E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Cozy home ‑ Προσθέστε στο σπίτι σας ζεστασιά και θαλπωρή

Cozy home ‑ Προσθέστε στο σπίτι σας ζεστασιά και θαλπωρή

Δημοσίευση 30/11/2022 | 11:46

Όλοι θέλουμε να νιώθουμε άνετα στον χώρο μας και ως γνωστόν το να έχουμε ένα φιλόξενο σπίτι,  στο οποίο μπορούμε να αποσυρθούμε και να χαλαρώσουμε είναι ένα σημαντικό στοιχείο ευεξίας. Μερικές φορές απαιτείται μια έντονη αλλαγή ( π.χ. μια ανακαίνιση σπιτιού) για να κάνουμε κάποιες μεγάλες αλλαγές στον χώρο. Ομως, αυτό δεν είναι πάντα απαραίτητο. Μπορούμε να κάνουμε και αισθητικές παρεμβάσεις που φέρνουν μεγάλο αποτέλεσμα. Τώρα μάλιστα που χειμωνιάζει η ανάγκη μας για ένα cozy home ανάγκη γίνεται πιο έντονη. Επιπλέον λατρεύουμε το υπέροχο συναίσθημα, όταν μας λένε οι φίλοι μας πόσο φιλόξενα και ζεστά νιώθουν στο σπίτι μας. Το τζάκι για του περισσότερους είναι το συνώνυμο της ζεστασιάς και της θαλπωρής, που μαζί με έναν πλούσιο βαθύ καναπέ, δεν χρειάζονται πολλά ακόμα για να είναι το σπίτι μας ζεστό και χουχουλιάρικο. 'Ομως ακόμα και χωρίς αυτά, μπορούμε να προσθέσουμε λίγη ή και αρκετή επιπλέον ζεστασιά στο χώρο, όποιο κι αν είναι το στυλ της διακόσμησης που έχουμε επιλέξει. Ακόμα και το πιο μοντέρνο σπίτι μπορεί να αποκτήσει μια ατμόσφαιρα θαλπωρής με κάποιες μικρές πινελιές.

 

  • Ας ξεκινήσουμε από τον φωτισμό. Η ζεστή ατμόσφαιρα απαιτεί θερμό και σχετικά χαμηλό φωτισμό. Καλό όμως είναι να είναι διάχυτος και να μην έχουμε σκοτεινά σημεία στο σπίτι. Ας μην παραμελούμε λοιπόν τα παράθυρα και τις γωνιές. Ένα φαναράκι ή μια όμορφη λάμπα, για τις ώρες που χαλαρώνουμε, θα μαλακώσουν το σκοτάδι, θα δώσουν στυλ και θα δημιουργήσουν θαλπωρή.
  • Κυρίαρχα χρώματα σε ζεστού τόνους. Διαλέξτε χρώματα θερμά και γήινα, εμπνευσμένα από τη φύση, για τους τοίχους και τα αντικείμενά σας και δημιουργήστε μια χρωματική παλέτα που θα εκπέμπει χαρά και ηρεμία.
  • Σπίτι που μοσχοβολάει. Η θαλπωρή είναι κάτι που το αντιλαμβανόμαστε με τις πέντε αισθήσεις μας, οπότε δε θα πρέπει να υποτιμάμε την δύναμη του αρώματος. 'Ένας όμορφα αρωματισμένος χώρος μας προδιαθέτει πάντα θετικά και μας προσκαλεί να χαλαρώσουμε. Υπάρχουν στο εμπόριο προϊόντα αρωματισμού σε σπρέι, με στικάκια μπαμπού ή αρωματικά κεριά. Διαλέξτε κάποιο ζεστό ή πικάντικο άρωμα, που θα ταιριάζει στην εποχή και στο γούστο σας. Ένα όμορφο βάζο με χρωματιστά μυρωδάτα ποτ πουρί θα μπορούσε να είναι μια όμορφη αρωματική και χρωματική πινελιά.
  • Ριχτάρια- Κουβερλί- Κουβερτάκια. Ότι καναπέ και να έχετε τίποτα δεν μπορεί να τον αγκαλιάσει καλύτερα από ένα ωραίο ριχτάρι, ή ακόμα και κουβερλί τον χειμώνα. Θα του δώσει χρώμα και ευχάριστη υφή. Και μην ξεχνάμε το απαραίτητο κουβερτάκι για τα πόδια, τους δροσερούς μήνες. Επιλέξτε κάποιο μάλλινο ή πλεκτό και δε θα το μετανιώσετε.
  • Χαλάκια και μοκέτες. Ένα χαλί, ασφαλώς, δίνει αμέσως ζεστασιά στον χώρο. Επιλέξτε το σωστό μέγεθος για να μη φαίνεται το σπίτι γυμνό και αν θέλετε να πάτε ένα βήμα παραπέρα, το κλειδί είναι να παίξετε και με στρώσεις (layering) με χαλάκια και μοκέτες που θα αγκαλιάσουν και θα μεταμορφώσουν κάθε δωμάτιο.

