E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

«Ένας άντρας με δάγκωσε μέχρι που μάτωσα» – Η Ναόμι από τη Νιγηρία αναζητά μέλλον στην Ελλάδα

Η εξομολόγηση που σοκάρει

«Ένας άντρας με δάγκωσε μέχρι που μάτωσα» – Η Ναόμι από τη Νιγηρία αναζητά μέλλον στην Ελλάδα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 25/11/2022 | 18:23

Η Ναόμι έχει υποστεί τη βία λόγω του φύλου της με όλους τους τρόπους. Σήμερα, κάθεται σε ένα στρώμα στο δωμάτιό της στην Αθήνα. Μια ντουλάπα, μια πολυθρόνα, ένα παλιό στρώμα στο πάτωμα και τα πράγματά της σε μερικές πλαστικές σακούλες.

Πασπαλίζει με λάδι τον ενός έτους γιο της, Λόρδο, ο οποίος δεν στέκεται ποτέ ακίνητος. Τον γαργαλάει και χαμογελώντας λέει: «Στη Νιγηρία, δεν υπήρχαν χρήματα για να πάμε σχολείο. Όταν ήμουν έξι ετών, η μητέρα μου με πούλησε σε μια γυναίκα που με πήγε στη Γκάνα. Ακόμα και εκεί δεν μπορούσα να πάω σχολείο, έπρεπε να φροντίζω τα παιδιά της και να δουλεύω στο σπίτι μέχρι το βράδυ. Αυτή η γυναίκα με χτυπούσε- τη φοβόμουν πολύ».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Ναόμι είναι 33 ετών και είναι Νιγηριανή. Η μη κυβερνητική οργάνωση Intersos τη συνάντησε στην Αθήνα, κατά τη διάρκεια της διανομής τροφίμων που κάνουν στο πλαίσιο του προγράμματος «Τρόφιμα για όλους» μαζί με το Φόρουμ Μεταναστών.

«Το έσκασα»

Μετά από χρόνια βίας και ταλαιπωρίας, έφτασε στην Ελλάδα, όπου αγωνίζεται για μια καλύτερη ζωή για τον εαυτό της και τον γιο της. Ευάλωτη και μόνη, διηγήθηκε πώς κατάφερε να ξεφύγει από τη γυναίκα που την εκμεταλλευόταν όταν ήταν περίπου 30 ετών. «Το έσκασα μόνη μου, χωρίς μια δεκάρα στην τσέπη μου: Πήγα σε διάφορες χώρες, αλλά παντού υπήρχαν προβλήματα με τους άνδρες».

Στο Ιράκ, ένα ζευγάρι την κλείδωσε σε ένα δωμάτιο και την ανάγκασε να εκπορνευτεί. «Χρειαζόμουν το σeξ για να επιβιώσω». Στο σώμα της, η Ναόμι έχει σημάδια κακοποίησης και μια άσχημη ουλή στο στήθος της: «Ένας άντρας με δάγκωσε μέχρι που μάτωσα». Στη συνέχεια έμεινε έγκυος εξαιτίας ενός άνδρα που δεν χρησιμοποιούσε προφυλακτικό. Αλλά ευτυχώς, ένας φίλος τη βοήθησε να ξεφύγει. Η Ναόμι ήλπιζε να φτάσει στην Ελλάδα και να χτίσει μια καλύτερη ζωή, αλλά αυτό δεν συνέβη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στη Μόρια γέννησε τον Λόρδο

Έζησε στον προσφυγικό καταυλισμό της Μόριας στη Λέσβο, όπου και γέννησε τον Λόρδο. Όταν ο καταυλισμός έκλεισε, μετακόμισαν στον καταυλισμό του Ελαιώνα στην Αθήνα: «Είχε τρομερή ζέστη στις μεταλλικές καμπίνες και οι κατσαρίδες ήταν παντού». Μετά από τρεις μήνες στον καταυλισμό του Ελαιώνα, η Ναόμι έλαβε άδεια παραμονής. Ωστόσο, αυτό σήμαινε ότι έπρεπε να εγκαταλείψει τον καταυλισμό και να φροντίσει τον εαυτό της.

«Στα τέλη Ιουνίου, η αστυνομία εμφανίστηκε ξαφνικά στην πόρτα και πέταξε έξω εμένα και το μωρό μου. Ήμουν απελπισμένη, δεν ήξερα κανέναν εδώ, δεν είχα χρήματα, τι έπρεπε να κάνω;». Κοιμόταν σε πάρκα και έψαχνε για φαγητό σε κάδους απορριμμάτων μέχρι που μια γυναίκα από την Γκάνα που την είδε να κλαίει της πρόσφερε ένα δωμάτιο για να νοικιάσει. «Δούλεψα σκληρά γιατί έπρεπε να βγάζω το ενοίκιο των 150 ευρώ το μήνα».

Ψάχνει και τα σπουπίδια

Ένα κίτρινο σακάκι κρέμεται στο περβάζι του παραθύρου για να στεγνώσει. Τώρα η Ναόμι εργάζεται σε εταιρεία καθαρισμού λεωφορείων: έξι ημέρες την εβδομάδα, από τις 9 μ.μ. έως τις 4 π.μ., για 600 ευρώ το μήνα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Ο Λόρδος μένει στο σπίτι της μπέιμπι σίτερ που κοστίζει 150 ευρώ το μήνα» λέει. «Όταν γυρίζω σπίτι, κοιμάμαι για λίγες ώρες και μετά παίρνω τον γιο μου. Δεν μου αρέσει να τον αφήνω με κάποιον άλλον». Μερικές φορές, αν το φαγητό δεν είναι αρκετό, η Ναόμι αρπάζει κάτι να φάει από τη συγκάτοικό της ή ψάχνει στα σκουπίδια για να βρει κάτι φαγώσιμο.

