγει η ΠΟΕΔΗΝ έκρινε, ότι η εν λόγω ρύθμιση για παράταση της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού των υγειονομικών ως το τέλος του χρόνου (31.12.2022) είναι αντισυνταγματική, διότι οι αρμόδιες υπηρεσίες όφειλαν να έχουν, ως ορίζεται, επαναξιολογήσει την αναγκαιότητα του μέτρου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ειδικότερα η επταμελής σύνθεσης του Γ΄ Τμήματος του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου με την υπ΄ αριθμ. 2332/2022 (πρόεδρος, ο αντιπρόεδρος Γιώργος Τσιμέκας και εισηγητής ο σύμβουλος Επικρατείας Βασίλης Ανδρουλάκης), έκρινε ότι η διάταξη με την οποία παρατάθηκε η ισχύς της επαναξιολογήσεως της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού των εργαζομένων στις δομές υγείας μέχρι τις 31-12-2022, είναι αντίθετη προς την συνταγματική αρχή της αναλογικότητας.

Παράλληλα, οι σύμβουλοι Επικρατείας ακύρωσαν την υπουργική απόφαση που καθόριζε τη διαδικασίας πρόσληψης προσωπικού ορισμένου χρόνου σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 50 ν. 4825/2021.

Το αρμόδιο Τμήμα του ΣτΕ πριν αποφανθεί, έλαβε υπόψη του προγενέστερες αποφάσεις της Ολομέλειας που είχαν κρίνει, ότι τα μέτρα που λαμβάνονται για την προστασία της δημόσιας υγείας κατά του κοροναϊού, όπως είναι ο υποχρεωτικός εμβολιασμός εργαζομένων, πρέπει να επανεξετάζονται περιοδικώς από τα αρμόδια κρατικά όργανα ανάλογα με τα υφιστάμενα επιδημιολογικά δεδομένα και την εξέλιξη των έγκυρων επιστημονικών παραδοχών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Έτσι, σημειώνουν στην απόφαση τους οι σύμβουλοι Επικρατείας, ότι ήδη έχει παρέλθει χρονικό διάστημα 8 και πλέον μηνών από τη λήψη του μέτρου του υποχρεωτικού εμβολιασμού των εργαζομένων σε δομές υγείας, δηλαδή «διάστημα που λόγω της φύσεως του μέτρου και των συνεπειών του, υπερβαίνει προδήλως το εύλογο, χωρίς, ωστόσο, να έχει διενεργηθεί επαναξιολόγησή του, βάσει επίκαιρων, κατά τον χρόνο εκείνο, επιστημονικών και επιδημιολογικών στοιχείων, για την αξία, την αποτελεσματικότητα και τις συνέπειες των εμβολίων κατά του κορωνοϊού και την πορεία και την εξέλιξη της πανδημίας».

Αξίζει να σημειωθεί πάντως ότι δικαστικές πηγές επισημαίνουν ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες που λαμβάνουν τις αποφάσεις για τον χρόνο εφαρμογής του μέτρου του υποχρεωτικού εμβολιασμού, μπορούν να αξιολογήσουν το μέτρο για τους υγειονομικούς και να καλύψουν τις προϋποθέσεις που θέτει η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

«Νταντάδες της Γειτονιάς»: Ανοιξε η πλατφόρμα αιτήσεων για τους γονείς – Τι πρέπει να γνωρίζετε

Σήμερα

Οι γονείς που ψάχνουν άνθρωπο για τη φροντίδα του μωρού τους, μπορούν να υποβάλλουν αίτηση στο ntantades.gov.gr

Εικόνες καταστροφής στο αεροδρόμιο του Κουβέιτ μετά την ιρανική επίθεση

Σήμερα

Ένας νεκρός, πολλοί τραυματίες και ζημιές σε διπλωματικές αποστολές

Παρέλυσε η Πορτογαλία από γενική απεργία: Ακυρώθηκαν πτήσεις, ανεστάλησαν δρομολόγια τρένων, έκλεισαν σχολεία

Σήμερα

Τα συνδικάτα αντιδρούν στο κυβερνητικό σχέδιο που προβλέπει ευκολότερες απολύσεις και αλλαγές στον εργασιακό κώδικα

Πέθανε ο ηθοποιός Αγγελος Αντωνόπουλος

Σήμερα

Θλίψη στον καλλιτεχνικό χώρο προκάλεσε η είδηση του θανάτου του ηθοποιού

Νέες ταυτότητες: Πότε παύουν να ισχύουν οι παλιές και για ποιες διαδικασίες

Σήμερα

Τι αλλάζει από τις 3 Αυγούστου, το κόστος έκδοσης και όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

Ιταλία: Βίντεο‑ντοκουμέντο από το φλεγόμενο βαν με τους τέσσερις νεκρούς στην Καλάβρια

Σήμερα

Κάμερα κλειστού κυκλώματος κατέγραψε το μίνι βαν να τυλίγεται στις φλόγες στην Καλάβρια της Ιταλίας - τέσσερις νεκροί

Θεσσαλονίκη: Αναγκαστική προσγείωση στο «Μακεδονία» λόγω μεθυσμένου Βρετανού επιβάτη

Σήμερα

Επιβάτης βρετανικής υπηκοότητας, σε κατάσταση μέθης, προκάλεσε αναστάτωση κατά τη διάρκεια πτήσης από το Μάντσεστερ προς την Αττάλεια.

Παιανία: Ομάδα 30 ατόμων επιτέθηκε σε ανήλικους ‑ Χτύπησαν τον έναν με ρόπαλο στο κεφάλι

Σήμερα

Tο παιδί που χτυπήθηκε από το ρόπαλο μεταφέρθηκε άμεσα στο Νοσοκομείο «Γεννηματάς»

Μαρουσάκης: Ανεβαίνει η θερμοκρασία αλλά έρχονται καταιγίδες ‑ Πού και πότε θα χρειαστεί προσοχή

Σήμερα

Πού οφείλεται η αστάθεια στον καιρό σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη

Γυναικοκτονία στην Καλαμάτα: Η 39χρονη είχε ενημερώσει συμμαθητές της στη σχολή χορού για την κακοποίηση που δεχόταν

Σήμερα

Νέες αποκαλύψεις έρχονται στο φως για τη γυναικοκτονία στην Καλαμάτα, όπου μία 39χρονη δολοφονήθηκε από τον σύζυγό της, προκαλώντας σοκ στην τοπική κοινωνία.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 6
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.