  • Κεριά! Τίποτα δε δίνει περισσότερη λάμψη και θαλπωρή από το φως των κεριών. Τοποθετήστε διάφορα χρωματιστά και αρωματικά κεράκια μέσα στον χώρο σας ή αφιερώστε μια γωνιά για να τα διακοσμήσετε όμορφα.
  • Μεγάλο ρόλο στη δημιουργία μιας ζεστής γωνιάς, παίζουν φυσικά τα υφάσματα και οι υφές που θα επιλέξουμε για τα μαξιλάρια, τις κουρτίνες, τα χαλιά και τα ριχτάρια. Σαφώς και τα μάλλινα, τα γούνινα, τα βελούδα και τα πλεχτά θα απογειώσουν το cozy αποτέλεσμα, κυρίως αν είναι και σε θερμές αποχρώσεις.
  • Οι κουρτίνες ντύνουν, στην κυριολεξία έναν χώρο και προσθέτουν υφή και ζεστασιά. Μπορούμε να κάνουμε συνδυασμό υφασμάτων ενισχύοντας την χρωματική παλέτα, δηλαδή να χρησιμοποιήσουμε 2 ή τρεις κουρτίνες μαζί, μια λεπτή διάφανη και μια για απόλυτη σκίαση, ή να συνδυάσουμε στόρια με κουρτίνα, κάνοντας  layering. Έτσι ζεσταίνουμε τα παράθυρα και δίνουμε μια κομψή και ολοκληρωμένη αίσθηση.

  • Ταπετσαρία για λίγο σαπένς. Αν θέλουμε να ντύσουμε εύκολα και γρήγορα ένα άδειο ή γυμνό δωμάτιο, μπορούμε να δώσουμε λίγο περισσότερο ενδιαφέρον στην ατμόσφαιρα με κάποια ταπετσαρία που θα προσθέσει χρώματα και μοτίβα.
  • Μαξιλαράκια απλωμένα στις πολυθρόνες, στον καναπέ και στα κρεβάτια, με υφάσματα γούνινα, πλεκτά, βελούδινα σε ζεστά χρώματα φτάνουν από μόνα τους να μας δώσουν τις παιχνιδιάρικες θερμές νότες που επιθυμούμε. Συνδυάστε χρώματα, μοτίβα, μεγέθη και υφές για ένα πιο ενδιαφέρον αποτέλεσμα.

  • Φυσικά υλικά. Το μυστικό είναι να εμπνευστούμε από την αρμονία της φύσης και να την φέρουμε στο σπίτι μας χρησιμοποιώντας φυσικά υλικά και χρώματα. Υπάρχουν πολλά αντικείμενα και διακοσμητικά για να διαλέξουμε, φτιαγμένα από ξύλο, πηλό, μπαμπού, ψάθα, ή δέρμα. Χρησιμοποιήστε τα άφοβα ακόμα και για την αποθήκευση, π.χ. καλάθια ή ξύλινα μπαούλα.
  • Τα φυτά και τα λουλούδια είναι πάντα μια θαυμάσια συντροφιά.Έχουν την μαγική ικανότητα να πλημμυρίζουν το χώρο με χρώμα και ζωντάνια. Ταιριάζουν σε κάθε άδεια γωνιά που έχει ανάγκη από λίγη αύρα υγείας και ισορροπίας.  Για πιο cozy αισθητική ας μην ξεχνάμε και τις πανέμορφες συνθέσεις με αποξηραμένα.