«Αν ο Λόρδος θέλει γάλα, κατεβάζει την μπλούζα μου και πιάνει το στήθος μου. Αλλά δυστυχώς, λαμβάνοντας υπόψη την κακή διατροφή, δεν μου έχει μείνει καθόλου γάλα». Ξαφνικά, δέχτηκε ένα τηλεφώνημα από έναν πρόσφυγα στον καταυλισμό που γνωρίζει. Τότε αρχίζει να φωνάζει: «Αφήστε με ήσυχη, μην μου τηλεφωνήσετε άλλο! Νομίζει ότι μπορεί ακόμα να με εκμεταλλευτεί» εξηγεί, «αλλά θέλω πραγματικά μια καλύτερη ζωή για μένα και για τον γιο μου. Μερικές φορές προσποιούμαι ότι κοιμάμαι και έρχεται και μου δίνει φιλιά. Αγωνίζομαι για ένα καλύτερο μέλλον γι’ αυτόν».

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Το «club» του 1 τρισ. δολαρίων μεγαλώνει: Ποια είναι η SK Hynix που μπήκε στη λίστα

Σήμερα

Δεν είναι η μόνη που το κατάφερε τις τελευταίες 24 ώρες

Στη δημοσιότητα το προσχέδιο του μνημονίου ανάμεσα στις ΗΠΑ και το Ιράν: Ποιος θα κάνει κουμάντο στα Στενά του Ορμούζ

Σήμερα

Παρά τις διαρροές και τις έντονες παρασκηνιακές επαφές, δεν υπάρχει ακόμη επίσημη επιβεβαίωση για οριστική συμφωνία

Φορολοταρία: Έγινε η κλήρωση για τις συναλλαγές Απριλίου, δείτε εάν κερδίσατε έως 50.000 ευρώ

Σήμερα

Η νέα φορολοταρία της ΑΑΔΕ για τις ηλεκτρονικές συναλλαγές του Απριλίου ολοκληρώθηκε, μοιράζοντας χρηματικά έπαθλα έως 50.000 ευρώ, ενώ αυξημένοι λαχνοί δίνονται σε όσους χρησιμοποιούν περισσότερο ηλεκτρονικές πληρωμές

«Πήγα να την ξυπνήσω και ήταν νεκρή, μου είχε παραπονεθεί πως έχει πονοκέφαλο» λέει η μητέρα της 24χρονης Κυριακής που πέθανε στη Ρόδο

Σήμερα

Σύμφωνα με το επίσημο πιστοποιητικό θανάτου ο θάνατος της 24χρονης Κυριακής Κασιώτη αποδίδεται σε αιμορραγικό αγγειακό εγκεφαλικό επεισόδιο

Σορός άνδρα εντοπίστηκε στο Πόρτο Κατσίκι στην Λευκάδα, εξετάζονται όλα τα ενδεχόμενα

Σήμερα

Εντοπίστηκε από πολίτες που βρίσκονταν στην περιοχή και αμέσως ειδοποίησαν τις Αρχές

Τεμπονέρας για ΕΛΑΣ του Τσίπρα: Το όνομα συμβολίζει το πάντρεμα του εθνικού με το κοινωνικό

Σήμερα

Yπογράμμισε ότι η συζήτηση δεν πρέπει να περιορίζεται στις «ταμπέλες», αλλά στο πολιτικό περιεχόμενο

Μητσοτάκης κατά Τσίπρα: Φαντάζομαι άφησε το ΕΑΜ για τον Πολάκη ‑ Είναι ο ΣΥΡΙΖΑ με νέο ΑΦΜ;

Σήμερα

«Η χώρα έχει πειραματιστεί με αυτόκλητους σωτήρες», είπε ο πρωθυπουργός για τη Μαρία Καρυστιανού

Ράγισε καρδιές η κόρη της Γωγώς Μαστροκώστα στον επικήδειο: «Δεν σου λέω αντίο, γιατί θα είσαι για πάντα μέσα μου»

Σήμερα

«Αν υπάρχουν άγγελοι, ο δικός μου είσαι εσύ και αν υπάρχει αγάπη, είσαι η μοναδική», είπε συγκινημένη η Βικτώρια Δέλλα

Στα Ιωάννινα εντοπίστηκε το πρώτο κρούσμα ευλογιάς των πιθήκων για το 2026, σε απομόνωση 45χρονος ασθενής

Σήμερα

Η κατάσταση της υγείας του είναι καλή και δεν εμπνέει ανησυχία, καθώς δεν διατρέχει κίνδυνο η ζωή του

Ο Πέτρος Συρίγος τραυματίστηκε σε σοβαρό τροχαίο – «Έχω σπάσει τους δύο καρπούς στα χέρια μου» λέει ο σεφ

Σήμερα

«Είναι ότι χειρότερο μπορούσα να πάθω με την χειρωνακτική εργασία που κάνω» είπε μεταξύ άλλων ο Πέτρος Συρίγος

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 9
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.