   

  • Γωνία χαλάρωσης. Αν αγαπάτε το διάβασμα, φροντίστε να δημιουργήσετε κάποια συγκεκριμένη γωνιά του όπου θα μπορείτε να κουρνιάζετε για να διαβάσετε το αγαπημένο σας βιβλίο, να ξεφυλλίσετε κάποιο περιοδικό ή απλά να ακούσετε μια όμορφη χαλαρωτική μουσική.

             

  • Η εποχιακή διακόσμηση για εμάς που μας αρέσουν οι αλλαγές είναι πάντα μια καλή αφορμή για ανανέωση. Εκτός από τα Χριστούγεννα μπορούμε να δίνουμε στον χώρο μας μια νότα της κάθε εποχής. Χρωματιστά λουλούδια την Άνοιξη, μερικά κοχύλια και θαλασσινά μοτίβα το καλοκαίρι και φυσικά υπέροχες καφέ και πορτοκαλί αποχρώσεις στα αξεσουάρ του Φθινοπώρου.

Τέλος, για τους πιο ρομαντικούς, το κάτι παραπάνω θα προσθέσουν, κάποια έργα τέχνης, παλιά αντικείμενα από κάποιο παλαιοπωλείο καθώς και οι συλλογές ή τα κολάζ φωτογραφιών. Φυσικά, δε χρειάζεται να περιορίζουμε την ήρεμη ατμόσφαιρα στο καθιστικό αλλά να δίνουμε προσοχή και στο υπόλοιπο σπίτι, χωρίς να αμελούμε το μπάνιο και το μπαλκόνι. Η ηρεμία και η θαλπωρή μας χρειάζεται σε κάθε χώρο και σε όλες μας τις δραστηριότητες.

 

      

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η Ευρώπη εξερευνά το Διάστημα

Πριν 112 εβδομάδες

ΝΟΗΣΙΣαπό 26/02 έως 27/02

1821‑2021 Διακόσια Χρόνια Δανεικά

Πριν 114 εβδομάδες

LUNAR SPACE PATRA18/03

Σπήλιος Φλώρος ‑ Ξέρει τις Κινήσεις

Πριν 115 εβδομάδες

ΘΕΑΤΡΟ ELIARTαπό 06/02 έως 24/02

Μελίνα Μερκούρη ‑ Να με θυμάσαι και να μαγαπάς

Πριν 115 εβδομάδες

ΤΕΧΝΟΠΟΛΗ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝαπό 18/01 έως 11/03

Ειδύλλια οδός Eidylliaodos

Πριν 115 εβδομάδες

ΤΕΧΝΟΠΟΛΗ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝαπό 18/01 έως 06/03

Ροκσταριλικια

Πριν 124 εβδομάδες

SKYLAND LIVE MUSIC VENUE13/12

1821‑2021 Διακόσια Χρόνια Δανεικά

Πριν 124 εβδομάδες

LUNAR SPACE PATRA17/12

Σπήλιος Φλώρος ‑ Ξέρω τις κινήσεις

Πριν 124 εβδομάδες

ΘΕΑΤΡΟ ELIARTαπό 02/12 έως 30/12

CANCELMIKEIUS STAND UP COMEDY

Πριν 124 εβδομάδες

CINEMA ΒΑΚΟΥΡΑ18/12

Αλέξανδρος Τσουβέλας ‑ Θεσσαλονίκη

Πριν 147 εβδομάδες

ΘΕΑΤΡΟ ΓΗΣ11/09

Λάμπρος Φισφής ‑ Best Of

Πριν 148 εβδομάδες

ΘΕΑΤΡΟ ΒΡΑΧΩΝ ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ30/06

par: 19
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.